FIA'nın Formula 1'deki Basamaklı Burunları Ortadan Kaldırması Bekleniyor

yazar:

kategori:

FIA’nın güvenlik tedbirleri kapsamında burun için getirdiği kurallar, takımların basamak tipli burunlara yönelmesine neden olmuş ve bu görüntü, birçok çevre tarafından yadırganmıştı.

Dünya şampiyonu Sebastian Vettel de 2012 araçlarının “o kadar güzel görünmediğini” kabul etmişti.

Sun Gazetesi’ne konuşan Vettel: “Gelecek sene basamaklar ortadan kalkacak.”

Yeni araçları çok çirkin bulan Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery’ye eski pilotlardan Christian Danner de katıldı ve 2012 makinelerini, korkunç olarak niteledi.

Danner: “Gelecek sene çözümün bulunacağını düşünüyorum.”

Nick Heidfeld: “Evet, eminim ki FIA gelecek sene birkaç değişiklik yapacak ve böyle kamburlar olmayacak”

“Öte yandan durum, ön ve arka kanatların değiştiği birkaç sene öncesine benziyor: Alıştığınız zaman o kadar da kötü görünmüyor.”

“Elbette daha güzel görünen bir şeyi her zaman tercih edersiniz”


Yorumlar

“FIA'nın Formula 1'deki Basamaklı Burunları Ortadan Kaldırması Bekleniyor” için 33 yanıt

  1. F2012 ile kıyaslanırsa her araç daha güzel 🙂 Bu da fena görünmüyor. Anladığım kadarıyla ferrari bu aralar hep aynı tasarım çizgilerini kullanıyor. FF de buna benziyor, 458 de.

    Benim favorim FF. Ferrari dediğin dört çeker olmalı. Motoru da önde olmalı.

  2. sence haksız mı?

  3. Bana göre nerde sürerseniz sürün ne amaçla kullanırsanız kullanın her araç estetik olmalı. Umarım seneye ya tüm şasi alçalır ya da burunlar geçen yıl gibi olur

  4. ESPN'in bu resim için kullandığı başlık şaka gibi:

    Apparently Ferrari also makes road cars and it turns out they are much, much, much better looking than their F1 siblings
  5. Ben burundaki kanaldan bahsediyorum yoksa yararı olsa en hızlısı ferrari olur o yamuk burunla.

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    FIA = FERRARI. Ferrari'nin şasisi alçak ya! Bu sene şasiyi öğrenecekler, bu sayede seneye herkesten bir adım önde başlayacaklar. Aynı egzoz gazı muhabbetinde olduğu gibi karıştırdılar yine ortalığı!!!!!

  7. rocco junior avatarı

    Bu bir buluş değil,takımların zorunlu seçtikleri bir yol.Kimse engellensin diye gelmiyor yani her olaydan kendimize pay çıkarmanın manası yok.Ancak Fia kadar salakça işleyen başka bir organizasyon olamaz o da ayrı.

  8. Alonso-Gilles avatarı

    aaaa olurmu Can? Ben sana uygun iki seçenek sunmuştum.Konunun benle uzaktan yakından alakası yok.Yine sen benle ilgili bir izlenime kapılmışsın.

    Ben senin ne olduğunla ilgili en ufak bir fikir sahibi bile değilim.Arkadaşlarımızından olmadığına eminim.Durumun o derece vahim yani.Hem Candice sana dönüp bakmaz bile değilmi?O yüzden sen o ilk sorumu iyi düşün taşın.

    Neyse.Bende özür dilerim,seni milletin içinde rencide ettiğim için.Y

  9. Dostum sözlerime senden özür dileyerek başlamak istiyorum.

    Yorumlarıma karşı yapmış olduğun karşı yorumları okudukça benden birşeyler bekleyen bir bayan taraftar olduğunu sanmıştım. Buradan yola çıkarak ve hafif hissettirmeden zevklerini öğrenebilmek için Bruce-Brad tercihini öğrenmek istemiştim (hiçbir ark niyetim yoktu).

    Ama son mesajını okuyunca tam bir yanlış anlaşılma olduğunu öğrenmiş durumdayım.

    Senden herkesin huzurunda tekrar özür dilerim.

    En içten muhabbetlerimle;
    Can Bundy

  10. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    Ohohoohooo yılın kapağı olmuş bu 🙂 Tebrikler.

  11. Allah akıl fikir versin..

  12. Alonso-Gilles avatarı

    İkisinide sana yolluyorum.Ben Candice Swanepoel ile birlikte bir İskandinavya turu yapıp,Almanyada da bazı kasabalara uğramayı düşünüyorum.Bana cevabını yaz.Merakta bırakma beni.Kolay gelsin.

    >:))

  13. formula yı formulalıktan çıkardılar şu saatten sonra sadece özetlere bakarım plotlar ne yapmış diye her yeniliğe engel olan zihniyetle bu iş yürümez oldu olacak 14 motor 200bg turbo motorlarla yarış yapsınlar aero dinamik denilen olayı hafızalardan silsinler bu işin heyecanı kalmadı riske dayalı herşey ambargo

  14. Peki sen, Brad'i mi tercih ediyorsun yoksa Bruce'u mu?

  15. platipus burnu yapıp bundan yararlanan tek takım RB gibi konuşmuşsun. Ama değil 😉

    Bu kuralı koyanlar o takım bu takım diye bakmaz. Güvenlik herkes için geçerlidir, der ve buna uymak zorunda kalırsın.

  16. Bu liselileri kim konuşturuyor ya

  17. Herşey Redbull un Yeni buluşunu engellemek için vay arkadaş madem bekleniyor niye yaptınız diye sorarlar

  18. Alonso-Gilles avatarı

    Bak mesela su yukardaki insan aracin ismine bile kulp takiyor sonrada cevaplarimi yitip oturuyor assagi.pisman olmadi ortam gerilmesin yeter.ote yandan ben mclareni guzel nulmadim.rengin tonu degismis aigo gitmis sidepodlar ayni sekilde ve cok sade bi arac olmus.

  19. yanlış yazmadıysan orada " mclaren dışında hiçbir şeye saygısı olmayan kişi" yazıyor. yani burada mclaren taraftarı değil bizzat ben hedef alınıyorum. öyle genelleme yapmakla olmuyor bu işler, bazen söylediklerine pişman olabiliyor insan.

    ben felaket burun olarak bir tek mercedes'i gördüm, platipustan çok yunus gibi olmuş, güzellik göreceli kavram ve bana göre cidden kötü.

    ferrari ise o araç numarasını basamak kısmına yazmasaydı daha iyi olurdu, bu şekilde daha beter sırıtıyor.

    2009 yılında yaşadığımız şoktan daha büyük değil, ben şimdiden alıştım. ne de olsam tuttuğum takımın aracında büyük bir değişiklik yok, diğerlerinin güzellikleri elbette ikinci planda.

  20. Alonso-Gilles avatarı

    Doğru diyorsun,ama alışmışız internet ortamında dikkat etmiyoruz.

  21. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    ya da ayrı soru eklerine gelen mi her daim ayrı , bağlaç da , de , ki eklerinin ayrı yazımı, cümleye ve ile başlanılmayacağı , şey her daim ayrı , her sözcüğünün herbiri haricinde her zaman ayrı yazıldığını vb şeylere lütfen dikkat edelim

  22. Güzellik göreceli bir kavramdır. Birine kötü görünüyorsa, başka birinin çok hoşuna gidebilir. Bu kadar büyütülecek ve yasaklanacak bir mevzu bahis değil bu. Maşallah FIA'nın burnunu sokmadıgı yer kalmadı.

  23. Alonso-Gilles avatarı

    Brad de babyface ama insanlar erkek! diyince Bruce Willis diyor pampa 🙂

  24. Alonso-Gilles avatarı

    Hangi kelime?

  25. Alonso-Gilles avatarı

    Araç tanıtıldığından beri Mclarencilerin demediği kalmadıda o yüzden.Ve evet Mercedes,Sauber,Force İndia daha önce olmadıkları kadar güzeller.Ferrari (eğer burun kısmına kötü diyorsanız) Burundan sonra en güzel araç.Redbull yine oldukça güzel.Yani direk şu araçta korkunç olmuş diyebileceğiniz bir araç varmı?

    Öte yandan şasileri inceliyordumda Ferrari'nin neden 2008 yada 2010 yada ikisinin arasında birşey yapmadığını anlamadım.

    Paul de bu sıralar çok konuşmaya başladı.Yok oğlum araçları beğenmedi,teyzen rengini açık buldu falan.Pirelli eğer lastik konusunda geçen seneki gibi 360 derece dönüpte marka değerini kurtarma adına agresiflikten taviz verirse bakalım o zaman 16 yaşındaki gerçek f1 taraftarları ne diyecek.O zamanda oğlununki gibi destek verebilecekmi.

    Quick Nick ve Jones zaten araçlar hakkında söylemeleri gerekenleri söylediler.Danner RTL de yorumculuğuna odaklansın.Boşversin böyle güzellik kriterlerini derim ben.

  26. abartılmış olduğu doğru. bu burunlara sahip lotus ve force india bana daha önce olmadıkları kadar güzel görünüyor mesela. yani öyle ortada vahim bir durum yok.

    mclaren dışında hiçbir şeye saygı göstermediğimi nereden anladın ? kırk yıllık dostuz da ben mi hafızamı kaybettim ?

  27. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    hop orda dur işte mclaren taraftarlarının asla ferraricilere redbullculara ya da şampiyon olan herhangi bir takıma asla ve asla saygısızlık etmemiştir bir de lütfen türkçedeki sözcüklerin yazımını doğru yazar mısın ? insanların bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini düşünüyorum

  28. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    e bi zahmet kaldırsınlar yani

  29. FIA azami şasi yüksekliğini de burun hizasına çektiği an bu durumlar ortadan kalkacaktır. Aslında bu iş başta zaten böyle olacakmış, birkaç takım karşı çıkmış, ben tasarımıma ve üretimime başlamıştım demiş, bunun üzerine sadece ön lastikten sonrasında uygulanmış. Sonuç platipus tabi 🙂

  30. Alonso-Gilles avatarı

    Öncekilerden güzel yada çirkin olması önemli değil.Önemli olan bu kadar abartılması.Öte yandan mclaren dışında hiçbir şeye saygı duymayan bir kişiyede diğer takımların büyüklüğünü ve güzelliğini anlatmak zorunda değilim..değilim değilmi?

  31. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    araçların güzel görünmediği için platipus burunları kaldırmak çok doğru bir karar olmamakla beraber yerinde bir karar da olabilir çünkü platipus ve normal burunların araca ne getireceği bilinmediğinden dolayı kaldırılabilir eğer platipus burunlar kalkacaksa görünüm için değil getirdiği performas için kaldırılmalıdır (McLaren'i platipus burunla görmek istemezdim orası ayrı tabi)

  32. bu burunları öncekilerden daha güzel bulan tek kişi olduğunuzu fark ettiniz mi ? bununla gurur duyabilirsiniz 🙂

  33. Alonso-Gilles avatarı

    Hay sizin burun sevdanıza.Mclareninki gibi karıncayiyen modelindemi olmak zorunda hepsi?

    Örs kapağa alışan bunada alışır.Seneyede kalkarsa kalkar.Amma da olay oldu platipus burunlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir