Lotus, Şasi Sorununun Geride Kaldığını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Takım, Barselona’da ilk gün şasideki garip tepkilerden dolayı testlere erken veda etmişti. Barselona’da geride kalan günlerde testlere devam etmek yerine Enstone’da sorunu çözme üzerine yoğunlaşan Lotus, sorunun geride kaldığına inanıyor.

Allison “Tabi ki 4 test gününü kaçırmak ideal değil. Senenin bu döneminde mesafe kat etmemiz lazım, diğer takımların yaptığı gibi. Bununla birlikte iyimser olmamız için nedenler var.”

“Öncelikle Jerez’de sorunsuz bir çok tur attık ve aracı iyi bir şekilde anladık. Bunun yanında Jerez’de belirlediğimiz bazı ufak sorunların çözülmesi gerekiyordu ve son testte parçalar kullanılacak durumda değild. Perşemne günü aracı tüm gereken değişikliklerle piste çıkaracağız. Piste çıkmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi veyapılan değişikliklerden emin olduğunu ekledi.

Allison, aracın artık 1 kg daha ağır olduğunu ancak bunun performansı etkilemeyeceğini söyledi.

Alison “Sadece 1 kg fazla ağırlıktan bahsediyoruz ve bu kontrol edilebilir. Aracın kontrolü ya da performansı üzerinde çok büyük etkisi olmayacak.” dedi.

Sorun hakkında konuşan Allison “Barselona’ya yepyeni bir şasiyle, E20-02 ile gelmiştik. Salı sabah piste çıkış turu attık ve ardından Romain günün ilk turu için piste çıktı.”

“Ancak hızlı turunda 1. virajda frene dokunur dokunmaz bir şeyin yanlış olduğunu hissetti. Telsizden turunu bıraktığını ve hemen pite döndüğünü söyledi.”

“Arka kolda üst-ön taraftaki bağlantıda sorun olduğunu hemen gördük.” dedi.

Allison, yeni düzenlenen şasinin zorunlu kaza testinden geçmesinin gerekmediğini söyledi ancak son günlerin kendileri için oldukça yoğun geçtiğini kabul etti.

Allison “Oldukça yoğun bir kaç gündü ancak herkesin görevini inanılmaz bir şekilde yaptığını söylemek zorundayım. Fabrikada ilk gün tüm Enstone personeliyle konuştum ve açık bir şekilde ne olduğunu anlattım. Herkes durumun talihsiz ancak kontrol altında olduğunu anladı.”

“Yeni parçaları tasarladık, ürettik ve yeni şasiye yerleştirdik. Ardından gerekli testleri yaptık ve şasi İspanya için yola çıktı.” dedi.

Lotus bu hafta Barselona’da 1 numaralı şasisini kullanacak. 2 numaralı şasi ise yedek şasi olacak.

 


Yorumlar

  1. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Antrenman sonuclari hic de fena sayilmaz

  2. bencede sorun ya da yapılan işlem şasi ile alakalı değil. eğer şaside herhangi bir değişiklik olsaydı zorunlu FİA testinden geçmek zorunda olurdi ki; böyle birşey söz konusu değil. ayrıca Jerez de kullanılan araçta herhangi bir sorun olduğunuda düşünmüyorum. bence takım birşey keşfetti ve homologasyon öncesi yapması gerekeni yaptı.

  3. Tolga Soydan avatarı

    ama 2011 dekine göre hala hafif olabilir.

  4. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    önümüzdeki dört gün açığı kapatmak için aracın suyunu çıkarmaları lazım.

  5. Kesinlikle ama 1 kg arttı bakalım.

  6. Tolga Soydan avatarı

    mantıklı.diğer araçlara göre daha hafif yapabilirlerse süspansiyonu avantaj olur.

  7. Takımın 2011 in sonun da Red Bull Renault dan bir Kompozit malzeme mühendisi aldığı ve aynı zaman da Kimyacı da bu kişi Ve daha hafifi bir süspansiyon ürettiği yapılan malzemeden dolayı sorunun olduğu söylentisi çok büyük Ve takım yetkililerin den biride tam olarak net bir cevap vermese de bu soruna ihtimal veriyor.

  8. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Inşallah .. Merakla yarını bekliyoruz

  9. Daha ayrıntılı bilgi verirmisin,yani sence kullanılan malzemenin dayanıksızlığındanmı kaynaklandı bütün bu olanlar.Başka bilginde varsa takım hakkında yazarsan sevinirim

  10. Muhtemelen Raikkonen en yeni şasiye yarışır

  11. Bana uydurma geliyor bunlar Asıl sorunun Süspansiyon sisteminde kullanılan malzemenin esnekliği ve bu da Hızlı dönülen virajlarda Süspansiyonun kırılma aşamasına gelmesi ve dayanıksızlığı.Jerez de o kadar tur atıldı sorun çıkmadı şaside ve 35 km demi çıktı ?

  12. birinci ve ikinci şasiler aynı sorunun tekrarlanmaması için parça eklenip güçlendirilmiş. Asıl yeni tasarıma sahip üçüncü şasi ise halen üretimdeymiş. Sanırım ilk yarışta pilotlardan biri birinci veya ikinci şasiyle, diğeri ise yeni üçüncü şasiyle yarışacak.

  13. iki sasiyi de kullanin iste, varsa baska bi halt ortaya ciksin sasilerde..

    Birde bu kaybedilen 4 gun icin ozel izin alacaklardi, onu alabilselerdi cok cok iyi olurdu..

  14. rahatlatıcı bir haber umarım daha sorun olmaz, rekabetçi bir araç olur ve bizde daha çekişmeli ve bol geçişli yarışlar izleriz tüm formula 1 tutkunlarına ve kimi fanlarına iyibir sezon gerçirmemizi diliyorum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir