DE la Rosa, HRT'nin Barselona'da Piste Çıkacağı Konusunda Umutlu

yazar:

kategori:

İspanyol sürücü zorunlu kaza testini ancak geçen hafta geçebildiği için 2012 aracını hazırlama konusunda zorluk çekiyor. Bu kapsamda takım yoğun bir çalışma yürütüyor.

De la Rosa “Gerçek şu ki şu an için hedefimiz pazar günü piste çıkmak. Kaza testinden geçen pazar geçtik ve o zamandan beri takım aracı oluşturuyor.”

“Aracın yapım aşamasındayız ve Pazar günü piste çıkarsak iyi olacak. Onu başaramazsak Pazartesi günü yeni bir test şansımız olacak.” dedi.

De la Rosa, HRT’nin sezonun ilerleyen dönemlerinde KERS’i kullanmayı düşünebileceğini söyledi.

De la Rosa “Araç KERS’i kullanma amacıyla tasarlandı ancak takım KERS’siz başlama kararını aldı. Sezon içerisinde daha fazla test etme şansımız olduğunda ve Avrupa’da olduğumuzda kullanıp kullanmama konusunda karar vereceğiz. Ancak önemli olan aracın KERS’li tasarlanmış olması.” dedi.

De la Rosa ayrıca, sezon öncesi testlerin yanında sezon içerisinde daha fazla test olması gerektiğini savunuyor.

De la Rosa “Uzun zamandan beri daha fazla test için zorluyorum çünkü bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Takımların ne yapmaya çalıştığını anlayabiliyorum. Harcamaları düşürmeye çalışıyorlar, altı çizilmesi gereken nokta bu. Bunu anlıyorum.”

“Ancak diğer taraftan sezon içerisinde, sporun sağlığı, gelecekteki pilotlar, mevcut pilotlar ve yedek pilotlar için bazı seanslar olmak zorunda. Bu sporun sağlığı için gerekli.”

“Yarışmamın nedenlerinden birisi bu. Tekrar yarışmak istiyorum çünkü yedek pilot olmak beni bir yere götürmüyor.” 

“Ve bu utançverici olabilir. Düşünsenize Mclaren geçen sene sonuna doğru, 8 aydan beri test yapmamamın ardından bana ihtiyaç duysaydı ne olurdu? Yarış kazanabilecek araca sahip olan Mclaren’le sıralamalarda 2. seansa bile kalamamak utançverici olurdu.” dedi.


Yorumlar

  1. Düşünsenize Mclaren geçen sene sonuna doğru, 8 aydan beri test yapmamamın ardından bana ihtiyaç duysaydı ne olurdu? Yarış kazanabilecek araca sahip olan Mclaren'le sıralamalarda 2. seansa bile kalamamak utançverici olurdu." dedi.

    Ben de bu yedek pilotların bir süredir ne iş yaptığını düşünür dururum. Cuma antrenmanlarına sadece yedek pilotun katılması şartı koşulabilir. Gece çalışma izinleri gibi yılda 4-5 defa da esas pilotun cuma çıkmasına izin verilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir