Schumacher Beklentileri Yükseltmekten Kaçınıyor

yazar:

kategori:

Bir sene önce Schumacher ve Mercedes GP, sezon öncesi testlerde elde ettikleri iyi sonuçların ardından artık zirve mücadelesi yapabileceklerine inanmıştı ama 2011 sezonu başladığında bu beklentilerin karşılanmadığı görülmüştü.

Bu sene de kış dönemi Mercedes için iyi geçmiş görünüyor ama Schumacher, takımın daha iyi bir durumda olmasına rağmen beklentileri kontrol altında tutuklarını belirtiyor.

Schumacher: “Araç dayanıklı ki bu zaten iyi bir şey. İlk izlenim fazlasıyla olumlu. Daha ilk başından itibaren her şey iyi çalıştı; bu yüzden potansiyel var”

“Geçen iki seneye kıyasla sezona çok daha iyi bir şekilde hazırlanarak giriyoruz. Aracımızı geliştirmeye de tam olarak yoğunlaşabiliriz”

“Hız, ümit verici. Bunu Melbourne’de gösterebileceğimizi umuyorum. Testler sırasında çok sürüş yapabildik; dolayısıyla çok da şey öğrendik. İleri yönde kesinlikle adım attık. Ama bu adımın ne kadar büyük ve rakiplerimize kıyasla ne değerde olduğunu görebilmek için ilk yarışlara kadar beklemek istiyorum”

Testlerdeki yarış simülasyonlarında Red Bull’a yakın görünseler de Schumacher, rakiplerinin hâlâ önde olduklarını kabul etti.

Melbourne’de kazanma şansı için Schumacher: “Benim için zafer pek mümkün görünmüyor. Red Bull’un önde olduğunu düşünüyorum. Onların arkasındakiler yakın olacak. Çok çabuk bir şekilde kahraman da olabilirsiniz; yerin dibine de girebilirsiniz. Bu, sizin aracınızı her bir pistte nasıl ayarlayabildiğinize bağlı”

Melbourne’deki kazanma şansını nende pek mümkün görmediği konusunda Schumacher: “Çünkü geçen seneden gördük ki kış testlerinden çıkan verilere itimat ederken büyük yanılgıya düşebilirsiniz. Ve çünkü bu sene gridin çok yakın olduğunu görebiliyorsunuz”

“Henüz net bir resim göremiyorum. Tek gördüğümüz, birçok takım arasındaki farkın geçen seneki kadar büyük olmadığıdır”

Alman pilot ayrıca Mercedes ile olan anlaşmasını uzatıp uzatmama konusunda acelesinin olmadığını ekledi.

Schumacher: “Şu anda bu tamamıyla önemsiz. Bunu şimdi hiç düşünmüyorum bile. Şu anda aracı anlamaya odaklanıyoruz ve yoğunlaşıyoruz. Böylece olumlu bir sezon geçirebiliriz”


Yorumlar

  1. Tamamen sürpriz olacak, adamı heyecanlandırıyor…uhh. Başlasın yarış.

    Yarış hangi kanalda arkadaşlar,bilen yazsın lütfen….:/)

  2. …belkide saçmalıyorum

    Şurda yazdıklarınızın tamamı içerisinde en mantıklı kelimeler bunlar sanırım 🙂

  3. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    SUMİ nin ılk yarısta kazandıgını dusunuyorumda, her halde dunyanın her yerınde buyuk bır haber olur efsane gerı donuyor dıye,hatta en son 5 yıl once f1'i izleyenler tekrardan ızlemeye bıle baslar :):) Bu yıl arac dıger yıllara gore daha umut verıyor,iyi birseyler olucak gıbı duruyor..Gecen sezon ve ondan oncekı sezon Mercedes vermedekı efsanenın altına duzgun bır arac o gunde yazmıstım,7 kere sampıyon olmus,yıllarca ferrarıde rakıplerını alt etmıs efsanemız 6. lık 7. lık ıcın mı kendını her yarısa motıve edıcek,adamın kımyasını bozdu bu mercedes bıde ustune her yarısda ayrı bır sorun cıkarttı..Hatırlatıyım arkadaslar montrealde,(Canada da) yagıslı havada bıraz arac ıyı performans gosterdı sumı podyuma cıkıyordu az daha,monzada hamılton aglıcaktı artık 🙂 ya ıyı bır arac cok degıl hatta bıraz ondekılerle rekabet edebilecek bir arac olsun yeter sumı gersını getırır zaten cunku o 7 kez sampıoyon olmus yasayan efsane..

  4. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    anladım.geri dönmene sevindim 🙂

  5. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    site yönetimine sinirlenip çekip gittim,
    sinirlerim yatışır yatşmaz geldim 🙂
    site yönetiminin bazı uygulamaları tavırları insanı kanser edecek türde maalesef :/

  6. belki zor gelecek ama lotusun mgp nin önünde olduğunu sanıyorum.belkide saçmalıyorum ve rüya gördüm bir yerlerim açıkta kaldı ama inanıyorum lotus önde ! hayırlısı.

  7. belki zor gelecek ama lotusun mgp nin önünde olduğunu sanıyorum.belkide saçmalıyorum ama sanki izlediklerim ve içimdeki his öyle söylüyor.belkide bir yerlerim açıkta kaldı ve rüya gördüm !

  8. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    demek istediğimi anlamamışsın galiba.Ben şunu demek istiyorum Öndekiler yani Mclaren-Red Bull sorun yaşamazsa en fazla 5 ancak yaşarlarsa podyum gelir..

  9. Mercedes GP avatarı

    nasıl en fazla 5. ve öndeki takımlardan birinin sorun yaşaması halinde.Schumacher çok kez 5. oldu öndekiler sorun yaşadığında.eğer yine sorun yaşarlarsa podyum gelir

  10. Mercedes GP avatarı

    o arka kanattaki W-duct'tan verim alınamıyor demişlerdir.ön kanattaki W-Duct iyi performans sağlıyor bize ben öyle biliyorum

  11. Mercedes GP avatarı

    o arka kanattaki W-duct'tan verim alınamıyor demişlerdir.ön kanattaki W-Duct iyi performans sağlıyor bize ben öyle biliyorum

  12. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    nerelerdesin sen hocam gözükmüyorsun hiç 🙂

  13. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Olması gerekende bu zaten , takımı hemen galibiyet çekişmesinde görmek hayal zaten..Podyum Mücadelesi bile bence zor , Red Bull 2 adım Mclaren 1 adım önde..öndeki 4 pilot sorun yaşamadığı veya olağanüstü bir hal olmadığı halde Mercedes en fazla 5. olacaktır..objektif bakmaya kalkarsan sonuç budur..Ancak ben duygusal olmayı tercih ediyorum ve umarım podyumu zorlar Schumacher..Heralde Schumacher Avustralyada kazanırsa kalp krizi geçiririz 🙂

  14. Mercedes'in arka kanadında f-duct sistemi mi varmış ? Ben ilk defa duydum ön kanatta W-duct'u biliyordum ama bunu yeni öğrendim ..Ama siteden 1 2 kişi W-duct'dan yeterli verim alınamıyormul gibi bir haber duyumu aldıgını söylemişlerdi inşallah dogru değildir bizim hızlı virajlarda df üretmemiz lazım son röportajlara bakılırsada lastik aşınması yok diyorlar bakalım iyice heyecanlandırdılar bizi umarım ilk 2 3 yarışta bir podyum görürürz Schumi'den gerisi zaten gelir sonra … ^^

  15. Rosberg Schumacher'i geçememiş : )

  16. Rosberg Schumacher'i geçememiş 🙂

  17. Mercedes GP avatarı

    Arkadaşlar haberlere göre Red Bull,Mclaren,Lotus arka kanada bir f-duct sistemi yapmış (Mercedes'in sisteminden) takımlar kopyalamaya başlamış artık ilk yarış başlasada Serhan Acardan şu sesleri duymak istiyorm "Artık 5 ışık sönüyor ve sezonun ilk yarışına başlıyoruz"

  18. Schumacher- avatarı

    Bir podyum galibiyet almış kadar sevindirir biz hayranlarını THE RED BARON.

  19. Massa ; en azindan sigortam yatıyor abi şeklinde açıklama yapmis :p

  20. Bak seni ikna etmek zorunda degilim ama bahsettigin fark web ve seb arasinda da var ferrari ya da alonso dusmani olsaydim masamda Alonsonun kullandigi ferrari f10 un 1:10 olcekli modeli olmazdi. Hala hakli oldugunu dusunuyor musun

  21. Mercedes GP avatarı

    Bakalım Schumacher nasıl bir performans sergilicek

  22. Mercedes GP avatarı

    yeni birisi daha gelmiş

  23. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    petrow yarışmak için para ödüyodur üste belki ondandır :))) , maldonado da MALdaOndano olduğu içindir ;)) tabi bu espri anlayana ..

  24. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Listeyi veriş amacın hakkındaki görüşüm senin daha önce nasıl biri olduğunu bilmemi ya da araştırmamı gerektirmez.O listeye sadece Ferrari açısından bakmak yanlış.Button ve Hamilton arasında yarı yarıya fark olması da ilginç değil mi.İkisi de dünya şampiyonu ve üstelik Button Hamiltonu hatırı sayılır bir farkla geçmiş.

  25. Eğer Mercedes, liderle arasındaki farkı 0,3-0,5 saniyeye düşürürse curcunaya bakın siz! Schumi'nin bu takımda özel bir misyonu var: Münferit yarışlar kazanmak ve ya podyuma çıkmaktan ziyade takımı sürekli kazanmaya giden yola oturtmak. Şu ana kadar planlarının işleyişinde herhangi bir sorun ve ya hayalkırıklığı yaşamadıklarını varsayarsak(aşağıdaki maaş listesindenden anladığım kadarıyla Schumi'nin aldığı maaş tam buna işaret ediyor) hedeflerine ulaşmak için Schumi'nin gelişimde ciddi katkılarının olduğu ortaya çıkacaktır; nitekim hedef, bu sene için de zirve değil diye biliyorum. Yarışlar aynı zamanda test olarak da kullanılıyor ve Schumi'nin eski takımında yarış mühendisliğine benzer bir görev yaptığını unutmamak gerekir.. Herkes çıkmış yaşından, şuyundan, buyundan, zayıflayan gözlerinden bahsediyor; O'nun sürebildiğini gördük!.. Rosberg'in ağzına bir parmak bal sürün bakalım, kaçmasın bi yere; daha bize lazım(bu da bi çeşit yarış stratejisi sayılıyor).. Anti parantez, hiç bir zaman Schumi'ci olmamıştım ama son döneminde onunlayım; yaşlı kurdun böbürlenen tazeleri pert etmesi dileğiyle!

  26. Tolga Soydan avatarı

    nedense petrovla maldonado yok :)))

  27. yetenek+santander desem

  28. Bi fernando Alonso kolay yetişmiyor 😛

  29. Çok bilmiş daha önceki yorumlarıma bak bakalım düşündüğün gibi birimiyim

  30. Ben bu yıl lastik aşınması dışında MGP den umutluyum. Umarım o sorunun üstesinden gelmişlerdir. Schumnin açıklamasına gelince ne söylediyse 2 yıldır tutuyor. İlk yıl ilk yarış için ilk 10 da kalmamız gerekiyor derken, ikinci senesinde podyumun zor olduğunu söylemişti. Şimdi lider olamayacağımızı söylüyor. Gerçekten MGP de sözüne güvenilecek tek kişi kendisi.

  31. Schuminin röportajındaki cümlelerin netliği ve anlatımı bile ne kadar açık ve net.
    Konu ile ilgili olarak verdiği bilgiler açıkcası ayaklarımızı yerden kesmiyor.
    kendiside yarış kazanamayacağını söylemiş ama podyum içinde kapıyı açık bırakmış.
    Umarım kış testleri gördüğümüz manzaranın dışında bizi fazla yanıltmaz ve ilk 4 takım birbirine 0,5 saniye içerisinde sıralanır.

  32. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Listeyi veriş amacın da bu soruyla belli oldu.

  33. Hepsini anladım da Alonso ve Massa arasındaki fark nedir öyle ya 35 milyon Alonso 12 milyon Massa . Aradaki fark Dünya şampiyonu Vettel in maaşından fazla 🙂

  34. adamım sen beklentilerimizi zaten yükselttin.
    alçak gönülülügü bırak şimdi. ayak yapma bize 😀

  35. Mercedes GP avatarı

    Bide şunu yazmayı unuttum para konusunda Ferrari gibi Mercedes gibi Mclaren gibi şirketleri finansal yönden geçmek hiç ama hiç kolay değil.(Red Bul)

  36. Mercedes GP avatarı

    Bu arada Vettel o kadar şampiyon oldu aldığı paraya bak aslında azımsanacak kadar değil liuzzininki bile süper 200bin dolar neyin kötüsü bu devirde 😀

  37. Konuyla pek alakalı değil ama Serhan Acar Twitter da paylaşmış bende burada paylaşmak istedim.
    Listeye baktım da bir pilotun 2. pilot olmaması için ciddi bir nedeni varmış 🙂

    2011 yılında sürücülerin kazandıkları (dolar)
    1 – Fernando Alonso: 35 milyon
    2 – Michael Schumacher: 31 milyon
    3 – Lewis Hamilton: 29.5 milyon
    4 – Sebastian Vettel: 18,5 milyon
    5 – Jenson Button: 14.1 milyon
    6 – Nico Rosberg: 12.2 milyon
    7 – Felipe Massa: 12 milyon
    8 – Mark Webber: 9 milyon
    9 – Jarno Trulli: 4.5 milyon
    10 – Heikki Kovalainen: 3.5 milyon
    11 – Rubens Barrichello: 2.7 milyon
    12 – Nick Heidfeld: 2.5 milyon
    13 – Timo Glock: 2.2 milyon
    14 – Kamui Kobayashi: 1.3 milyon
    15 – Adrian Sutil: 1.1 milyon
    16 – Alguersuari: 0.8 milyon
    17 – Sebastien Buemi: 0.4 milyon
    18 – Tonio Liuzzi: 0,2 milyon

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir