Avustralya'da 2 DRS Alanı Olacak

yazar:

kategori:

Geçen sene spora dahil edilen DRS (Ayarlanabilir Arka Kanat Sistemi) geçişin zor olduğu pistlerde geçişin kolaylaşmasında yardımcı oldu. Geçen sene Avustralya’da sadece bir noktada kullanılmıştı ancak bu sene iki noktada olacak.

Sauber’den Giampaolo Dall’Ara “Geleneksel olarak Melbourne’de geçiş zor olmuştur ancak bu sefer iki DRS alanı olacak.” dedi.

Mclaren’den Jenson Button “2. DRS alanı gerçekten faydalı olacak. Sadece start çizgisindeki DRS yeteri kadar faydalı olmamıştı. 2. DRS’den daha çok faydalanacağız.” dedi.

FIA henüz Avustralya için DRS alanlarını açıklamadı ancak ikinci alanın 2 ile 3. virajlar ya da 12 ile 13. virajlar arasında olması bekleniyor.

 


Yorumlar

  1. Ayrıca MotoGp'yi her hafta takip etmeye çalışıyordum o spiker sunmaz bence dediğin gibi çok etkisiz kalıyor anlatımda.Yanındaki yaşlıda ondan beter zaten ..

  2. Bence forumdaki çoğu kişi çok fazla kafaya takıyor Serhan Acar işini.Yanlış anlaşılmasın şuan Türkiyede'ki en tecrübeli ve en iyi F1 spikeridir fakat bunu 1 kişi üzerinden sadece gitmek yanlış olur:Diyelim DSmart aldı ve Serhan Acar'la anlaşmadı ne olacak sonuç ? Adamlarda spiker yokki adam gibi,ama NtvSpor alırsa ki ben Serhan Acarla anlaşabiliceklerini düşünüyorum Murat Kosova istemezse çokda iyi olur eğer dediğiniz gibi yayını keserlersede mail atarız topluca düzeltiriz durumu,Ama Murat Kosova gerek yok ben F1 severim ve bu işi başarırım derse emin olun bu işi layıkıylada yapar sizi memnunda eder …

  3. Ben senin gibi düşünmüyorum. Çünkü Ntv nin yayının nasıl olduğunu az çok biliyoruz. Biraz olsun Moto Gp izlersen ne demek istediğimizi anlayabilirsin. Sunacak kişiye gelince Murat Kosova bu işi ne kadar yapabilir onu bilmiyorum. Çünkü biz ki Okay karacan gibi bize F1 i öğreten kişiyi hiçe saydık. Haksız da sayılmayız aslında. O zamanlar bu işi yapabiliyordu belki ama bu gününün F1 kitlesine hitap edemiyor.
    Bence Cem Yılmaz sunsun. Tur bindirilen bir aracı geçerken "hiç zorlanmadan geçti", Daha pite girmeyen ve lider giden birisini arada 10 sn fark olmasına rağmen lider ilan etmesini de gördük biz. Unutmadan yayın öncesinde ünlülere bağlanarak (İstanbul GP) hangi pilotun copilotu olmak istersiniz sorularıyla karşılaşmak istemiyorsak adam gibi anlatım ve tarafsız yorum istiyorsak bence kanal önemli değil Serhan ACAR önemli…

  4. yayın kesmekmi olmamış bir şey değil hemde birden çok kez yayın kestiler birden çok banttan yayınladılar zamanında bu zihniyete ne denir sence.ntv spor değil kanalın adı ntv futbol olmalı.spor kim ntv spor kim.spor deyince eurosport ama futbol yayınlamasalar daha iyi olacak neyse yinede en iyisi eurosport.

  5. Anlamıyorum içinizdeki bu Ntv düşmanlığını tamam futbol'a daha çok zaman ayırıyor olabilirler ama öyle yarış ortasında falan yayın kesmek bu devirde nedir ya saçmalamayın öyle birşey olmaz kaldı ki Okay Karacanda bu işe yıllarını vermiş bir adam ve çok sık olmasada aralarda böyle eski yaşanmış hikayeler duymak hoşuma gidiyor kaldı ki Serhan Acar anlatmasada ordada Murat Kosova gibi bence türkiyenin gelmiş geçmiş en iyi spikeri var eğer içinde f1 tutkusuda varsa bu iş tmamdır ,benimde içimden Serhan anlatsın geçiyor fakat NtvSpor'da Murat Kosova gibi biri var peki DSmart alıp Serhan acar'ı almazsa spiker olarak o zaman ne yapıcaz ?

  6. ferarifernando avatarı
    ferarifernando

    senna filmini getirttiğimiz gibi bir kampanya başlatsak belki bi işe yarardı ya da tüm f1 sevenler ntvspor e-mail filan atsak nasıl olur

  7. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    D smart alırsa bilmemkim efendi için yayını kesmezler.

    Yada Uganda amatör küme maçı için.

    Hemde Okay Karacan'ın ''hatırlarmısınız 1997 de Trulli'' şunu yapmıştı ben anlatmıştım muhabbeti dönmez…..

    Ama hem yayın olarak en iyisi,hemde tüm arkadaşlar için en uygunu olsun isterim.Eğer HD olarak yurt dışındaki kalitede ve antremanlarla izleyebileceksek d smart yada neyse artık elimiz mahkum……

    WRC'den haber vereyim takip eden arkadaşlara.Hirvonen lider.Loeb ikinci.Fordlar sorun yaşadı.Halbuki ikiside liderdi belli bölümlerde.Bu Latvala hiç düzelmeyecek hiç…

  8. Alır biri merak etme Saran Holding o kadar para ödedi elinde patlatmak istemez artık kim ne verdiyse kabul edecektir. Artık D-Smart alırsa bile sorun olmaz benim için.

  9. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Şimdiden sopcastı yükle derim

  10. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    Ne iş yav adamlar drs alanını belirlemiş bizde ise kanal belli değil

  11. http://www.vipbox.tv/sports/motosport.html

    ben hep buradan izliyorum 1 den fazla link oluyor. ilerleyen zamanlarda bildigim 1-2 tane daha link vardı onlarıda söylerim. ben sürekli internetten izliyorum o kadar sorunlu olmuyor merak etmeyin….

  12. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    şöylede bir durum olabilir, bu sezon araçlar birbirlerine hız açısından dahada yakınsa, normalde yarışın başından itibaren farkların ufak ufak artmasını bekleriz(hızlı olan lehine), yavaş olan araç yarışın başlamasıyla tur başına 0,2/0,3 yese, 3 turdada 1sn üzerine çıkmasına izin vermese, 2 DRS alanı ile hızlı aracın gölgesinden fena şekilde faydalanacaktır. tabi bu araçların hızı birbirine söylendiği kadar yakınsa olabilecek bişey.

  13. Evet yarışı izleyemedikten sonra neyleyim ben DRS'yi..
    Böyle dangalakca işmi olur ya, kim alıyorsa alsın artık, dsmart, digiturk artık bahtımıza ne çıkarsa razıyız.. O da olmazsan netten izlicez napalım. Tabiii site bulabilirsek…

  14. rocco junior avatarı

    Evet drs için bu pistte 2 fazla.Hem ilk yarış olması sebebiyle hem pistin yapısı gereği fazlaca atak oluyor.

  15. Geçen sene start-finish düzlüğündeki DRS'nin ne derece etkisiz olduğunu görmüştük. Geçişler yine diğer bölgelerde oluyordu. Bir değişiklik lazımdı.

  16. geçen yıl da bunu konuşmuştuk. esasen 2 DRS alanına hiç gerek yok burada. yalnızca 2. ve 3. virajlar arasında DRS olsa yeterli. zaten normal şartlarda da burada geçişin yapılabildiği en müsait bölge 2-3 arası idi. doğru bir karar olur.

    hungaroring gibi, catalunya gibi melbourne de de şimdiki DRS alanları geniş kavisli dandik virajların ardından başladığı için arkadaki pilot öndekine yeteri kadar yaklaşamıyor; yaklaşamadığı için de DRS'nin bir anlamı kalmıyor.

    DRS için en uygun çözüm, aktivasyon alanını ya keskin bir U veya L virajın ardından, ya da sert bir şikanın ardından başlatmak.

  17. admin kusura bakma ama f1 i verecek kanal konusunda bir gelisme varmı kanal vermezse net üzerinden donmadan izleyebilecegimiz bir site olacakmı ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir