Hamilton: "F1 İçin Özel Hayatımdan Ödün Vermeye Hazırım"

yazar:

kategori:

Formula 1’e fırtına gibi giriş yapan ve tek bir şampiyonluk kazanan Hamilton, özellikle geçen sene yaşadıklarından dolayı başarısız bir sene geçirdi.

Hamilton “Aptalca hatalar yaparak puanlar kaybettiğim bir yılın ardından çok fazla yıkılmadım. Sonuç olarak Jenson dünya şampiyonu olmadı. Bu daha beter olurdu.”

“Gerçekten bir çok şey birbiriyle bağlantılı. Mesela bir arkadaşınız arayıp yarış hafta sonu öncesinde ya da sezon başlamadan önce dışarı çıkıp bir şeyler içelim dediğinde, hadi gidelim şeklinde cevap vermek yerine evde oturup ertesi gün çalışmayı tercih edeceğim. F1’de bu tür ödünler vermeniz gerekiyor.”

“Geçen sene çoğu zaman bu tür şeylerle eğlendim ve bu tür şeylerin beni etkilemeyeceğini düşündüm ancak aslında etkilediler. Düzelmeniz 2 gün sürüyor ve 2 günlük çalışmayı kaçırıyorsunuz. Ve yarışta aklınız başka yerde oluyor.”

“Ne kadar seyahat ettiğiniz, seyahat için doğru zamanı seçme, doğru zamanda doğru yerde olma önemli. Mesela Avustralya ve Çin’e erken gidip orada zaman geçirmek önemli. Bu tür şeyler. Bu tür şeylerde gelişim gösterebilirsiniz.” dedi.


Yorumlar

  1. abi acaba button bu sözlere nasıl cevap verecek hamilton 2 sene öncesine kadar takımını asla eleştirmeyen bir pilottu vay be nereden nereye

  2. konu disi beyler alonso twitter hesabi acmis

  3. hamiltonun hatalarının arasında bence en büyüğü zamanında kimininde yaptığı ya hep ya hiç mantığıyla yarışmak. f1 sürekli yarışlar kazanmak değildir, bazen çok değerli puanlar da kazanmaktır. örnek 2005 nurburgring kimi olayı…

  4. Aslında Muller o spinde ciddi zaman kazandı 🙂 Arkadan dürten Huff'du sanırsam, onun da pek suçu olduğunu sanmıyorum. o karışıklıkta olur. Muller spini asfalt yerine çoğunlukla çimde attığı için lastikleri de çok yemedi. Diğer Chevy'ler zaten kazaya pek karışmadılar ve araç sayesinde yukarıya çıktılar. Sadece Menu'nün biraz şansı oldu, ilk turdaki arka lastik sürtmesi ortadan kalktı ve sorun çıkarmadı.

    Chevy pilotları çok yakın ama Muller bence bir adım önde. Ondan sonra iyi sürücü Tom Coronel var zaten tartışmasız.

    Olan güvercinle Tanquini'ye oldu 🙂 Tarquini ile takım arkadaşının araçlarını kenarda bir arada görünce Brezilya yarışının antrenmanlarında yan yana çekilen Williams araçları aklıma geldi.

  5. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    of of of =)) Ortalık karışacak Chevy de!!! Muller muhteşemdi yine.Gerçi ben artık Menu'nun kazanmasını istiyorum yada Huff'un. 3 kere şampiyon oldu Muller.Ama tartışmasız griddeki en iyi 3 pilot Chevy'de.Uydu takımında bile Rydell var.Zamanında Larini ve Menu'yu geçtiği için takımdan gönderilmişti.Gerçi Larini'nin geliştirme görevini Menu almış.

    Herşeye rağmen o kazadan sona 1 2 3 yapmak,gerçekten muhteşemdi.Kazada tek suçlu Huff.Tarquini'nin ise kendi şansızlığı.

    Güvercine yazık oldu.Canlı canlı SAW8'i çekti Michelisz.

  6. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Hamilton formula birdeki heyecan veren agresif nadir pilotlardan birisi..Gerçekten yetenekli bir pilot.Sadece biraz daha zaman lazım ona..Mesela Alonso oda eskiden böyleydi.Ama artık akıllandı ve herşeyiyle en iyilerden birisi.Hamilton gün geçtikçe herşeyi daha iyi anlayıp yeniden şampiyon olacaktır.

  7. Başlamasını bekliyorum şu an 😉 İlk yarışı da izledim. Yine Cruze izleyeceğiz. Seat'lar hızlanmış ama dökülüyorlar. Dayanıklılık için motoru kısınca tekrar geriye düşecekler tahminimce. BMW'ler zerre ilerlememiş. yine en iyisi Tom Coronel.

  8. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    18.00 de wtcc var….

  9. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bu çocuğun tek eksiği bence profesyonel davranmamak veya davranamamak,
    yani bir şey eksiklikmi diyelim artık,
    yani bir şeyi iyi yapamıyor çocuk,
    bundan dolayı kaybediyor kendisi,
    koca adam olmuşssun dünyanın gözü üstünde,
    kısa zamanda belini doğrultmasını bilmelisin öğrenmelisin,
    şu açıklamaları bile nedense diyorum bakın altını çizerek belirtiyorum nedense tuhaf geldi bana.

  10. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    O kadarda değil.Bence gayet mantıklı konuşmuş bu sefer.Özel hayatına dikkat edeceğinden bahsetmiş.Button geçen sene şampiyon olsaydı,ve Hamilton yine böyle hatalar yapsaydı anlaşma falan uzatılmazdı.Hamilton'ın durumunu Latvala'nın Ford taki durumuna benzetiyorum.

    Yoksa Jenson ile ilgili bölüme fazla takılmamak lazım.Her pilot önce takım arkadaşını yenmek ister.Eh geçen senede Button baya bir üstün olduğuna göre….

    Yoksa bilerek direksiyon kırmak falan……

    Ya arkadaş f1 pilotu olsam aracın içinde uyurdum be.Ne özel hayattan vazgeçmesi.Ben hayatın özel kısmı olurdum zaten.Yanındada kız arkadaşın haydi fazla uçmayalım Rosie Huntington olsun.Hem kazan-kazan hem ünlüsün,iş yok-sınav yok hemde ülkeleri dolaş.Daha ne!!!!.

    Düşündümde HRT de bir koltuk ne kadar?? >:)))

  11. Tam açıklama metni yakarıda yazdığı gibiyse asıl facia bu dur (Jenson ın şampiyon olmasından daha büyük facia). Alonso böyle bir açıklama yapsa kendi internet sitesine birebir serzenişde bulunurum.Bunu diyen adam Jenson şampiyonluğa giderken üzerine direksiyon kırıp şampiyon olmasını önlerim demek gibi bile adlandırılabilinir.Birileri belki başka kelimelerle bana dahi cevap verebilirler ama korkunç bir açıklama olmuş diyebilirim.2010 yılınıda örnek verebiliriz… yaptığı hatalar olmasa Vettel ile son yarışda çekişen isimlerden biriside Hamilton olacakdı hatta belkide şampiyon olacakdı (ALonso bunlardan daha arkadayken son yarışa hepsinden daha fazla puana sahip olarak girmişdi (Vettel ve Hamilton)).Hata sadece 2011 değildi… 2008 den sonrası zaten sinyal veriyordu ve 2011 en yüksek haliydi… umarım en yüksek olan kısmı olur yoksa bu şekilde devam ederse : yaptıklarına ne takımı nede kendisi dayanamaz.

  12. Hamilton için McLaren Bitmiştir

  13. Hamilton "Aptalca hatalar yaparak puanlar kaybettiğim bir yılın ardından çok fazla yıkılmadım. Sonuç olarak Jenson dünya şampiyonu olmadı. Bu daha beter olurdu."

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir