Ecclestone'dan Bütçe Sınırı Çağrısı

yazar:

kategori:

2009’da FIA’nın eski başkanı Max Mosley bu fikri sunduğunda bu fikir reddedilmiş, yerine Kaynak Kısıtlama Anlaşması imzalanmıştı.

Ancak mevcut ekonomik kriz nedeniyle Ecclestone, bu fikri masaya yatırabileceklerini söyledi.

Ecclestone “Şöyle söyleyeyim. Formula 1’de hâlâ gülden gözlük camlarıyla ortalıklarda dolaşan çok insan var. Onlar açıkçası dünyayı istedikleri gibi, harika ve güneşin aydınlattığı bir şekilde görüyorlar. Dünyayı olduğu gibi görmüyorlar. O gözlüklerin alt tarafından o gerçekleri göremeyecek kadar körler.”

“Yapmaları gereken gözlük camlarını değiştirip kemerleri sıkmak. İhtiyaçları olandan daha fazlasını harcamamak.” dedi.

Ecclestone, büyük takımları durdurmak için bütçe sınırı getirmenin, zorluklar içerisinde boğuşan ve yakalamaya çalışan arkadaki ekipleri rahatlatacağını düşünüyor.

Ecclestone “Bir süredir böyle bir sorun var. Zengin takımlar tabiki ellerindekileri harcıyorlar. Tüm takımlar için zorunlu bir bütçe sınırı getirilebilir. Küçk takımlar bunu isterler ancak büyük takımlar buna sıkı bir şekilde karşı çıkarlar. Bunu başarabileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Paralı pilot konusu hakkında Ecclestone “Paralı pilot ifadesini sevmiyorum. Onlar kendilerini destekleyen cebi derin sponsorlara sahipler. Burada hatalı olan ne? Sürüş için kendi parasını veren sürücü görmedim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Ne garip ki,bunu söyleyen adam dünyanın sayılı zenginlerinden ve 2 kızının aylık eğlence masrafları ile Türkiye'nin fakirleri doyardı.

  2. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    senin kızların paralarını çöpe atsınlar sonra bütçe sınırlaması lazım de!

  3. Henüz bir gelişme yok D-Smart en istekli gözükeni ama şifreli yayından dolayı şansı en yüksek olan değilmiş. NTV'de ilgileniyormuş lakin ben NTV'nin bu işi çok iyi yapacağını sanmıyorum. TRT atağa geçecek söylentileri de çıktı Cihangir Perperik en geç Çarşamba belli olacak dedi. Olmadı koskoca RTL var yarışları izleriz merak etmeyin.

  4. İsteyip istememelerinden bağımsız bir kaç yıl içinde tekrar düşürülmesi gerekecek.
    Benim görmek istediğim F1 şuan ki bütçe sınırının %75 yada %60 'ı baz alınarak nasıl harcanacağı özgürlüğü getirilmesi şeklinde. Her üretici ve azimli mühendislik firması girmeye göze alabilmeli. İsteyen parasını istediği gibi harcamalı ister V12, ister V10, ister V8 isteyen de charge kullanma özgürlüğüne kavuşabilmeli. Adımı aero'ya mı motora'mı atacağına kendileri karar vermeli.
    Ancak tüm takımların mali yapısı çok daha iyi incelenmeli, denetleme de dikkat gösterilmeli. Tüm harcamaların gözetimi özel bir firmanın denetimine verilmeli yani şuankinden daha düzgün bir hale getirilmeli.
    F1 ölüm yoluna aşırı pahalı olma seçimiyle girdi zaten. Biraz daha halka inmeli.

  5. hadi kanal belli oldu diyelim yayın öncesi hazırlığı bu kadar kısa süre içerisinde nasıl becerekler

  6. Beyler onu bunu bilmem de bende sabır mabır kalmadı…
    Artık şu yayın işi belli olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir