Red Bull: "Gri Alan Yok ve Biz Kurallara Uyuyoruz"

yazar:

kategori:

Sezon öncesi testlerin son iki gününde Red Bull, Barselona’ya büyük güncellemelere sahip bir paketle çalışmıştı ki egzoz düzeni özel olarak şemsiyelerle gizlenmeye çalışılmıştı.

Başlarda bu güncellemelerin FIA’nın kurallarında sınırları zorladığı söylenmişti.

Kleine Zeitung Gazetesi, Marko’ya, FIA’nın egzoz gazının aerodinamik etkisini tamamen kaldırıp kaldırmadığını sordu.

Marko: “Hayır”

“Kurallar, belli değerlerle egzozun yerini gösteriyor”

Takımın hile yapıp yapmadığı konusunda Marko: “Bizim açımızdan herhangi bir gri alan yok ve kurallara uyuyoruz”


Yorumlar

  1. bizim açımızdan diyor yani fia bizi ilgilendirmez biz kendi kuralımız koyarız diyor

  2. Kurallara uyuluyor ancak kurallar nasıl yorumlanıyor orası önemli. Kesinlikle diğer takımların keşfedemediği bir şeyler var ki bu adamlar hızlı. Bu ön kanat olur egzoz konumlandırması olur onu bilemem ama bildiğim bir şey var ki bu araç şu an gridin en hızlı aracı. Sanırım sihirli formülü keşfedilene kadar öyle kalacak.

  3. Mercedes GP avatarı

    Adrian Newey hala egzoz gazını nasıl yönlendireceğini düşünüyor ve gri alanlarıda kullaıyor bence

  4.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Gri alan kural boşluğunu ifade eder. Buluşlar bazen kurallara uygun olsa da kuralların ruhuna aykırı olup haksız rekabet getirebilir. Michelin lastikleri geliyor aklıma mesela. Neyse, dediği her şey çıkan adam, artık kurallarda boşluk bırakmadık, hepsini kullandık demeye getiriyor. Demek ki Red Bull'da sıra dışı bir buluş görülmeyecek.

  5. rocco junior avatarı

    İşin yönetmeliği olması herkesin kurallara uyduğunu göstermez.Yönetmelik varsa onu delmek takımlara kalmış.Hayat böyle toz pembe değil hele f1 hiç değil.Çıkıp biz yasal olmayan araca sahibiz demeyecek tabi.Bununla beraber adamlar illegaldir diyemiyorum çünkü elimde kanıt yok.Eğer kazanıyorsanız bu tür şeyler hep olacak zamanında tüm takımlara olduğu gibi.

    Son olarak bu sezon umarım takımlar birbirine yakın olur ve skandal tarzı yasaklar ve suçlamalar görmeyiz.Herkesin adil dövüştüğü bir sezon olur diye temenni ediyorum.

  6. Kuralları uyduğumuz kesin Bu işin bir Yönetmeliği var. Herkes kendi kafasına göre çıkıp araba tasarlayamaz kurallar da ne ise odur. Birinin Mühendisi kuralların sonun da sınırda yüzer diğeri ortasın da diğeri ise kuralın başın da bu sefer fark ortaya çıkar ve bunu ekipte aramazlar Kuralları iyi yorumlayını yargılarlar.Şuan da olduğu gibi.

    Sauber amca çıkıp Rbr nin kendilerini izlemesin den gurur duyduğunu söylüyor ona bir şey yok Rbr yapınca benzer çözümü kurallar yasak olabilir İlk yarıştan sonra protesto olabilir böyle utanç verici çaresiz açıklamalar geliyor. Sanırım bunun da nedeni 2009 dan beri ciddi bir biçim de zirveyi rahatsız etmeleri.

  7. yahu teknoloji o kadar geliştiki kurallara uymasak çoktan bi arıza çıkarda

  8. Yalanını sevsinler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir