Ferrari Müşteri Aracı Fikrini Destekliyor

yazar:

kategori:

Ferrari, uzun bir süreden beri 3. araç fikrini destekliyor ancak bu konuda pek fazla destek bulamıyor. Montezemolo, bu yönde bir adımın genç İtalyanların spora girmesinde faydalı olacağını düşünüyor.

Montezemolo “Bu uzun bir hikaye. Bakalım Ferrari Sürücü Akademisi’nden ne çıkacak. Asıl problem genç sürücüler için fırsat olmaması. Diyelim ki alt serilerden 3 güçlü İtalyanla geldik. Sonrasında ne olacak?”

“Testler yasak olduğu için onlara F1 aracıyla test yaptıramam. Onları 458 GT ile yarıştırmak çok farklı olur. Bir fikrim var: Bir önceki seneden bir Ferrari’yi küçük bir takıma verip genç İtalyan yarıştırmaları için onları zorlamak. Bu harika olur…” dedi.

 


Yorumlar

  1. İtalyan pilot mevzuu işin kılıfı. Bahane ne bulsam da söylesem derken sıvama kısmına geçilmiş hali.

    Bir üretici takımı patronu olarak "biz ferrari olarak bunu istiyoruz" demesi gayet samimi olarak yeterlidir. Elbette ticari yararına düşüneceksin.

  2. Merhaba Alonso italyan değil yalnız 🙂 hahahahah hey allahım ya yazdıklarını okuyunca güldün mü hiç acaba ?

  3. Herkes ve herşey bir gün milliyetçiliğe dönecekdir.Ferrari yi milliyetçi yapan zihniyet faşist olmasından kaynaklanmıyordu.Ferrari takımının içindeki farklı milliyetden insanların takıma verdiği zarardan laynaklanan özel bir durum vardı.2005 ve 2007 deki takım içindeki farklı milliyetden insanların çatlaklar oluşturmasından kaynaklanan sorunlar vardı.O dönem , sorunlarla boğuşmaya başalayan takım mecburen milliyetçiliğe dönmek zorunda kaldı.Hatta; bu personel dökümü ve takım içindeki sorunlardan ötürüde bazı insnalar takımı terketmişde olabilir.Büyük bir mekanizma mükemmel çalışırken dahi bir dişlinin aşınmasıdan dahi o mükemmellik sekteye uğrar ve o hatayı bulana kadar diğer dişlilerdede zararlar oluşabilir.Newey denen adam senelerce McLaren de araç tasarladı… McLaren bu günden dahamı başarılı olabildi?? Aksayan bazı şeyler Rory gibi adamların dahi dinlenmeye çekilmesinede sebep olmuşdur. Takım içinde neler olduğunu bilmeden birilerine eleştiride bulunmak cehaletten ileri gelir.Stepney gibi bir teknik adamın cebinde aracın yakıyına konulan bir toz bulunabilir.Bunu Stepney in cebine başkasıda koymuş olabilir kendiside koymuş olabilir.Böyle bir sorun oluştuğuında Scuderia Ferrari kendi tedbirlerini alıp kendi içine dönmek zorundaydı ve dödüde.Raikonen ile bir senelik uzatma anlaşması yapılmışken neden paldır küldür diye sözleşmesi fesh edildi?Raikonen ; sözleşmemin fesh edilmesi performansımdan ötürü olmamışdır diyebilmişdir.Durduk yere aracını başkalarının lastiğine yapıştırıp yarış dışı kalıp Ferrari nin puanlarına ve üçüncülüğüne sebep olursanız ve bunu tehditle yaparsanız… Ferrari ,paranızıda öder sizide kovar yetmez ALonsoyu da anında takıma katar.Alonso da hata yaparsa anında onuda kovar… Ferrari kendine saygı duyan herşeye saygı duyar… İtalya ve bizler Akdeniz insanıyız ve birbirimize kısmen benzeriz.

  4. Sırf bu milliyetciliğiniz yüzünden FERRARİ'yi batırdınız; şimdi sırada F1'mi var..?

  5. Hep kendinizi düşünün zaten F1'in geleceğini hiç düşünmeyin.

    Bir Whitmarsh'ın açıklamalarına bak bir de bununkine.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir