Alonso: "İlk Bir Kaç Yarışta Dişlerimiz Gıcırdayacak"

yazar:

kategori:

Sezon öncesi testlerde yeni aracı F2012’de beklediğini bulamadığını ifade eden Ferrari’nin ilk yarış Avustralya’da ne yapacağı sabırsızlıkla bekleniyor.

Alonso “Daha çok fazla gelişmemiz lazım. F2012’yi anlamaya çalışmaya devam ediyoruz. Sürüş stilimi yeni araca adapte etmeye çalışıyorum. Arka bölümdeki aerodinamik downforce kaybı ve yeni Pirelli lastikleri ile sürüş biraz zorlaştı. Aracın gelişimi açısından hangi yolu takip etmemiz gerektiğini biliyoruz ve bu önemli bir adım.”

“Tabi ki ilk bir kaç yarışta dişlerimizi gıcırdatacağız ancak hepsinden önce aracın rekabetçiliği açısından nerede olduğumuzu görmemiz lazım. Ardından şampiyonanın ilk günlerinde mümkün olduğu kadar puan toplamaya çalışacağız. Taraftarların her zaman şu sonuçları alabiliriz dememi beklediğini biliyorum ancak gerçek şu ki şu anda nerede olduğumuzu söyleyemem. Bunun için cumartesi akşam 6’yı beklememiz lazım. Sıralamaları ve Avrupa dışındaki ilk yarışın sonucunu beklemeliyiz.”

“Sakin olup, ilk izlenimlerimizi elde edeceğimiz Melbourne yarışından başlamak üzere adım adım ilerlemeliyiz. Tam olarak nerede olduğumuzu öğrendikten sonra kendimize hedefler koymalıyız. Kesin olan bir şey var: Ferrari’deki herkesin kazanma alışkanlığı ve arkamızdaki tarih ile iyi işler çıkarma sorumluluğunu hissediyoruz. Bizim için, taraftarlarımız için, partnerlerimiz ve hepimiz için bunu hissediyoruz. Bu hedefe ulaşmak için çok çalışmalıyız.” 

“Bu sene her zamandan daha az test dönemi oldu. Sezon öncesi testleri daha da kısaltıldı. Sürüşümüz için 6 gün yeterli değil. Geçmişte bir çok kez antrenmanların yasak olduğu tek spora sahip olduğumuzu söyledim. Nadal’dan yeni bir raketi sadece 6 gün denemesini isteyin. Ya da bir futbolcudan Dünya Kupası öncesinde sadece 6 gün çalışmasını isteyin.”

“Daha fazla test etmek güzel olur ancak bu yarışlara zarar vermez çünkü hiçbir şey mücadeleyi yenemez.”

“Sıralamalardaki heyecanı, start diziliminde ışıkların sönmesini, ilk viraj adrenalinini özlüyorum. Aslında Formula 1’i böylesine etkileyici bir spor yapan her şeyi özlüyorum. Testlerden sonuç çıkarmak her zaman zordur. Herkes kendi programına göre çalışıyor ve gerçek kıyaslama yapamıyorsunuz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. saçma saçma yorum yapma arkadaşım, yıllardır bundan dert yanıyor testler çoğaldımı? Yorum yapmak için yorum yapma…!

  2. yazıyı okuyunca ilk aklıma gelen şu oldu, ferrari cephesi antrenmanların kısıtlı oldugundan şikayetçi olduya, fia kesin bunu toplantılarda düşünür ve testlerin çoğaltılması kararı çıkartılır….

  3. Fazla Ezel izlemiş arkadaş tribe girmiş.

  4.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Son iki yılda Ferrari bir taraftan, futbol takımı öbür taraftan saçlarım beyazladı. Futbol'da gülmeye başladık. Hadi Ferrari'm sen de yap bir sürpriz.

  5. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    😀 I ll call my father,he ll beat your father then 😛

    diye devam eder bu 😀

  6. İf we hit you u can not stand up again 🙂 kavgada bir söz vardır ilk vuran kazanır.

  7. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Bizde sizinkini kırarız 😛

    You hit me once I hit you back 🙂

    http://www.youtube.com/watch?v=7IEPH_ycOmQ&feature=related

  8. Dişinizi çekeceğiz Allahın izniyle hazır olun show başlıyor 🙂

  9. rocco junior avatarı

    3senedir dişimiz gıcırdıyor zaten Alonso salla gitsin.Takımın patronları düşünsün.Bize burda nutuk atıp duruyorlar sonra sizi öne sürüp bu açıklamaları yaptırıyorlar.Ayıp ayıp…

  10. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    İlk yarıştan sonra hedefleri belli olacak.Tamam mı devam mı diyecekler.2013 e erkenden odaklanmanın gelişimi durdurmanın hiçbir faydasını göremedik.McLaren sezonun son yarışına kadar gelişimi durdurmadan devam ediyor ve buna rağmen yeni sezona Ferrari'den daha güçlü başlayabiliyor.Bunu nasıl yapıyorlar.Ferrari kaç yıldır mayıs ayından itibaren yeni sezona odaklandı da ne oldu.Bana kalırsa eğer araç Melbornde fos çıkarsa 2013 e odaklanmasınlar.25 kasıma kadar savaşsınlar.

  11. nerde olduğumuzu bilmiyoruz ama nerede olmadığımızı biliyoruz

  12. en azından gecen seneki gibi ilk yarışta duble beklemiyoruz gelişme var

  13. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Sırasıyla 2013, 2014 ve 2015 bizim yılımız olacak! 2011 ve 2012 de bizim yılımız olacaktı, sezona dominant başlayıp öyle gitmek hedefindeydik. Zaytung gibisiniz yaaa, her sene aynı terane…

  14. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Sırasıyla 2013, 2014 ve 2015 bizim yılımız olacak! 2011 ve 2012 de bizim yılımız olacaktı, sezona dominant başlayıp öyle gitmek hedefindeydik. Zaytung gibisiniz yaaa, her sene aynı terane…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir