FIA, Güvenlik Aracı Kuralında ECU'yu Kullanacak

yazar:

kategori:

Tartışmalara neden olan Formula 1 güvenlik aracı kuralının, yeni Standart Elektronik Kontrol Ünitesini (ECU) kullanılarak değiştirilmesi planlanıyor ancak temmuzdan önce kuralda değişiklik yapılması mümkün değil gibi görünüyor.

Güvenlik aracı kuralı ile ilgili hoşnutsuzluklar sezon başından bu yana var ve takımlar son güvenlik aracı kuralı ile haksız yere cezalandırıldıklarını düşünüyor.

Yapılan tüm görüşmelere rağmen şu ana kadar herhangi bir çözüm bulunamadı ve bir kaç yarış Heidfeld ve Kovalainen gibi pilotlar güvenlik aracı pistteyken yakıtları bittiği için pite girip ceza aldılar.

Son görüşmeler ise Barcelona’da Heidfeld’in Kovalainen’in kazasının ardından ceza alması ile Türkiye’de yapıldı.

Gelen haberlere göre bir sonuca varılmamış olsada güvenlik aracı piste girdiğinde hız limiti olması yönünde önerinin geldi ve FIA’nın bu öneriyi inceliyor.

Öneriye göre yeni Standart ECU kullanılarak güvenlik aracı piste girdiğinde pilotlara ne kadar sürede pite girebilecekleri bildirilecek.

Bu sistemin hayata geçirilmesi klolay olmasada FIA Uzmanları ilk görüşmelerin ardından bunun mümkün olduğunu belirttiler.

Ancak bu sistemin yapılmasının ardından bir yarışta kullanılabilmesi için tamamen test edilmesi gerekiyor ve bu ancak Fransa GP’ye yetişebilir. Bu yüzden güvenlik aracının çok girdiği sıradaki Monaco ve Kanada yarışlarında eski kurallar ile devam edilecek ve kural ile ilgili hoşnutsuzluklar daha da artabilir.

Daha önceden Mark Webber spordaki herkesin bu kuralın değişmesi taraftarı olduğunu belirtmişti.


Yorumlar

  1. Sorun degil, Charlie dugmeye bastiginda pilotun onunde kirmizi isik yanip sonmeye baslar 5sn zaman verilir, pilotda buna gore kendini ayarlar, herseyin bir cozumu var..

  2. doğru değil.adam tam eau rouge yada istpark 8.virajda d,p gaz dönerken birden tork-güç düşsün ve başlasın spinn.daha başka bişey yapılabilir..

  3. ben yazının başlığını gördüğümde böyle bir olaydan bahsedildiğini sanmıştım. bence çok mantıklı.

  4. Bunu taaa gecen sezon basinda dusunmustum ama bakalim bu sistemi bulabileceklermi diye bekliyodum :))

  5. Cok radikal bir onerim var, SC kalksin 🙂 Nasilmi? tum araclarda ECU standart nasil olsa, tehlikeli bir durum oldugunda Charlie bi dugmeye bassin, bu dugme wireless gibi bir sistemle ECU`ye komut versin ve tum araclar pityolu butonuna basmis gibi max surati 80km/s dussun, Ve Charlie o dugmeye tekrar basmadan hizlanamasinlar, kimse daha hizli gidemesin ve pit yolu daima acik olsun, nasilim? 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir