Button, Şampiyonluk Mücadelesi Planlıyor

yazar:

kategori:

2009 Formula 1 şampiyonu Jenson Button, geçen seneyi Sebastian Vettel’in arkasında 2. sırada tamamlamasının ardından bu sene tekrar şampiyonluk mücadelesi vermeyi planlıyor.

Button “Bundan daha iyi bir yerde olamazdım. Etrafınızdaki insanlar ve takım size inandıkça sizin de güveniniz artıyor. Ve Mclaren’de bu benim için büyük bir şey.”

“Buraya gelirken ne bekleyeceğimi gerçekten bilmiyordum ancak burada atmosfer çok iyi. Brawn’da kazandığım dönemdeki gibi hissediyorum. Takımı etrafınızda topluyorsunuz ve galibiyet yolunu inşa ediyorsunuz.”

“Sadece aracı sürmüyorum. Bir çok şey yapıyorum. Takım içerisinde çalışıyorum ve takım olarak ilerlemelerine yardımcı oluyorum. Bugünlerde bu durum sürücü için oldukça önemli.” dedi.

Button, Mclaren’in tam olarak rakiplerine oranla nerede olduğunu bilmediğini ancak Red Bull’a yakın olduklarını söyledi.

Button “Bizim için asıl şey bu. Aracı geliştirme konusunda çok iyiyiz ve eminim diğer takımlar da öyledir. Rakibimiz sadece Red Bull olmayacak. Onlar güçlü olacaklar, son 3 senedir iyi araca sahipler ancak Mercedes, Lotus ve hatta Sauber’lerden de endişe duyacağız.”

“Geçen sene 2. grupta yer alan takımlar bu sene önde mücadele edecekler gibi görünüyorlar. İlk bir kaç yarış herkes için zor olacak. Çok uzun bir sezon olacak ve tüm sene boyunca kimin gelişeceği önemli olacak. Büyük takımlar bunu başarabilirler.”

“İyi bir araç yapmak şampiyonluk açısından kilit nokta. Performansları okuma açısından testler pek iyi olmuyor bu yüzden kendi işimize odaklanacağız. Çok iyi test yaptığımıza inanıyoruz ve buraya iyi durumda geldik.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Ağır olmuş eleştirin sanki, başka yorumlarında da çokça zikrettiğin şu oturak bölgesiyle ne derdin var onu da anlamadım da neyse; yani McLaren'de şampiyon apoletinle yarışacaksın, bir önceki senenin hızlı takımının diğer pilotunu ve takım arkadaşını geçeceksin, yok 'sonuncu olmazsam bana yeter' mi diyeceksin.. Ki şampiyonluk potansiyeli taşıyor ve hani sadece bana göre değil, yarış otoritelerine göre hem de..

  2. Takımı etrafınızda topluyorsunuz ve galibiyet yolunu inşa ediyorsunuz."

    Bu sözden ben button ile hamilton'un araç şampiyonluk için kapışacak kadar iyi ise takım içi savaşın sinyalerini verdiğini görür gibiyim.Uysal button gitti artık savaşacak button geldi gibi..Şimdi lewis düşünsün.(mclaren -alonso hikayesi farklı yazılmaya başlayabilir:)

  3. hamilton kötüydü, webber kötüydü, ferrari, dolayısıyla alonso kötüydü, button da ikinci olunca bir yerleri kalkmış durumda. umarım bu sene hepsi formunda olur da button asıl nerede olduğunu anlar.

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    ferrari'yi sallamamış bile. son bi kaç yıldır demeçlerde ferrari lafını kullanmamaya özen gösteriyorlar sanki, enteresan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir