Ferrari Krizde mi; Yoksa Büyük Bir Blöf mü Yapıyor?

yazar:

kategori:

Padokta Ferrari’nin durumu sorulduğunda bazıları kriz içinde olduklarını, bazıları tempodan biraz uzak kaldıklarını, bazıları ise tamamen blöf yaptığını söylüyor.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, Ferrari gibi büyük bir takımın göz ardı edilmesinin “çok büyük tehlike” yaratacağını söyledi.

Auto Motor und Sport’a konuşan Hembery: “Gördüğüm verilere göre biraz iyi tempoya sahip görünüyorlar”

“Birçok değişiklik yaptılar ve araçlarında birçok yenilikler var. Şu dönemde Ferrari gibi bir takımı gözden çıkarmak biraz garip bana göre”

“Verilere göre potansiyelleri var gibi görünüyor. Bu yüzden Formula 1’de her zaman olduğu gibi durum çok çabuk değişebilir”

Hembery ile aynı fikirde olan, Mercedes Pilotu Michael Schumacher.

İtalyan takımda 5 defa şampiyon olan Schumacher: “Durumlarıyla ilgili bütün hikâye çok fazla. Bazı sorunları var gibi görünüyor ama Fernando Alonso’yu asla göz ardı etmeyin.”

Mercedes Motor Sporları Sorumlusu Norbert Haug: “Ferrar’nin sorunlarının her yerde yazdığı kadar olduğunu düşünmüyorum”


Yorumlar

  1. sende bişeyden anlamıyosun besss belliiii

  2. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    aynen katılıyorum, kesınlıkle gecen sezonki durum mu bu belirsizlik mi deseler ben de bu sezonu secerım. ancak bu teknık ekıbe olan guvenım pek yok. todd lu brawnlı kadromuz varken 1 gecede herseyı degıstırebılcek potansıyele sahıptık ama bu ekıple ne kadar ılerletebılırız bu aracı bilmiyorum, umarım bu noktada alonso devreye gırer ve takımı ayakta tutmayı basarır son 2 sezonda yaptgı gbı

  3. zaten kafamızı allak bullak ettiler, sırf blöf yapmak için egzos çıkışını değiştirecek değiller değil mi? 🙂

    beklenildiği kadar geride olmadığımız düşünülebilir

  4. donnie darko avatarı

    Kusura bakma alonso-gilles ama tutamayacagim kendimi.

    Hasan isimli arkadas. Ferrari her zaman super arac cikaramayabilir. Bu gayet normal birsey. Bu saldirgan tutumun sonucunda ferrari bekledigin yerde cikmazsa yuzun kizarmayacak mi? 2005 ABD yarisinda michelin kullanan takimlar yarisi birakinca tek galibiyetini aldi ferrari. 2009 cift katmanli difizoru saymiyorum o olay daha farkli. Lutfen yorum yaparken sakin olalim. Liseli ergenler gibi asariz keseriz modunda olmayalim. Bu sporu destekleyen insanlar akli selim insanlardir. Galeyana gelmeyelim, amigo gibi davranmayalim.

    Ferrari gercekten 2. olabilir ki ben oyle dusunmuyorum. Hatta oylamada button dedim. Bir cok bilinmeyenli denklemde elinde lastik kozunu bulunduran bir pilot oldugu icin.

  5.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Podyum alırsak öp de başına koy modundayız. Red Bull'dan geride olduğumuz ortada. Ferrari'de her şey çok kötü olarak gösteriliyor. Ama 3. sıradan da geriye düşmeyiz. Son bir hafta test olmasa da verilerin analizi sürüyordur. Tünel filan gelişim olacak.
    2009'da biz de herkes gibi sıfır bir otomobil yaparak başladık. F60'da bocaladık. F10 ile Alonso'nun yeteneği birleşti, şampiyonluğu son yarışta kaçırdık. F150 bu iki otomobilin final sürümüydü, o yüzden sezon başında hızlı göründü. Ama geliştirilemedi başarısız oldu. Ferrari muhafazakar olmakla suçlandı. Bu nedenler birleşince 2012'ye yepyeni bir otomobil ile başlamak kaçınılmaz oldu.
    Kesin olan şu yeni bir döneme başlıyoruz. F150 mi F2012 mi dersen, ben ikinciyi seçerim. Bir kumar oynadık en başında bir bedel ödemek zorundayız. Ama en sonunda heybetli atımız şahlanacak.
    Sezon sonunda 7. olsak umurumda olmaz. Ama Avustralya'da Red Bull'a ne kadar yakın olursak o kadar şansımız olur.

  6. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    ahaha. başta ankette 1. şık öndeydi şimdi 3. ve son şık 1. yi yakaldı ve bi tanesi de geçti demek ki biz de biraz blof oldgunu dusunuyoruz sanırım:)

  7. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    insallah öyle bişe olur ya ne gzl olurdu bizimkileri podyumda gormek

  8. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    geçen sezon McLaren 0.778sn, Ferrari ise 1.445sn fark yemişti. eğer fry'ın söylediklerini doğru kabul edersek, geçen sezon başlangıcından pekte farkı olmayacak.. :(( birden karamsarlık çöktü.

  9. Ferrari doğru düzgün test yapamadı blöf öü yapcak…

  10.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Geçen yıl o kadar tantanaya 1.2 saniye yemiştik ilk yarışta. Bu sene 0.5-0.7 saniye yesek de problem etmeyiz artık. Sauber'e Lotus'a geçilecek kadar da geride kalmışsak işimiz zor. Ama geçen yıl bu söylentiler bizi şampiyon da ilan etmişti. Şu an bile mühendisler bir şeyler düşünüyordur. En doğru seçimleri yapıp en azından olabildiğince Red Bull'a yakın olacağımızı umuyorum. 'Ezik miyim lan ben?' diye bağırasım geliyor. Bizi bu durumlara düşürdüler.

  11. rocco junior avatarı

    Evet onu gördüm şimdi autosport forumunda.Durum kötü q3e kalma savaşı bizibekliyor gibi.

  12. Mercedes'ten Bob Bell: "Şu anda Red Bull önde, arkasında McLaren. Sonra Lotus, Sauber ve bizim olduğumuz grup. Ferrari bu grubun arkasında."

    Bu na ne diyorsun?

  13. rocco junior avatarı

    "I think Red Bull are ahead of the rest at the moment," Fry says. "Maybe half a second. We're guessing about fuel levels used in testing but I would say Red Bull are between five- and seven-tenths ahead of everyone else. I think it will be Red Bull, then McLaren and Lotus close together, and then us somewhere."

    http://www.guardian.co.uk/sport/2012/mar/15/adrian-newey-designs-red-bull

    Burada blöf olmadığı Fry'ın açıklamalarında net."Red Bull şu anda herkesten önde.Belki yarım saniye.Testlerdeki yakıtları tahmin etmeye çalışıyoruz ama söyleyebilirim ki Red Bull 0.5-0.7sn herkesten ilerde.Bence sıralama;Red Bull sonra Mclaren ve lotus birlikte ve bizde buna yakın bir yerlerdeyiz"

  14. acaba ferraride güzel birkaç yenilik varda dikkat çekmemek için mi bu kadar kötü gösteriyor kendini ebd de rudbulda sonradan farkına varmışlardı 2009 da çift katmanlı difüzör daha önemliydi bunun gibi bi yenilik varsa tamamen kamüflaj amaçlı mı bunu yapıyolar inşallah öyledir

  15. her ne kadar mclaren taraftarı olsam da ferrari hakkında söylenen bu kadar şeyin yanlış olduğunu düşünüyorum.sorunları olduğu belli,ancak sezonu 4. 5. bitirir,podyum zor gibi tahminler gerçek dışı.f1e yeni mi girdi bu takım da sezon daha başlamadan sezon sonunu tahmin edebiliyorlar?dedikleri gibi radikal bir araç tasarladılarsa bu aracı anlamak için zamana ihtiyaçları olacaktır.aracı anladıktan sonra da gayet rekabetçi konuma geleceklerdir.bu 1 yarış da sürer,5 yarış da.ortada blöf yok,ama kriz de yok bence.

  16.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    ferrari.com'daki Massa'nın açıklaması çok iyimser. Ferrari sürpriz yapmaya çok yakın. Geçen yıl sütten ağzı yanan Ferrari doğrusunu yapıyor. Hakikaten blöf ise yılın olayı olur. Olma ihtimali de son açıklamalar ışığında düşük sayılmaz.

  17. Ömer_Massa avatarı

    arkadaşlar ben banko podyumdayız diyorum.gerçekten pazar günü f1 dünyasını şaşırtacağız.

  18. Göz ardı edilirse hiç şaşırmazdım araç gerçekten kötü lastikleride çabuk aşınsırıyorlar ferrari mercedes le yer değiştirmiş bence

  19. mükremin  aktas avatarı
    mükremin aktas

    ferrari hafta sonu herkesi ters köseye yatiracak

  20. İlk üç tahminim rbr-mclaren-lotus veya mercedes'den birisi, ferrari ise tam bir muamma.

  21. Takımın gücünü saklamak için testlerde düşük performans gösteriyor, aracın şasisini dedğiştiriyor, basına olumsuz açıklama yapıyorlar olduklarını düşünemiyorum.

  22. AMuS'a bakarsan Mercedes 1 sn farkla en hızlı takım. 🙂 kendini tatmin etmeye çalışıyor o dergi.

  23. Hep Olumsuz düşünüyosunuz . Bi bakın kaç hafta öncesine kadar pat fry podyum mücadelesi veremeyeceklerini söyledi . 1 hafta sonra massa verebiliriz dedi . Sonra Montemezelo geride olmayacağız dedi . Alonso biraz zorlanıcaz ama başarıcaz dedi . Domenicali'de ferrrari Mücadelenin içinde olacak dedi . Kötüden iyiye doğru açıklamalar . git gide iyileşiyor. Sizi bilmem ama bu duruma bakarsak blöf yapabileceklerinin ihtimali var gibi gözüküyor . Haksızsam birisi haksızlığımı kanıtlasın :)))))

  24. crocodil007 avatarı

    inşallah bülöf yapıyorlardır da şaşırırız.ancak bülöf olduğunu sanmıyorum, durumun kötü olduğunuda düşünmüyorum.sezon içersindeki gelişim yarışı da çok önemli olacak.geçtiğimiz yıllarda ilk yarışlar iyi olup sonra geride kalanları gördük.ferrari ileri doğru iyi adımlar atarsa potansiyeli var.

  25. Zaten sana karşı bir eleştiri değil ferrari'nin içinde bulunduğu duruma ve insanların son 3 4 seneye bakarak alelade bir takım muamelesi çekmesine karşı bir sitem benimkisi..Ne zaman bu ve benzer minvalde açıklama görürsem kahrolurum o yüzden böyle yazdım

  26. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    bence cok da yanlış konuşmamış arkadaş. biz teste göre böyle bi sonuca varmıyoruz ki. bizim muhendısler kendı agızlarıyla soyluyorlar bizim aracta bu seene iş yok diye. ne gbi sorunlar yasadıklarını hepımız gorduk. aynen katılıyorum 1 sn den fazla fark yersek şaşırmam. ama tabi daha iyi durumda da olabiliriz, onu tam olarak bilemıyoruz ama şu anki durum pek iç açıcı değil kabul etmek lazım

  27. Ben veremez demedim tahmin yapmaz zor dedim.

  28. Ferrari en kötü podyum mücadelesi vermeli zaten bunun dışı yavaştır.Podyum mücadelesi veremez ama yavaş olacağını sanmam deyimi bu takımın haketmediği bir deyimdir..

  29. Ferrari'nin Redbull ve McLaren seviyesinde olmadığı söyleniyor ama AMuS'unda dediği gibi 6. 7.sırada falanda değil benim tahminim Mercedes'le yakın olacak ve buda duruma göre 3. yada 4.en hızlı takıma denk geliyor Lotus'un Ferrari ve Mercedes'in önünde olacağını sanmıyorum. Ferrari'nin blöf yaptığını falan da düşünmüyorum. Ferrari gibi bir takımın blöf yapmayacağını düşünüyorum blöfü ancak orta sıralarda yarışan takımlar yapar. Podyum mücadelesi verirler mi tahmin yapmak zor ama Ferrari çok yavaş olmayacak.

  30. rocco junior avatarı

    %100 katılıyorum

  31. Ferrari blöf yapmıyor ama abartıldığı gibi de geride değiller, diye düşünüyorum. Avustralyada podyum mücalesi vermelerini bekliyorum. Bu podyumun son basamağı da olabilir ilk basamağı da. Bu arada Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery lastik aşınmasında geçen seneye göre en büyük adımı Mercedes ve Lotusun attığını söylemiş. Bu da demektir bu sene her yerde rekabet olacak.

  32. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    yeter başlasın şu yarış artık 😀 tahmin tahmin nereye kadar, işime odaklanamıyorum,

  33. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Böyle blöfü kimse yapmaz ki,bu yanlızca potansiyel yatırımcıları podyumda daha az görme ihimali olacağı için kaçırır.
    Yenilikçi bir şey yapsalar,yeni bir yarış takımı olan redbull gibi gizlerler veya en sonda araca monte ederler.Çok çok ağır depo ile devamlı tur atmadılar ise,giz sır olmaz.Alonso son testlerde süper softlarla hızlı tur atarken ,dünkü çocuk romain softlarla ona yakın turladı.Tab yine yakıtları bilmiyoruz ancak,en ilginç olan taraf massanın podyuma çıkabileceklerini söylemesi oldu ki,şampiyonluğu pittteki hata ile kaçırdıkları sezonki araçla bile podyumu göremeyen massa uhrevi bir güç gelmedi ise mantıken podyumu görmesi için anormal olaylar olmadıktan sonra neden yok.
    Yalnızca dominic gerçekten aptalmış .O sezon öncesi wow ları bu kadar kurumsal bir firmadaki en üst düzey görevli söylemez,radikal bir araç tasarlayında demez.Yalnızca büyük kural değişiklerinde bu söz konusu olabilir ki aklın yolu birdir.

  34. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    en kötü ihtimalle 3. hızlı araç olur diye düşünüyorum ancak önemli olan noktalardan biride en hızlı ile aranızdaki fark. misal RBR en hızlı olur ferrari 0,3 yada 0,4 geridedir bu kötü sayılmaz ama o aralık içinde 4 yada 5 takım olursa seyret curcunayı.(bazı görüşler o yönde)

  35. Lightning  Arrow avatarı
    Lightning Arrow

    Fry'ın Ferrari'nin kötü durumunu sırıtarak açıklaması ve Domenicali'nin sürekli gülerek dolaşması aklıma geldi de, neden blöf olmasın ?

  36. rocco junior avatarı

    Malesef ancak idman tv gösteriyor.Yarışı onlara endekslenip riske atamam.Rtl ilk tercih,antremanlar ise netten her zamanki gibi.

  37. rocco junior avatarı

    Malesef ancak idman tv gösteriyor.Yarışı onlara endekslenip riske atamam.Rtl ilk tercih,antremanlar ise netten her zamanki gibi.

  38. Auto-Motor sayfasında kendi tahmininde ferrariyi force india ve sauber'de bile sonraya koymuş…

    http://www.auto-motor-und-sport.de/formel-1/f1-power-ranking-vor-dem-saison-start-2012-4517350.html

  39. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    bence Ferrari gerçekten hızlı.Ancak bunu söylemiyorlar 2 hafta öncede demiştim bunu.bakalım Haftasonu ne gösterecek.

  40.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Hocam konu dışı. Uydu işini hallettin mi?

  41. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    bence her şey geçen seneki gibi olur ferrari 5-6 ya oynar tek fark mclaren ile red bull arasındakii fark değişir

  42.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Ben işte bundan korkuyorum…

  43. rocco junior avatarı

    Ben f1i izlediğim tüm dönemleri ele alarak böyle bir blöf görmedim sadece hedef saptırmalar oluyordu yani kötüyüz,sorunlarımız var dedikten sonra sezona çok iyi başlamanın pek mümkün olduğunu sanmıyorum.(2011 Mclareni saymazsak)Belki yanılıyorum ancak bu atacağım linkte zaten neden blöf olmadığı ve neden geri kalabileceğimiz açıklanıyor.Son olarak takım hedeflerine ulaşamadığını açıklamış,aracın videolarda ne kadar dengesiz olduğu görünmüş,açıklamalar olabildiğince karamsar.

  44. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    bana göre sıralama şöyle olacak.. 1)RBR 2) mclaren 3) ferrari 4) lotus 5) mercedes. ferrari ve lotus yer değiştirebilir düşük bir ihtimal olsada

  45. alonso gilles sen f1 den anlamıyorsun coğu yorumlarına bakıyorumda bu yorumundada sallamısın gene atttt bakalım yaw ferrari 2.ci sırada bunu aklına sok kardeşimmm HAA SEN VE SENİN GİBİLER TESTLERE BAKIP SONUC YAZARLAR YANİ SONUCA GÖRE TAKILIYOSUNUZ

  46. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Blöf değildir.Blöf olsaydı ilk testten sonra egsozu değiştirmezlerdi.Blöf yapmasını gerektirecek bir durum ne olabilir ki?.En aleni , en gözönünde , ve en çok haberi çıkan takım Ferraridir.Bu takımda bişeylerin gizlenmesi çok zor.Yarış esnasındaki telsiz konuşmalarını bile şifreleyemeyen, gizli yapamayan bir takım kendini nasıl saklayacak.
    Ayrıca röntgencilere karşı da her zaman açıktır.İsteyen istediği zaman aracın içine kafasını sokup serbestçe inceleyebilir.

  47. elvan dalton avatarı

    Ctesi sabahı göreceğiz kimin neler sakladığını.

    Ben Ferrari'nin MGP'nin arkasında kalacağını sanmıyorum. En kötü ihtimal RBR ile Mclaren'in arkasında 5-6 olurlar.

  48. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Bence ilk antremanların sonunda çok büyük bir şok yaşayacağız.

    İlk antremanlarda ilk 6 RBR -Mclaren ve Mercedes pilotları tarafından kapatılacak ve bu hafta sonuna damga vuracak.Tahminim Hamilton-Vettel ağırlıklı olacağı yönünde.Ferrari ise 2011 deki gibi 1 sn den fazla fark yerse çokta şaşırmam.

    Artık blöfmü gerçekmi haberlerinide okumaktan,teoriler üretmekten sıkıldım.Domenic'in oturup ağlayacak hali yok imza verirken heralde.Kimbilir garajda ne fırtınalar kopuyor.

    Rakipler Ferrari'yi göz ardı etmeyin diyor.Bu politik ama,benim yine aklıma takılan

    Alonso'nun zafer-Massa'nın podyum için yaptığı açıklamalar.Birşeymi buldularki acaba güncellemelerde diyesim var ama…

  49. Hata yapmışsın.Çünkü Auto Motor'un kendi haberi değil,açıklamalara dayanılarak yapılmış.

  50. Serdar Demir avatarı

    Auto Motor und Sport kısmından sonrasını okumadım bile

  51. dominic alinin fotoğraftaki suratına bakarak herşeyin yolunda olduğu sonucunu cıkarıyorum.

  52. aynen…ama yinede pazar günü herşey belli olur..

  53. Schumacher: "Durumlarıyla ilgili bütün hikâye çok fazla. Bazı sorunları var gibi görünüyor ama Fernando Alonso'yu asla göz ardı etmeyin."

    Bu yeter herkese

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir