Vettel, STR3 ile Yarışmak için Sabırsızlanıyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Monako’nun doğasının zor olmasına rağmen Toro rosso’nun yeni aracını bu pistte ilk kez yarıştırmakta haklı olduğunu ifade etti.

Paul Ricard’da bu hafta STR3’ün cesaret veren ilk gün çalışmalarının ardından Vettel, takımının ileri bir adım beklemesi yönünde iyimser olduğunu ve aracın yarışlara girmesinde gecikme yapılmamasını desteklediğini söyledi.

Monako’nun sıkı ve kıvrımlı yapısı ile kazalara davetiye çıkarması, yedek parça eksikliği nedeniyle takım adına bir kumar haline geldi.

Monako’da piste çıkacak yeni aracın içinde bulunduğu tehlike sorulduğunda Vettel: "Evet pek yer olmadığı doğru. Ama bu aracı bekliyorduk"

"Onu dört gözle bekliyorum. Monako, insanlar pek zekice olmadığını söyleyebilir ve Monako’nun yeni bir araç ortaya çıkarmak için mükemmel yer olmadığı belki de doğru. Ama yeni araçla çalışmaya veya sürüş yapmaya başlamazsanız asla alışamazsınız. Böylelikle bu durum sadece bir avantaj olur"

Vettel, ayarlar üzerine yoğunlaşıp sınırları bulmaktan ziyade başlarda araçla yol katetmeyi amaçlayarak zaman geçirdi.

Vettel: "Hedef bizim için her zaman aynıdır. Monako gibi yarış için, çok şeyin meydana gelebileceği yerler, ne olacağını bilemezsiniz. Ama amaç her zaman, hatasız bir şekilde işi %100 yapmaktır. Son bir kaç yarışta durum böyle olmadı. Çünkü Türkiye’de yakıt düzeneğinde bir hata yaptık. Yani yapacak çok şey var"

STR3’ün, Toro Rosso’yu 3. sıralama seansına yaşımak için yeterli olup olmadığı sorulduğunda Vettel: "Bilemezsiniz. Diğerlerine bağlı. Belki 5 adam kötü bir dün geçirir. Hedefimiz her zaman, mazaretsiz iyi bir gün geçirmek olmalı. Nihayetinde kazanmak için buradayız. Ama öncelikle kendimizle mücadele etmeliyiz ve eğer bunu yapabilirsek, gurur duyabilriiz"


Yorumlar

  1. Yahu bu haber ruyama girdi iyimi, Monaco`da yaris esnasinda STR3`un hakimiyetini kaybetmisler ve cok buyuk bir kaza yasanmis, Alonso ondeymis Kimi zorluyormus gecmek icin, STR3 e tur bindirirlerken cok buyuk kaza olmus ve yangin cikmis, Alonso ve Kimi hayatini kaybetmisler, ne kabustu ya kan ter icinde uyandim valla 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir