2013'te Basamaklı Burunlardan Kurtulabiliriz

yazar:

kategori:

Bu senenin en büyük değişikliklerinden birisi kuşkusuz, yeni kurallar sonucunda ortaya çıkan basamaklı burun sistemi oldu. İlk başta oldukça yadırganan sisteme gözler yavaş yavaş alışıyor.

Ancak FIA gelecek sene burunu daha da alçaltmayı planlıyor. Bu durum, basamaklı burunları ortadan kaldırabilir.

Bu seneki burun sisteminin engellenmesi konusunda görüşmeler 2011’in sonunda yapıldı ancak kurallarda değişiklik için takımların hepsinin onay vermesi gerekiyordu ve bu olmadı.

2013 öncesinde ise daha zaman var ve FIA, takımlara sormadan kuralları değiştirebilir.

Charlie Whiting “Bu konu şüphesiz görüşülecek. 2014’te kurallar tamamiyle farklı olacak ve çok daha düşük burunlar olacak. Bu yüzden bu sorun 2014’te ortadan kalkabilir.”

“Ancak 2013 için de bu konuyu sıradaki Teknik Çalışma Grubu toplantısında gündeme getireceğim. Herkes daha güzel şeyler görmek ister.” dedi.

 


Yorumlar

  1. 2014 te zaten 25cm e inecek burunun ön tarafı. 2013 te de 35-40 cm olacağını düşünüyorum.

  2. rocco junior avatarı

    F1 Racinigin yazdığına göre bu basamaklı burunlardan kurtulmayı Red Bull ve uydusu Toro Rosso istememiş.Herkes olumlu oy atmış lakin onlar olumsuz atınca kalmış.Hatta sırf Neweyin aracın o kanal tarzı yaığı bulduğu için yaptırmadığı bile söyleniyor.

  3. heikki 1088 avatarı

    Her yıl kural değiştirilmez ki arkadaş. Nedir bu ? Ufak tefek şeylerle oyna tamam da nedir la bu. Sürekli değişen kurallar, değişen kurallar karşısında açık bulmalar, değişen kurallar karşısında bulduğun açıkları kapatmak için yeni ( veya eski kuralla yeni kural kombinasyonu uygulanarak ) kural koyma vb…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir