Takımlar FIA'nın Harcamaları Kontrol Altında Tutmasını İstiyorlar

yazar:

kategori:

Formula 1’de yer alan 12 takımın 10’u FIA Başkanı Jean Todt’a bu konuyla ilgili bir mektup gönderdiler. Red Bull ve Toro Rosso takımları hariç tüm takımlar bu mektupa imza attılar.

Eric Boullier “FIA’da bir çok konuyu görüşüyoruz. Bunlardan birisi RRA ve FIA’nın sportif kurallar gibi RRA’yı zorlama için bir yol bulma.”

“FIA ve Jean Todt’la iletişim kurduk ve konu hakkında bir grup görüşmeler ayarladık.” dedi.

Söylenenlere göre Todt mektuba cevap verdi ancak takımların istemediği bir şekilde RRA’nın maddelerini belirledi. Konuyla ilgili görüşmeler taraflar arasında devam ediyor.

Ross Brawn “Harcamaları düşürme sürecinin devam etmesi, kuralların adil bir şekilde tanıtılması ya da harcamaların kontrol altında tutulması gibi konularda destek mektubu gönderdik.”

“Eğer arka grupta yer alan küçük takımlar ticari olarak daha dayanabilir durumda olurlarsa o zaman daha sağlıklı bir Formula 1 olur. Bu yüzden bunu başarmak için yollar bulmalıyız.” dedi.

Christian Horner ise harcamalarda kontrolü desteklediklerini ancak bunun RRA ile olacağından şüphe duyduklarını söyledi.

Horner “Teknik ve sportif kurallar FIA tarafından belirleniyor. Takımların ne kadar para harcayacağına her takım kendisi karar versin. Takımların çok fazla para harcaması, çok fazla avantaj kazandığı anlamına gelmeyebilir.”

“F1’de harcamaları kontrol altında tutmak önemlidir. Bu ister RRA ile ya da başka bir şekilde olsun gereklidir.” dedi.

 


Yorumlar

  1. rocco junior avatarı

    Bazı kurallar yazılı değil takımlar arasında centilmenlik anşalması olarak duruyor.Madem uymuyorlar o zaman onları durdurmalarıda normal madem bu burunlara bile onların yüzünden geldik o zaman onlara karşı yapılanlara kimse bir şey dememeli.Hep onların istediği olmaz,olmamalı da.Benim takımımın pisti var kullanamıyor bu yazılı ancak sonuçta hakkı yok mu diyebilirim pek ala?

  2. O kural konmadı işte Fota koymuştu ama ayrılınca öyle bir kural yok RBR için…
    Farkında mısın 2010'dan beri baltalanan en baştaki takım Redbull. Bu adamları kim baltalıyor Fia elbette ki onların kurallarına karşı gelmek istemeleri normal değil mi sence? Elbette kurallara uyulması herkesin isteği ama belki de bir açıdan siz beni durdurmaya çalışırsanız bende ortak alınması gereken kurallar da yanınızda olmam diyerek herkese bir nebze gözdağı vermeye çalışıyorlar. Bazı kurallar vardır oy çoğunluğuyla değil oy birliğiyle alınması gerekir.Redbull şu an otomatik olarak 11 De 2 oya sahip ve bunu kullanmamaları abes olurdu bence

  3. rocco junior avatarı

    Ayrıca lütfen İngiltere'deki olayı çarpıtmayın.Oraya gelirken haritalama kuralaının ne kadar verimlilikte olacağı söylenmişti ancak Red Bull halen üflemeye devam etmişti.Sonra Mclaren ve Ferrari protesto etmişlerdi antremanda ve limitleri aşmışlardı.Tabi para cezasına çarptırıldılar.Sonra Fota toplandı ve sezon ebd yasaklandı.Ancak Ferrari ve Sauber bir şekilde ikna edildi baskılar yüzünden ve daha fazla skandal olmaması adına sezon sonuna kadar serbest(Valencia kuralları kadar) 2012den itibaren yasaktı.Abu Dhabiye geldiğimizde Newey ve ekibi ve bazı takımlar halen bu yasağı kaldırtmaya çalışsa da bu sefer Hrt protestosu oldu ve sonunda yasaklandı.Hem zaten konu ile pek alakası yok eğer geçmişte oldu,işte bize yapıldı sizede yapılsın haktır tarzı yorumlar durumu doğrulamıyor.Çünkü böyle bakarsak öteki çıksın ben buna uymuyorum öbürü beriki geçmişte bana yapıldı…Altından kalkılmaz.

  4. rocco junior avatarı

    Bir kural konmuş buna herkes uyacak hem de böyle kritik bir kararda.Senin dediğine göre bakarsak Ferrari'nin de test pisti var kullanmasın mı?Kaynak yok mu diğerlerinde sanıyorsun yada tek parası olan Red Bull mu?Kullanacaksa en baba kaynakları kullanır kırmızılar.Sorun bu değil sorun adamlar açıkça ben uymuyorum ne kaynak anlaşmasına ne başka bir şeye diyor.F1in fianın yada fotanın kuralları beni bağlamaz diyor.Şimdi ben nerden emin olayım bu adamların diğer işlerinde yasal olduğuna?

  5. Bir ara kurallar vs. muhabbetinde Ferrari'nin elinde böyle bir güç vardı kullanmasınlar mı yani diyenler vardı.Herkes değil bir kaç kişiden bahsediyorum tabii.Aynı o duruma benziyor bence ellerinde imkan var kullanmasınlar mı yani…
    Ayrıca hatırlatmak isterim ki şu egzos gazı muhabbetinde İngiltere de Ferrari ve Ferrari'nin alt yapısı diyebileceğimiz Sauber dışında destekleyen yoktu bu kural değişikliğini (Williams yada HRT'yi saymıyorum rekabetçi kısımdan bahsediyorum) ama Ferrari'nin elinde böyle bir imkan oldu ve kullandı.

    Hoş olmasa da onları engellemek için konulan kuralları görünce az bile diyesim geliyor açıkçası…

  6. rocco junior avatarı

    Unutmamak lazım bu zemin aslında çalışmayan egzoz ve difüzör ile uyumlu.Yani aracın ve tüm bu sistemlerin gerçek perfonmansı hepsi bir arada belli olacak.Şu an kafadan 0.4-0.5snmiz kayıp bu yüzden diyebilirim.Eğer tutsaydı bu formül yani bunu testlere sarkıtmasaydık araca koymayı beklemeseydik kesin zafr mücadelesi derdim.

    Senden korkmayalım biz inşallah maşallah aşkla sevelim hahaha 😀

  7. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Bak yarın ve pazar günü güzel şeyler olsun, kedi canınızı yerim; kötü şeyler olursa 9 canınız da olsa korkun benden. Her mesajınızda Adnan Oktar videosu paylaşırım. Ona göre 😀

    Ellerinize sağlık, teşekkür ederim.

  8. rocco junior avatarı

    -Meşhur Byrne zemini eklenmiş sanırsam araca ve yeni parçalarla orijinal egzoz olmasa bile uyumlu çalışmış,
    -Aracın denge ve çekişinde iyileştirilme sağlanmış yani milletin anlattığı gibi felaket bir çekiş ve kontra yok.Zaten yağmur yağdı pist dışına çıkan Red Bulları ve kontra yapan Vettel ile pek çok pilotu gördük,
    -F2012 rekabetçi deniliyr ama yarış galibiyeti yada podyum almaya yeter mi emin değiller,
    -Bir downforce artışı var arka tarafta ayrıca yeni ön kanat,egzoz,zemin ve arka kanatta değişmeler vardı
    -Takım özellikle Çine ve sonrasına büyük updateler planlıyor ve bunlardan çok umutlu,
    -Lastik ısıtma-tek tur perfonmansı iyi deniyor ama yarış buna bağlı olarak gelişebilir,
    -Araç öyle görünüyor ki tak çıkar ne takarsan rahat çalışacak gibi yani gelişime çok açık
    -Son olarak alakasız ama Vettel,ecu yazılımı ile ebd tarzı üflemenin imkansız olduğunu çünkü tam gaz durumu kesilince gaz akışının geçenseneki gibi devam etmediğini buna bağlı olarak aracın dengesizleştiğini söylemiş…

  9. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Bu yarışa getirilen ne varsa o paketten.

    Uygulanmayanlar ise,egzostla birlikte uygulanacaktır.Güncellemelerin ille görünür olmasınada gerek yok ,çünkü ufak bir güncellemeyle gelmişlerdir.

    Açıkçası Ferrari çok kötü gelmedi bana.Redbull ile ilgili bir haber okudum.Yarınki sıralamadan sonra paylaşırım eğer tutarsa.Tutmazsa birde söylediğimizi yalamayalım.

    Ancak krizin Ferrari'de değil,RBR de olabileceği söyleniyor.Gerçi yarın yine 0.5 le pole alırlar bozulur kalırız.Çünkü okuduğum yer bir yorumcunun yorumu ve oda bir kaynaktan öyle duymuş.

    Pek ihtimal vermiyorum ama..

  10. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Rocco Junior ve Alonso Gilles: Nerde bizim Kırmızı Paket . (Hesap sorarcasına bir edayla seslendirin :))

  11. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    PETROV; sıkmayın canınızı para bende çok gibi ;)) hallederiz.

  12. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    PETROV; sıkmayın canınızı para bende çok gibi ;)) hallederiz.

  13. rocco junior avatarı

    "Red Bull ve Toro Rosso takımları hariç tüm takımlar bu mektupa imza attılar."

    Kısaca bizim umrumuzda değil biz anlaşmaya uymuyoruz demek olabilir mi?2012deki basamaklı burunda bunlar yüzünden yürürlükte kalmış.Maşallah el birliğiyle ikisi f1de ne kadar kaos yaratırsak o kadar iyi diyorlar herhalde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir