FIA'nın Mercedes'in Arka Kanadını Yeniden İncelemesi İsteniyor

yazar:

kategori:

Avustralya GP hafta sonuna girildiğinde Mercedes’in DRS sistemiyle aktif olan F-kanal tarzı sisteme sahip arka kanadı gündemin önemli bölümünü işgal etti. FIA ise yaptığı incelemenin ardından kurallaa aykırı bir durumun olmadığını açıkladı.

Son haberlere göre Lotus ve Red Bull takımlarının teknik patronları son antrenmanlar öncesine Charlie Whiting ile görüştüler ve bu iki takımın Mercedes’i protesto edebilecekleri söyleniyor.

Her iki takım, konuşmalar hakkında resmi açıklama yapmaktan kaçındılar ancak takımlara yakın kaynaklara göre Mercedes’in çözümünün Teknik Kuralların 3.15 ve 3.18 maddelerine uygun olmadığını savundular.

Whiting, daha önce Lotus’un aktif sürüş sisteminde yaptığı gibi sistemin yasallığı hakkında daha net bir açıklama yapabilir. Whiting’in Lotus ve Red Bull’a olumsuz cevap vermesi, bu takımların sıralamalardan sonra protesto etmesine neden olabilir.


Yorumlar

  1. fia onay verdimi verdi.sabaha kadar inceleyin 🙂

  2. tahsin emre efe arkadaşım unuttun galiba geçen sezon adam gibi bir sistem yaptılar . bu sezon yasaklandı.

  3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Sistemin detaylarını öğrenip koplayabilmek adına yapılıyor bu itiraz. Başka bir şey değil. FIA zaten sezon başladıktan sonra bir şeyi yasaklamaz.

  4. ağlamalar başlamış gene

  5. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    oooo aglamalara hemen basladılar 🙂

  6. Redbull aracın RB7'ye oranla yavaş kaldığını belli ediyordu zaten. 2 hafta önce Marko paşa 0.2 sn fakla lideriz demişti ama McLaren testlerden sonra Woking'de farkı kapatıp öne geçmiş bile. Redbull'un bu itirazı şark kurnazlığından başka birşey değil. Lotus'da Mercedes'i geçip 2.olmak istiyor gibi. ama FIA umarım buna izin vermez adam gibi çalışın sizde yapın geçen sene EBD yasaklanınca bas bas bağırıyordunuz. Şimdi adamlar bu sistemi yaptı hemen yasaklansın. Horner'a kapak oldu yalnız sonuçlar Adrıyınn amca Horner ve Marco ortalarda yok.

  7. Grrroooooooooooo….. geliyoruz ve herkes korkuyor.

  8. Bu sırada… Ermenilerle ilgili kısmı ADana-Mersin civarlarındaki hadiseleri Fransız tarihçiler kendileri demişlerdir… Benim uydurmam değildir.Bizde ipini koparan hayvan Köpek dir… Benim yazdığım yazıya atlayıp beni ısırmaya kalkışan sen olduğuna göre ipini koparmak tabirinin sahibi kimin olduğu daha belirgindir.Site yönetimine seni şikayet ediyorum.Kendi saçma düşüncelerini birilerine yutturmanın yanında şurada bulunduğumuz ortamın yönetimine karşı beni şikayet etmenin yanında ortalıkda da provoke ediyorsun.Terbiyeli olmak bir evsafdır.

  9. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Red Bull ve Lotus çok beklersiniz. FIA yasak getirirse FIA=Redbull derim 🙂

  10. mal mısın sen? fransayı ya da diğer bir ülkeyi savunan tek bir kelimem var mı? ucuza kaçıp beni yazmadığım şeylerle suçlayamazsın.tabi ki, kolay yol bu..senin ırkçılığını eleştireni, sen bu ülkenin düşmanısın diye karalarsın.git bu ucuz kokuşmuş fikirlerini ucuz forumlarda dile getir burda formula 1 var

  11. Küreselin anlamı top demek değilmidir… bizde yada toplum ağzında top ne demekdir?? top edilmiş dünya ne demek dir?? Sen kimsin Firansız uşağımısın?? Kİmsin söylede bilelim… Ben bunu sorgularım çünkü iki tane Renault takımı bu durumu sorguluyor?? Övünüp durduğunuz Osmanlının batışını başlatan ülkenin Fransa ve onun ile yaşanan ilişkiler olduğunu tarihden öğrenirsen ırkçılıkdan daha öte birşeyler yazdığımı görürsün. Fransa dan ekmek yiyenlerdensen sana benim lafım olamaz… çünkü aynı ülkeden olamayız

  12. Fuad Kaya-NoThingToSay avatarı
    Fuad Kaya-NoThingToSay

    fransızlarla alakası ne arkadaşım, ? ille ırkçılık yapacaksan git bir sürü platform var kinini kusabileceğin..burada ırkçı yorumlar okumak istemiyorum.kütahya emetten misin nesin sen?? hala takımları fransız alman ingliz diye niteledğine göre küreselleşmeden haberin yok..başbakanın sermayenin dini olmaz paranı dini olmnaz dedi, ırkı da olmaz diye birinin kafanıza iyice sokması lazım..ne kadar basit geri çocukca bir düşünce hem bu..yok reno fransızmış da, diye başlayarak fransızların tarihteki vakalarını ortaya sermek..e akıllım, ya renocu da,mercedes de alman dünyanın yarısını fırına attılar bu takımdan da bişi olmaz, derse ne diyeceksin?
    gerçekten sinirlendim sıralamalara az azaman kala böyle gereksdiz adamlara gereksiz şeyler yazıyorum..daha önce de yaz<dım..site yönetimi ipini koparan hgerkesin buraya her istediğini yazmasına engel olmalı

  13. nooldu? tırsmayamı başladınız yoksa tam olarak kopyalamayımı beceremediniz?

  14. Basit ve ilginç iler yapıyoruz… Mühendisliğin detaylarına ufakdan dem vuruyoruz… datalarımızı toladığımız gün; kendini yenilikçi diye ad eden takımlar dahi bize yetişmekde zorlanacaklar.

  15. İki takımda Renault kardeşdirler… Biri Reno nun eski fabrika takımı diğeri yeni fabrika takımıdır.Sistemi çözmeye güçleri yetmeyince detay bilgisi edinmek üzere daha fazla açıklama isteyip işi kotarma peşindeler.Pis Fransızlar… ANadolu Ermenilerinide vaatlerle her pis işlerinde ve Anadolumuzu karıştırma adına kullandıkdan sonra buralardan çekilirken düşman ilan ettirdikleri insanları dedelerimizin kızmış kafalarının yönettiği kollarına atıp kaçmışlardı.Sopayı yiyen Ermenilere özür dilemek dahi olmayan ve onları tekrar kullanmak amacı güden tavırları sergileyenler hala bunlar değilmi? İki tane oy yada iki tane ihale almak adına bu gün yaptıkları alenen ortadadır.

  16. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    sercan bunu çok beğendi 😉

  17. Bu sistem. zırt pırt açıldığı yer olan sıralama turlarında çok etken olacağı söylenmekle birlikte RBR nin sıralama turlarından baklentisini zorlamasındanmıdır nedir ilgisini çekmişdir.RBR, ya daha fazla bilgi edinmek için bunu yapıyor yada sistemin vermililiğinden etkilenmiş olmalı.Rijit kurallar ortamında oryantal gibi her tarafı oynayan bir aracın sahiplerinin götü tutuşunca herşeye itiraz edişlerini seyretmek güzel.Geçen sezonlarda diğer takımların itirazlarında her seferinde yok sıkıldık yok artık bu kadar şikayet can bezdirir gibi lafların üstüne bu şikayet hevesi anlamsız.Motor programındaki açığı bulup müdahale edilmesini sağlamış olan Mercedes takımına hırs ölçüsü olarak yapılan bu tecavüz karın ağrısından ibarettir.Elbet… Gümüş okun arkasında koşmaya başladıkları günler olacak ve o günler bu sene olmasada yakındır.

  18. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    bu horner nasıl bi adam ya mahalle karısı gibi , çekememezlik söz konusu , kopyalayamadık demiyorlarda ..

  19. efsane gategen avatarı
    efsane gategen

    burdan tek sonuç çıkar sen dün dur ikinci antremandan sonrada dur üçüncü antremanda mercedes ilk iki sırayı uzun süre işgal edince haydi itiraz yakışmıyo sana RB sende gel rekabet olsun biz kazanalım

  20. testlerde biliniyordu bu durum az cok fakat avustralya antremanlarinda baktilarki mercedes zirvede hemen itiraz ettiler, mercedes biraz yavas kalsaydi super drs`ye ragmen bence kimse sesini cikarmiyacakti 🙂

  21. ptrnsmrcdsmggp SchumiveNico avatarı
    ptrnsmrcdsmggp SchumiveNico

    Lotus Renault icin bir sey demıyorum da Redbull'un ıcınde bulundugu bu davranıs ve yaklasım yalnıs bır ıkıncısı acaba nasıl bır ılıskı ıcerısıne gırdıler bu Lotus ve Redbull tam cozemedım ortak olmus gıbıler her konuda.. (Demekki Redbull kendı cozumlerı ve Yenılıgı harıcınde bır cozum ureten bır baska takım olsaydı her zaman sıkayetcı olup protestoya kalkıcaktı.) enterasan bır durum.. Fia derhal net bır dılle uygun yada kurallara uygun degıldır dıye belırtmelı.. ama sıkı bır gozdenn gecırmeyle redbull dada cok sey bulunur.. (Herkese saygılar- tesekkurler)

  22. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ooo RB ları tutuşmuş gördüm. Güzell…

  23. oooo redbull hayırdır senin yeniliklerinin araştırılmasının istenmesine saçma diyordun sen onaylanmış yenilikleri tekrar inceletmeye kalkıyorsun 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir