Alonso'nun İlk Hedefi Puan Alabilmek

yazar:

kategori:

Sıralamaların ikinci seansında spin atarak pist dışına çıkan ve elenen Fernando Alonso, yarış için hedefi sorulduğunda, “Galiba puan almak önceliğimiz olacak, sonraki hedef de ilk beş içine girebilmek.” diyor.

Hatasını kabul eden Alonso, o hata olmasaydı da son seansa kalıp kalamayacağından emin değilmiş.

“Galiba çimlere çıktım. Aracı kullanırken bunu fark etmedim tabii ama televizyondan baktığımda sol lastiklerin çimlerde olduğunu gördüm. Spin attım ve benim için sıralamalar çakıl alanda son buldu.”

“Bu olay olmasaydı sıralamalarda hangi pozisyonda olurdum bilemiyorum. Son seansa belki kalabilirdim belki kalamazdım. Çünkü zamanlar çok yakındı. Eğer son seansa kalırsanız, yarınki yarış için hiç yeni lastiğiniz kalmıyor. Bu yüzden belki de yeni lastiklerle yarışa 12. sıradan başlamak daha iyi.”

“Açıkça görülüyor ki, yeterince hızlı değiliz. Şu anda ilk sıralar için mücadele edebilecek rekabet seviyesine ulaşamadık. Kış testlerinin ardından bu durum beklediğimiz bir şeydi. Daha yapılacak çok iş var ve kararlı olmamız gerekiyor.”

“Çalışmamız gerekiyor ve biz günün 24 saati çalışıyoruz ama artık günde 25 saat çalışmamız gerek. Otomobili geliştirebilmenin ve bu sezon yarış kazanmanın tek yolu bu. “

 

 


Yorumlar

  1. purple bull avatarı

    Beyler mclaren bu yıl şampiyon öncelikle kimse mclaren kadar arabayı iyi geliştiremez bakın 2008 2009 2010(ferrari dışında) ikincisi ona rakip olabilecek ferrarinin toparlanması bi 5 yıl alır gibi (ben ferrari fanıyım) ve son olarak f1 in iyi pilot ikilisine sahipler yani herşey mclaren lehine
    vettelde zaten öğrenmesi gereken süreci 2010 ve 2011 polerle geçirdi yani arkadaki performansının iyi olacağını düşünmüyorum en azaından hatalar yapacaktır yani mclareni durdurabilecek tek güç lotus gibi lotusun tam performansını bilemiyorum ama ferrari dönüşüm yapmazsa bu iş japonyaya kalmaz benden söylemesi ama hamilton mu yoksa buton mı orası belli olmaz butonın şampiyon olma şansı en az hamilton kadar 🙂

  2. ARKADAŞLAR SIRALAMA SEANSINDA SONRA PET ŞOP EFENDİ VE DOMİKLİ ALİ'NİN AÇIKLAMALARINI Bİ OKURMUSUNUZ ALLAH AŞKINA BU NEDİR BÖÖLE YA

    Ferrari: eğer hata yapmasaydı Alonso'nun Q3'e kalabileceğine emindik
    Ferrari teknik şefi Pat Fry, eğer Q2'de spin atmasaydı Fernando Alonso'nun kesinlikle Q3'e kalacağını ancak eğer böyle olsaydı dördüncü çizgiden ötede bir derece elde etmesinin mümkün olmadığını düşündüğünü söyledi.

    Q2'de spin atıp elenen Alonso yarınki yarışa 12. sıradan başlayacak.

    "Hiç şüphe yok ki çok zor bir sıralamaydı. Fernando yumuşak hamurla henüz ilk turunu atmışken pist dışına çıkmasa son bölüme de kalırdık ancak dördüncü çizgiden ötesi çok gerçekçi olmazdı."

    Felipe Massa'nın da yalnızca 16. zamanı elde etmesi Ferrari için zor bir sezon başlangıcını doğrulamış oldu.

    Stefano Domenicali taraftarlardan inançlarını yitirmemelerini isterken, "Herkes nerede olduğunu görmek için sıralamaları bekliyordu. Zor olacağını biliyorduk, öyle de oldu." dedi.

    "Hayranlarımızın hayal kırıklığı yaşıyor olmasını anlayabiliyorum ama sezon bitmiş gibi davranmak doğru değil. Sakin olmalı ve odaklanmalıyız. Yapacak çok işimiz var ve mühendislerimiz de bunun farkındalar. Buraya gelmeden önce de farkındaydılar."

    "Yarın zor bir yarış bizi bekliyor ve hedefimiz iki aracımızın da puan alması."

    Pat Fry ise yarış hakkında aracın performansı açısından daha iyi bir değerlendirme yapılabileceğini belirterek, yarış sonrası F2012'nin performansını arttırmaya ve farkı hızlı bir şekilde kapamaya odaklanacaklarını belirtti.

  3. aslında benden de 3-4 tane filan var. Takım veya pilot tutmuyorum diyorum, yorumlarımın üzerine bir gün mclaren taraftarı ilan ediyorlar, bir gün ferrari. Ben mclaren iyi deyince "aha mclarenci bu" oluyorum, ferrari iyi deyince hop mclarenciler atlıyor "ferraricisin" diye. Bir gün gizli HRT fanısın diyecekler diye korkuyorum 🙂

  4. tivibu üzerinden rtl den sıralamayı izledim, şifre girmedi yayına

  5. tivibu üzerinden rtl den sıralamayı izleyen varmı,şifre girdimi yayına

  6. tivibu üzerinden rtl den sıralamayı izleyen varmı,şifre girdimi yayına

  7. tivibu üzerinden rtl den sıralamayı izleyen varmı,şifre girdimi yayına

  8. wallla arkadaşlar bana isterseniz kızın isterseniz hak verin isterseniz F1 den anlamıyor deyin ama ferrariler bugün 1,5 saniye yavaşta öndeki araçlardan alonsonun zorlanarak attığı tur 1,26,6 civarında ama hamiltonun pole turu 1,24,994 herşey ortada fazla söze gerek yok bence bu yıl da yine kanser yine kanser…

  9. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    eyv.

  10. Daha fazla vurmayın adam öldü:)))

  11. rocco junior avatarı

    🙂

  12. Ben de onlardan biriyim.Üçümüzde aynıyız la

  13. Bana da yapmışlardı aynısını. Aynı kişi değillerdir. Çünkü düşündüğün zaman anlamı olmadığını göreceksin. Niye iki ayrı nickle uğraşasın ki? Biz kimin kim olduğunu 3 senede çözdük, tartışırız şu bu ama yalana yalan yanlış iddiaya gelemem arkadaş.

  14. sanal alem burası beyler her şey olur

  15. Benide başkalarına benzettiler ama o benzettikleri insanlar yada nikler ben değildim.Gözün benzetiyor o kadar yada sen kendin sürekli olarak başka niklerle buraya yazınca başkalarınıda kendin gibi sanıyorsun.

  16. rocco junior avatarı

    Sevgili Bekir Berk,
    İyimserim çünkü henüz ilk yarıştayız.İyimserim çünkü çok sorun yaşadık ve şanssızlıklar sıralama turlarında da yakamızı bırakmadı.Aracın spin olmadan bir şekilde q3e kalıp gerçek bir perfonmansını görmek isterdim ve bunu gerçek,belirleyici bir pistte görmek isterdim.Albert Park her zaman bunu anlamanın zor olduğu bir yer ancak açıkça gerideyiz bunu inkar edemem.Haklısın aylardır hazırladığımız araç bu olmamalıydı.İnsan bu kadar bekleyip,her sezon başa sarıp aynı masalları dinliyormuş gibi geliyor ama yapacak bir şey yok.Kötümser olmak bize yardım etmiyor malesef.O yüzden en azından 3-4yarış bekleyip durumu düzeltip düzeltemediğimizi görmemiz lazım.Birde hep söylüyorum ama yinelicem;malesef tasarladığımız bazı çok mühim parçalar çalışmadı ve araç şu an planlanan bir bütünlükte değil,hedefler tutturulamamış.Benim düşüncem olmamız gereken yerden 0.5sn kadar uzaktayız.Daha iyisini yapamazdık bence lider olamazdık ama galibiyete oynayabilirdik yani bu kadar kötü de olmazdı söylediklerim gerçekleşseydi.

  17. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Arkadaşım insanlara iftira atma.

    Arkadaş aşşağıda açıklamış durumu.Anlayana kadar okuyun.Birde bizi saçma sapan iftiralarınıza alet etmeyin.Yok aynı kişiymişte,yok kendisine cevap yazıyormuşta.İyiki sıralamalarda 1-2 oldunuz,görende yarışı aldınız-şampiyon oldunuz sanır.

    Çeneniz amma açıldı,amma birikmiş içinizde konuşma isteiğiniz.

  18. rocco junior avatarı

    hiç işte neden böyle saçma sapan bir işe girişeyim.kendim sorup kendim neden cevaplayayım.yoksa bu arkadaşın böyle anlamsız meziyetleri varda bizide kendi gibi mi sanıyor.hiç güleceğim yoktu.o arkadaşı tanıyorum benzer fikirlere sahibiz ancak açık farklarda var.en azından ben hiç alıntı yapmıyorum yada kalın,kara harfle yazmıyorum.bazen hemfikir oluyoruz yada birbirimize soru soruyoruz diye aynı insan olamayız.burdaki hemen herkes beni yıllardır tanıyor.

  19. Emin misin?Bilmiyordum ben ama Niye kendi yorumuna cevap yazsın bu adam.Çok garip olurdu:)

  20. rocco junior avatarı

    saçmalama kardeşim nerde aynı kişi buna nasıl vardın?o arkadaşın adı serhat benim adım burak.daha doğrusu ben serhat diye biliyorum.saçma sapan konuşup adamın canını sıkmayın ikisi aynı kişiymiş.benim bu nickimden başka nickim yok he eğer sen elinde kanıtla gel vallahi bir daha yazmayacağım.şimdi diyecekki yazım tarzınız benzer aynı taraftasınız.böyle benzer yazan herkes aynı insan o zaman.bilmeden konuşma bir daha.

    eskiden burak böcek nicki ile yazdım sonra bir ara kendi rızamla ismimi kullandım sonra balanınca bu nicki aldım.hep tek kullanıcıydım yani.o dediğin arkadaşın adı serhat diye biliyorum.

  21. Rocco junior ile alonso gilles,sizdeki iyimserliğe hayranım

    ikiside aynı kişi.

  22. Rocco junior ile alonso gilles,sizdeki iyimserliğe hayranım.Ama artık takke düştü kel göründü arkadaşlar bırakalım bu iyimserliği.Çin'e kadar mclaren de mercedes de lotus ta redbull da bayağı gelişir.Bugün görünen yine aracın temelinin zayıflığı.Kullanımı çok zor.Yarın da puan için zorlarken lastikler heder olup gidecek.
    Son sözüm alonso'ya.Kardeşim sende de ne sabır varmış.Başlarım gaz verip ,iyimser hava estirmene.Biraz adam ol sert çık lewis gibi.Bu tembel italyanlar ancak bundan anlarlar.Hatırlarsanız şumi ilk geldiği zamanlar 9:30 daki teste mühendis ve avam takımının saat 10 gibi geldiğinden uyuşuk uyuşuk iş yapmasından yakınıyordu.Korkarım o hava yine baş rolde

  23. ah ah ah. daha dur yahu ilk turlar bunlar…

  24. Manidar bey yüzünü göstermiş.Bu adamlar kötü gün dostudurlar.İyi gününüzde bir kelime dahi yazmazlar.İsterseniz iki yarış iyi olun bakın anlarsınız.Bakın ki Manidar bey ve saz arkadaşlarını bir daha görebilirmisiniz. Aslında kendi pilotları bilmem kaçıncı olunca uğraşacak birilerini buluyorllar.Kendi pilotları iyi olsa onu överken sizi unutabilirlerdi.

  25. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Allah ıslah etsin!

  26. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Allah ıslah etsin!

  27. evet görürsünüz ilk üçü , ilk üç podyumdayken siz onları tv den görürsünüz ))))

  28. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    arkadaş zavallıdır.elleme zararsız.kendi kendine konuşur.sitemizin masktotu.

  29. arkadaşım katıksız falanmısın sen. ne bu senin alıp veremediğin alonsoyla .

  30. puan alacaklarda ne olacak ferrarinin ne yararına olurki 1 1.5 sn farkı ferrari biraz zor kapatır bu saatten sonra… 8 ay calıstılar bu arac üstünde ve sonuc hüsran.. 80 90 lı yıllara döndü ferrari… bişey değil marka adını rezil ediyorlar…

  31. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    alonso q1 de ki son zaman turunu soft lar la yaptı mclarenler tek tur atıp içeriye girdiler lastikleri medium du fark ondan arabaya gelirsek bence bu sene işimiz çok daha zor bence arabanın temelinde bir enayilik var arabada denge nin d si yok tutunma hiç yok bu sene de bişeyler olmayacak belli tekrar yeni arabaya ihtiyacımız var radikal yapıcaz derken içine ettiler arabanın

  32. La istersen size 5 set yepisyeni yumuşak lastik verelim… İlk turlarda ön taraf karışır, ezeli ve ebedi şampiyonumuz da balına en azından 5-6. sıraya çıkarsa ki görülmemiş birşey değil, Alonso şansı bu, belki bir şansı olur. Yoksa bütün lastikler yeni olsa ne yazar. Önde millet uçarken beyimiz Toro Rosso'nun Sauber'in arkasında ikişer ikişer vakit kaybeder. Asıl kötü olan, Ferrari öndekilere uzakken ve bu ilk birkaç yarışta alınacak puanlar çok önemliyken böyle bir hata gelmesi. Artık ben bunu 3 yılın gerginliğine bağlıyorum. Kolay değil tabii.

  33. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Umarım iyi olur…..Bari Mercedes iyi birşeyler yapsa..Ferrari dışında tek sempati duyduğum takım onlar.Hemde puan çalmaları işimize gelir.

    Öte yandan piste yansıyan farkın bu kadar büyük olması zaten moral bozucu olan.

    evet dediğinde haklısın. 0.5-0.6 bir fark vardı.Alonso'nun turundada 0.4 e kadar düşmüştü……

    Bahreyn GP sinin yapılması çok zor.BBC de dün gösteriyordu ortalık çok karışık.Bu Bahreyn yarışını İstanbula taşısalar süper olurdu >:)…..

    Yinede 1 ay! boşluk olacak.İyi bir çalışma fırsatı.

  34. rocco junior avatarı

    Hocam ilk yarışlar bize podyum haram ve imkansız.En az Çine kadar böyle olacak.Takım 04.-0.7sn geride olmayı bekliyordu ama şu an onlara göre fark 0.6-0.8s piste yansıyan 1-1.5sn.Her yarışa ciddi gelişim pakedi getirmek şart.

    Evet o hata olmasa bugün güzel puan hesapları yapıyor olacaktık.Yine de böyle bırakmayacaktır Fernando.Yarın deli gibi saldıracağını düünüyorum.Sezonun ilk yarışları Mclaren-Mercedes çekişecek gibi duruyor ama pistten piste farklı perfonmanslar ve şans faktörünü eklersek iyi sonuçlar görebiliriz.

    Şu an önümüzde en az 3 en fazla 4 takım var gibi duruyor.Eğer dedikleri gibi gelişim potansiyelimiz fazla ise diğerlerinden daha hızlı arayı kapatabiliriz.Geçen sneki kadar kötü değil durum

  35. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Açıkçası,ben bu yarış için bile ümitsiz değildim.

    q1 de Alonso'nun derecesini görünce gerçekten ümitlendim.
    q2 de derece 0.5sn civarıydı ve bu zaten beklediğim birşeydi.

    3.antremanlarda Ferrari'nin hala ayar denediği belliydi ve ben sıralamaların kötü olacağını tahmin etmiyordum.Ve bu hata olmasaydı RBR lerin önüde olurdu diye düşünüyorum.

    Yapması gereken çok çok iyi bir start almak değil.İlk turu 8.geçsek yeter.Ondan sonra RBR lerle mücadele etmek.

    Schumacher'inde nasıl start alacağını merak ediyorum.Umarım sıralamalardaki heyecanın 2 3 katı yarışta yaşanır..

  36. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Sol ön teker tekrar çimde.

  37. Fernando Alonso: “It went like this: I got a bit on the grass under braking, the car took off on its own and I found myself in the gravel. I had managed to keep the engine running and was hoping the marshals would be able to push me back on track. I had done my time on used Softs: maybe with a new set I could have made it through to Q3, but I would not have been able to fight for the front rows. Today, we lacked performance, especially because we did not have enough aerodynamic downforce and we are still lacking in top speed. Tomorrow we will be racing defensively and will try and do what we can, hopefully making the most of having four sets of new tyres. Let’s hope for a good start in order to catch those who are a few rows ahead of us and then fight with them to the end. Here, at the end of qualifying last year, we were 1”4 off the pace, while today, in Q2 it was 1”, therefore hypothetically one could say we are more competitive than we were back then. Sure, there are other teams that have made progress, but I think we have plenty of room for improvement. In Malaysia, we will have the same car, therefore the situation won’t change much. We will just have to see how it will adapt to the track characteristics there. It’s true our target at the start of the year was to fight for the win right from the beginning and we have not managed that, but this will be a long season and all we can do is work on improving performance…There’s no point getting angry as it does not serve any purpose.”

    Felipe Massa: “I am very disappointed: this is not the start to the season I was expecting or hoping for. It was difficult right from the start of FP3: the balance of the car was never what I wanted and I never managed to get a clean lap. I was always lacking grip, both on the Mediums and the Softs and I suffered with oversteer on entry and understeer on exit. I don’t know why, but the car seemed to be worse than in winter testing, maybe down to the characteristics of this circuit. Now we will try and do what we can in the race tomorrow. It will not be easy, because I will start from a long way back, but I will give it my all. I don’t think we’ll be able to do just a single stop, but will have to try and make up the ground lost today in qualifying. Clearly we are behind, maybe more than we had expected and there are other teams that have improved a lot compared to last year. We must work to find the right direction for developing the car.”

    Pat Fry: “There’s no denying that was a difficult qualifying. It’s true that with Fernando, we could have got into Q3 with relative ease, given the time he did on his only lap in Q2 with used Softs, but I don’t think we could have got higher than the fourth row. Unfortunately, Felipe was struggling with the balance of his car for the whole day and we will have to do a lot of work to try and sort out the situation as much as possible for tomorrow’s race. Let’s hope that over a long distance things can be better and we will at least try and exploit the fact that Fernando has no less than four sets of new tyres, while Felipe has two. Clearly the two drivers’ grid positions are what they are, but we will give it our best shot. And it is equally clear that we must work like never before to make the F2012 quicker and to try and reduce the gap to the best as soon as possible.”

    Stefano Domenicali: “We can only be disappointed after this qualifying session. It hurts to have neither driver on track for the final part of the session, even if we know that Fernando had every chance of getting at least this far if he had not got caught up in one of those incidents that are part of the game. Felipe was struggling with the balance of the car right from the morning and we need to look at it in depth to work out why. Everyone had been waiting for this hour of qualifying to understand what the pecking order would be: we knew it would be tough for us and that’s how it went. I understand that at the moment, our fans are disappointed, but I would urge them to be cautious before making any definitive judgement, as if everything was already over. We need to remain calm and concentrated. We have a lot of work to do and our engineers are well aware of that, as indeed they were before even leaving for Melbourne. The season is going to be very long, just as tomorrow’s race will be long and hard. Given our grid positions, the realistic aim is for us to get both cars into the points. As usual, we will do our utmost.”

  38. rocco junior avatarı

    Araç sürülebilirliği çok zor bir araç.Alonso yeni lastikler ve aracın bu kadar değişmesinden sürüşün ne kadar zor olduğundan bahsetmişti.Ancak her şekilde onun stiline dha uygun araç üretiyoruz.Her şeye rağmen Massa çok geride.Bunun pek çok açıklaması olabilir ama bence adamın yapabildiği bu kadar.

    Gelelim mücadele olayına;biraz zorlanacağız dedikleri gibi 3-4 yarış ama sonrası için kesinlikle umut var diyorum.Eğer tasarımda tüm parçalar sorunsuz çalışsaydı şu an bırak q3e kalmayı galibiyeti konuşurduk.Olmadı o yüzden bu cfdyi ve takımın tasarımda agresiflikle radikallik çizgisini tutturamamasını ayarlamak lazım.

  39. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    RBR lerin önünde yer alabilirdi.Durum bu kadar kötü değilken sonucun bu kadar kötü olması….

    @Rocco Junior

    Sende farkettinmi?Alonso 0.3-0.5 sn yavaşken Massa 1-1.2 sn yavaştı düzenli olarak.Bu aracın karakterinden mi kaynaklanıyor?Çünkü Massa sadece yakıt-lastik harcadı bol bol seyirci selamladı………..

    Ferrari'nin yapması gereken çok iş var.Ama Mclaren ve Mercedes le mücadele edeceğimize inanıyorum.En azından Alonso'nun.

  40. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    7/24 te çalışsanız bu sene bırakın şampiyonluğu galibiyeti unutun! bala mala belki bir podyum ancak

  41. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    polyannacılık oynamaya gerek yok. çimlere cıkmasan da öyle boyle bişe yapacak durumda değildik, görünen köy klavuz istemez bu arac ve bu teknik kadroyla bu sezon da yatar. rb surprız yapıp durumu tersıne dondermezse mercedes ve mcl arasında gıder gelır sampıyona. biz de ha bu yarıs ha obur yarıs podyumdayız derken sezon biter

  42. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    hmm bu açıklama ya kadar ferrarinin mclarenden sonra geldiğini düşünüyodum mercedes ve renault ile beraber ama bu açıklama gösteriyorki yine bana hüsran …

  43. rocco junior avatarı

    Kaza antremanlarda geliyorum dedi.Hemen herkes aynı noktada ve benzer şekilde pistdışına çıktı ve spin attı.Ancak lastikleri çime kaptırması iyi olmadı.Ben eminim q3e kalıcaktık ve iyi bir yerde en fazla 0.8sn kadar fark yer başlardık.Takımın bu kadar yavaş olduğuna inanmıyorum:)

  44. Lastiğin yeni olsa nolcak paşa, sanki İtalyadayız…önündekilerin arkasında takılmaya başladığın andan itibaren lastik avantajı diye birşey kalmayacakki…

  45. ewet belkide doğrudur böylesi daha hayırlı olabilir en azından kullanılmamış yeni lastiklerimiz var ilk 3 de görmeyi isteriz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir