Massa: "Ferrari Beklediğimizden Daha Kötü"

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot sıralamaların ardından, “Hayal kırıklığı yaşıyorum. Bu umduğum ve beklediğim bir sezon başlangıcı olmadı. Daha ilk seansta zorluk yaşadık. Otomobilin dengesi asla istediğim gibi değildi ve temiz bir tur atmayı da başaramadım. Hem orta sert hem de yumuşak lastiklerde tutunma eksikliği yaşıyordum. Viraj girişlerinde arkadan kayma çıkışlarda ise önden kayma yaşadım.”

“Neden oldu bilmiyorum ama otomobil kış testlerinde olduğundan daha kötü gözüküyor. Belki de pistin karakteristiğindendir”

“Yarın yarışta elimizden geleni yapacağız ama kolay olmayacak. Çünkü oldukça geriden başlıyorum. Yine de her şeyimi ortaya koyacağım.”

“Tek pit stop stratejisi uygulayabileceğimizi düşünmüyorum. Ama deneyebiliriz ve böylece sıralamalarda kaybettiğimiz sıraları geri kazanabiliriz.” diye konuştu.

 


Yorumlar

  1. :))))))

  2. massa'nın performansında öne çıkarılacak bir nokta yoktu. benim görüşüm de aynen arkadaşlarınki gibi oldu bugün; 8 dakika daha fazla tur atıp da aradaki 1 saniyelik farkı kapatamamış olmasının savunulacak bir tarafı yok. burası nettir.

    benim takıldığım bir başka konu var.

    ferrari kötü, massa kötü, alonso'ya yazık oluyor diyorlar.

    sevgili arkadaşlarım,
    son 3 senelik periyodda sürekli bir gerileme dönemi içerisinde takım. alonso'nun, ferrari'de yarıştığı dönemde en rekabetçi olduğu sene 2010'du.

    2010 aracının hazırlığı, 2009'un ortasında başladı. o zamanki pilotlar massa ve kimi idi.
    hadi massa 2.yarıda hastanede yattı, takım 2010 aracının hazırlıklarında kimi'nin geri bildirimleri ile aracı tasarlamış oldu. doğru mu? doğru. çünkü ortada henüz ne alonso vardı, ne de başka biri.

    alonso ocak ayında takımla çalışmaya başladı. ama o noktada zaten araç çoktan hazırlanmıştı. öyle ki aracın tanıtımı bile ocak ayının ortasında yapıldı. diyecğim şudur ki, 2010'un tasarımında alonso'nun bir etkisi olmadı.

    2010 aracı ile alonso şampiyonluğu son yarışta kaybetti.

    devam eden 2011 sezonunda, yeni araç tamamen alonso'nun istekleri ile hazırlanan bir araç oldu. ancak bu araç selefi F10'un performansında bir hayli uzak kaldı, öyle büyük bir kural değişikliği falan olmamasına rağmen.

    gelelim 2012'ye. F2012'de de aynen bir önceki sene olduğu gibi tamamen alonso'nun ihtiyaçları doğrultusunda ve iş birliğinde hazırlandı, buna şüphe yok. amma, görüyoruz ki bu araç, geçen senenin silik F150'sinden bile baha berbat bir halde. üstelik yine büyük bir kural değişikliği olmadığı halde.
    ———–
    söylemek istediğim şudur:

    alonso'nun kullandığı 3 ferrari aracının en başarılısı, 2009 sezonunun ikinci yarısında yapımına başlanan ve o sıralar yarışan tek pilot olan raikkonen'in geri bildirimleri ile hazırlanan 2010 aracı.

    alonso'nun, tasarımında bizzat içinde bulunduğu 2011 ve 2012 araçlarının hali ise ortada.

    massa'ya kızalım, ferrari'ye kızalım, ama alonso'yu da öyle tereyağından kıl çeker gibi aradan kaçırmayalım. alonso uzaydan inmedi. son 2 aracın tasarımında direkt söz sahibi oldu.

    bu takım, geldiği günden bu yana alonso'ya göbekten bağlandı.
    kimi ile yapamadığını düşündükleri 2. schumacher döneminin alonso ile geleceğine inandı.
    ferrari, hani neredeyse suyunu bile takım eliyle içirecek kadar üstüne titredi ve titremeye devam ediyor alonso'nun.

    ama, son 3 ferrari aracının hazırlanma aşamasına, pistteki performansına ve birbirleri arasıdnaki performans farkına bakarsak, alonso bir zamanlar schumacher'in takıma kattığı büyük teknik desteği karşılamaktan gayet uzak-mış.

    pilotajına tek lafım yok, kalitesine de öyle. ama bunlar, ferrari'yi içinde bulunduğu durumdan çıkarmaya yetecek şeyler değil. görüyoruz ki her geçen sene, bir öncekini aratıyor. ferrari belki pilotaj yönünden aradığı pilotu buldu. ama 2. schumacher dönemini başlatabilmek için, bir başka piilota da aynen schumacher'a olduğu gibi göbekten bağlanabilmek için, o pilotun da geri bildirimi ve teknik desteğinin aynen schumacher gibi olması gerekir.

    ve yine anlıyoruz ki, alonso asla bir schumacher değil ve olmayacak da.

  3. Forza Felipe avatarı

    Vettel falan hiçbir zaman yaklaşamadı.

    Hem Alonso Massa ile kedi fare gibi mi oynadı..İlginç gerçekten..Alonso Massa'ya atak yapıp başaramayınca telsizden "bu saçmalık" demesi herşeyi anlatıyor bence..

  4. Forza Felipe avatarı

    Massa'nın Kimi ile beraber yarıştığı dönemdeki istatistiklere bakarsan Felipe'nin Kimi'den daha iyi konumda olduğunu görürsün.Zaten Ferrari Alonso gelirken Kimi mi Felipe mi gidecek konusunda performanslara bakarak karar verdi.

    Schumi dönemine bakarsak en azından Rubens kadar pasif değildi.Poller aldı, yarışlar kazandı.

    Ama şu bir gerçek, Alonso geldiğinden beri Massa'yı ezdi geçti..

    Ama benim anlamadığım bir nokta var.Nasıl olurda takım arkadaşın senden 1 saniye hızlı olur?

  5. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Dostum şu bilinen bir gerçektirki Massa Alonsoyu hiç bir zaman çekemez. O Almanya yarışında da gördük, Alonso kedi fare gibi kaç tur oynadı Massa ile, araya fark koydu 4-5 saniye oldu sonra 2 turda geri aldı. Adam geçmeye çalıştıkça Massa görülmemiş savunmalar yapmaya başladı. Bu sıra arkadan Vetel yetişmişti. Ferrari de dümbül Massa ya çekil kenara diyerek en doğrusunu yaptı. Zaten yarışın startında Vetel Alonosyu nerdeyse duvara yapıştıracakken beleşten gelip geçmişti öne.

    Bu her zaman böyledir. Massa kendi takım arkadaşları hariç+Lewis herkese zırt diye yol verir. İş kendi takım akadaşına gelince aslan kesilir. Bakınız geçen sene son yarış Birezilya gp, Button a zırt diyip yol vermişti pit çıkışının olduğu düzlükte. Neden ??, çünkü Button'nın öne geçmesi demek Alonsonun 2. olamaması demekti.. Bilirki en büyük eziklik kendi takım arkadaşına yenilmektir.

    Alonos 3. sezonuna başladı Ferraride, siz hala bir Almanya mı diyorsunuz. O zaman size şöyle diyim. Geçen sene ve ondan evvelki sene Massanın aldığı puanları sildiğimizde dahi Ferrari takım olarak şampiyonayı aynı yerde bitiriyordu. Hadi bakalım düşünün bulun bakalım Massa'nın Ferrari'ye katkılarını.

    Şu boş beleş herifi savunup durmayın..Hem pilot olarak hemde kişilik olarak beş para etmez çünkü.

  6. Şuna Ferrari göründüğü kadar kötü değil diyelim.Yoksa "woooww" lardan sonra 5.lik mücadelesi vermeye iyi denilmez.Ferrari 5.lik mücadelesine sevinecek bir takım değil.

  7. formula1 deyince akla gelen ilk takımın düştüğü hale bak yine hayal kırıklığı. 2007de pilotlar 2008de takımlar şampiyonluğundan sonra yüzümüz gülmez oldu her yıl aynı hikaye ümitleri hüsranlıklar takip etti bu çile yetmiyormuş gibi bir de massaya katlanmak zorunda kalıyoruz. ah ferrari ahhhh!!!

  8. Dediğin gibi azıcık akıl izan varsa sutil'in denenmesi lazım bu takımda.

  9. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    araç kötüde sen hep kötüsün Massa efendi,Alonso spin attı tur atamadı 12.,sen 16.

  10. Schumacher- avatarı

    Massa out
    Trulli,Sutil in

  11. Massa,efendiliğimden hiç taviz vermeyecem yoksa o sürüşün hakkında aklımdan bir şeyler geçmiyor değil!!!

  12. Beter olsunlarrr mercedesten tur yersiniz umarım.

  13. massa her geçen yıl daha da kötüye gidiyor nolacak bu adamın sonu çok merak ediyorum

  14. Bende beklediğim kadar diyorum. Bütün takımlar beklediğim gibi çıktı açıkçası.

  15. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    evet ferrari beklediğimizden kötü cıktı ama sen tam beklediğimiz gibisin sen şaşırtmadın neyseki bizi

  16. zorluyor olacak orası pardon 🙂

  17. adam en azından kendini arabayı solluyorda spin atıyor. tamam eski performansı yok bilmem ne ama ferrarinin bu kadar kötü bi araç yapıp alonsoyu bile bu hallere düşürmesi asıl sorun. silverstone olayı tamam da arkadaş sen galibiyete giden adamdan galibiyeti alıp ufak uşak gibi arkasından geçemeyip ağlayan alonsoya veriyorsun almanyada niye? bırak kardeşim geçebiliyorsa geçsin o kadar iyi pilot ya arabayı massadan daha iyi kullanıyor ya. kimsenin o zamanlarda ağzını açıp birşey dediği yok. yine alonso savunuldu. massa eski performansını gösterse alonsoyla yarışmasına izinmi verilecek. peh

  18. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    sizin yeriniz supermarkettekı içecek reyonları ve yerinize döndünüz. biz bir ruhuz ölmeyiz gücümüzü kaybetsek de bi gün yine döneriz bunu tüm ferrari taraftarları bilir.

  19. Bu adam sene sonunda Ferrari'den gönderilmezse Massa'nın Montezemolo'nun gayriresmi oğlu olduğunu düşünmeye başlayacağım. 16.lık ne olursa olsun bir Ferrari pilotu için utanç verici bir durumdur. Bari ilk 10'a girde 10.olsan bile fazla laf işitmezsin.

  20.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Ya bu Domenicali ne pasif adamdır anlamadım. Jean'ı geri istiyoruz. Monti'ye e-mail yazdım. Biliyorum şeyine sallamayacak ama yeter artık. Bir takım bu kadar mı kötü kötü yönetilir? 1 Messi, 10 Sabri'li bir takımdan başarı bekliyoruz. Sezon içi testler neden hala geri dönmüyor? Ferrari'nin en büyük silahıydı bu testler. 0.1 saniye için yüzlerce tur atardık. Koyacaksın ağırlığını. Max Mosley'in dediği gibi F1 demokrasi ile yönetilmez. Bizim Domenicali sevgi kelebeği mübarek. Carvalhal de efendi dürüst adam ama bir Terim değil.

  21. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Buna uyarı denmez olsa olsa acı bir itiraf denir.Uyarı yapacak adamın önce iyi bir iş yapması lazım.Başlık da sadece bir yorum.

  22. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Felipe Massa’dan, Ferrari’nin beklediklerinden daha kötü durumda olduğu konusunda uyarı geldi.

    Massa, Ferrari'yi uyarıyor.

  23. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    -1 -1 -1
    Konuyla alakası olmayan bir yorum yapmışsın.Bence pilotlar arası farkı bırakıp gerçek sonuçlar için Malezyayı beklemelisin.Bugün Raikkonen ile Grosjean arasında 14 sıra farkı gördünmü.

  24. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Hangi takımı tutarsanız tutun.Felipe'nin,Alonso-Hamilton-Button-Vettel-Kimi-Msc-Rosberg-Webber-Kubica'nın yanında eşit şartlarda yarışması akla mantığa uygunmu?

    Zaten Schumi yede yardım etti.Kimi yede yardım etti.Alonso yada yardım etti.

    Ama artık yardım etmiyor.ZARAR veriyor.

    Alonso q2 de tek turla Massa yı geçiyor.Massa GEZİYOR.Derecesi SAUBER düzeyinde.

    Alonso baktıki takım arkadaşını eziyor artık oda takmayacak.Rekabetçi yada hırslı bir takım arkadaşınızın olması lazım.Diğer bütün takımlara bakın.Hepsinde denge var.Burda ise uçurum var.

    Alonso uyurken bile geçecek Massa yı nerdeyse.

    Ferrari,tekrar ediyorum KÖTÜ değil.Alonso spin atmasa Webber'in yerinde olurdu bugün.Ama ortaya çıkan tablo kötü oldu.Umarım iyi bir start ve performansla birşeyler yapar.

    Massa……….bari yorum yapma artık..

  25. Mercedes GP avatarı

    Hala Massa'yı savunanlar var araç iyi olduğundada gördük Silverstone'da Alonso galibiyet aldığında Massa nerdeydi +30sn arkada bitirdi ikiside aynı araçla yarışıyordu biraz mantıklı düşünürsek ve duygusallığı bi kenara atarsak Massa gittikçe kötüleşiyiyor bir adam 2 günde kaç kez spin atar ? Massa kaç kez spin attı bu hafta sayamadım artık tamam herkes hata yapailirde 1 değil 2 değil Bence Massa Ferrari'den kesin gönderilecek bu sene sonra arka grup yada orta grupta yarışan bir takıma gider öyle kalır unutulur gider.Schumacher bile geçen seneki Mercedesle 4.lükler 5.likler aldıysa Massanın podyumsuz biten senesi…Ferrari kötü ama takım arkadaşı ile olan fark çok çok fazla.Takım bence alarm çalmayı bırakıp adam gibi işene bakmalı madara oldular 3 senedir

  26. Ömer_Massa avatarı

    arkadaşlar bende kızıyorum massa ya ama siz biraz fazla yükleniyorsunuz insaf ya.tamam herkes bıktıhatalarından artık massa'nın bende tafaftarıyım bende izlerken çıldırdım hatta küfür ettim ne yalan söyleyim.ama bu onun kötü pilot olduğunu göstermez.hemen yapıştırıyorsunuz.siz zaten f1 prpfesörü sanıyorsunuz kendinizi herkesi eleştirin takım kovmuyorsa kime ne ki.siz kendinizi massa ile yormayın.adam gerekli açıklamayı söylüyor ki bunu 2 haftadır söylüyorlardı araç istedikleri seviyede değil daha ne bekliyorsunuz ki.arkadaşlar bakın bende dahil hiç kimsenin şu pilot kovulsun yok şu hiç haketmiyor bu koltuğu gibi sözler söylemeye hakkı yok.lütfen eleştiri yaparken biraz o pilota biraz saygılı olun.yada o pilota gönül verenler için o pilotu aşağılayıcı şeyler yazmayın.bakın benim yorumlarıma bakın alonsoyu sevmesem hamiltonu sevmesem bile yeteneklerine çok büyük saygı duyuyorum ve duyarımda.bakın yorumlarıma inanmayan arkadaşlar varsa….

  27. Kirve : 'Gerçi bu dediğimi zaten bir çok F1 sever kabul ediyorda etmeyenler için yazayım dedim'

    Kirve… yazdığınıda al git. herkes kendini biliyor. Takımınız pole aldı diye ağzınız açıldı.ARacınızın etrafında sponsor kalmadı… belki bir kaç sponsor firma toplarsınız.Başkalarına laf yetiştireceğinize siz kendi halinize bakın .Massa Hamilton mücadelelerinin bütün suçlusu Massa değildi.2009 yılında Monakoda aynı yerde Heildfeld de ALonso ya izin vermemişdi ALonso da ona çarparak yarış dışı kalmışdı.Üstelik… Monako 2011 de Hamilton bir Massa ile temas yaşamadı.Millete kendini anlatacağınıza kendi halinize bir bakın.Aracınızdan bu başarı çıkmasa iki kelime yazacak kadar taraftarlığınız kalmıyor.

  28.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Kaskını da al git!

  29. Muhammed Deveci avatarı
    Muhammed Deveci

    Ferrari'nin Sorun Yaşadigi Belliydi Ayarlar Konusunda Hepsini Massaya Yüklemek Yanliş Olur Araç İstedikleri Gibi Değil

  30. rocco junior avatarı

    +1 hocam mekanik yol tutuş bariz eksik bu biraz Costanın gidişine bağlanabilir.Kurallar aynı kalmışken bu kadar macera aramaları gereksizdi belki.Bu pist daha ziyade mekanik istiyor değil mi*?Çok ekstrem yapana kadar biraz radikal davranıp2 yenilik koysalar gerisi kurallara uydurup 2011 aracını geliştirseler tamamdı

  31. Yazıklar olsun Ferrariye böyle bitmiş bir pilotu halen vitrininde tutuyor resmen Alonsonun karısı oldu adam .Oynasın diye yollamıyorlar.Geçen sene Hamiltonla yaşadığı o saçma temaslar ve dialoglardan sonra burda Hamiltonu yerlere vuranlar görsün.Hamilton bir yarışcı,kötü zamanları,kötü sürüşleri,hataları olmuştur.Ama bu adamla aynı seviyenin pilotu olmadığıda ortada.Gerçi bu dediğimi zaten bir çok F1 sever kabul ediyorda etmeyenler için yazayım dedim.Barrichello tekrar Ferraride yarışsa Massadan daha iyi olmassa bende bir şey bilmiyorum arkadaş 🙂

  32. rocco junior avatarı

    Ben 1-1.5sn geride olduğumuzu düşünmüyorum ama takım 4.çzgiden öte gidmezdik demiş.7.8. ile 10.arası farka bakmak lazım ordan ortalama alabiliriz.Yine de dediğinde haklısın.Massa bahaneleri bırakmalı.Bir kötü sonuçta 8 mazeretivar.Araç atıyorum 1sn kötüyse o mental olarak 1sn kötü etti 2sn

  33. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    sinsilik yapıyorlar 😉

  34. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    massa 2011 dekı gbı mazeretleri sıralamaya baslamıs yine. ama bu sene daha yaratıcı olmus,artık lastık felan demıyo şükür. Frenlemede sorun var önden kayma var arkadan kayma var pistte trafik var dağda ayı var…. say say bitmez senın bahaneler

  35. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    massa'ya yüklenmeye gerek yok tamam rahat durumda olduğu zamanlarda bile hata yaptığı yarışlar oldu. ama araç istediği ayarda değilse de yapacak birşey yok. çok dengesiz gerçekten. alonso'nun da hataları oldu sürülmesi kolay değil. testlerin olduğu zamanda ağır çekim videosunda araç virajlara girerken sürüklenme yaşıyordu.

  36. Yüksek burun+önde pullrod iflas etti desene. Sorun, yetersiz downforcetan ziyade mekanik tutunma gibi görünüyor; gerçi ikisini de başaramadıklarını daha önce çokça görmüştük.. Yani araçla oyna da bu şekilde değil yahu, illa herkesten değişik birşey yapacam diye zorlamanın anlamı yokmuş!..

  37. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sus massa sus , kötü olan birşey vasa oda sensin, tek kelimeyle ayıptır artık yaa

  38. erhan türk avatarı

    schumi ile mercedesten iye hiç bi haber yok

  39. 1 saniye hızlıysa bölümü yavaşsa olacaktı düzelteyim yanlış yazıldı…Saygılar

  40. Ferrari beklediğinden kötü ama sen tam beklendiği derecede kötüsün herşeye bi kurp buluyorsun.Alonso spin atmasaydıda aranızdaki farkı görebilseydi bütün cümle alem araç 1 saniye hızlıysa buna enaz+0.5de sen ekliyorsun ve 1.5 saniye fark oluyor işte kapasiten bu olduğu için şampiyonluk göremeden silinip gideceksin…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir