Mercedes, Sonuca Rağmen Ayaklarını Yere Basıyor

yazar:

kategori:

Schumacher: “Senenin ilk sıralama seansı, hepimizin umduğu kadar yakın mücadelede geçti. Performansımızdan kesinlikle memnunum. Geçen sene sıralamadaki yerimizi düşününce muazzam bir adım attık. Kış süresince sıkı çalışarak ortaya çıkardıkları için çocuklara ancak teşekkür edebilirim.”

“Mercedes-Benz’in her zaman bu projeye inanmasının ve desteklemesinin de önemli olduğunu söylemeliyim. İstediğimizin sonuçlara alabilmeyi gerçekten umuyorum. Rekabet çok sıkı ve işleri adım-adım ele almamız gerek. Bu yüzden şimdi sıkı çalışmaya devam etmeliyiz”

Takım arkadaşı Rosberg ise son seanstaki turunda yaptığı küçük hatanın daha iyi bir sonuç almasını engellediğini ifade etti.

Rosberg: “Kış süresince aracı geliştirdiğimizi görmekten memnunuz. Bu hafta sonu antrenmanlardan anladığımız kadarıyla yarışta da güçlü olacağız izlenimi var. Ne yazık ki bugünden azamisini elde edemedim. Araçta çok fazla yeni şey yaptık; doğru ayarı tam bulamadım. (Yeni şeyleri) mükemmel şekilde çalıştırmak birkaç yarışımızı alacak. Ayrıca son turumda küçük bir hata yaptım ve bu bana biraz zaman kaybettirdi. Yedincilik yine de iyi bir yer. Yarın daha ileri gitmek için elimden geleni yapacağım”

Yarış konusunda ise Takım Patronu Ross Brawn, antrenmanlardaki çalışmaları ile hazırlıklarının yerinde olduğunu dile getirdi.

Brawn: “Bu sabah ağır yakıt yükü ile çalışabilmiştik. Umarım bu, yarınki yarışta karşılığını verir”

 


Yorumlar

  1. Zıplıyacağız yuppiiii:)))

  2. Sanki zıplıyacağız gibi.. . . . :)))

  3. umarım bu sene şampiyonluk yarışı McLaren-Mercedes arasında geçer ve Dieter Zetsche zevkten dört köşe olur:))

  4. Hiper değil ya konular karıştı arkadaş Mercedesleri redbul ferrari mclaren ve lotustan sonra 5.takım görüyordu ya cevap olması niteliğinde yazdık sana denk geldi 🙂

    Tamamdır sıkıntı yok konudan devam 😀

  5. Katılıyorum.

    Avustralya pisti, normal bir yarış pisti değil, diğer yarışlarda farklı bir tablo ile karşılaşabiliriz.

  6. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    arkadaslar bu pıstte aerodınamık degerler cok daha onemlı cunku yuksek suratle gıdılen uzun duzlukler yok, hızlı gecılen vırajlar vardır,yanı burdakı hızınız vırajlardan hızlı cıkmanıza ve hızlı vırajları ne kadar yuksek suratte dondugunuze baglıdır,pıstın en hızlı gecılen yerı start duzlugudur oda 308 km hıza ulasırsınız drs sayesınde oda, bu hız yarısda dogal olarak drs kuralından dolayı duser,sımdı bu durumda mercedesın hızı dusucek dıye dusunen ler olabılır fkt untmyın dıger takımlarında hızı dusucek yanı bu cok fazla bır sey etkılemıcek burda onemlı olan hızlı vırajları dedıgım gıbı yuksek suratle donmek, mercedes mukemmel bır dengede ve buraları sıralamalarda da gordugmuz gıbı yuksek hızla cok rahat donebılıyor,bırde uzun duzluklu pıstlerde neler yapabılcegını dusunun bır sonrakı yarısta malezyada gorucez cok fark edıcek f kanallı arka kanat avantajımız o zaman daha acık bır sekılde bıze fayda saglıcak….

  7. ha bide şu podyuma bi bas mümkünse ortada ve yüksek olan basamağa dikkat et yanlışlık olmasın şumi

  8. M.Schumacher  avatarı

    Hemen havalanmamalıyız arkadaşlar . Evet hepimiz bu anı bekledik ama daha bismillah hemen yarış galibiyeti beklemek hayalcilik olur ki schumide söylüyor bunu ama umut vaat ediyor mgp ve sezon içinde mutlaka yarış kazanacaklardır. Ha şuda var Schumi kazanamaya başlarsa durur mu ? TABİKİ HAYIR !

  9. Elbette diğer araçlar DRS sisteminden faydalanamayacaklar ama Mercedes F-kanaldan da faydalanamayacak. Mercedes sıralamada fazladan avantaj elde ediyor F-kanal sayesinde.

    F-kanalın ne kadar fark yarattığını tam olarak bilmem imkansız ama bir farkı olacaktır mutlaka.

  10. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    rosbergın neyını sısırıyorlar kı anlayamıyorum tamm ıyı bır pılot ama hala bır basarısı yok belkı aracları ıyı olmadı, yada madem cok ıyı neden ıyı aracların dıreksıyonuna gecemedı bunca zaman neyse bunlar boyle karmasık olaylar.. sımdı rosberg dua etsın sumının takım arkadası cunku bu aracın bu kadar gelısmesınde sumınınde payı buyuk f1 den anlayanlar nedemek ıstedıgımı gayet net bır sekılde anlamıstır..

  11. Hepiniz birden hipermetrop olmuşsunuz anlaşılan. Bir göz doktoruna görünmenizi tavsiye ediyorum 🙂

  12. Hepiniz birden hipermetrop olmuşsunuz anlaşılan. Bir göz doktoruna görünmenizi tavsiye ediyorum 🙂

  13. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Aslında Jetmanın üstüne fazla gidiyoruz bence tabiki kendi pilotunu destekler her insan.Ama eleştiri boyutunu bazen kaçırıyor..Ama İyi yani 🙂

  14. sumi kontrolluydu ve startda çok iyi bir kalkıs gelecektir düzlükte mgp farklı bi şekilde üstün buda alb parkta mgp ye fazlasıyla yardımcı olacak sfm de takım ruhu gitti alonsonun sansı hep dagılmakta olan takıma gitmesi en fazla 1 sene daha orada sonrasında rosbergle bi degişim bekliyorum ben ve eminim msc ve alonso bir araya gelicek

  15. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    hocam drs sıstemınden dıger takımlarda yarısda faydalanamıcak hatırlatıyım 🙂 bır tek bılındıgı gıbı gecıslerde olucak,her halde bu kadar iyi giden bir arac bır tek bu sıstemle yurumuyordur :D:D:D ve aynı zamanda sıralama setupu ıle yarıs setupları cok farklı vıtes aralıklarını,drs yı her yerde kullanamadıgın ıcın degıstrrsın,ona göre hızını farklı bır sekılde yıne bır nebze korumus olursun ok kardes ve bu araç bu dengede cok iş yapar raat olsun herkes 🙂

  16. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    cok dogru bır yorum yazmıssın kardes…

  17. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    evet benım soyledgmden de zaten aslında o sonuc cıkıyo. 2010 u sayma raikkonenın sanslı sampıyonlugundan sonra ciddi bi düşüşe geçmiştir ferrari.sebebi de malum kadronun dagıtılması. şimdi de alonsoya bel baglandı alonso tek basına herseyı cozebılse 2008-2009 da renoda cozerdı. Bu yıl ferrari bi sürprız yapmazsa hep gerılerde kalacgz bu kesın. ama en azından shumacher gbı destekeleyecegımz başka pilotlar da var. umarım mercedes iyi olur ve şampiyonluga oynar da biz de hiç degilse bu sezonu shumıyı desteklemekle gecırırız.

  18. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    öle arkadaş Jetman işte, onun Schumi' ye oldugunun 10 katı kadar Rosberg' e kıl oluyorum, sırf Jetman bu hale getirdi olayı, o Schumi' ye laf atıp Rosberg' i şişirdikçe kinlendim. Anlamıyorki belli bir zaman uzak kaldıktan sonra geri dönünce F1' de olayı toparlamak kolay olmuyor. Bir zamanlar tuttugu Kimi' yi görsun şimdi, sonuçta Kimi mükemmel bir pilot ama öle ha deyince birşeyler olmuyor, o formu ve hızı tekrar toplamak kolay degil. Şimdi anlamaları lazım Schumacher' e ne kadar haksızlık yapıldıgını.

  19. Jetman yorumlarını hayranlıkla okuyorum en büyük hayranınım 🙂

    Hatta Jetman sitesi kurdum http://www.jetmanlakomikaciklamalar.com diye tıkla müthis analizler var senle ilgili 🙂

    Seni seviyoruz Jetman F1 in renki kişiliği Briatoreden sonraki fenomen 🙂

  20. hep söyledim, ferrari'nin 2000-2004 arasındaki efsane performansı tamamen schumi-brawn-byrne-todt 4lüsünün kişisel yetenekleri sayesinde oldu. takımın kemik yapısında bir numara yok. bugün geldikleri noktayı da görüyoruz.

    laf sokma amacıyla yazmadım kesinlikle, benim görüşüm budur.

  21. irashid man avatarı

    100% katiliyorum. zaten ferrari bu ikisi gitikten sonra coktu ve bugun durumunu goruyorsun, alosoya ragmen bisey yapamiyorlar.

  22. erhan türk avatarı

    ilk 2 sektör diyecektim

  23. Ben Mercedes'in yarınki podyum şansı konusunda çok optimistik değilim. Sıralamanın aksine yarışta F-kanaldan pek faydalanamayacaklar, yani daha yavaş olacaklar. Üstelik lastik aşınması sorunuyla da karşılaşabilirler.

    Öte yandan yarış bu, her şey olabilir. Ön sıralarda gerçekleşecek bir kaza veya doğru zamanda piste giren bir güvenlik aracı her şeyi değiştirir.

  24. erhan türk avatarı

    schumi ilk sektör sonunda hamiltondan 0.134 buttondan ise 0.1 gerideydi son sektörde çok kaybetti son sektörü geliştirip lastik aşınmasını kontrol edebilirse yarın podyumun tepesine bile çıkabilir

  25. kesinlikle katılıyorum arkadaşım

  26. Tebrikler MGP. Sıra geldi yarışta bu performansı göstemeye.

  27. Mercedes GP avatarı

    Hadi Schumacher ilk yarıştan podyuma çıkarsan bu müthiş olur.Yarış performansımız kötü değil yarın iyi işler yapabiliriz.Bu sene 2 takımı birden geçtik.Lotus'u kuvvetlenen ekiple geçebiliriz Raikkonen hemen toparlanamaz bence bu sene test yılı olarak geçirebilir en azından bir sene olmasa bile sezon ortasına kadar ancaa alışır

  28. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    schumacher olmasa arac kesınlıkle bu hıza ulasamazdı. bence shumının en az brawn kadar katkısı var araca

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir