Lotus, Mercedes'le Arka Kanat Konusunu Görüşmek İstiyor

yazar:

kategori:

Mercedes’in F-kanal sistemine benzer bir işlevi olan arka kanadının olması Formula 1 dünyasının öne çıkan konularından birisi oldu. Söylentiler Lotus ve Red Bull’un Avustralya GP sıralamaları öncesinde Mercedes’i protesto edeceği şeklindeydi ancak öyle bir şey olmadı.

Eric Boullier “Mercedes ve Charlie ile oturup tüm kuralları aynı şekilde anladığımızı kesinleştirmek istiyoruz. Mümkün olursa bu hafta sonu bunu yapacağız, bekliyoruz.” dedi.

Protesto söylentileri hakkında Boullier “Protesto bir seçenek ancak bunu daha sonra değerlendireceğiz. Şu anda diyebileceğim tek şey Red Bull ve biz bu sistemin yasal olduğuna inanmıyoruz.”  dedi.

Mclaren ise Lotus ve Red Bull’un aksine sistemin yasal olduğunu ve tüm takımların bu sistemi kopyalayacağını düşünüyor.

Martin Whitmarsh “DRS aktivasyonlu F-kanal tartışması konusunda tüm fikirleri değerlendiriyoruz. İlginç olan bazı şeyler var ve yıl ilerledikçe bunların tüm araçlarda olacağını düşünüyoruz.” 

“Bence yasal bir sistem. DRS mekanizması için farklı bir durum var ve bu onun bir parçası. F-kanal aygıtını kullanmak için o harici durumu kullanmışlar. Kurallara göre ben yasal olduğunu düşünüyorum. Ancak diğerlerinin benden daha fazla bakacağına eminim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. eve o boruları gördüm, belki f-kanalla alakalıdır, fakat ben öyle olduklarını düşünmüyorum. Daha çok motor üzerinden geçerken ısınan havanın soğutulmasına ve arka kanatın alp flapına soğuk bir şekilde çarpası için olduğunu düşünüyorum.

  2. Şanzıman a bağlı olan arka lambanın üzerindeki motor yüzey soğutma deliğinin arasından bir yerden bakarsan iki tane borunun geçtiğini göreceksin.

  3. Belkide… Söylediğin çok mantıklı. Ben biraz uçtum galiba.

  4. MGP nin sisteminde boru yok, zaten gerekte yok. legal ya da illegal diye diretmiyorum. tavuk mu yurtadan yumurta mı tavuktan gibi bir durum söz konusu.
    Fikir iyi ama !…
    Ayrıca göze çarpan başka bir şey daha var. Sanırım sizde farketmişsinizdir. Sabit kanatın ön-alt kısmındaki yarık. Nacizane bunu F-kanal pirensibinin tersi olarak düşünüyorum. Yani Alttan geçecek hava akımının bir kısmını alarak sabir kanatın üst yüzeyine veriliyor. Üstten geçecek hava akımının yolu kesilerek alttan geçen hava akımının dahada hızlanmasını, dolayısıyla daha düşük basınç oluşturmayı amaçlıyorlar. Daha sade bir dille anlatmaya çalışırsam; bu yarıkla df düzeyini arttırmaya çalışıyorlar. Offffff komlo teorisi gibi oldu.
    Tabiki bunlar benim deli saçmalarında olabilir. Kuruyorum işte idare edin:)

  5. RedBull ve Lotus henüz sisteme hangi gerekçe ile itiraz ettiklerini açıklamadılar ama ben F-kanalın DRS tarafından aktive ediliyor olmasına sürücü müdahalesi var diye itiraz ettiklerini tahmin ediyorum. Eğer senin dediğin gibi bir parçanın uzunluğunun limiti aşması söz konusu olsa idi ölçüm yapılır, legal olup olmadığı net bir şekilde tespit edilir, tartışma büyümezdi diye düşünüyorum.

  6. Bunda hemfikiriz. Ben McLaren in daha önce kullandığı sisteme atıfta bulunarak yazmıştım.
    MGP nin hareket eden kanatının uç kısımları (aktivasyonu yapan kısım) kapak şeklini almış. Kaba bir tabir ile; kanatın et kalınlığı dediğimiz yeri bildiğim kadarıyla 2 ya da 3 cm olması gerekiyor. (tam bilmiyorum) kapağa benzeyen uç kısımlar bu ölçüyü aşıyor gibi. Pilotun kumanda ettiği sistemi legal yapan pilotun aerodinamik parça kabul edilmemesiydi. Ama MGP nin sisteminde hareketli arka kanat bir kapak gibi çalışıyor. Belkide takımların buna itiraz ettiğini düşündüm.
    Belkide alakası yoktur. Öylesine bi mantık kurmaya çalıştım :p

  7. Bu bir valf sistemdir ve bir şekilde kontrolden ibarettir.Sistem DRS üzerinden çalışmasada boruya dikekt olarak etkise %100 yasak.ADam DRS yi çalıştırıp üflemeyi aktif ettiği ettiğinden ve kuralda pasif durumun illegalliği söz konusu değilse legal olur.
    Bİr boru buyrun burdan üfleyin hikayesi kadar basit olması söz konusu değil.Arka kanat sabit kanadının neresine üflediği ve hangi konumda üflediği gibi pek çok değişken etkeni var.Aldım borudan üfledimle bu işler bitmiyor.

  8. Geçen sene millet redbulla yasal değil incelensin derken bir şey yoktu şimdi redbull tutuşmuş onu inceleyin bunu inceleyin yasal değil diyor. yanlarına da eski renault yeni lotus elemanlarını almış hüngür hüngür zırlıyor. hadi ordan hadi! heps yasal bunların. siz gidin hak ettiğiniz yeri alın: marketteki enerji içeceği rafları…

  9. Kural herhangi bir mekanizma ile aktivasyonun yapılmasını yasaklamıyor. Yasak olan sürücünün doğrudan müdahale etmesi. Burada Mercedes'in yaptığı DRSe eklenen ikincil fonksiyon aracılığı ile dolaylı bir müdahale ve bu sayede FIA sistemi legal ilan etti.

  10. bu sistemde baştan sona bir kanal sistemine gerek yok ve taklit edilmesi çok basit. hareketli arka kanat açıldığında açılan kısımda tirbüle halde buluna hava akımı açılmış olan deliklerden kanadın içine doluyor ve kanadın arka yüzeyinden dışarı veriliyor.

    takımların itiraz ettiği kısım ise dikkat edilirse; hareket eden kanatın uçları genişleyerek bir tıpa ya da kapak şeklini alıyor. ilk yapılan f-kanal daki legal-illegal ayırımını yapan kurala göre herhangi bir mekanizma hareket ederek hava akımını sağlayan deliğin aktivasyonunu yapamayacaktı.
    buna göre; 1 – ) hareket eden kanat, kapak mıdır, değil midir?
    2 – ) hareket eden kanatın uçları geniş olabilir mi, olamaz mı?
    umarım saçmalamamışımdır:)
    saygı ve iyi bir sezon dileğiyle…

  11. DRS aktivasyonlu F-kanal için aracın başından sonuna bir bağlantı olması gerekiyor. Bu yüzden kopyalanması zor bir sistem. Aracını çok sıkı paketleyen takımlar (tahminen RedBull ve Lotus), bu sistemi kopyalayamayacaklardır.

  12. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Bence Mercedes daha pek çok yenilikle gelecek.Eğer yarıştada iyi performans gösterirlerse gerçekten wow diye Mercedes'e diyecem.

    Ferrari toparlanırmı bilmem ama Redbull tamamen bitti (bence) ve herşeyin yasallığını sorgulayacaklardır.

    Yinede sıralamalarda herhangi bir takımın dominant olacağını sanmıyorum.Ve kimse olmasında.4 senedir böyle heyecanlı sıralama turları görmemiştim.Pistin yapısı birazda size uyuyor.Eğer çok gelişim olmazsa haftaya ben Mercedes daha iddalı olur derim.

  13. Bu seneyi McLaren ve Mercedes Gp'nin götüreceğini anlamışlar da hemen ağlamaya başlamışlar gibi duruyor bunların yaptığı. yada MSC 7 nickli arkadaşın dediği gibi beceremediler Mercedes'e soracaklar. Bizimkiler galiba sistemi çözdü. Martin yasal demiş. 🙂 İspanya'da pasif F-Kanal olacak araçta hayırlı olsun öyleyse Sıralamalarda uçarız. 🙂

  14. Lotus ve RBR nin asıl amacı, sorgulayarak sistemi daha iyi çözmekdir. Asıl hikaye burada… Dibim delikdi, kanadım kulak sallıyordu egzozum kıçıma üflüyordu diyecek hali yok.ALonso ya geçilirsen aracı parka çek diyilecek pilotda kalmadıysa…

  15. sanırım tam anlamıyla sistemi anlamadılar ve Mercedes'e soracaklar =)

  16. redbull ve lotus. bu ikili double diffuser olayında da ilk sızlananlardı, ne tesadüf 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir