Maldonado: "Yarışta da Güçlü Olabiliriz"

yazar:

kategori:

Geçen sene tarihinin en kötü tarihini geçiren Williams, bugünkü sıralamalarda oldukça iyi performans sergiledi ve Maldonado seansı 8. sırada tamamladı.

Maldonado “Farklar bu kadar yakın olduğu zamanlarda ağır yakıtla daha da karışık olur. Bu araç yüksek yakıtta da istikrarlı göründü. Bu yüzden strateji ve her şey önemli olacak.”

“Keşfedilecek şeyler var çünkü kış testlerinden bazı verilerimiz var ancak asla diğerlerinin uzun sürüşlerindeki zamanlarını ve ne kadar yakıtla yaptıklarını bilmiyorsunuz bu yüzden olanları değerlendirmek zor.”

“Ancak araç geçen seneden çok daha güçlü ve istikrarlı. En önemlisi istikrarlı.” dedi.

Maldonado, sıralama sonucunun sürpriz olmadığını söyledi.

Maldonado “Bunu bekliyordum. Takımın antrenmanlardan bunu umup ummadığını bilmiyorum ancak benim tarafımdaki mühendislerle birlikte ayarlar ve her şeyi rekabetçi olmak için çok zorladık.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Bence de motor o kadar etkili değil. Sadece reno motoru için de konuşmuyorum. Diğerlerinde de birşeyin değiştiğini söylemek zor.

    Geçen sene Williams'ın KERS'i bir şekilde çalışıyordu, zaman zaman kerste sorun yaşanıyordu ama bunun motor kaynaklı olduğu konusunda bir şey okumadım. Normalde KERS'leri çalışıyordu. Williams'ın yenilikçi vites kutusu zaten çok konuşuldu, zamanında Sam Michael aracın en iyi parçalarından biri olduğunu, bir mühendislik şaheseri olduğundan bahsetti.

    Sanırım geçen sene aero verimsizliğinden geride kaldılar.

    Caterham'ın reno motoruyla 2. senesi. Motor değiştirdikten sonra cosworth motoruna kötüleme ve reno motoruna övgü demeçleri yapıldı. Bir kısmı genelde reno motoru için söylenen avantajlara uygundu, bir kısmı ise tam tersi.

    Caterham'da geçen sene gözle görülür bir başarı artışı olmadı motor değişikliğiyle birlikte. Üstte yer aldıkları zamanları bir kısmı şans, geri kalanı ise Heikki'nin pilotaj becerisidir. Bu sene de ilk sıralamaya bakıyoruz, durum birebir aynı.

    Hemfikir olduğumuz nokta, reno motorunun paketleme/soğutma ve yakıt konusunda daha verimli olduğu. Tam da F1'de olması gereken çeşitlilik bileşeni. Bir yanda çok güçlü ama çok yakıt tüketen birkaç motor, diğer yanda ise yakıtta cimri ama aero gelişime izin verecek compact yapıda bir motor. Cosworth motorunun da renodan daha güçlü olduğu söyleniyordu.

    Ben 2014'ü bekliyorum. o zaman bir anda dengeler değişebilir. Cosworth ve Renonun ciddi turbo deneyimi var. Diğerleri ise bir adım arkada sanki.

  2. Ben en küçük halka olduğunu düşünmüyorum Tabi ki gelişimin hepsini de bir motora bağlamıyorum. Aktarma organları olarak bakarsak Cosworth motorun da çalışmayan bir kers kafadan gitti tur başına 0.4 sn Ve çalışmayan bir vites kutusu başta dikkat çekiciydi ama motor ile arasın da ki kombine uymadı yarışlar geçtikçe Kesinlikle yeni kurallar ile şasi motor kombinasyonu. Bu sorunlar hepsinin teknik ekip yavaş yavaş ortadan kalktığını düşünüyorum.

    Caterham da bu motor nasıl fark yaratmadı onu anlamadım işte takım bir çok defa bunu dile getirdi Motorun ömrün den ve sürülebilirlik ve şasi ile olan uyumu ile memnun olduklarını söylediler ve de Rbr vites kutusu ile ileri yön de bir adım atıldı ve de son olarak da kers bence faydası oldu.

  3. bence reno motoru williamsın gelişim zincirindeki en küçük halkadır. williams bir süredir kötü olsa da neredeyse mclaren kadar teknik altyapısı var. elbette ciddi avantajları olan reno motorunun da faydasını görmüşlerdir. caterhamda bu motor neredeyse hiç fark yaratmamıştı.

    maldonadonun 8. olduğu bir yakın sıralama seansında, iyi bir pilot 5. dereceden aşağı düşmez. araç iyi görünüyor. umarım daha da gelişir.

  4. İşte böyle bir adım bekliyordum Renault Motoru ile Bu da Vites Kutusu uyumluluğu Kers uyumluluğu sürüle bilirlik şasi ile uyum ve takımın genel olarak yapmış olduğu değişim ile sonuç gayet iyi Geçen seneye göre Caterham ile yarışır diyenler aldılar cevaplarını.

  5. williams beni çok şaşırttı maldonado da öyle bu adam da iş var yarın başına bi halt gelmezse puan alır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir