Button: "Çok Özel Bir Başlangıç Oldu"

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, sıralamaların galibi takım arkadaşı Lewis Hamilton’ı kalkışta geride bıraktı ve ondan sonra arkasına bile bakmadan damalı bayrağı sün şampiyon Sebastian Vettel’in önünde ilk sırada geçti.

Bu zafer, McLaren pilotunun Albert Park’taki 3. kutlamasıydı; daha önce 2009 ve 2010’da kazanmıştı.

Button: “Çok özeldi. Sezona galibiyet ile başlamak önemli. Dün Lewis’in sıralama birinciliği; bugün de zafer… Bunlar bizi önümüzdeki birkaç yarış için harika bir konuma getiriyor. Bu yüzden takımdaki herkese büyük bir teşekkür”

“Malezya’ya çok heyecanla bakıyorum ama şimdi bunu düşünmüyorum. Bu durumun keyfini ailemle ve arkadaşlarımda süreceğim. Yarın ise Malezya’ya odaklanacağım”

Button, güvenlik aracı girene kadar rahat bir şekilde liderdi ama sonra farklar kapansa da endişelenmediğini ifade etti.

Button: “En büyük endişe kaynağı güvenlik aracıydı. 10 saniyelik bir fark yaratmışsanız, harika konumdasınızdır. Ama güvenlik aracı girince o zaman saat akşam 6 ve bu lastiklerde sıcaklığı korumak zor. Benim için büyük bir endişe kaynağıydı”

“Lastiklerimin sıcaklığını koruyabildim ve yakıt tasarrufu yaptım ki bizim için bu önemliydi. Ardından yarışa yeniden başlangıcımız iyiydi. Bunu yapabildim; bu yüzden çok mutluyum. Ardından yarışın sonuna kadar tempoyu kontrol ettim. İnanılmaz bir gün oldu”

McLaren pilotu, Avustralya’daki bu galibiyetinin öncekilerden farklı olduğunu belirtti.

Button: “2010’dakine kıyasla çok farklıydı. 2009’da kıyasla, o sene sıralamalarda birinciydim. İyiydi ama yarışın son bölümünde sıkıntı yaşıyordum; lastikler çok farklı çalışıyordu. Ama bu sefer yarışın bütün bölümlerinde araç iyi hisler verdi; yarışın başı ile sonundaki tempo arasında iyi bir denge vardı. Muhtemelen yarıştığım seneler içinde en iyisiydi.”


Yorumlar

  1. Çok iyi bir kalkış ve dengeli, istikrarlı bir sürüşle 1.liği hakettin. En düzgün, en centilmen pilotsun bana göre. Tebrikler Jenson…

  2. tebrikler jenson button gerçekten harika bir yarış çıkardın her geçen sene daha da gelişiyosun

  3. heikki 1088 avatarı

    Neden her fırsatta Lewis'e laf sokulduğunu anlamasam da iki özel pilota sahip olduğumuz için çok memnunum. İkisinin de şampiyon olma potansiyeli var. Hangi pilotumuz şampiyon olursa olsun, kazanan Mclaren olsun 🙂

  4. Tebrikler Jenson kusursuzdun bugün durmak yok zorlamaya devam 🙂

  5. mclaren taraftarlarını anlamış değilim adam napsın daha kusursuz sürdü ve yarışı kazandı ama yaranamıyor, yazık.. 'mclaren taraftarları (hepsini kastedmiyorum) button gibi bir sürücünün kıymetini anlayamadılar hala.

  6. Çokda fazla abartmamak lazım.Sonuçta Button F1'e yeni giriş yapmış bir çaylak değil.Bugünde şampiyonlara yakışır bir sürüş yaptı.Takımı sırtlama falan biraz abartı kaçıyor daha ilk yarıştan.Lewis geri dönecektir..

  7. Helal olsun. Kusursuz bir yarış çıkardı. Görünen o ki Hamilton hâlâ kendine gelememiş. McLaren'i bu sene de Button sırtlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir