Caterham Avustralya'dan Eli Boş Döndü

yazar:

kategori:

Takımın her iki sürücüsü de Avustralya yarışında damalı bayrağa ulaşamadı. Vitaly Petrov pist üstünde durarak güvenlik aracının piste girmesine neden oldu.

Kovalainen “Vitaly ile birlikte ilk virajda sorunlardan uzak durduk. Ben ardından Glock’un arkasında biraz zaman kaybettim ancak onu hızlı bir şekilde geçip ardından iyi performans gösterdim. Önümdeki araçlarla farkı kapatacak kadar iyiydim. Ancak 6. tur gibi DRS’yi kaybettim ve startta KERS’i kapatmak zorunda kalmıştım. Bu açıdan açıkçası rekabetçi şeyler yapmayı başarıyordum.”

“Her iki pit planladığımız gibi iyiydi ancak daha sonra araç fren anında sola çekiyordu. Sol ön süspansiyonda sorun var gibiydi. Araç dengesizdi ve bir kaç tur sonra bırakmak zorunda kaldım. Gelecek hafta için sorunları çözebileceğimizden eminim ve bugün ileri adım attığımızı kanıtladık.” dedi.

Petrov “Harika bir yarış çıkarıyordum ve bu yüzden erken bırakmak sinirbozucu. O ana kadar her şey planladığımız gibiydi. Takım ilk pitlerde Heikki’yi geçmem yolunda bana çok yardımcı oldu. Aracım çok dengeliydi ve önümdeki Senna ve Massa’yı yakalıyordum. Lastiklerimi de iyi kontrol ediyordum. Kesinlikle bu sezon sonucunu alabileceğimiz performans sergiledik.” dedi.


Yorumlar

  1. Eğer gerçekten oraya park etme mecburiyetinde kaldı ise ceza verilmemeli tabi ki. Ancak bana keyfi bir tercih gibi göründü.

  2. bence de start düzlüğünün o kısmı tehlikeli de değildi eğer viteslerle ilgili bir sorun olduysa zaten gitmesi pek mümkün değildir mc laren eğer 2 pilotu aynı anda almasaydı böyle bişey olmazdı bence

  3. Bence araç gidecek durumda değildi çünkü pilotlara verilen eğitimde aracın sorun çıkarması durumunda opening lerden birinde durması söylenir.
    İlerde Manipüle edilir korkusuyla suçu olmayan birine ceza verilemez

  4. Petrov manipule etmek için değil, aptallığından aracı oraya park etti. Ama günün birinde aynı şeyi başka bir pilot yaparsa iş değişir. O pilot Petrov değil de Toro Rosso'lardan biri olsaydı şimdiden komplo teorileri havada uçuşuyor olurdu.

  5. İyi de Petrov kimi neyi manipüle edecek

  6. ben en azindan orta grupta yer almalarini istiyor ve oyle olacagini tahmin ediyordum ama yanilmisiz…

  7. Bence Petrov'a ceza vermeliler. Eğer görmezden gelirlerse ileride bu şekilde güvenlik aracını manipule etmek isteyenler çıkacaktır. 2. Pique faciasına yol açabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir