Massa ve Senna: "Kazada Suçlu Biri Yok"

yazar:

kategori:

İki Brezilyalı pilot, 47. turda Toro Rosso’dan Daniel Ricciardo ile birlikte 13.’lük mücadelesi veriyordu ki 3. virajda birbirlerine temas ettiler. Bu kaza sonrasında Massa’nın süspansiyonu kırıldı; Senna’nın ise lastiği patladı.

Massa: “Viraja önde girdim ama Bruno iyi bir dönüş yakaladı. Çünkü diğer araçla mücadele ediyordum. Çizgiyi tutturabildi. Çünkü benim tarafımda bir araç vardı”

“Ardından ikimiz de virajda sola doğru açıldık; o dışarıdaydı ve ben tamamen içerideydim. biraz erken de olsa virajı aldım. Çünkü beni dışarıdan geçmeye çalışıp çalışmadığını bilmiyordum. Ardından o da içeri doğru fazla yöneldi ve birbirimize çarptık”

“Benim için yarışta olabilecek bir şeydi. Benim açımdan yanlış bir şey yoktu. Çünkü içerideydim. Onun açısından ise yarışın sonu oldu. Sıra mücadelesi yapıyordu. Bu yüzden onun da yanlış bir şey yaptığını söyleyemezsiniz.”

Williams Pilotu Bruno Senna da suçlanacak biri olduğunu düşünmüyor.

Senna: “Ricciardo, kötü şansa sahipti; önceden benim olduğu gibi. Çünkü 13. virajda Felipe’yi dışarıdan geçmeye çalışıyordum ve beni dışarı itti. Ardından Danny (Ricciardo) beni geçti. Sonra Danny aynısını 3. virajda Felipe’ye yapmaya çalıştı. Her ikisi de dışa taştı ve ben iyi bir yol buldum”

“4. virajda Felipe’yi dışarıdan geçmeye çalıştım. Ne yazık ki bu işe yaramadı. Ama bu bir yarış kazasıydı”

“Pistin her bir milimetresi için mücadele ediyorsunuz. Eğer dışarıda biraz yavaş kalsaydım, muhtemelen tekerleklerimizi temas ettirecektik ve sorun olmayacaktı. Ama ben biraz hızlıydım ve ön kanadı benim ön lastiğim ile temas etti; olan buydu”

Massa, yarış içinde lastikleriyle yaşadığı sorun nedeniyle geriliyordu.

Massa: “Yarışa çok olumlu bakıyordum. Ama 5. turun ardından arka lastikler tamamen gitmişti. Lastiğim kalmamıştı. Her virajda kayıyordu ve diğer hiçbir araç lastiklerini kaybetmiyordu; sadece bendim”

“Aracın dengesini tamamen kaybediyordum. Sadece yarış için konuşmuyorum; her gün, bütün hafta sonu öyleydi. Nedenini anlamamız gerek.”

Senna ve Ricciardo ise yarışın başında ilk virajdaki karmaşadan nasibini aldı.

Senna: “Videoları uzunca süre izledim. Herkesin orada birbirine dokunduğunu görebiliyordum.”

“Bazı araçların yer değiştirdiklerini gördüm. İşte bu yüzden boş alan yakalamak için dışa çıktım. Ardından da Danny birisine çarptı ve sonrasında bana temas etti.”


Yorumlar

  1. hey gidi günler eskiden hamilton'la çarpıışırdın.İnsan düşmeye görsün!

  2. yedikmi yok.massa bordürlerin çok dışına taşıp sennayı itmek istedi ama senna yok öyle yağma ben yarış dışı kalırsam sende kalırsın zaten esas suçlu sensin dedi son derecede haklı senna.

  3. MASSA nın durumunu fazlaca abartıldığını düşünüyorum;

    Aracınız kötüyse daha çok zorluyorsunuz, ama araç istediğiniz cevabı vermiyor;birde üzerinizde baskı varsa sonuç net olarak MASSA nın durumudur.

    Birde bazı pilotlar vardır, mükemmel olmayan araçla mükemmel işler çıkarır;ama bazı pilotlar vardır'ki onlar yalnızca mükemmel araçla mükemmel işler çıkarabilir.

    MASSA nın mükemmel bir araçla pilotajı fazlaca güçlüdür; ama sorunlu bir araçla hiçbir zaman mükemmeli çıkaramaz;herkes ALONSO dan fazlasını bekleyebilir ama MASSA için artık bu beklentilerinizde vazgeçiniz

  4. Bir mclaren taraftarı olarak daha öncede söylediğim gibi massa'nın ferrariye uygun nitelikte bir pilot olduğunu düşünmüyorum. Açıkcası böyle bir pilotu nasıl hala tutuyorlar aklım almıyor, aynı araçla yarışan alonsonun bugünkü performansı ayakta alkışlamaya değerken massa vasattan öteye gidemedi.
    Geçen sezon histerikli bir şekilde tüm yarışlarda hamiltonı suçluyordu sonrasında kaybettiği şampiyonluğu için alonsoyu suçluyordu, bu sene ki bahanesi ne süper hızlı tükenen lastikler mi merak ediyorum.

  5. 5 turda lastik bitiriyorsun massa yeteneğine hayranım allah aşkına bi git

  6. Massa git kendini Boğaz köprüsünden aşağı at sende kurtul bizde :))

  7. Aynen, Temposu iyi görünüyordu iki Ferrari ava çıkmış gibiydi ama Felipe sonra ortadan kayboldu. Umarım sorunu çözerler

  8. zaten her ikiside yarışa devam etse puan alamazlardı massanın yerinde başka bir pilot olsa sennaya demedini bırakmazdı ama adama helal olsun iyi kolluyo vatandaşını

  9.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Bence Ferrari cezalandırılmalıydı 🙂 Massa en az bu sezonun sonuna kadar ceza almalıydı.

  10. 5.turda lastik falan bitmez.Bahane üretiyor.

  11. Aynen öle dostum bir ara sanki araç kitlenmesi gibi birşey oldu yanyana gittiler:D

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Williamslar rüyalarında Ferrari görmüşler.:)

  13. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    5.turda lastik nasıl bitiyor yahu. Ama hakket bakıyorudum Alo nun hemen arkasındayken bir baktım start-finish düzlüğünde bayağa bir geride kalmış ve sağdan ilerliyor. O ara zaten 1-2 kişi geçti direk. Ben araç arıza yaptı sanmıştım, demek lastik bitmiş. İlginç, ısınmadan biten bir lastiğimiz var.

  14. Massa: Suçlu Hamilton :))

  15. İki Brazilyalı kol kola girip dolaşmaya çıkmış gibiydi.

  16. 2009 macaristan gp massa'nın son yarışı olmalıymış. ama kim nereden bilecekti adamın yeteneğinin köreleceğini.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir