Günün Kaza Çocuğu Maldonado: "Yarışlarda Böyle Şeyler Olur"

yazar:

kategori:

Williams pilotu, kariyerinin en iyi sonucuna doğru ilerlerken 6. virajın çıkışında kontrolü kaybetti ve bariyerlere sert şekilde vurdu.

Maldonado, bunun basit bir yarış kazası olduğunu, Alonso’yu geçme çabasından kaynaklanmadığını ifade etti.

Maldonado: “Çok hızlı oldu. Aracın arkasını kaybettim ve duvara vurdum. Bu kadar”

“(Alonso’nun arkasında) orada bitirmeyi zaten kabullenmiştim. Çünkü 3. virajda geçmeye çalışmıştım ama olmamıştı. Alonso yavaşlıyordu sanırım. Temposu o kadar güçlü değildi. Bu yüzden belki de ona çok yaklaştım. İşte bu yüzden arka tarafı kaybettim”

“Konsantrasyonla ilgili bir şey değildi. Konsantreydim ve normal şekilde zorluyordum; lastikleri koruyordum. Mücadeleden keyif alıyordum ama belki de çok yaklaştım”

“(Kazadan sonra) telsizden hiçbir şey söylemedim. Çok kızgındım. Bir parça hayal kırıklığı yaşıyoruz ama yarış böyle bir şey”

Venezüellalı pilot, yarışın başında Romain Grosjean ile de temas yaşamış; bu olay sonrasında Fransız pilot yarış dışı kalmıştı.

Maldonado: “Grosjean konusunda, onu geçmeye çalıştım; bunu başardım ve o, dışa açıkdıl”

“Temiz bir ataktı. Küçük bir temas vardı; çok küçük, onu yarış dışı bırakmaya yetmeyecek kadar”


Yorumlar

  1. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    maldonado ıste bu yaptı yapıcagını,ilk turda grosjeanı katlettıkden sonra gıttı kendınıde son turda dayanamayıp duvara vurdu :D:D sevındıren willamsın temposu gayet ıyı,montoyalı zamanda kı gıbı sankı,baska pılotlar olsa daha ıyı olur…

  2. Alonso ile neredeyse aynı tempoyu tutturdu adam. Bence gayet iyi bir iş çıkarttı. Kaza ile iyi puanlar kaçırdı ama ilerisi için umut verdi Williams'ı en azında Ferrari kovalarken görmek çok güzeldi. Eski Montoya'lı, Ralf Schumacher'li Williams BMW'yi hatırlattı bize.

  3. Bu adamın sorunları var. Etrafındaki kişilere çarpıp duruyor. Önündekine yetişemezse de kendini duvara vuruyor.
    Yeni bir felipe geliyor sanırım.

  4. yarış dışı kalmasının önemi yok. kabus gibi bir sezonun ardından ferrari ile aynı tempoyu tutturabilen bir otomobil olması williams için harika birşey

  5. Melbourne böyle hataları affetmez kaçış alanı bir kaç yer haricinde yok, lastiği çim'e kaptırsan dahi spin atma tehlikesi var onun için biraz daha dikkatli olmak lazım.

  6. Ayrıca yaptığı ilk contrada fazla sola döndürmüş gibi.

  7. Emin değilim ama bana Maldonado kerb'ün üzerinden geçerken gaza bastığı için dengeyi kaybetti gibi geldi izlerken.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir