Schumacher Malezya'ya Umutlu Gidiyor

yazar:

kategori:

Alman pilot, Cumartesi gününü 4. olarak tamamlamış; takım arkadaşı Nico Rosberg, Melbourne’de S2’nin en hızlı ismi olmuştu. Ama yarış içinde Schumacher, vites kutusu sorunu yüzünden damalı bayrağı göremezken Rosberg, lastiklerle yaşadığı sıkıntılardan ilerleme kaydedememişti.

7 dünya şampiyonluğu bulunan pilot, Mercedes’in bütün hafta sonu boyunca temposunu iyi ayarlamadığını kabul ediyor ama 2012 sezonu için kötümser bir havaya kesinlikle girmiyor.

Schumacher: “Melbourne’deki ilk yarışın hayal kırıklığından sonra Malezya’ya, büyük bir beklenti ile gidiyorum. Çünkü Avustralya’da, aracımızın bizi mücadelenin içine sokacak yetenekte olduğunu gördük”

“Elbette Melbourne’deki pistin, gerçek rekabet durumunu temsil etmediğini unutmadık. Ama yine de aracımız, önümüzdeki sezon için bize iyi hisler verdi.”

“Sepang herkes için ilginç olacak. Çünkü araçlarımızın birbirlerine kıyasla güçlerinin ilk işaretlerini göreceğiz. Hızlı ve yavaş virajlar, nerede olduğumuz konusunda bize bir gösterge olacak ki (bu viraj karışımı) Malezya’daki yarışları hem mühendisler hem de pilotlar için eğlenceli hale getiriyor; genel olarak hem insan hem de makineler için büyük bir meydan okuma”

Takım Patronu Ross Brawn da Mercedes’in Malezya’da iyi sonuç alabileceğini belirtti.

Brawn: “Temelde iyi bir araca sahibiz. Şimdi performans en uygun seviyeye getirip pistte potansiyelini ortaya çıkarmak bize kalmış”


Yorumlar

  1. Ne yaparsak yapalım önümüzden giden bir kaç araç olacak…..

  2. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    brawn yeter artık,ver efsanenın altına ıyı bır arac,bu ıse hayatını adamıssın ama yıllardır bır lastık sorununu cozemedın,sumı 43 yasında senın aracı gelıstırmenı mı beklıcek..belkı son kez ızlıyoruz sumı yı bu yuzden de ayrı bır uzuluyorum…

  3. duruma bir de su acidan bakalimschumi buttondan 1sn fark yerken vites kutusu problemi yasiyordu aslinda gercek fark o kadar degil. ama gorduk ki rosbergin durumu da cok iyi degildi. rosberg de araca tam alisamamis surus stilini oturtamamis olabilir. malezyada hava soguk olursa lastik dezavantaji azalmis olur hem de uzun duzluklerdeki mgp hiziyla fark biraz daha kapanir.(umut fakirin ekmegi)
    bir ferrari taraftari olarak ve schuminin butun sampiyonluklarini izlemis biri olarak en az ferrarinin toparlanmasi kadar istiyorum mgpnin lastik sorununu cozmesini. umarim bu sene podyumlar ve galibiyetler alabilir ve kendisini elestirenlerin yuzune tokat gibi carpar bunu.

  4. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    schumacher belki kendisi için sorun olmadığını söylemiştir. sonuçta pilotların sürüş tarzına göre de lastik aşınması farkediyor.

  5. shumi,test döneminde lastik aşınmasının kendisini hiç endişelendirmediğini söylemişti.

  6. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    delinin biri kuyuya bir taş atmış kırk akıllı çıkaramamış hesabına döndü bu iş ,çıkarın artık şu taşı da bizde rahatlıyalım be kardeşim.

  7. Benim anlamadığım bir durum var mercedeste. Testlerde net bir şekilde görüldü ki takım olarak lastiklere nazik davranmıyoruz ki bunu biz dahil tüm otoriteler söyledi hatta schumi bile. Bir kaç gün sonra çıktılar ve böyle bir sorunumuzun olmadığını açıkladılar. Ama yarışta net olarak gördük ki mercedes lastikleri adeta yok ediyor. Hatta ve hatta geçen yıldan daha büyük oranda zarar veriyor.

    Bu yarış için değerlendirme yapmak gerekirse Mercedes in tek sorunu lastik aşınması değil. Dikkatle bakıldığında önü açık turların tamamında İlk 10 içerisindeki tüm pilotlara geçildi mercedes takımı pilotları. Yani ilk yarıştan anladığım kadarı ile mercedes sadece sıralam performansı ile göz doldurdu. Normal şartlarda şuan mercedes in yeri 6.sıra…

  8. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Son testlerde Schumacher Lastik sorununu çözmeliyiz derken , Rosberg herşey yolunda dedi..Ertesi gün Brawn herşey yolunda dedi ve Schumacherde Sonradan Herşey yolunda dedi..Çok garip.

  9. Schumi avustralyada 5-6. turda buttondan tur başına 1 saniye yavaştı gerisini sen düşün artık.
    Sıralamalardaki fark kullanılmış lastikle 0,4 saniyeydi.
    yani aslında tek turda fark 0,2 saniyeden biraz fazla ama araç yarışta lastikleri resmen yiyip bitiriyor. bunu kış testlerinde hepimiz anlamıştık.
    Malezyada daha az df ayarı ile çıkmaları gerekiyor şu durumda aoncak ozaman virajlarda ne halt yiyecekler onu bilmiyorum.
    Lastik aşınmasının ana nedeninin ne olduğunu 2 senedir anlamadı adamlar hayret.

  10. Griddeki tüm pilotları yanyana koyduğumuzda 43 yaşındaki birinin yarışma arzusunu, azmini, kazanma hırsını kısaca F1 tutkusunu gördüğümüzde hayran olmamak mümkün değil. Tüm kariyerini bir yana bırakarak yeniden yarışma cesareti gösterebilen ve bundan sonra da gösterebilecek kaç pilot olacak merak ediyorum. Mercedesin kronik hale gelen problemine rağmen sırf 43 yaşındaki bir pilotun neler yapabileceği görmek için F1 izliyorum.

  11. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    sadece 2 yılmı hocam 🙂 4 yıl oldu bu seneyle birlikte BRAWN 2009-Mercedes 2010-Mercedes 2011 -Mercedes 2012..

  12. 2 yıldır lastik aşınma problemini çözemediler. Malezya için çok fazla umutlanmamalı. Yağmurlu bir yarış olmadığı sürece Mercedesleri yarışta iyi yerlerde göreceğimizi zannetmiyorum

  13. ooof ulen offfff ne olcak şu şuminin hali 😀
    araban bari saglam olsun en azından mücadele edersin..
    içimde hiç ümit bırakmadı bu senenin mgp si ama
    usta sırf sen umutlusun diye bende umutla bekliyorum.

  14. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    FIA'Nın sitesindeki tur zamanlarına baktımda , Mercedes yarış içerisinde en hızlı turu , Herkesten çok yavaş..Yarış içindeki performansları Şuan en kötü takımlardan biri olduğunu gösteriyor ( Rosbergin istatistiklerine bakarak söylüyorum bunu ) Schumacher olsaydı ne derecede olurdu onuda bilemeyiz.Malezyada lastik aşınması hemen çözülemez ama yarış performansı olarak Avustralya'dan daha iyi olmak zorundalar.Beklentiler tam tersi oldu Tek turda yavaş diyorduk hızlı oldular , Yarışda iyi diyorduk tam tersi oldu..Umarım iyi bir yerde oluruz Haftasonu , araç gerçekten hızlı sadece lastik aşınma sorunu var..Schumacherin aracı oldukça dengeli ve Yağmurlu bir hafta sonunda Schumacher Podyumu zorlayabilir..Aksi taktirde Malezyada çok büyük birşey bekleyemem.( Lastikler yüzünden )

  15. Yusuf  Hitay avatarı

    eğer yağmur olmazsa lastik konusunda çok sıkıntı çekeceklerdir malezyada. ancak yağmurlu havada iyi lastik ısıtma seviyesine sahip olabilirler.

  16. Fuad Kaya-NoThingToSay avatarı
    Fuad Kaya-NoThingToSay

    umut tacirliği, olacaktı

  17. Fuad Kaya-NoThingToSay avatarı
    Fuad Kaya-NoThingToSay

    umur tacirliğinden başka bir şey değil bu açıklamalar.üç yıldır muzdarip olduğunuz ve çözemediğiniz lastik sorununu bir haftada mı çözeceksiniz, de, yarış temponuzu arttıracaksınız..Temelde iyi bir araca sahip olunduğu söylenmiş, 5 turda lastik bitiren bir araç sağlam tememlli mi olurmuş. sıralama performansına puan verilmediği sürece mercedes bu sene 4. de olamaz..geçen sene ortada olmayan williams ve lotusu nasıl geçecekler bu sene

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir