Hamilton İsviçre'ye Taşınıyor

yazar:

kategori:

Formula 1’in çaylak yıldızı Lewis Hamilton İngiltere’den ayrılıp İsviçre’ye yerleşmeye karar verdi. Çünkü özel hayatına yeteri kadar girildiğini düşünüyor.

McLaren-Mercedes pilotu Hamilton Formula 1’deki ilk sezonunda şampiyonluğa çok yaklaşmıştı. Sezonun son yarışına gelindiğinde lider durumda bulunan Hamilton şampiyonluğu Ferrari’den Kimi Raikkonen’e kaptırdı.

22 yaşındaki pilot ilk sezonunda bu kadar ilk odağı olmasından dolayı üzgün ve bi o kadar da rahatsız olduğunu dile getirdi.

BBC’ye konuşan Hamilton: " İsviçre’ye taşınmaya karar verdim. Bir yerlere gitmek için yeteneklerinizi kaybediyorsunuz. Normal yaşantınızı sürdürmek için çabalıyorsunuz."

" Bütün bir sezon boyunca böyle oldu. Arkadaşlarımla ve ailemle çok fazla zaman geçiremedim. Eve geliyorsunuz ve normal şeyleri yapmanın çok zorlaştığını herkes biliyor."

" Sinemaya gidemiyorum. Benzin istasyonunda tuvalete gittiğimde insanlar imza almak için arkamda geliyor. Çok zor ama bunun böyle olacağını biliyordum."

Hamilton İngiltere’den ayrılıp İsviçre’ye gitmek konusunda sabırsızlandığını söyledi.

" İnsanlar sizi rahatsız etmiyorlar. Yalnız bırakıyorlar, size kendi özgürlüğünüzü veriyorlar."

Hamilton’ın Formula 1’deki inanılma yükselişi McLaren’in pist dışındaki birçok olayından dolayı sekteye uğradı.

" Çok zor bir durum bizim için, belki diğerleri için daha fazla. gelecek yıl ne beklediğimizi biliyoruz. Liderliğimiz korumalıyız ve devam ettirmeliyiz."

" Sadece işine odaklanmalı ve tertemiz bir iş yapmaya çalışmalısın, herşeyi kusursuz yapmalısın."

Pist dışında 2007 şampiyonluğu konusunda hamilton’ın şansı hala devam ediyor. Sekiz gün önce Interlagos’ta yaşanan olay ile lgili olarak FIA 15 kasımda Williams veya BMW’ye cezai bir yaptırım uygularsa çaylak pilot şampiyon olabilir.Hamilton bütün bu yaşananlara rağmen Formula 1’deki ilk sezonundan oldukça mutlu.

" Sezon başlarken sadece iyi bir iş yapmak istediğimi, takımım adına iyi bir iş çıkarmak ve ailemi utandıracak birşey yapmak istemdiğimi söylüyordum. Pişmanlık duymuyorum. Geçen bu sezonla ilgili olarak çk şey öğrendim.

" Bir adım geriye gitsek. 12 ay önce dünya şampiyonluğu için mücadele edeceğimi, şampiyonayı ikinci sırada bitireceğimi söylüyor olsaydınız çok mutlu olurdum."

" Amacıma ulaştım, Formula 1’de kendime yer buldum. Kesinlikle diğer adım dünya şampiyonu olmak. Fakat henüz 22 yaşındayım ve Formula 1’deki ilk sezonum. Başrmak için  zamanım var."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir