De la Rosa: "Raikkonen, Sezonun Sürprizi Olabilir"

yazar:

kategori:

Geçen hafta sonu Avustralya’da yarışmalarına izin verilmediği için izleyen konumunda kalan İspanyol pilot, Fin pilotun sıra dışı bir yetenek olduğunu söyledi.

Raikkonen, De la Rosa ile McLaren’da iken beraber çalışmıştı. Fin pilot daha sonra Ferrari’ye geçmiş ve orada ilk senesinde şampiyonluk yaşamıştı.

Iceman (Buz Adam) lakaplı Raikkonen, 2009 sonunda Ferrari’nin kendisini kovması üzerine spordan ayrılmış ve iki sene sonra Lotus ile geri dönmüştü.

Turun Sanomat’a konuşan De la Rosa: “Kimi’den muhteşem bir yarış performansı”

“Kimi olağanüstü bir pilot ve kesinlikle şimdiye kadar gördüğüm en iyi pilotlardan birisi.”

“Kimi ve takımı (Lotus), gerçekten çok rekabetçi görünüyor. Sezonun en büyük sürprizleri olacaklarını tahmin ediyorum”


Yorumlar

  1. kimi eski takımını malup etme hırsı olacağını zannetmıyorum o yarışına bakacaktır herşey lotus a bağlı kimi nin üstün bir yetenek olduğunu söylemeye gerek yok 2 yıl sonra tekrar yarışıp puan olması onun için normal daha iyi işler çıkacak ben buna eminim …

  2. Kimi Fanlarına duyurulur. Konu dışı ama Cumartesiyi Pazara bağlayan gece yaz saati uygulamasına geçiyoruz yarışı kaçırmak istemeyenler bunu dikkate alsın!

  3. Ferrari Rai yi kovarak Alonso gibi birini alıp sanırım Schumi dönemini yaşatacağını düşündü tekrar.Nitekim olanları gördük 2010 sezonunda gelmeyen şampiyonluk Vettel e bir çok düşman kazandırdı.Bileğinin hakkıyla gelen başarıyı şans araç çok hızlı newey olmasa gibi tabirlerle lekelemeye çalıştılar.Ben kısaca şöyle özetliyorum Massanın yerine alamadığınız Alonsoyu şimdi tepe tepe kullanın Rai'nin gazabı sinemalarda.

  4. şimdi Kimi'ci gardaşlarım bu çoğu yerde Fırnendo taraftarları kendi pilotları çok süper ve bizimkinden daha ii olduğunu sölerler ama hep kendilerini kandırıyolar farkında diiler Fırnendo'nun ne zaman bi Montoya gibi takım arkadaşı olduda ona üstünlük sağladı bırak Montoya'yı, Coulthard gibi bile güçlü onun kadar bi takım arkadaşı hiç olmadı çaylak lewis bile mahvetti onu kendi çaylaklığına göre ve istediği kadar takım desteğini alsa bile o tam ve net bi çaylaktı ha şimdi dicek olursanız tabikide Lewis bile ondan daha iyi umarım bütün o malum taraftarları bu yazıyı görüp okurlar ve durup düşünürler doğruu olup olmadığını.

  5. raikkonen en iyilerden biri olan ama potansiyelini en az kullana(bile)n bir pilot bana göre. ne kadar cool görünse de yarış başlangıçlarında çok gergin. kendisinden çok şey beklediğiniz zaman başarılı olamıyor, birşey beklemediğiniz zaman ise coşuyor. grosjeanı yeneceğini düşünüyor herkes ama ben kimi'nin 3-4 yarış daha üstünlük kurup rahatlayana kadar tam performansa ulaşabileceğini düşünmüyorum. umarım yanılırım.

  6. anlaşarak yapılan bir ayrılık yerine tazminatının verilip gönderilmesi durumuna sadece bu uyuyor maalesef. Kimi bu sezon her fırsatta önce ferrariden önde olmak isteyecektir.

  7. ' 2009 sonunda Ferrari'nin kendisini kovması ' bu tabir olmamış !

    daha bişey görmedik yeter ki lotus güncellemelere devam etsin !

  8. Sürpriz beklemiyorum ben Kimi den düzenli olarak puanlar alması ve takımını yapabilirse dünya 4.lüğüne taşıması bence olası bir hedef diye düşünüyorum.Geliştirme yarışında Lotus bir Ferrari,Mclaren,RBR ve Mercedes kadar iyi olacaklarını sanmıyorum nedense(umarım yanılırım).Ha karambole yada şansa bala podyum olursa bence buda işin kaymağı olur diye düşünüyorum.Tamam Lotus hızlı ama önünde en az 2 takım belkide 3 takım var.Çok zorlamaları gerek diye düşünüyorum.Kimi de motivasyon kaybı yaşamazsa ilk 3-4 yarıştan sonra arabaya,yeni kurallara ve lastik bakımı,DRS vs bunlara daha iyi alışacağından daha hızlı olacaktır.Roman tahmini sıralamalarda çoğu sefer Kimi yi geçer diye düşünüyorum ama birbirlerine yakın olurlarsa yarışta Kimi bir adım önde bence…

  9. valla hepiniz iyi güsel söylüyonuz ama ben bu sene Lotus'un podyum görebileceğine hiç inanmıyorum belki bi ihtimal tek bi podyum olabilir bütün sezon boyu ama oda podyumda Kimi'den diil romain'den gelir gibime geliyo unutmayalımki Kimi için çiftli senelerdeyiz tekli olsaydı o zaman bir diil daha fazlasını yapabilir derdim Kimi için benimde böle bi inancım var ya

  10. Ahah kinder supriz yaptı kimiyi 🙂 kimi sauberde bile iddaliydi hep.

  11. griddeki en mükemmel 2 pilotdan biri safkan yarışçı.diğeride şumi

  12. elvan dalton avatarı

    Gariban dostu bir toplum olduğumuzdan HRT'ye sempatim var. Lakin ki Pedro dahi takımdan umudu kesmiş, yorumcuşuğa soyunmuş.

  13. Kadir YILMAZ avatarı

    Adam doğal yetenek, insanların her konuda varoluşlarından itibaren belirli bir kapasitesi-potansiyeli-cevheri vardır, eğer bu potansiyel işlenmeye kalkınca da varacağı bir sınır vardır. Bu açılardan bakınca Sch var olanı geliştirerek belki de en iyi (itirazlar olabilir diye) olmuştur. Rai belki en iyi değil, gelişeceği nokta en tepe değil ama benim için en büyük doğal yetenek gibi geliyor, direksiyona koy ve sürsün…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir