Toyota Patronu "Formula 1 İyi Durumda"

yazar:

kategori:

Toyota Racing Patronu John Howett, gridde araç sayısının azalmasına ve yaşanan skandallara rağmen Formula 1’in oldukça iyi durumda olduğuna inanıyor.

Bu sezon Formula 1, FIA Başkanı Max Mosley’in ortaya çıkan skandalıyla sarsılmıştı. Yarış bakımından ise Super Aguri takımı ekonomik zorluklar nedeniyle spordan ayrılmak zorunda kaldı.

Bu sezon 24 aracın gridde yer alması gerekiyordu ancak Super Aguri’nin çekilmesi ve müşteri araçları konusundaki sıkıntılar sonucunda Prodrive’ın katılmaması ile gridde 20 araç bulunuyor.

Bu yaşananlara rağmen Howett, formula 1’in dünyadaki en güçlü sporlardan olduğunu düşünüyor.

Howett "Genel olarak skandallar hariç Formula 1’in iyi konumda olduğuna inanıyorum. İnsanların genel olarak olumsuz konuşma eğilimi var ancak dünyadaki en güçlü ve popüler sporlardan birisine sahibiz ve bir süre önce olduğundan daha da rekabetçi bir konumda spor."

"Takımlar arasındaki farka bakarsanız, bu sene çok yakın olduğunu görürsünüz ve bu Formula 1’in mutlu olması gereken bir durum." dedi.


Yorumlar

  1. Erhan Zambak avatarı

    Umarım gelecek sezon Prodrive katılır F1'e.Sadece on takım ve 20 araç olması keyifli bir şey değil.F1 en popüler zamanlarında (yani seksenlerde) neredeyse 20 takımla koşuluyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir