Schumacher Otomobilin Temposuna Güveniyor

yazar:

kategori:

Sıralamalarda üçüncü olan Schumacher, yarışta bir performans düşüklüğü bekleyip beklemediği sorulduğunda, “Sanırım hepimizin belirli endişeleri vardır çünkü bu hava sıcaklığı herkes için çok yeni.” diye cevap veriyor.

Schumacher, “Dün bazı hazırlıklar yaptık. İyi bir iş çıkardık. Avustralya’dan dersler aldık ve fabrikadaki çocuklar harika işler çıkardılar. Ben yarın için sabırsızlanıyorum.”

“Durumu iyi görüyorum. Yarış şartlarında daha iyi olabilecek şekilde ayarladık otomobili. Yarın bunun etki yapmasını bekliyorum.” diye devam ediyor.

Schumacher, yarışta ne olursa olsun, Mercedes’in hem Avustralya’daki hem de Malezya’daki temposuyla, artık geçtiğimiz yıldan daha iyi olduğunu kanıtladığını düşünüyor.

“Kimleri geride bıraktığımızı görmek güzel bir başarı. Ama yine de biraz daha gelişmemiz gerek”

“Öndekilere makul seviyede yakınız, geçen sene olduğu gibi saniyeler kadar gerisinde değiliz. İyi bir gelişim programı yürütmek bize bağlı. İşimize odaklanıp, planlı çalışacak ve sezonun bizim için neler getireceğini göreceğiz.”

 

 


Yorumlar

  1. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Bir an bile süphe duymadım,hıc bır zaman artık yavas demedım ve haklı cıktım,tek gereken rekabetcı bır arac dedım kaç yasında olursa olsun o bu sporun en iyisi dedım..Göruyoruz kı kendınden 15,20 yas genc pılotları cok rahat gecebılıcek guce sahip,çunku bambaska bır yetenegı var efsanenın…Efsane dedıgın farkını boyle bellı eder ıste,cok buyuk bır saygı duyuyorum..

  2. Saati şimdiden ileri aldım kalkıp kahvaltımı yapıp o muhteşem start anını bekliyorum. zihnimi boşalttım başka bişey düşünmüyorum.
    Az sonra kitabımı kaldığım yerden okuyup uykuya dalacağım.
    herkese iyi geceler.

  3. o eskidendi şimdi silver baron yada gray baron.

  4. aynen bende o kadar özlemişim ki basın toplantısında onu görmek muhteşem oldu. İnşallah yarın Mercedes yüzümüzü kara çıkarmayacak. Şimdi hedef podyum hadi Red Baron!

  5. Schumacher- avatarı

    Schumacher'de insan bizler Schumacher olduğu için manidar yaklaşıyoruz 43 yaşındaki adam ile 35 yaşındaki adamın arasında fiziksel olarak çok fark olmaz ama 43 ile 20 yaşındaki insanın tabikide farkı olur .

    Bu arada Pedro De La Rossa 1971 doğumlu geçen sene giden Barrichello 1972 doğumlu Schumacher 1969 bunlarıda hatırlatayım.

    Schumacher zihinsel olarak çok güçlü olduğu için hala burada ve kendini toparladı tekrak en iyisi en büyüğü olduğunu gösteriyor zaten bundan bir an olsun şüphem olmadı.

    40 yaş civarına yaklaşan hemen hemen tüm sporcu zihinsel olarak kendini çökertiyor artık benden geçti diyor en basit olarak ama birden bire düşmez işte yavaş yavaş.

    Aslında ikimizde sanırım aynı düşünüyoruz bu işin büyük bir kısmı ZİHİNDE BİTİYOR.

  6. Yaşlanınca ata sözüm olacak arkadaşlar.:YAŞLANSA DA TEKNİK BAKİ KALIR.Hagi (G.S) misali Ahan da ıspatı,Shumi de gösterdi. Bunu daha öncede bu sitede yazmıştım.
    Azerbaycan spikeri diyor ki: Shumi çok yahşi süriir.Rosbergi gabakladı.Çok güldüm
    Gabakladı=GEÇTİ demekmiş.:))) Yarışın sitresi ve heyecanı olmuyor bu kanalda.Alem adamlar.

  7. Çok mutluyum seni yeniden basın toplantısında gördüğüm için. keşke ilk çizgiden başlasaydın daha güzel olurdu ama button son turunda az farkla feçti maalesef.
    Yarın için yorum yapmayacağım. bugünkü tek yazımda bu zaten. iyiki varsın.
    Tanrı yardımcın ve yanında olsun.

  8. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Her ne kadar zamanında rakip olsak da (Keşke şimdi de olsak 🙂 ) yarışı bu adamın kazanmasını isterim. Geri döndüğünden beri eski f1 pilotlarından çok laf eden oldu. O kadar güzel ağızlarının payını alırlar ki birdaha da açamazlar. Eminim şimdi bile çok mort olmuşlardır.

    Bizim takım ne halt edecekde bizi çileden çıkaracak yarın ben onu merak ediyorum.

  9. Schumacher- avatarı

    Sağol 🙂

  10. o halde 40 yas üstü neden doğru düzgün pilot yok sence? neden bırakıyorlar ? tabiki her işin bir yaşı var adı üstünde spor bu istediğiniz kadar çalışın 20 li yaslarındaki bir insanla 40 lı yaslarda ki bir insanın metabolizması aynımı 35 den sonra metabolizma hızı düser vücuttaki yıpranma artar insanlar 40 yaş üstü eski dinamizmlerini doğal olarak kaybettikleri için yarışmıyorlar bu noktada schumi çok büyük bir iş yapıyor halen rekabetçi olması onun neden efsane olduğunu kanıtlıyor.

  11. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bilmiyorum yardımcı olamayacağım k.bakma.

  12. Schumacher- avatarı

    Daha önce birkaç kez yaptık onu internette üstelik biraz daha yükseltirlerse sorun çıkar gibime geliyor ideal olanın en üst sınır değerlerindeyiz.

  13. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    kablolu için (yanlış hatırlamıyorsam tabiki)
    kablolu yetkilisini arayıp çağıracaksın bir sorun var diyerek,
    o çalışan gelip elindeki bir cihazla (ki bu sadece kabloluya özgü bir durum ben öyle biliyorum) evinizin kapısındakimi bir yerdi tam hatırlamıyorum unuttum yani oraya cihazı bağlayıp değerleri yükseltmekle düzelttirebiliyorsun.

  14. rain  master avatarı

    yarın yarışta ne olur bilmiyorum ama bugün schuminin sıralamada 3. olması ve uzun bir aradan sonra onu basın toplantısında görmek beni nedense çok sevindirdi . ne diyelim bu yaşta bu performans adamsın be schumi.devamını bekliyoruz:)

  15. Schumacher- avatarı

    Bence yaş olayını çok abartıyorsunuz adam değnek tutmuyor ya ?
    Biz çevremizdeki 43 yaş civarı insanlara bakarak birazda bu yorumları yapıyoruz aslında etkileniyoruz onlardan ama bu adamlar sporcu Schumi 50-55 yaşında gelince bile demir gibi olacaktır.
    Örn: Slyvester Stallone araştırıverin neler bulacaksınız…

    Schumacher kralsın kral yarın güzel yarış olacak.
    Arkadaşlar bende kablolu yayın var RTL'den izliyorum tüm kanallar çok net RTL çizgi çizgi parazit yapıyor bundan nasıl kurtulabilirim önerisi olan varmı ?
    Elektrik kablosu ile yayın kablosunu birbirinden olabildiğince uzaklaştırdım manyetik etkiyi azaltmak için ama aynı.

  16. Arkadaslar moral bozmak istemem bende schumi ciyim ancak mgp nin sıralama performansına aldanmayalım geçen sıralamalardada iyiydi mgp ama yarısda döküldü özellikle lastik aşınması ciddi boyuttaydı ben 1 haftada herseyin bir anda tersine dönebileceğine inanmıyorum bu yüzden mgp nin yarıs performansı beni endiselendiriyor tam bir bilinmezlik var geçen hafta hiç iyi bir referans değildi.

  17. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    teşekkür ederim 🙂

  18. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    tıkla.

    verdiğim linke gir ve takip et,
    ilgini çekecek bir görüşü varsa gel burada paylaş,
    tamam kardeş.

  19. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    başka bir bilgi yazmışmı acaba , lastiklerle vs ilgili.

  20. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bu arada az önce edindiğiim bilgiyi sizlerle paylaşayım,
    Ali Ünal kendi twitter hesabında kendi dile getirdiği bir bilgi bu,
    bu pist rosberg'in en sevdiği pistlerden birisi,
    ayrıca 2010 senesinde 1 saniye fark ile,
    2011 senesinde 0.7 saniye fark atmıştı Schumi'ye rosberg Malezya'da,
    şimdi bakıyorum 0.3 saniye fark yemiş rosberg Schumi'den,
    üstelik yarış ayarı yapıldığı halde,
    gerçekten inanılmaz,
    43 yaşında ama turp gibi ve bir mermi kadar hızlı Red Baronum benim,
    helal olsun be sana Schumiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

  21. Bu yılki 2 sıralama turunda da geçildim ama sonuca bakmak lazım 31 e 9 öndeyim.

  22. schumikolik avatarı

    Harika fotoğraflar, teşekkür ederiz 😉

    Ayrıca Schumicileri böyle mutlu ve umutlu görmeyi ölemişim :))

  23. Eray Parlak avatarı

    Nerde şu Rosbergciler herzaman gelirlerdi bu sene uğramaz oldular 🙂
    Ben Pole bekliyordum ama Kral yarış ayarı yapmış busene Şumiyi En az 5 Kez Polü alırken görebiliriz Buna Çin ile başlıyacak Mercedes bence.
    Kış testlerinde hep iyi takım iyi işler yapıcak dedik bazıları güldü biz umut fakirin ekmeği diyerekten buralara kadar geldik helal olsun sana Michael Helal olsun Mercedes …

  24. alttaki linke ait olan fotoğraf şahane 😀

  25. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    sorunsuz günlere kaldıralım kadehimizi Abdullah kardeşim 🙂 (Schumide dahil)

  26. harikasınnnn SCHUMİİİİİ BÜYÜKSÜN EFSANEEE GERİ DÖNDÜÜÜ :)))

  27. schumi gene schumi 🙂

  28. Schumacher- avatarı

    Aynen özlemişiz bu kareleri 🙂

    Monza-Spa-Kanada yarışlarında ben pol bekliyorum Mercedes'ten

  29. hayır o yüzden değil. site yarış hafta sonunda hafif bir kasma yaşıyor doğru da bunun yanında bugünkü sıralama haberi her nasıl olduysa silinmiş acaba dedim görünen bir sorun mu oldu.

  30. Harikaydın Michael… Aradaki farka bakınca pole'e üzülmemek elde değil ama olsun; basın toplantısında ilk defa gördük ya seni uzun aradan sonra, gerisi gelir. Umarım yarın her şey istediğimiz gibi gider ve ayakta bir yarış izletirsin bize.

  31. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    yine başladı Schumi kendine has hareketlerine 🙂
    özlemişiz seni be Schumim.

  32. Türkiye gp si ne zaman geldi schumacher yavaşlamaya başladı (2005) ne zaman gitti schumacher hızlanmaya başladı (2012) uğurlu gelmedik mi ne ? :D:D

  33. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    İki Mercedes pilotuda yarış ayarları yaptık diyor.

    Eğer öyle olmasaydı ben pole bekliyordum.

    Schumi de nunu bekliyordu fakat,yinede temkinli davranmak istiyor.Eğer yine lastikleri bitmezse ilk 8-10 tuda Button la birlikte en büyük favorisi yarışın.

    Hamilton ve stratejisini merak ettiğim Vettel'ide unutmamak lazım.Yarış temposuna göre bu potaya girebilecek Lotus ve Webber de var tabiki.

    Yağmur yağarsa ne olur bilemem.

  34. tam 5,5 sene sonra yine ilk 3 içerisinde, toplantı odasında otururken gördük seni schumi. kralsın kral..

    schumi'nin araçtan indikten sonraki yüz ifadesi, geri dönüşünden bu yana ilk kez ilk 3'e giren bir pilotun bakışı değil de, poleyi son anda kaçırmış bir pilotun bakışı gibiydi. helal olsun diyor alkışlıyorum seni oturduğum yerden =) gençlere ders, anti-schumist pilotun birine de kapak olsun bugünkü sonuç 😉

  35. Mercedes düzlük performansını azaltıp aerodinamiği artırmaya başladı(lastik aşınmalarının dahada artması buna iyi bir örnek). Bunun en önemli faktörüde F-kanal ile düzlük performansını telafi etmeleri oldu. Bunun için sıralamalarda çok güçlü bir MGP görüyoruz. AMA gelin görünki yarışta f-kanalı sürekli kullanamayınca düzlük hızlarında istedikleri performansı alamıyorlar ve lastiklerinde bitmesiyle geri kalmaya başlıyorlar. Bu mercedesin düzlükte iyi olmadığı anlamına gelmiyor tabiki ama önceki senelere göre çok çok bariz bir düzlük performansları olmadığını görüyoruz.(yinede redbull drs ye rağmen geçemiyor).

    Bu arada SCHUMMİ ADAMSINN..!

  36. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Abdullah güzel kardeşim,
    şakayla karışık espri yaptım,
    burada bulunan hepimiz biliyoruzki site son zamanlarda hani nasıl desem yoğunluktan herhalde bir kasma bir sorun var olarak karşımıza çıkıyor,
    hani bir habere tıkladığımda ya geç geliyor ya da hata veriyor (yani boş sayfaya yönlendiriyor)
    ama yinede sizleri kırdıysam veya yanlış düşüncelere meal verdiysem affola.

  37. işallah yarın gostercek pisti dar etcek tümüne :))))

  38. diğer resimler niye onaylanmadı admin

  39. haydiiii schumii göster sunlara yarın kım olduğunu asfalt ağlasınnnnnnnn…… gercekten helal ama 43 yasında nerdeyse tumune kafa tutuyoo yarını sabırsızlıkla beklıyorummm

  40. aslında şumi yi geçerdimde motor yagıma şeker mazotuma su katmışlar diyordur))

  41. Schumi seni podyumda görmek en büyük arzumuz.Yarın ilk virajı en önde dönerse hiç şaşırmam.

  42. Bak sen şu Mercedese yazıklar olsun…Resmen suç işliyorlar…Bu ne ya.Derhal diskalifiye olalı Mercedes…

  43. air_canada54  avatarı

    O bizim ilk göz ağrımız Ferrari'ler başarılı olamayacaksa kesinlikle ilk önceliğim Shumi, umarım yarın lastikler sorun çıkarmaz(biraz iyimser bir isterk olsada), eğer lastik kullanımını Mclaren'ler kadar iyi yapabilirse ki bu biraz zor gibi görünüyor :)) şansı çok çok fazla,bide şu var tabi yağmur faktörünü göz ardı etmemek lazım …

  44. tebrikler schumacher. artık eleştirmenler neyle eleştirecekler merak ediyorum. takdire şayan bir iş yaptığını bir kez daha gösterdin her şeye rağmen. podyumda görmek güzel olur..

  45. bu yorumda ciddi misiniz? ya da tam olarak ne demek istediniz

  46. Schumachere istediklerini yapabilecek bir araç vereceksiniz.Veremesseniz olmaz.Adamın sihiri orada zaten.En hızlı araç olmasına gerek yok sadece ona uygun olsun yeter.1994,95 te en hızlı araç yoktu,1999 da en hızlı araç yoktu bacağı kırılmasaydı şampiyon olacaktı,2000 de en hızlı araç yoktu oldu,2003 te lastikler yüzünden en hızlı araç değildi şampiyon oldu,2006 da en hızlı değildi hatta renaulttan biraz daha kötüydü aracı japonyada motor arızasıyla şampiyonluğu kaçırdı.

    Siz sadece ona uygun araç yapın.Adam 40 küsür yaşında Mercedesle diğerlerine kafa tutabiliyor bugün.BU bile büyük başarıdır.

  47. M.Schumacher  avatarı

    yarış performansı iyi olur inş. dua edelim schumici arkadaşlar 🙂

  48. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    Ben de sana güveniyorum yaşlı kurt umarım tekrar podyumda görürüz seni

  49. Schumacher- avatarı

    Aracın yolu tutuşu Schumacher'in kendine güvenini sağladığını düşünüyorum gaza basarken artık daha emin basıyor çünkü sabun gibi kayan bir aracımız yok artık.
    Umarım yarın yine ilk 3'te oluruz zor ama umarım hadi Schumi aslansın kralsın.

  50. aslında ben şumi yi geçerdimde mazotuma su motoruma şeker katmışlar diyordur:)))))

  51. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    gerçekten hal bu şekilde ise iyi yolda demekki MGP.

  52. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    1998 DEN 2006 yılına kadar schumiyi destekledim ,Ferrariden ayrılınca favori pilotum Alonso oldu,takımım hala ferrariydi ancak pilot olarak Alonso secmistim şu anda Alonso yu desteklesemde Schumi ile Alonso hep favori pilotum olarak kalacak,Mercedes ve Ferrari takımının kazanması beni sevindiriyor nedendir bilemem ama schumi nin devamli podyumda olması beni gururlandırıypr schumi podyuma ciktiginda Haydddddddiiiiiiiiiiii beeeeeeeeeeeeee Aslanımmmmmmmmm diye bağırdım içimdeki sevgi çıktı ortaya alonsonun kazanması kadar sevindim,Schumi kaybetmek kimse istemez F1 de son bir samp almadan ayrılmasını hiç kimse istemez,o yüzden schumi karsı yapılan onda kirletmeden sorna doğru bir araçla neler yapacağını gösteriyor bizlere yarış içersinde şansı açık olması umudyla Podyumda seni görmek farklı bir duygu Schumi hoşgeldin aramıza…

    Ferrari ispanya ya kadar böle devam eder simdi ferrariden bir şey beklemeyin arkadaslar.

  53. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    bu iş geçen seneye benzedi ; geçen sene mclarenler redbul'dan aynı mercdes'in mclaren kaldığı kadar geride kalıyordu ve çoğu yarışta button ve hamilton podyuma çıkabildiler bu sene de aynı şey mercedes için geçerli diye düşünüyorum

  54. elvan dalton avatarı

    Bi rosberg vardi ne oldu ona

  55. bide şunu farkettim şumi düşmanı f1 uzmanı geçinen eski pilotlar suskunluğa bürünmüş ne gülüyorum ama

  56. Şahsi fikrim, yarış temposu bu kadar iyi olmayacak.:( Ancak genele bakınca zamanlar birbirine oldukça yakın, bu sevindirici. Kuvvet ile muhtemel ciddi bir mücadele ve geçişler izleyeceğiz.:)

  57. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    hadi be schumi bu hafta huni'leri taktır bize yetti beee ;)))

  58. şumi gibi bir pilotu rosbergle kıyaslayan lara kapaktır. şumi mercedese geldiğinde rosberg için tasarlanmış araçla yarıştı ve sitiline uymayan araçla bile geçen yıl kazaları ve teknik problemleri olmasa rahat şekilde rosbergi geçiyordu kaldıki yarış performansında bariz şekilde öndeydi bunu anlamayan arkadaşlar şuminin biraz iyi araçla kimleri podyumdan mahrum bırakacagını görecekTİR . nE hikmetse rosberg konuşmuyor artık şumiyi geçtim diyemiyor üzülüyorum bu çocuğa aslında keke nin oğlu)) bu çocuğu hiç sevmedim babasınıda sevmezdim zaten)

  59. hakkinen yada hill in geri dönüp turlasa nostalji olarak herkesin destekleyeceğinden eminim.bir arkadaş yarışta yağmur olursa kahkaha atarım demiş.benim istediğim tel şey o zaten,yarış şu şekilde olsa start kuru ilk turun içinde 2.ci sektörde muson bastırsa mclarenler spin atsa schumi pite girip doğru lastiği taksa ve son olarak damalı bayrak onun için sallansa. :)))))

  60. Acaba yarış ayarlarına odaklanmasalar pole gelirmiydi:P Tabi ne kadar gerçekçi bilmiyoruz ama şu yarış temposunun mutlaka artması şart.Dilerim çözmüşlerdi yoksa Rbrler kovalmaya başlarlar yine

  61. Yok bide sıralama haberi nerededir diye sorunca fütursuzca bu sorumuz siliniyor..Sorun var ilgileniyoruz diyeceklerine nelerle uğraşıyorlar..

  62. kral sen yine de fazla güvenme temkinli git yarın zaten startta Buttonu avlayacak buraya yazıyorum ama işte gerisi muamma

  63. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bu arada sanırım TRF1 sitesi bilgisayar sanayisinde 🙂
    içerden dan dun sesler geliyor,
    eee ne'de olsa been TRF1 sitesini bir F1 aracına benzetiyorum 😀
    aerodinamisi sanırım zayıf sitenin :p

  64. RTL'deki roportajinda tamamen yaris uzerine ayar yaptiklarini, Pole pozisyonundan vazgecmek zorunda kaldiklarini, ama bu ayarlarla agir depoyla arka lastiklere daha az yuk bindirmeyi ve beraberinde asinmayi azaltmayi amacladiklarindan bahsetti… Umdugumuz gibi olursa hersey zafer icin Avustralya gibi olursa ilk 5 icin mucadele edeceklerininde altini cizdi… Bir de yagmur soz konusu tabi… vezirlik ve rezillik arasinda ince bir cizgideyiz… ama sezonun ilerleyen yarislarina umutla bakmamiz icin yeterli bi tablo bugunku 0.17 saniyelik fark…

  65. İşte Mercedes in duct sistemi

  66. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    koyu bir kimi taraftarı olaraktan söylüyorum.podyumda diğer pilotları göreceğime schumiyi görmeyi çok isterim.gerçekten sevilesi bir pilottur.kim bir schumisiz f1 düşünebilir ki.çok heyecanlıyım valla.

  67. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bu arada yarınki yarışta yağmur yağarsa (ki bu seçenek göz ardı edilmemeli) ne yalan söyleyeyim bir güzel kahkaha atarım 🙂
    bakalım yarınki yarış nasıl geçecek iple çekiyorum (ister kuru,güneşli havada olsun ister yağmurlu farketmez)
    son olarak Go Schumi Gooo…

  68. Bugünkü sonucu yarın birde podyumla taçlandırırsan değme keyfimize.

  69. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Umutlanıp , Hayal kırıklığına uğramaktan bıktım ancak sırf sen varsın diye yine umutlanmaya hazırım..İnşallah en iyi yerde bitiririz Efsane.

  70. Allahına gurban senin

  71. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Yorumlar neden gönderilmiyor acaba.Sitede bir kasma var.

  72. Bir de sıralama haberini görseydik iyiydi 🙂

  73. Umutlanıp , Hayal kırıklığına uğramaktan bıktım..Ama Sırf sen varsın diye yine Umutlanmaya hazırım..İnşallah Podyuma çıkarsın efsane.

  74. schumikolik avatarı

    sonunda sonunda sonunda..! İnşallah galibiyetler de gelecek bu yıl.
    Sabrıyla da efsane Schumi yeniden ön sıralarda olduğu için çok mutluyummm :)))

  75. M.Schumacher  avatarı

    Efsane saygılar .. Basın toplantisini izleyemedim ama oraya çok yakışıyosun be !

  76. yarın startta ilk virajı önde geçebilir schumi ben bekliyorum valla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir