Hamilton: "Lastik Aşınması Yarışı Şekillendirecek"

yazar:

kategori:

Hamilton bu sene 2. yarışta da pole pozisyonunu kazandı ancak yine arkasında lastiklerini korumasıyla bilinen takım arkadaşı Jenson Button yer alıyor.

Hamilton “Sepang’da lastik kontrolü kritik olacak. Bu koşullarda asla ne olacağını bilemezsiniz ve bu lastikler burada zor anlar yaşıyorlar. Bu yüzden ilginç olacak.”

“Burası sıcaklık ve nem açısından çok aldatıcı bir pist. Yarın çok zor olacak bu yüzden mümkün olan en iyi pozisyonu kazanmak zorundaydık.” dedi.

Hamilton kariyerinin 21. pole zaferini kazandı ve bunu yapabilen 10 sürücü arasına girdi. Buna rağmen Hamilton, bugünkü 3. seans performansından pek memnun olmadığını söyledi.

Hamilton “İlk turum oldukça iyiydi ancak son virajda biraz zaman kaybettim. Ve ilk virajda ufak bir aykadan kayma sorunum oldu ancak çok fazla zaman kaybetmedim. Turumun geri kalanı oldukça iyiydi ve şanslıydım ki kaybettiğim zamanı minimum seviyede tutabildim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. bu alanda button'ın karşısında durabilecek adam tanımıyorum

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    ne için baktığına bağlı.

    çabuk aşındığı için daha fazla pit-stop'a sebebiyet veriyor ve bu izleyenler için iyi, zaten izleyenler için yapıldığı iddia ediliyor(bence büyük kısmı yalan).

    öte yandan lewis gibi aracın suyunu çıkaran, çok geç fren yapıp lastikleri aşındıran pilotlar için çok kötü haber. 2010'un belkide en silik pilotu button bu yıl şampiyonluğun bence en büyük adayı. düşn artık aradaki muazzam farkı.

  3. Ahmet Ottoman  avatarı
    Ahmet Ottoman

    Yusuf abi sen formula dan anlıyorsun sana sorayım dedim.Lastiklerin bu kadar yumuşak olması iyi bişey mi

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    bu lastiklerle bu yıl işin çok zor be lewis, hele bu pistte en azından button'ı ekarte edebilmen büyük başrı demek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir