Raikkonen Yeniden F1'e Aşık Oldu

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Kasım ayında başlayacak olan kış testlerinden öncesinden uzun bir tatile çıkmadan önce 2007 Formula 1 Dünya Şampiyonu olduktan sonra tekrar Formula 1’e aşık olduğunu söyledi.

Fin pilot pazar günü Mugello’da 30.000 Ferrari taraftarının önünde F2007 ile gösteriye katıldı.

Raikkonen Ferrari’nin resmi sitesinde "Yüzümden gülümsemeyi durduramayacak gibi görünüyorum. Nereye gidersem gideyim insanlar beni tebrik ediyor. İtalya’da herkes benim gibi mutlu görünüyor."

"Maranello’da tüm Scuderia çalışanları ile her iki şampiyonluğu kutladığımız çarşamba günü muhteşemdi. Ancak pazar günü Mugello’da yaşananların daha da iyi olduğunu söyleyebilirim. "

"Tuscony’de piste çıkarken ilk defa yarış aracı sürdüğüm zamanı, Formula Renault’u ve Sauber ile ilk yarışımı hatırladım."

"Bu duygularımı hatırlıyorum ancak burada,Mugello’da, şampiyon olduğum aracı sürmek tamamen başka bir şeydi. Sanki ikinci bir zafer gibiydi."

"Çok mutluydum ve tüm taraftarlar kutlarken Ferrari ailesinin bir parçası olmaktan gurur duydum. Tüm yapılanlara tüm kalbimle teşekkür ediyorum." dedi.

Kasım ortasında kış testleri Barcelona’da başlayacak ancak Raikkonen ilk başlarda teste katılmayacak. Raikkonen Formula 1’den uzak kalmanın zor olduğunu söylesede tatilde rahatlamak istediğini söyledi.

Helshinki’ye giden Raikkonen "Artık tatildeyim. Mümkün olduğu kadar rahatlamaya çalışacağım ve kendimi hazırlayacağım."

"Geçen sezon neredeyse her hafta aracı kullandım ve artık 4 tekerlekten başka şeyleri düşünmenin zamanı. Formula 1’i biraz unutmaya çalışacağım ancak bu zor olacak. Bu yıl benim için çok özeldi. Tekrar spora aşık olduğumu söyleyebilirim."

"Kasım ayında Barcelona testlerine katılmayacağım ancak aralıkta tekrar pistte olacağım. Şampiyon olduktan sonra Ferrari ile 2. sezonuma başlamak mükemmel olacak."

"Yeni bir mücadele olacak ve daha heyecan verici olacak çünkü bu eğlenceyi bir kez daha yaşamak istiyorum." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir