"Hamilton'ı Değil Button'ı Tercih Ederim"

yazar:

kategori:

2000’li yılların başında Benetton Renault’da Gascoyne, Fernando Alonso’nun takıma gelmesi için Jenson Button’ın gönderildiğinde aynı ekipte yer alıyordu.

Ama aradan geçen 10 senenin ardından Gascoyne, işlerin tersine döndüğünü ve Button’ın zirveye yerleştiğini belirtti.

UK Express Gazetesi’ne konuşan Gascoyne: “(Button’ın yerine birini almakla) hata yapmadık; Fernando çok çabuk bir şekilde 2 şampiyonluk kazandı ama Jenson, felâket bir pilot haline geldi.”

Caterham patronu, Button’ın Hamilton’a göre avantajının zihinsel güçte olduğunu ifade etti.

Gascoyne: “Şu andaki fark şu: Lewis kazandığında Jenson durumu idare edebiliyor ama Jenson kazandığında Lewis gerçekten bocalıyor.”

Button’ın bir diğer öne çıkan yönü ise yumuşak sürüş stili ki bu şekilde Pirelli lastiklerine çok iyi bakıyor.

Button: “Lewis bu konuda ona ayak uydurmakta zorlanıyor. Saldırgan stili ve agresifliği, yarışta işleri kendisi için daha zor hale getiriyor.”

Bugünkü Button ile 2002’deki Button’ı kıyaslaması istendiğinde Gascoyne: “Jenson hâlâ aynı iyi adam; aynı yetenek ama zihinsel olarak çok güçlü. Şu anda Jenson benim adamım diyebilirim”


Yorumlar

  1. pirelli lastikleri ve değişen f1 kurallarını yorumlama olayı var ya..bunlar işte buttonu biraz öne çıkarıyor..yoksa hamiltonla buttonu bırakın kıyaslamak aynı sınıfta değerlendirmek bile safdillik olurdu..ancak şuan malesef button biraz daha önde..hatta takım da bunu kabullenmiş ve tercihini yapmış görünüyor..

  2. Al sana Button,ne göz varmış sende kardeşim Button dedin adam patladı

  3. Levent Kurt  avatarı

    şu anki dönemin tüm gereklerini yerine getirdiği için button'ı tercih etmek en akıllıca hareket olur tabiki. Yumuşak stille lastikleri koruyabilen, benzin tasarrufu yapabilen, pist üstü konumunu koruyup stratejiler belirleyen pilotla daha yüksek başarı yakalama imkanı daha yüksek. fakat, benzin ikmalinin serbest olduğu, motor gelişiminin serbest olduğu, DRS denen salaklığın olmadığı bir dönemin tek pilotu hamilton olur sanırım..

  4. mevcut şartlar altında en iyisi zaten button ben olsam ben de onu seçerdim ama şu da var ki hamilton buttonu da yenme alışkanlığı kazanabilirse onun karşısında kimse duramaz hamiltonun eksik yönlerini şu anda button barındırıyor buttonu ancak onun mentalitesini kapabilirse elini kolunu sallaya sallaya yener
    umarım biraz uzun sürerdi mclarenciler için sıkıcı geçecek sene biraz heyecan kazanır madem başkası mücadele edemeyecek bizimkiler birbiriyle yarışsın 😀

  5. Adrian Newey'in yerine de seni tercih edeceklerdir eminim!

  6. Hamit Tokatlı avatarı
    Hamit Tokatlı

    Ve A.Senna daha 8.tur bitmeden lastiklerinin bitiriyor ve takım onu gridin hepsinden önce pite çağırıyor 🙂 bunları görmek istemezdik değil mi 🙂

  7. McLarencilerin %80'i için tek pilotları Hamilton,onlara laf anlatamazsın.

  8. ABARTMAYALIM button gücü etkisinde önce difizörle..

    şimdide lastiklerle ön planda

    bir hamilton asla olamaz

  9. bu yıl carl ın şampiyon olabileceğini hiç sanmıyorum, button tecrübesiyle ve sürüş sitiliyle hamiltonu birkez daha yenecektir.

  10. Button'a yönelik övgülerin çoğu Hamiton'un antipatikliğinden kaynaklanıyor bence.

  11. 2009 da Button Lassa lastiklerinimi kullandı bridgestone muhabbeti yapıyorsunuz ?

  12. Sıktı artık Hamilton Button kıyaslamaları biz ikisini de seviyoruz ikiside çok iyi pilot ama şunu da söylemekte fayda görüyorum Button'ın Hamilton'dan daha iyi olduğu noktalar lastik koruması ve daha sakin ve güvenli sürüşü. Onun dışında Hamilton limitlerde sürmesi tek turda ve saf hızda çok daha iyi bir pilot Button'dan. Ek olarak Button'ı Hamilton'la mücadele edebildiği için destekleyenler bazı kişiler kendi tuttukları pilotla şampiyonluk mücedelesi içinde olsaydı inanın Button'a da demediklerini bırakmazlardı. Biz iki pilotu da destekliyor ve seviyoruz McLaren griddeki en iyi pilot dizilimine sahip takım ve bu pilotların birbirleriyle mücadele etmelerine rağmen birbirlerine saygıları ve sevgilerinin devam etmesi de çok güzel bir durum.

    Lewis ve Jenson sizi seviyor ve size güveniyoruz.

  13. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    2004 2006 2009 da Pirelli mi vardıda biz bilmiyoruz?

  14. Yusuf  Hitay avatarı

    yahu amma abartıldı he. button'ın tek gücü lastik gücü, hepsi bu. bridgestone ile devam edilse ne gibi bir şansı olurdu herkez aşağı yukarı biliyordur.

  15. Ben sahsen bu tarz konusmalari tasvip etmiyorum, belki sorulan sorular yuzunden boyle sonuclar cikiyor ancak soran ve ya cevaplayanlar Hamilton'un uzerine oynamayi birakmalilar; gercekten hos degil.. Herkes kendi isine baksin; bu vaziyetin artik 'babam babani dover'le de alakasi kalmadi, 'herkes Hamilton'u dover'e geldi ki ben butun pilotlari seviyorum ama Mike'i nerede yakalasam yamultacam haberi yok; ben de Mike'a karsilik Newey'i seciyorum ve arttiriyorum, hadi burdan yakin..

  16. adama boşuna "mini newey" demiyorlar. kelajlık iyidir, aerodinamiktir 🙂

  17.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Bu Gascoyne'nin hiç mi saçı olmamış?

  18. Ömer_Massa avatarı

    Hamilton'un tartışmasız Button dan hızlı olduğunu tüm F1 camiası biliyor herkes kabullenmiş bazılarıda çıkıp konuşuyor.tamam button çok iyi performans gösterdi geçen yıl bu yıl da iyi başladı ama Lewis le kıyaslamak çok saçma çünkü lewiste ki hırs araçtan limitleri zorlayıp tam verim alma başka kimde var?helal olsun şu hırs biraz da massa da olsa şuan çok başka konumdaydı.hem inanın 2 3 yarış bariz geride kalsın button için neler söylerler bu camia da….

  19. 2008deki lastikler olsa görürdü button nerde hamilton nerde.

  20. daha çok keanu reeves e benzetirim yıllardır.

  21. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    F1 bridgestone ile devam ediyor olsaydı aynı düşüncede olacağını hiç sanmıyorum Mike 😀
    nasıl ki motor gelişimi yok, herkes aşağı yukarı aynı güç motorla yarışıyor ve bu araçlar arasında bir denge oluşturuyorsa, yani bir motor üreticisi çok iyi olduğu bir konuda mevcut kuraldan dolayı yeteneğini gösteremiyorsa, bu pirelli lastikleride sürücüler için böyle, belli bir yere kadar, daha ötesi zor. çünkü kısıtlısın. padokta herkes bunun farkında. geçen sezon Horner bundan çok bahsetmişti, lastikler tarafından kısıtlandıklarını aslında sürücülerinin mevcut araçla çok daha hızlı olabileceğini söylemişti. bu tarz çıtkırıldım lastik dönemi bitene kadar malesef izleyeceğiniz şey bu.

  22. herksin bu lewis le derdi ne arkdş..ama eminim içten içe hamilton diorlar aama ,amasıı var işte..daha iyi button'dan bu gerçek çünkü button çok garantici ama lewis hızlı,hırslı,yetenekli…ama şansıda pek iyi gitmior..ama neyse ki lewis de senn takıma gelmez rahat ol hacı…

  23. bu tarz kıyaslamalar çok yanlış
    Hamilton kazanmak için yaşayan bir pilot. Adamın hayatı yarışlar üzerine kurulu, Button gibi sağlam bir kişiliği olmasını beklemek yanlış.

    Lastikler konusuna gelirsek: bu yeni bir trend eskiden lastiklere çok iyiy bakmak vs yoktu. Birisini hızlı olarak tanımlıyorsak, yarıştığı araçtan en iyisini çıkarandır ancak sonra aracına iyi davranan lastiği koruyan denebilir.
    Son olarak Formula 1 için en zevkli olay geçişlerdir, bu konuda Hamilton'ın beceresi Button ile kıyaslanamaz.

  24. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Button'da daha gençken Coldplay'in solistine Chris Martin'e çok benziyormuş ha. Googledan da bakayım dedim karşılaştırmalar yapılmış 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir