Concorde Anlaşması İçin Görüşmeler Sürüyor – Mclaren İmza Atmamış

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz haftalarda Bernie Ecclestone’un F1’in kontrolünü FIA’dan tamamiyle devralabileceği yönünde iddialar çıkmış olsa da FIA’dan yapılan açıklamada görüşmelerde yer aldıkları duyuruldu.

FIA’nın F1 bölümü iletişim başkanı Matteo Bonciani “Yeni anlaşmayla ilgili tüm konular ticari hak sahipleri ve takımlar arasında görüşülüyor ve FIA görüşmelerin bir parçası olarak ilgili taraflara katılıyor.”

“Bu görüşmeler bir süreden beri yapılıyor ve oldukça karışık. Kesin bir yön belirlenene kadar konuşmamak en iyisi.” dedi.

Malezya’da yeni Concorde anlaşmasını kabul ettiği söylenen Mclaren’den MArtin Whitmarsh, FIA’nın varlığının önemli olduğunu düşünüyor.

Whitmarsh “FIA’nın, takımların ve ticari hak sahiplerinin olduğu bir Concorde anlaşması olmak zorunda. Bernie yapboza herkesi koymaya çalışıyor. Ve doğru yolda ilerlediğini düşünüyorum.” dedi.

Whitmarsh ayrıca takımının kesin bir imza atmadığını söyledi. Whitmarsh “Bernie takımların çoğunun anlaşma imzaladığını söylemedi, takımların çoğuyla anlaşmaya vardığını söyledi. Bunun da 7 ve daha fazla takımla anlaştığı anlamına gelmesi gerekiyor.”

“Birileri bir şey imzaladı mı bilmiyorum ancak Mclaren Bernie ya da ticari hak sahipleriyle bir belge imzalamadı. Ve bir şey imzalanana kadar anlaşmanız yoktur.”

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir