Malezya'daki Karmaşık Yarışta Zafer Alonso'nun Oldu

yazar:

kategori:

Yarışın başlamasından kısa süre sonra yoğun yağmur nedeniyle kırmızı bayraklarla ara verilen yarışta Fernando Alonso, Sauber’den Srgio Perez’i arkasında tutmayı başardı.

Sonucu son anlara kadar merak edilen Malezya GP’de Alonso’nun bu zaferi, Ferrari pilotunu çok kötü başladıkları sezonda lider konuma getirdi. Perez ise İspanyol rakibi ile olan farkı sürekli kapatmasına rağmen hatası nedeniyle galibiyet mücadelesinden uzaklaştı.

Lewis Hamilton, McLaren’ı podyumda temsil ederken takım arkadaşı Jenson Button, HRT ile temasından sonra kendisi için kâbus gibi geçen yarıştan puansız ayrıldı. Yine bir HRT ile temas yaşayan Sebastian Vettel de puan bölgesinin dışında kaldı. Red Bull’dan takım arkadaşı Mark Webber ise, en hızlı turun sahibi Lotus Pilotu Kimi Raikkonen ve Williams ile etkili performans gösteren Bruno Senna’nın önünce 4. oldu.

Gridin büyük çoğunluğu, bir bölümü nispeten kuru bir bölümü i,se çok ıslak olan pistteki yarışa geçiş (intermediate-yeşil) lastiklerle başladı.

McLaren pilotları, ilk virajı sıraları değişmeden Hamilton ve Button şeklinde geçti; Romain Grosjean ise gerilerden gelip Michael Schumacher’in de önüne geçerek 3. sıraya yükseldi ama birkaç viraj geçemeden Alman pilot yerini geri alırken, Grosjean Mercedes’in arka tarafına temas etti ve ikili spin attı. Bu nedenle Red Bull’dan Mark Webber ve Vettel 3. ve 4. sıralara oturdu; Alonso ise hemen onların arkasında. Daha sonra Grosjean, bu sefer aracını pistte tutamadı ve çakıl alana çıktı; saplanan aracıyla o an için yarışa dönemedi. Schumacher ise gerilereden yükselme çabası göstermeye çalıştı.

Şiddetini arttıran yağmur nedeniyle Sauber, Perez’i mavi renkli yoğun yağmur lastikleri için pite çağırdı ki bir iki tur içinde diğer pilotlar da aynı yolu izledi. Erken karar ile 4. turda Meksikalı pilot, lider gruptan yaklaşık olarak 3 saniye daha hızlı turlar atıyordu; dolayısıyla diğerleri de yoğun yağmur lastiklerine geçti.

Perez kazandığı avantaj ile pitstoplar sonrasında McLaren pilotlarının arkasında 3.’lüğe kadar yükseldi. Arkalarında ise Webber, Alonso ve Vettel geliyordu.

Yağmur daha da arttırdı ve önce güvenlik aracı sonra da kırmızı bayraklarla yarış askıya alındı. Yarışın yarım kaldığı 2009’dakine benzer bir durumun yaşanmasından çekinilse de 1 saatlik aranın ardından mücadeleye geri dönüldü. Araya girilirken geçiş lastiklerinde kalan Toro Rosso’dan Jean-Eric Vergne 7.’liğe, yarışa yoğun yağmur lastiklerle başlayan Narain Karthikeyan ise 10.’luğa yükselmişti. Yarışın o durumda bitmesi halinde HRT, tarihinin ilk puanını, daha doğrusu yarım puanını almış olacaktır.

Yarış yöneticileri, şartların gelişmesinin ardından yarışı güvenlik aracı arkasında yeniden başlattı. 4 tur boyunca güvenlik aracı arkasında giden yarışın ikici başlangıcında Button hemen pite girdi geçiş lastiklerine döndü.

Bu şekilde Button, daha sonra lastik değişimi için pite giren takım arkadaşı Lewis Hamilton’ı geride bıraktı; Hamilton, pitteki yavaş hareketler yüzünden Alonso’ya da geçildi. Ama Button, piste döndüğünde HRT’den Karthikeyan’ı geçmek isterken kanadına hasar verdi ve tekrar pite girmek zorunda kaldı.

Perez, lastik değişimi öncesinde Alonso ve Hamilton’a göre daha fazla bekledi ve onların önünde piste döndü ama Alonso, Meksikalı pilotu hemen geçti.

O notadan sonra Ferrari pilotu, farkı açmaya başladı ve Perez’in bir ara 6 saniye kadar önündeydi; ger kalanlarla aradaki farkı açmışlardı.

Pist kurumaya başlarken Perez, Alonso ile farkı her geçen tur önemli ölçüde kapatmaya başladı. Sauber’in Ferrari’ye atak yapması yakınken, Toro Rosso’dan Ricciardo’nun oluksuz lastiklere geçip iyi dereceler elde etmesi, iki pilotun da kuru zemin lastiklerine geçmesini sağladı. Alonso orta sertlikteki hamurları takarken Perez sert hamurları tercih etti. Alonso’ya göre bir tur geç lastik değiştiren Perez, rakibinin 5 saniye kadar gerisine düştü.

Ama pist giderek kurudu ve Perez, Alonso ile farkı yine ciddi şekilde düşürmeye başladı. Hatta bir ara telsizden ikinciliği riske atmaması da söylendi.

Alonso’ya çok yaklaşan ve atak için yer kollayan Perez,arka düzlüğe yaklaşırlarken hata yaptı ve orada pist dışına çıkıp 5 saniye kaybetti. Ondan sonra ise artık lideri yakalayacak zaman kalmamıştı.

Hamilton, ne ıslak ne de kuru zeminde öndeki ikiliye ayak uydurabildi; 3.’lükle yetindi. Vettel de 4. olacak gibiydi am HRT’den Karthiyekan ile temas yaşayıp lastiği patlayınca hafta sonundan eli boş ayrıldı. Takım arkadaşı Webber 4.’lüğü devraldı.

Raikkonen, geri dönüşündeki güçlü formunu sürdürdü ve hem 5. oldu hem de yarışın en hızlı turuna imza attı.

Bruno Senna, Williams ile 6. olarak kariyerinin en iyi sonucunu elde etti; takım arkadaşı Pastor Maldonado ise yine şanssız bir şekilde son anlarda arıza nedeniyle yarış dışı kaldı. İki Williams pilotu başlarda temas yaşamışlardı.

İki Force India pilotu da puan almayı başarırken Di Resta 7., Hulkenberg 9. oldu; aralarına ise Toro Rosso’dan Vergne girdi.

Mercedes’in hafta sonu, yarışta yine hüsranla sonuçlandı. Schumacher, Maldonado’nun yarış dışı kalması sayesinde 10. oldu ve kendisinin ilk puanını elde etti. Takım arkadaşı Rosberg ise ancak 14. olabildi.

 



Sıra Pilot        Takım                      Derece
 1.  Alonso        Ferrari                    2h44:51.812
 2.  Perez         Sauber-Ferrari             +     2.263
 3.  Hamilton      McLaren-Mercedes           +    14.591
 4.  Webber        Red Bull-Renault           +    17.688
 5.  Raikkonen     Lotus-Renault              +    29.456
 6.  Senna         Williams-Renault           +    37.667
 7.  Di Resta      Force India-Mercedes       +    44.412
 8.  Vergne        Toro Rosso-Ferrari         +    46.985
 9.  Hulkenberg    Force India-Mercedes       +    47.892
10.  Schumacher    Mercedes                   +    49.996
11.  Vettel        Red Bull-Renault           +  1:15.527
12.  Ricciardo     Toro Rosso-Ferrari         +  1:16.800
13.  Rosberg       Mercedes                   +  1:18.500
14.  Button        McLaren-Mercedes           +  1:19.700
15.  Massa         Ferrari                    +  1:39.300
16.  Petrov        Caterham-Renault           +     1 lap
17.  Glock         Marussia-Cosworth          +     1 lap
18.  Kovalainen    Caterham-Renault           +     1 lap
19.  Maldonado     Williams-Renault           +    2 laps
20.  Pic           Marussia-Cosworth          +    2 laps
21.  Karthikeyan   HRT-Cosworth               +    2 laps
22.  Di Resta      Force India-Mercedes       +    2 laps

En hızlı tur: Raikkonen, 1:40.722

Yarış dışı:

Pilot         Takım                        Tur
Kobayashi     Sauber-Ferrari               47
Grosjean      Lotus-Renault                4


Malezya GP Sonrası Puan Durumu:                

Pilotlar:                   Takımlar:             
 1.  Alonso        35        1.  McLaren-Mercedes           55
 2.  Hamilton      30        2.  Red Bull-Renault           42
 3.  Button        25        3.  Ferrari                    35
 4.  Webber        24        4.  Sauber-Ferrari             30
 5.  Perez         22        5.  Lotus-Renault              16
 6.  Vettel        18        6.  Force India-Mercedes        9
 7.  Raikkonen     16        7.  Williams-Renault            8
 8.  Senna          8        8.  Toro Rosso-Ferrari          6
 9.  Kobayashi      8        9.  Mercedes                    1
10.  Di Resta       7       
11.  Vergne         4       
12.  Hulkenberg     2       
13.  Ricciardo      2       
14.  Schumacher     1       
       

 


Yorumlar

  1. Fernando Alonso Diaz adamım benim !!!!

  2. arkadaslar bu malezya granpriksoının tekrarı yada genıs ozetının nasıl ızleyebılıırım

  3. yarış sonunu, podyumu falan izleyince gördüm ki alonso şampiyon olduğuna seviniyor haberimiz yok.

  4. o zaman Romain Grosjean ni kimse durduramaz .:)

  5. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Evet süper olurdu ama Ferrari böyle bir takım değil. Ferrari hiçbir zaman çok üst düzey 2 pilotla yarışmaz. Tercih meselesi.

  6. kardeşim bende 14 lü var .hemde belçika brownig şarjorde ne kadar kurşun varsa döküvereyim istersen:)

  7. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ferrari: Fernando Alonso'ya tebrikler. Mükemmel bir yarış çıkardı. Bir pilot daha fazla ne yapabilir merak ediyorum. Daha önceleri yazdığım bir yorumda da söylemiştim, Alonso Ferrari'de tek başına savaşıyor. Domenicalli, Massa ve diğerleri seyrediyor. Arkadaş bu ne başarısızlıktır. Şampiyon olmasanız bile sezon sonunda en fazla parayı yine siz alıyorsunuz, en zengin takımsınız. Tamam kurallar da zaten bu yüzden değiştiriliyor ama bu kadar da olmaz. Artık bu kaynakları çarçur etmeyi bırakmaları ve etkili kullanmaları lazım. Massa'ya söyleyecek bir şey yok. Derhal kovulmalı. Zaten hiçbir zaman yetenekli olmadı. İşini iyi yapan pilotlardandı ama artık onu da yapamıyor. Tek sezonu 2008'dir o da Jean Todt takımı bıraktıktan sonra Ferrari'nin Kimi'yi unutup Massa'ya oynaması ve otomobili ona göre ayarlamasıdır. Ferrari için piyango bir galibiyet umarım bunu motivasyona çevirip önlere doğru hamle yaparlar da biz de daha çekişmeli bir sezon izleriz. Ayrıca uzun süredir gösteremedikleri taktik başarıyı da bu yarışta nihayet yakaladılar. Yalnız şunun da altını çizeyim. Ferrari biraz 1996'ya benziyor. Kuru havada saf hız olarak rakiplerinin çok gerisinde bir otomobil, ancak yağmurda gerçekten çok istikrarlı ve hızlı bir otomobil. Berbat dediğimiz Massa bile pist oldukça ıslakken puanlar alabilecek konumdaydı. Pist kurudukça Petrov'la filan yarışmaya başladı. Aynı şekilde Alonso da pist kurudukça ciddi performans kaybetti. Ama pilotajının çok yüksek olması galibiyeti korumasını sağladı.

    Sauber: Yeni otomobil gerçekten hızlı. Geçen seneye kıyasla büyük gelişim var. Aslında Kobayashi de biraz daha iyi olsa çok daha fazla puan alma şansları var. Ama Kobayashi ve Perez çok farklı tarzda pilotlar. Perez hem çok hızlı hem lastiklerine iyi bakıyor hem de beladan uzak duruyor. Ama Kobayashi deyince agresif ve kaza yapması içten bile değil. Böyle olunca lastikleri de bitiriyor. Orta grupta mücadele ederken de otomobilin potansiyelini yansıtamıyor. Perez'e dönersek, gerçekten çok yetenekli. Seneye kesinlikle Ferrari'de yarışmalı. Ancak şuna dikkat: Sene ortasında filan kesinlikle olmaz. Bu kadar zor bir Ferrari otomobiline hiç test yapmadan oturursa çocuğun kendine güveni alt üst olur. Komplo teorilerine gelince, hiçbir takım diğerine telsizden "geçmeyin" diyemez. Ama Sauber takımının ve Perez'in biraz Ferrari'nin kanatlarının altında olduğu da bir gerçek. 2000'lerin başından beri bu böyle. Bir ara şasiyi bile Ferrari'den alıyorlardı. Geçmişte Sauber'de yarışan pilotlar Ferrari pilotu oldu (Raikkonen ve Massa) ve Perez de onlardan biri olacak gibi. Dolayısıyla iki takım arasındaki yakın ilişkiyi görmezden gelemeyiz. Ama ben direkt olarak bir emir olduğunu zannetmiyorum. Belki Ferrari ile olan sıcak ilişkiyi fazla bozmamak adına yapmışlardır.

    McLaren: Jenson Button'ı Bar Honda günlerinden beri severim, her zaman klas pilotların arasında yer veririm. Ama bugün saçmasapan bir yarış çıkardı. Açıkçası bu şartlarda yarışı kazanma şansı vardı. Ama kendi kendini mahvetti, hiç yakışmadı Button'a. Hamilton da yine idare etti. Tur zamanlarını takip ettiğim kadarıyla bir türlü tatlı noktayı yakalayamadı. Tabi McLaren'ın yağmurda sürpriz şekilde yavaş kalması da bir etken. Yağmurda iyi işler yapan 2 pilota rağmen iyi sonuç alamadılar. Hamilton için böyle bir yarışta sonuç fena değil tabi. Vettel 0 çekti. Button 0 çekti. Webber arkasında kaldı. Takım olarak McLaren için kötü değil. Az da olsa fark açtılar Red Bull'a göre.

    Red Bull: Bence bu yıl şampiyonluğu korumaları çok zor. Ferrari onlara yaklaşacaktır. McLaren da her şeye rağmen en hızlı otomobil. Lotus da podyum mücadelesi verebilir. Yani bu sene mücadele çok karışık. Mercedes de sezona kötü başlasa da hala denklemin içinde. Dolayısıyla Red Bull geçen yılki kusursuz şartlara sahip değil. Ebd kalkınca Webber 2010'daki gibi yarışıyor. Şu anda Vettel'e karşı 2-0 yaptı. Vettel podyumda olabilirdi. Hamilton'a yaklaşıyordu ama tur bindirirken yarış dışı kaldı. Çok saçma bir kaza oldu. Kesinlikle Karthikeyan suçlu. Webber istikrarlı bir yarış çıkardı ama Red Bull beklenen hızı kesinlikle gösteremedi. Daha sezon çok uzun, birçok paket yenilenecek elbette ama Newey yine farklı bir çözüm bulamazsa bu sene şampiyon olmaları bence mümkün değil.

    Lotus: Romain Grosjean hayal kırıklığı yaratıyor. Böyle giderse Kimi tek başına toplayacak puanları. Çok iyi start almasına rağmen ıslak pistte bir türlü tutunamadı. Önce Schumi'yi yaktı sonra da çakıla uçtu. Çok acemi ve sırıtıyor. Umarım 3. yarışta iyi bir performans gösterir de Lotus bu tercihinden pişman olmaz. E20 çok iyi bir başlangıç ama takımın diğer büyüklerin gelişim yarışına yetişebilmesi şart. Bu da oldukça zor bir görev. Umarım geçen yılın tekrarını yaşamayız. Lotus 3. yarışta eğer ideal bir haftasonu geçirirse podyum şansı var. Bunu da ancak Kimi başarabilir. Hiç bırakmamış gibi yarışıyor. Wet ve Inter lastikleri hiç denememiş olması da övgüyü hak ediyor. Ama hala bazı problemler var. Direksiyon istediği kadar iyi değil ve kuru lastiklere geçtikten sonra ciddi şekilde yavaşladı ve bu da biraz Kimi'nin yeni yeni ritm bulmasından kaynaklanıyor. Yine de en hızlı turu attı. Yarışın son bölümünde öndeki herkesten daha hızlıydı. Bana kalırsa iyi yarışlar çıkarmış olmasına rağmen hala alışma sürecinde. Sezon ortasında kendini iyice bulacaktır. Lotus lastik ısıtma konusunda iyi görünmüyor. Kuru lastikler ısınana kadar Webber'den 15 sn. fark yedi. Tabi Webber yumuşak hamurdaydı ama örneğin Sergio Perez de sert takmıştı. Takımın lastik ısıtma sorunu var gibi. Ama bu çok hassas bir denge çünkü öbür türlü de Mercedes gibi lastikler hemen bitiyor. İşte bu alanda optimum noktayı yakalayan takımlar başarılı olacak gibi.

    Williams: Bruno Senna nihayet yeteneklerini gösterdi. Bence yarışın yıldızlarından biri oldu. Ben şahsen bu yükselişe çok şaşırdım. Bir ara Kimi'yi bile geçecek kadar yaklaştı. Williams geçen yıla göre büyük bir adım attı. Maldonado kaosta kaybolmuş olmasına rağmen sonlara doğru puan alacak pozisyona kadar geldi ama bu sefer de otomobil yolda kaldı. Bence Williams bu seneye iyi hazırlanmış. Pilotlarının da nihayet yeteneklerini sergileyebilecekleri bir araçları var. Takım bir yeniden yapılanma sürecine girdi. Şu anda her şey iyi gözüküyor. Çok şanslı bir yarış geçirirlerse podyum bile bulabilirler.

    Force İndia: Paul Di Resta altyapısı çok iyi olan bir pilot. İlerde büyük takımlara geçebilecek potansiyeli var. Hulkenberg de iyi bir yarışla 9. bitirdi. Force İndia bu kadar karışık bir yarışta çok iyi bir sonuç almış oldu.

    Toro Rosso: Çizgilerini korumaya devam ediyorlar. Jean Eric Vergne müthiş bir yarış çıkardı. Yarışın görünmez kahramanı oldu. Artık yarışı izlerken adı söylendiğinde ilk yılını geçiren bir pilotmuş gibi gelmiyor insana. Bence Grosjean yerine Lotus'ta Vergne olsa daha iyi olurdu. Kişisel olarak ilk sezonuna çok sağlam hazırlandığı belli. Gelecekte mutlaka Red Bull'da yarışır böyle giderse.

    Mercedes: Sezonun icadını yapmış olmalarına rağmen sıralama turlarına bu kadar yoğunlaşmaları herhalde yarış performansını iyi ayarlamaları gerektiğini unutturmuş. Schumacher iyi ve rahat olduğu bir otomobilde Rosberg'i sıralama turlarında geçebileceğini kanıtladı ve durumu 2-0 yaptı. Sıralamalarda 3. olarak çok ümit verici bir otomobil olduğunu gösterseler de yarışta bu kadar gerilerde kalmak akıl almaz bir durum. Tabi ki Schumacher starttan sonra spin atınca gerilere düştü ama bence sorun yaşamasa bile gerilerde kalırdı. Bir an önce otomobili tam ağırlık varken anlamaya çalışıp yarış temposuna yönelik iyi ayarlar bulmak zorundalar. Aksi halde bu kadar potansiyeli boşa harcayacaklar.

  8. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    ALonso'nun bunları yapabildiğini gördükçe aklıma keşkeler geliyor . olayların Perde arkalarını bir kenara bırakarak söylüyorum !

    Raikkonen takımda tutulup faydasız Massa'nın koltuğuna Alonso getirilseydi , Ferrari – ALONSO & RAİKKONEN olsaydı .. Çok haşin olurdu ya. Hani içsel olarak pek sevmem Alonso'yu ama ikiliye baksanıza . O zaman harbiden tek rakip THY olurdu bence. Ferrari'nin ille de muhteşem bi araba yaratmasına gerek kalmazdı , onlar Kötü arabayla da bir türlü götürürlerdi.

  9. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Tebrikler şampiyon yine şapka dan tavşan çıkardın ve bu kötü makineyle sezon başın da kritik bi galibiyet. Bu galibiyet kesinlikle Ferrari' nin daha çok zorlamasına neden olacaktır. Şuan da Fernando şampiyona lideri sezon uzun ve her şey olabilir. Yine Ferrari ye hayat verdi. Bakalım nereye kadar Alonso. Göreceğiz!

  10. Altına hava toplayan araçların hızı düşük olmayan Ferrari ye yanaştıklarında (bilhassa virajlarda) savruldukları açıkdır.Sanırım Webber de Alonso ya karşı biraz zorlanmışdı.Ferrari arkaya karışı bir hava gönderiyor.Zaten performanlarıda bunu göstermiyormu.Araç ağırken ağırlıkdan kaynaklanan DF ile performansları fena değil hafiflediklerinde DF kaybedip performans bulamıyorlar.Bu sorunu halledebilirlerse 1.40. 2 yapan pilota 1.39.9 ile cavap verecek kadar kapasiteli gözüküyorlar.Aracı hafiflerken hızlanamayan sadece Ferrari…

  11. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    =) Formula 1 'i bu sene izlemeye başladın herhalde kardeşim

    Raikkonen'de Kovulduğu sene yine sürünen Ferrari'yle , takım arkadaşı Fisi Sonuncu olurken Spa'da Galibiyet Almıştı , 2 kez de podyum yapmıştı yanılmıyorsam , Hatta Son Yarışında Brezilya'da 2.lik için Webber'e atak yaparken Saolsun Çirkef Avusturalyalı Kimi'nin ön kanadını kırmıştı , hatta Pitte de Kimi'nin Arabası Alev almıştı..

    Yani desteksiz sallamyaın , Yarısını bile yapamazmış. Bu pilotlardan Hiçbiri birbirinden kat kat iyi değil . Sadece yeteneklerini gösterebilceği alanlar veya şartlar farklı .

    Şu site desteklediği pilotları "nispet aracı olarak kullanan , onları ilah yapan" zihniyetten kurtulduğu zaman muhteşem bir site olacak ama biz bunu göremeyeceğiz sanırım..

  12. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Biraz uzun bir yazı olacak ama…

    Çok komik iddialar var. Perez'in Alonso'yu bilerek gecmemesi ne demek oluyor ya yapmayın beyler..

    Alonso'yu Egoizm haline getiren vatandaşlar da artık biraz frene basmalı ortamı germeye gerek yok .
    Yarışa Gelince.

    Şansın yardımı"YOK"diyen biri ya yarışı izlememis ya da sağır , kör & dilsizdir. Şansın yardımı elbette var ama şöyle bir durum var ki o Pilot da Alonso. Kimine şans ayağına kadar gelir , bir şekilde geri teper. Ancak Alonso'nun Aptal bir pilot olmadığını hepimiz biliyoruz ki bence en doğrusunu yaptı . başka bir deyişle "kasmadı"

    Pist yeni yeni kurumaya başlayınca attığı en hızlı tur zamanlarıyla kendine yetebilecek farkı açtıktan sonra Rölanti bir sürüş gördüm Alonso'da , Kuru çizgisinden çıkmadan , gereksiz cengaverliklerden kaçınan, lastiklere zarar vermemeyi düşünen,Garantici bir yol izledi. Perez'in ise o lastiklerinin bir süre sonra yolda duramayacağını hesap etmek için ille de yarış mühendisi olmaya gerek yok , Nitekim Alonso'nun nerdeyse Vites kutusunda virajları dönmeye başladığında arabasını yolda tutamayarak bir "devrim"yapma fırsatını kaçırdı.

    yani özet olarak "Tecrübeli olan kazandı" Perez'in koltuğunda o performansla gelen bir araçta muhtemelen , Button , Webber veya Raikkonen , Alonso'ya daha buyuk bir bela açabilirdi, Tecrübe eksikliği Perez'e birinciliği kaybettirdi

    Bir parantez de McLaren'in beceriksiz pit ekibine. 2.hatalarından sonra ben olsam gidip Ferrari'nin pit alanına girerdim , Eminim Kendi pit ekiplerinden daha az zarar verirlerdi.

    Lotus'a gelince , Grosjean tahmın ettıgınız kadar kotu bir pilot oldugunu sanmıyorum , o da herkes gibi yol alacak , Raikkonen zaten ıslak zemini sevmediğini biliyoruz bir de Pit ekibinşn bir tur geç pite alması Kimi'ye sıra kaybettirdi .

    Şu tartısmalarda benım fıkrım su . Artık Yetenekleri eleştirilemeyecek,kend,n, kanıtlamış , yaptıklarına tamamen tesadüf denemeyecek pilotlar var Başlıcaları ; Efsane Schumi , Fernando , Kimi , Jenson Button .. Bu adamların artık tesadüfe ihtiyaçları yok , şimdi diyeceksiniz ki Hamilton , Vettel ne oldu ..

    Hamilton , hala Alonso kadar Raikkonen kadar yarışçılık olgunluğuna erişemedi biraz daha vakti var , hala jendini dizginlemesi gerekn yerleri bilmiyor ve hala güven vermiyor bana gore , Jenson , Lewis'ten çok daha yararlı bir pilot..

    Gelelim Genç şampiyonumuz Vettel'e .. Sürünen Ferrari'ye puanlar kazandıracak kadar yeteneğini gösteren Alonso , Brawn'daki başarısının tesadüf olmadığını McLaren'e geldiğinde de ispatlayan Button , neredeyse baştan yaraılmış bir arabayla puanlar Toplayan Raikkonen En hızlı turu atan Raikkonen'in yanında bu sene çok ciddi sırıtıyor . Direnicek Kimse olmadığında Ambargo koymak kolay , Ama en Ufak "Diş gösteren takımlar gördüğü zaman" bizi parmağından mahrum bırakıyor. Yani Ferrari'Den Daha iyi olduğu Söylenen RBR'yi Taşıyamıyor , Bu da Alonso'nun yeteneğini ortaya çıkarıyor.

    DipNot: Kimin Fan'ı olursan ol , Propaganda yapma , Objektif ol !

  13. ferrari evet yavaş bir araç ama Kuru zeminde .. Yagmur yagdıdan araçlar arasındaki farkın olmadını işin lastik performansı ve pilotun performansına kalior ferrari ve sauber lastiklerini en iyi çaliştiran araçlardan. kimse demsin ki alonso yavaş araçla kazandı diye. evet kuru zeminde yavaş ama ıslak zeminde o kadarda yavaş deilmiş. alonso kusursuz sürüşü ile liderligi almasını bildi live timingden takip edenler alonsonun sadece perezeden yavaş oldugunu görmüştür yariş boyunca. ferrrayi ve alonsoyu tebrike derim. ama en büyük tebrik tabiki pereze.

  14. Birde gelmiş bana yarışı nerenle izledin diyorsun bir göz doktoruna görün parasını ben veririm merak etme. ilk pitte Hamilton'ın arka lastikleri takamadılar geç taktıkları için pitte trafiğe yakalandı onun için Massa gelirken beklettiler ve 7-8 sn yakın kayıp oluştu. 2.pitte öndeki bantları sökemediler ekstra 3-4 sn kayıp oluştu sonra gelip millete artistlik yapıyorsun soytarı herif. yorumuma hiç kızma çünkü hakettin adam gibi konuşmayı öğreneceksin. yada ben öğretmesini iyi bilirim.

  15. Alonsodaki pilotaj rakip fanları kıskandırmaya devam ediyor..yorumlara yapılacak tek yorum:)

    Perez için ise: Montezemolo'nun deyimiyle "Perez de elbette bir gün Ferrari sürücüsü olacaktır"..

  16. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Herseyden once Fernando ve Ferrari pit duvari haftasonu cocuklar gibi sevinmemi sagladi. Fernando icin zaten fazla soze gerek yok. Ancak gercekten normal sartlar altinda bu galibiyet gelir miydi, sanmiyorum. Arac kesinlikle bunu saglayacak gucte degil. Benim yaris oncesi en iyimser tahminim 3. luktu.

    Perez' e gelecek olursak, harika bir is cikardi, o hatayi yapmasaydi Fernando' ya atak yapabilirdi, gecebilir miydi, kimse birsey soyleyemez, arada ciddi deneyim farki var. Ama su bir gercek ki, Sergio lastiklerini cok iyi korudu ve bunun meyvesini aldi. "Dikkatli ol, bu puanlara ihtiyacimiz var" konusunda ise, Sergio' nun yakiti azalsaydi ve "Yakit tasarrufuna gec" talimati verilseydi de ayni seyler konusulacakti.

    Bir takimi, bir pilotu sevmek, desteklemek guzel birsey ama bunu futbol kivaminda fanatizme tasimak bence motor sporlarinin ruhuna pek uygun degil. Dunya uzerinde cok az spor dalinda farkli takiminlarin taraftarlari ayni tribunde yan yana oturur ve izler. Bitiste de kazanani alkislar, yanindaki tanimadigi taraftarlari tebrik eder. Takim kavgasi cikmaz. Ben bu sporu biraz da bu yuzden cok seviyorum.

  17. yanlış hatırlamıyorsam spada weber. f.alans içinde aynısını söylemişti

  18. Ben yarışı izlemedim ama F.Alans tebrik ediyorum.işte pilot farkı budur helal sana (yağmurun büyük etkisi vardır )
    Romain Grosjean yinemi yarış dışı.adama nazar mı? değdi.
    tanıdığınız kurşun döken varsa bu adama kurşun döktürsün

  19. Bence bu pek yaşla ilgili değil bence birçok kişiye göre F1'i yeni izlemeye başlamış sayılırım (2004) daha o zamanlar 11 yaşında bir çocuktum şimdi oldu 19 bunlar biraz olgunluk ayrıca aile ve sosyal çevreden alınan birikim ile kazanılabilecek değerler..

  20. bu espiri tek basinami dusunerek yaptin????? cok ince ve parlak bir zeka gerekiyor gibi gozukuyor !!

  21. Doğru bir tespit olduğunu düşünüyorum.
    Kimi'nin sıkıntısız, problemsiz, yakışıklı geçişleri çoktur. Bu konu belki de geçişlerin güzelliğine de etken bir olgudur.
    Kimi ve Fernando genellikle neyi, ne zaman yapması gerektiğini bilen adamlar oluyor.
    Aynı tespiti Vettel 'de göremediğimi söyleyebilirim bugün için değil yaptığı önceki kazalar sebebiyle de. Lewis'de bu şekilde biri değil. Lewis – Jenson mücadelelerinde belki de Button'ın da böyle olmasından görülüyor olabilir tatlılık.
    Michael için aynı tespiti yapamadım şimdi misal kimi zaman çok yakın, riski geçişlere, kimi zamanda rahat, yağ gibi akıcı dokunmaktan uzak geçişlere imza attığı dönemler oldu. Sanırım bu biraz da uzun zaman aralığında yarışıyor olmasından olabilir. Çaylak zamanlarında çok risk alıyordu, hata yapıyordu felan.

  22. keki (mıdı pompa) avatarı
    keki (mıdı pompa)

    hangi ipten aldı perez geçse 2.olurdu 2. Olan ipemi gidiyor da bizim haberimiz mi yok

  23. Dikkat et puanlara ihtiyacımız var dedi…
    aman Fernando'yu geçme sakın…. demedi.
    çok yaklaşıyorsun pistin dışına çıkmış gibi yap yerimizi koruyalım, anlaşılmasın…. demedi.

    Telsiz görüşmelerinin % kaçı yayınlanıyor biliyor musunuz? Nerden biliyorsun Glock'a son 15 dk boyunca neler dendiğini?
    Nereden biliyorsun Timo'nun satmadığını, var mı kimsenin ispatı.
    Nereden biliyorsun Perez'in kasti dışarı çıktığını, Peter'ın ne demeye çalıştığının hakikatini.

    Niyet okuyuculuğu….

    Nasıl böyle bir bağlantı kuruyoruz…işte siz nasıl kuruyorsanız öyle…
    gerçekler dediğiniz sadece sizin algınız üzerine yorumunuz.
    Ne Peter'ın yanındaydınız, ne de Perez'in, Glock'un telsizine kanca atmış dinliyordunuz. Stefano ile Martin'den bilgi sızdırıyor olabileceğiniz de cabası… 🙂

    İşte onu diyorum zorlamayın…. Burdan iyi görünmüyor.

  24. idman tv de yarışı izleken dikkatimi çekti.weber ve kiminin rosrbergi geçerken spikerler dediki:weber daha rahat geçti.kimi pirellinin yağmur lastiklerini ilk defa kullanıyor.haliyle ihtiyatlı olarak kazadan kaçınmak istedi geniş aldı biraz.bir de sadece bu geçiş için söylemiyorum kimi daima geçiş yaparken kendini temastan hep uzak tutmuştur.işte bence profesyonel olmak budur.bu yıl sezon başlamadan önce alonsonun bir demeci vardı:eğer starttan sonra ilk virajda yanınızda kimi varsa bir güven içinde oluyosunuz.

  25. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Avustralya Gp'nin özeti 😉

  26. McLaren kuru havada ne kadar iyi ise ıslak ortamda lastikleriyle sorun yaşıyor.Belkide; yarışın durdurulduğu zamanda araç ayarlarıyla oynayıp bu durumun önüne geçmek istediler ama yinede sonuç alamadıklarını sanıyorum. Yarışdan evvel pole haberine yazdığım yorumda benzer bir sorunu yazmıştım…

  27. Yarış sonrası peter sauber'in gözyaşlarını(1.olsa neler olacağını tahmin edemiyorum),sauber pit ekibinin çocuksu heyecanlarını ve beşiktaşımın carvahaline benzettiğim domenicalinin röpartaj sırasında görüldüğü üzere öncesinde duygu patlaması yaşayıp ağlamasını ve ağlamaklı konuşmasını unutamam herhalde..Peter sauber sen hiç f1'i bırakma…Bir sen bir de patron frank…

  28. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    vettel yavrum nerdesin? aracın mclarınla neredeyse aynı ama birincilik alamıyorsun 2 şampiyonluğu sen bala mala aldın ben bunu anlıyorum. öyle ya en yakın rakibinden 1 buçuk saniye hızlı aracın varsa babam bile alır şampiyonluğu, şoförlüğüne gerek yok!!! hamilton kamili 2 yarıştır pole de ama galibiyet yok uln ben her zaman söylemiyormuyum hamilton dan bi cacık olmaz. anca böyle polleri alır yarışlarıda başkası alır nolcak adam da yetenek yok!!!

  29. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    tarihin en iyi pilotu karşısında eğilin k.pkler!!!! çünkü altında berbat öteside bir araç olsa işe yaramaz bir takım yönetimide olsa ne olursa olsun adamın genlerinde kazanmak var!!! adam olacaksınız akıllı olacaksınız!!!! kabulleneceksiniz!!! kimse üzerine alınmasın anti-alonsoculara bu laflarım!!!! onlar hakiki ş.fsizler!!! kulaklkarını çınlatıyorum onlarım her daim!!!

  30. alonso inanılmaz üzülme KEKO sende İNANILMAZSIN:)

  31. kimse glocka telsizden dikkat et bu puanlara ihtiyacımız var demedi.glock dünyadan bir haber kuru lastiklerle ıslak zeminde tutunmaya çalışıyordu. burda durum aynımı Allah aşkına. nasıl böyle bağlantı kurabiliyorsunuz anlamıyorum. birazcık gerçekleri kabul edin diyorum…

  32. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    benin söylemiş olduğumda buydu zaten. mercedes ancak sıralamalarda randıman alır bu sistemlerden yarışta bir işe yaramaz çünkü sürekli değil. sıralamalarda işe yarasın önde başlasınlar yeter değil işte aracın yarış performansıda iyi olması lazım.

  33. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    🙂

  34. Japonya 2007 de araçdaki hasar neticesinde olmayan denge yağmur birikintisi ile birlikte kaza olarak geri dönmüşdür.Bu hadiseyi bile bile dalga geçme konusu yapman hoş olmasa gerek. Birazdaha hızını alamasan Macaristan 2007 yi felanda gösterebilirsin.Bir takımın kendi pilotunu şikayet etmesi sonucunda zaman silinmesiyle arkadan başlayan ve o dönem hiç ummmayacakları şekilde şampiyonlukları birbir kaçırmalarınıda göstermek isteyebilirsin.Koskoca bir takımın basiretsizliklerini de göstersenize…

  35. Alonso yine herkesi şaşırttı

    inanmak istemeyenleri ve hazım zorluğu çeken arşivci gençlik te buna dahil.

    öyle ki vasat altı bir araca rağmen.

    Seninle gurur duyuyoruz matador.

  36. Siz böyle derseniz karşınıza Glock olayını koyarlar.
    Glock olayı da bir sürü şeye bağlandı, zorlama yorumlara gidildi (hakikat bilinmediği için) bunda da aynı yolun seçildiğini görüyorum.
    Kusura bakmayın zihniyeti değiştirmedikçe bugün size, yarın başkasına.
    Hep üzerim olmaz, üzerler, bozarlar sizi….

    Adam beceriksizlik yaptı işte daha ne zorluyorsunuz. Lewis şampiyon olunca iyiydi mi diyelim yani!

  37. Evet, arkadaşlara düşüncemizi aktardık ama dikkate alınmadığını görüyoruz. En dandik ifadeyle ana sayfa iğrenç bir hal aldı. Sıkıntı çekiyoruz arkadaşlar niçin anlamıyorsunuz.
    Amacınız olabilir ama bu şekidle facebook sayfanızı canlandıramazsınız söyleyeyim.
    Kullanılan cms sebebiyle çok performanslı değil site zaten, başka başka browser'lar da gariplikler yaşıyoruz biz yine memnunuz kolay değil bu işler biliyorum fakat işi daha da zorlamayın.
    En yalın haliyle Ad block kullanmaya mecbur etmeyin insanları, siz kaybedersiniz.

  38. Hocam böyle bir şeyin sizin köşeniz de yayınlanması zaten doğru değil. Nasıl bir sıkıntı çektiniz, neler yazdınız bilmiyorum ama salt yorum bile olsa motorsporlarının içeriğinden olmayan birşeyi orada yayınlarlarsa ilk önce ben verip veriştirirdim. Bence doğru yer orası değil.
    Hafta içi yani haber akışının çok yoğun olmadığı bir zamanda, silinip gitmeyecek bir haber altına yazın biz okuyalım.

  39. bazı arkadaşların ferrari ve alonsoya karşı olan hazımsızlıkları f1'den zevk almalarını engelliyor çünkü yorumları nefret kokuyor halbuki süprizlerle dolu her an yeni gelişmaler olan seyir zevki yüksek bir yarış oldu. herkesin desteklediği bir takım ve pilot vardır bunlar istenilen başarıyı elde edemeyince özülmek de doğaldır ama başkasının başarısına saygı duymamak nahoş ve yersiz. alonso ve perezi tebrik ediyorum. alonsoya mükemmel değil iyi bir araç vermediği için ferrariye kızgınım çünki alonsoya rekabetçi bir paket sunulsa yapacağı işlerle kendisinden nefret edenlere en iyi cevabı verecektir gerci bu haliylede en iyi cevabı veriyor bu da alonsonun başarısını küçümseyenlere dert olsun:)

    "grid'de ki pilotlardan hangisi olursa olsun sen kullandığın otomobili kullansa yaptığının yarısını bile yapamaz be ALONSO"

  40. inanılmaz.

  41. Neden yazmayı bıraktın. Burada hakaret edenler küfür edenler dilediği gibi at koştururken fikirlerimiz uyuşmasa da yazı yazman en tabi hakkın. Umarım bu kararından yakın zamanda vazgeçersin ve yazmaya devam edersin.

  42. Bir sorun olmaz çünkü takım emirleri artık yasal ama etik olarak hala birçok takım ve pilot karşı çıkıyor takım emrine.

  43. perez olayı olmasaydı burada alonsoyu tebrik edecektim. ancak yine insanın aklına piquet olayını andıran düşünceler gelmiyor değil. 2013 te ferrari (piqueti) pardon perezi takıma katmazsa perez asıl gerçek farklı derse neler olur acaba…

  44. emiko emiko avatarı

    İki yarıştada podyumda olması gereken Lotus strateji ve pilotaj hatalarından bu hale geldi.Lotus iki yarıştır strateji hatası yapıyor.Kimiye tebrikler arabayı finişe sağlam ve puanlı getirmeyi başardığı için.

  45. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    Tebrikler adamım şansında yardımıyla bu araçla bile galibiyet aldın biraz daha hızlı bi aracın olsa bizi kimse tutamaz!fanatik tifosi

  46. Boşuna uğraşma eleştiriye tahammül yok bu sitede,yönetim bazındada

  47. Şu her ana sayfayı açtığımızda çıkan trf1.net facebook'ta uyarısını görmekten gına geldi. Daha farklı bir çözüm bulamazmısınız.

  48. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Parlak fikirler bulmaları için önlerinde 20 gün var..Bu 20 gün içinde Lastik sorununu çözüp , yeni fikirler bulup , yarış temposunu geliştirmeleri lazım…Mercedes'in geleceği yarışta pek parlak görünmüyor ki korkarım bu senede podyum zor gibi..Belkide Bu Efsanenin Son Malezya yarışıdır artık Söz Mercedesde.

  49. Bu bizim kullandığımız drs ye adapte f duct sistemi belliki sürekli çalışınca araca hız katıyor.
    Sıralamalarda hızlı olup yarışta bu kadar düşük tempolu olmanın sadece lastik aşınması ile ilgili olmadığını bu soğuk havada gördük.

    Acaba diyorum bu sistemi drs dışındad aaktif edemezlermi araçta deliğin yerini değiştirerek?
    drs yi açtıkları zamanda ekstra bir katkısı olur mesela?
    olmazmı:(

  50. Alonso kim bilir galibiyeti nasıl kutluyordur,millet burada rererö havasında!!!Ben de taş gibi dahiliye sınavına çalışmaya çalışıyorum.Adaletin bu mu dünya?

  51. alonso pıyango gıbı bır yarıs aldı genc meksıkalı muthıstı pıt stop lar dahıl.mersedes benı cok sasırtı bu sonucları beklemezdım.( bır massa taraftarı olarak.) bu massa gıderek batıyor.buyle gıderse takım bıe bulamaz. ya ferarı takımı bu damın aracını hıcmı bakmıyorlar..massayı mes etıler….

  52. Son iki tura girenlerde sıralama yapabiliyorlardı… ALonso damalıyı gördüğünde yarış dışında olmadığı sürece (olsa bile bitirmiş gibi olacağını hesaplayamamış olabilirler) sıralama yapıp yarış bitirmiş gibi olacakdı. Vites kutusu değiştirseler yine ceza alacaklar.

  53. http://www.youtube.com/watch?v=VTUCwDSMsYM&feature=related

    bak bu video daha güzel bi de bunu izle istersen hee ne dersin.

  54. sandro verone avatarı
    sandro verone

    o kapaksa bu nedir sen seç

    2007 fuji bknz =alonso!
    2008'de silverstone diye bir yarış vardı nerdeyse 4. ye tur bindirilen yarış…

    bazıları yarışa devam edip podyum yapıyor en azından..

    salça olmayı hiç sevmem ama haksızlık edilmesin kimseye
    videoyu paylaştım aloso kötüdür diye değil (sauber yarışa we need the pozition diye bağlanmasaydı bugün alonsoyu değil *******da gidecek kelleri konuşuyor olurduk) herkes hata yapar ama şu bilinen bir gerçek sezarın hakkı sezara…

  55. hamiltonun pit ekiibi alonsoya birincilik hediye ettiler..beceriksiz pit ekibi 2.kerede hata yaptı..hamilton rakiplerine değil şansızlığına yenilior..perezi tebrik ediyorum ve son turlarda pistten dışarı taşmasaydı alonsoyu kesin geçerdi,bunu tur zamanları söylüyordu..

  56. Internet kuralları dahilinde yorum yapanlar zaten ne kadar zır şeylerden bahseler de kalırlar zaten. Banlanma şartı sadece hakaret etmek değil. Trollük diye bir şey var. Onlar olmazsa herkes burada.

  57. almanya da ferrarri şansa mı kazandı hatırla lütfen egzoz beslemeli difüzörü kopyalan ve bu işi başarıyla yapan 2.takımdı mc laren arkada sürünürken ferrari 1-2 gidiyordu ve sebastian zorlayamıyordu bile tamam bir yanlış yapıldı ama bu galibiyet en azından ferrari adına hiçte şans değildi. mc laren hiç mi şansa kazanmıyor? abu dhabi 2011 mesela

  58. böyle bir espri ile geçinen siyasetçilerimiz var bizim, takma kafana 😉

    Bu arada, yarışın sonunda vettel'e niye kenara çek filan dediler? Bilen var mı?

  59. Bu arada kimse üstüne alınmasın ve art niyet aramasın; benimkisi sadece basit bir espri:

    Sebastian Vettel tek yarışta 2 tane 1incilik kazanmış gibi oldu aslında. Şöyle ki: 11 inci oldu ve yan yana koyunca 2 tane 1 oluyor 🙂

  60. ben bir veda yazısı yazmıştım cuma günü ama yayınlamadı site yönetimi arkadaşlar.jet man hiç bir zaman yorum yapmayacak bu sitede nedenlerini yazmıştım sizin köşenizde ama yayınlanmadı.sağlık olsun.son yorumum okaliptus adlı üyeye idi ve kendisininde site yönetiminde yer aldığını tesbit ettim.benim adım jet man ama artık öldüm.site yönetimi o yazımı yayınlarsa çok sevinirim yayınlamazsada canları sağolsun.

  61. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    Güzel Kapak 😀

  62. Uzun zaman sonra ilk defa yorum yapıyorum, galiyibetimize denk gelmesi şans. Taraftarı olduğum pilot gibi , gayet şanslı ballı bir insanım. Büyük umutlarla başladığımız bu sezonda da bu galibiyeti saymazsak fiyasko. Formula 1'de zaten umutlarınız %80 oranda boşa çıkıyor, hele Ferrari'den bahsediyorsak bu oran %90'a kadar çıkabilir. Resmi konuşmayı geçersem, ADAMSIN BE FERNANDOO..

    Perez çok iyiydi, Hamilton biraz fazla şanssızdı, sonradan da şansı dönmedi.. Button ve Schumi'ye biraz yazık oldu, Seb için de aynı şey geçerli. Massa'dan zaten pek bir umudumuz kalmadı, daha doğrusu çoğul konuşmamam gerek , benim umudum kalmadı ki ben kendisine her zaman belli bir oranda sevgi ve saygı beslemişimdir.

    Fernando, kişiliği de tipi de yeteneği de, bal adam resmen.(!) Sonuna kadar arkasındayım, ama yine de bu yarışta şans biraz fazla bizim tarafımızdaydı.

  63. Senin ve senin kafa yapına sahip olan zevatın yazdıklarını saçmalıkları okumamak bunda birinci etkendir.

    Ayrıca buradaki pek çok kişi de bilir ki karşımdaki nasıl yazarsa aynı dille cevap veririm. Espiri yaparsa espiri yaparım, geriyorsa gererim, b.k atarsa b.k atarım… Yani öyle saça böyle tarak misali.

  64. Eyvallah Dostum;

    Taraftarlık adı üzerine "Taraf "olmaktır,bunda bir mahsur yok; ama bahsettiğin gibi körlüğünü taraftarlık olarak algılayanlar var bunların sayesinde aklı selim insanları'da bulundukları çizgiden çıkarıyorlar,

    Genelde bu kör grubun yaş ortalaması oldukca düşük olması ve bunun fark edilememesi ortalığın gerilmesine yeterince katkıda bulunuyor.

    saygılar…

  65. hangi arkadastı o bilemiycem ama raikkonenin 2007 sampiyon olmasını massa sağlamıs 🙂 yol vermeseydi sampiyon olamazdı diye.25 puan geriden gelen massamıydı.

    http://www.youtube.com/watch?v=WIMPjPtaPv4&feature=related

    son yarısa kadar cekistiği hamıltona bıle tur bindirdi adam.

  66. Karışık bir cümle yazmışım…
    ALonso haberine beter olasın diye temennilerde bulunuldukdan sonra; Alonso, kâğnı ile yarış kazandı :)))).

  67. Buaradaki anti-ALoso cular Alonsonun kötü olarak verilen haberlerine ' beter olasın' temennilerinden sonradır yavaş araçla yarış kazanıyor.Bence beddularını sizlerden eksik etmesinler :)))))…

  68. Manayı başka şeylere yükleme… de ki; Ferrari kazanınca benim takımım yada piotum kaybediyor ve yazma arzum gelmiyor. Benim MGP yerlerde sürünüyor ve benimde yazasım gelmiyor ama ALonso için ben buraya yazıyorum.ALonso iyi bir pilot ve bende onu sevenlerdenim.ALonso nun yada Ferrari nin kazanmasıyla alakası yok… bu taraftarların sizin hazımsızlığınızın yanında hakaret etme çabalarınıza cevap yazabilmeleri zorunuza gidiyor.

  69. Hayatım boyunca herkesden birşeyler öğrendim ve öğreniyorumda ama herkesden herşeyi öğrenmiyorum…O kadar biliyorsun ki; bana Fenerlisin derken eski Beşiktaş taraftarı olduğumu dahi bilmiyorsun(93 den beridir futbol izleyiciliğini bıraktım).Kuru zeminde 1 sn hızlı olduğunda önde olunacağını ; ıslak zeminde 1 sn hızlı olanında önde olacağını bilmiyorsun.Senin cahilliğini bir yerlerde deplemiş olmalıyım ki bana bilmeyi öğretmeye kalkışırken kendini dahi bilmiyorsun.Sen biliyormusun ki bana öğreteceksin.Cahilden öğrenilen cehalet dahi olmaz.. cahilden öğrenilen yanlış olur.

  70. bora suyabatmaz avatarı
    bora suyabatmaz

    Alonso'nun aracı yarış sırasında telemetre bağlantısını kaybetmiş. O kadar baskı arasında bir de takıma benzin seviyesi vs bilgiler aktarmış

  71. Ben hep burdaydım.Ferrari yavaş bunu da biliyorum.Bu yavaş arabadan Alonso galibiyet çıkardı.Siz de 5 saattir burada haketmedi diye konuşuyorsunuz.Haketti-haketmedi fark etmez.Hatice'ye değil neticeye bakın.

  72. Alonso,galibiyeti hak etmiştir,buna kimse itiraz edemez,lakin altındaki araç mevcut araçların arasında normal bir yarışta kazanma şansı yok.Geçen yıllarda ferrari pit duvarı yanlış karalarla bir çok yarış puanına kan doğradılar,bu yarışta alonso gibi bir pilota böyle bir avantaj gelirse bunu geri çevirmeyeceğini gördük,o da gerekeni yaptı tebrikler…

  73. Sanane birader benim nickimden sen kendine bak biz sana nasıl yaklaşıyoruz senin yaptığına bak.
    Hem sen kimsin insanlara çirkef diyorsun .Herkes hz alonsoyu pohpohlamak zorundamı .? Yine kaşınmaya başldınız Rbrciler Mclarenciler size gerekn cevabı verecek diğer yarışlarda burada olacak mısınız bakalım.Dün sıralamada1.5 sn fark yerken oratada yoktunuz yine öyle olacaksınız kalan yarışlarda.Şampiyon olamamak başınıza vurmuş belli.Saldıracak yeriniz kalmamış maşallah.

  74. embesil

  75. Perez bilerek zorlamadı iddiaları gülünç

    Perez daha üst düzey bir pilot olamadığını gösterdi.Yarışın sonuna kadar zorlasa geçemese birşey demezdimama hata zaten tüm şansını öldürdü

    Alonso yağmurda-geçiş şartlarında-kuruda nerdeysen herkesten hızlı veya eşit gibiydi.Birtek son bölümde perezden yavaştı.Aracının üzerinde bir performans gösterdiği kesin.Bunu çok fazla pilottan göremezsiniz.Arasıra şampiyon pilotlar yapar bunu.O yüzden bugün tebrikler Alonsoya

    Mclarenin en iyi araca sahip olması bile yetmiyor.O yüzden Red Bull ve Vettelin geçen sene gösterdiği başarıyı küçümsememek lazım.Bu iki yarıştan maksimumu çıkaracaklarına Öldü Bitti denilen Ferrariye pilotlar liderliğini verdiler bile.Bu uzun sürmez tabi ama Ferrari bir şekilde mücadeleye dahil olursa tıpkı 2010 gibi bugünleri arar Mclaren

    Bu sezon şampiyona ve yarışlar inanılmaz zevkli olucak o kesin.2007-2010'dan sonra daha da zevkli bir sezon izleyeceğiz.Hem yarışlar çok yakın olucak hem şampiyonada puan durumu.Vettelin neler yapacağını görmek Hamilton-Button rekabeti ve kimlerin bu 3 pilota karşı şampiyonaya dahil olabileceğini görmek çok güzel olucak.Benim tahminim Vettel-Button-Hamilton çok yakın rekabet edicekler

  76. Şşşşşşşşt

  77. Taraftar atkısı şapkısı falan da dağıt oylarımız sana.. ^^

  78. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Biraz sert oldu belkı ama gelıpde buna sans falan fılan dıyemezsınız arkadas,nerdeydı o zaman webber,hamılton,vettel gelıp gecseydı Alonsoyu..Tmm kazanması ıcın hersey oldu,fakat bu adam kucucuk bır fırsatı bıle kacırmıyor,limitleri acayıp zorluyor,pısttekı bence en yeteneklı pılot Efsane SUMI ve Alonso…Digerlerı bunlardan sonra gelıyor…Sumı sıralamalarda gosterıyor ne kadar guclu oldugunu,hala herkesı gecebılcegını,ama arac yarısta essek otesı arkadas yapıcak bısey yok,mgp den cacık olmucak gıbı yıne,inş yanılan ben olurm..

  79. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ulan ne cok sauberci varmış be kardeşim. Kendileri kazanamıyınca hemen sauberci olmuşlar. Yahu perez geçse ne olacaktı, Alonso 2. olacaktı. 8. kalkıp 2. olarak yarışı bitirecekti. Sizin pilotlar ne yaptı. Polden başlayan 3., diğerleri puansız yarış kapadı. Valla aslında nasıl kişilik olduğunuzu belli etmeniz çok güzel oluyor. Siz insanlıktan anlamazsınız. Geçen yarış biz böyle mi davrandık size. Önde bitiren pilotları efendice tebrik etmekten başa bişey mi yaptık. Ayıptır ayıp.. Hele bir iki site demirbaşı var ki onları hiç saymıyorum bile…

  80. geçen yarışta olduğu gıbı yıne bu yarısta da schumacherın performansını tam olarak degerlendıremıyoruz ılk turdakı olaydan dolayı. ama su varkı raıkkonen gıbı adamın yanına sadece sıralama hızlı olabılen kasap bır pılotun ısı ne anlamıs degılım schumının yarısı mahvoldu. rosberg ıse yapacagı bısey yok gelen hızlı gıden hızlı yagmurlu havadan dıcem de bu kadar olmaz fark arkadas bır sonrakı ayrıs cın. orada da hava acık olursa anca mercedes neymıs anlarız ama benım soyledıgım gıbı yarısta cok vasat bır arac karsımızda bunun en buyuk nedenı kım ne derse desın pırellı lastıklerıdır yahu sauber takımı podyuma cıktı gecen sene petrov podyuma cıktı bız hala mercedes suruculerını acaba puan alacaklarmı dıye bekler olduk sorunun farkındayız cumlelerı gecen senelerden hıc farksız degıl hala aynı seylerı soleyıp duruyorlar olan schumıye ve rosberge oluyo alonsoyuda kutlarım o aracla galıbıyet almak cok zor bır ıs (helekı massanın performansına bakınca)

  81. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    1. reno olayında mahkeme Alonsoyu suçsuz buldu, aynı zamanda olayın kahramları da alonso'nun hiç bir bilgisi yoktu diye ifade verdi. Alonso bunlara öpücük vermiyor herhalde. Adamlar kendilerini yaktıkları halde neden Alonsoyu korusunlar.

    2. Senin gözünde yarışı kimin kazandığının zerre kadar değeri yok. Mühim olan FIA nın kimi 1. ilan edip kupasını verdiği.

  82. neden, yağmurda pilotaj mı ortaya çıkıyor?

  83. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Ne konusuyorsunuz yaa Alonso mukemmel bır pılot bunu anlayamıyan varsa hıc bosuna bu sporu ızlemesın..Limitlerinin ustunde gıdıyor hep,aracın canını cıkarıyor sankı,sampıyon oldugu yıllardan bıle daha ıyı suruyor,2010 yılından berı,rekabetcı bır aracı olsa kımse gecemez alonsoyu dıye hep yazıyorum,kucucuk bır fırsat verırsen gcrr boyle boruyu ıste ALONSO…

  84. ferrariyi alonso tasıyor ama bi gercek varki alonsonunda sonunda pili bitecek gibi nereye kadar böyle gidebilir gercekci bi galibiyet deyildi.

  85. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Alonso kazandi ve yine seviye yerlerde alonso ve ferrari kazandiginda foruma girip yorum yazasim gelmiyor.adamlar yillardir yaris kazananamamin acisini ona buna saldirararak cikartiyorlar

  86. Onur,sen eskiden daha "çirkefçe" (bu tabiri kullandığım için alınma,öyleydin) yorumlar yazıyordun.Bakıyorum da bu senenin başından beri daha aklı başında yorumlar yazıyorsun.Keşke şu kek mek diye isim alanlar da seni görüp örnek alsa.

  87. Raikkonen06  avatarı

    Benim Kimiden beklentilerim iyice arttı bakalım şöyle bir yağmursuz hatasız yarış görelim o zaman anlarız aracın performansı iyi çokda hızlı potansiyelleri var ama daha sezonun başındayız.Adam son turlarda sıkıldı artık en hızlı turu attı adamım ya 🙂

  88. Malezyadayız madem malezya ile alakalı yorum yapayım
    http://www.youtube.com/watch?v=B1nrEhYX4jU

    Massa'nın şampiyonluğı kaybetmesinin sebeplerinden biri, durup dururken acemice spin atarsanız, sonra son virajda gelir biri şampiyonluğu elinizden alır.

    Nasıl 2007 de Alonso Fujide kaza yaptı, nasıl Hamilton çinde kum havuzuna saplandı aynı şeyler. başka yerlerde suç aramaya gerek yok

  89. yazdıgın cevaptan anladıgım kadarıyla kesın fenerlısın..yani benım takmım kazansın vur ***** rahvan gıtsın gerısı onemlı degıl nasıl kazanırsa kazansın mantıgı..bız dogruları konusuyoruz arkadasım fanatızm yapmıyoruz spordada da şike istemiyoruz hangı takım olursa olsun hakkın hukukunda her zaman ıcın guclunun yanında oldugnu ıyı bılırız bu konuda ben senden degıl emın ol sen benden cok sey ogrenırsın.

  90. İsteyen şans desin, isteyen bal. İsteyen de benim gibi düşünüp takımının Perez'i 'mecburen' dizginlediğini düşünsün. Sonuçta adam çıktı ve yarışı aldı.

    Madem Perez bir şey yapamayacak o halde diğerleri ortaya çıksaydı. Ama bizimkiler ne yaptı? Ne yaptı sürücülerimiz? Pit duvarı? Peki mekanikerler? Her iki sürücümüz de silikti. Pit duvarı kararlarda gecikti. Mekanikerler ağır kaldı.

    Ya Red Bull neredeydi? Ne yapıyordu?…

    Ferrari pit duvarı son yıllarda görülmemiş düzeyde tüm işleri doğru yaptı. Pitstop'lar sorunsuzdu. Alonso da tek bir hata dahi yapmadı.

    İki yarışı devirdik. Elimizde geçen seneki Red Bull gibi uçan bir araç yok. Ama sezona iyi başlayan bir araç var ve biz bu sezon başı avantajını kullanamıyoruz. Yarın Red Bull, Ferrari, Mercedes ve hatta belki de Lotus da işe dahil olacak. O zaman iş zora girecek.

  91. Zaten hep öyle derler…

  92. Hakka hukuka baktınmı orada işler değişir… İki yarışdır Hamilton kazanmalıydı ama ne oldu.. 2007 yi Hamilton yada ALonso kazanmalıydı ama ne oldu… 2008 i Massa kazanabilirdi ama ne oldu… 2009 u RBR ler kazanmalıydı ama ne oldu… 2010 u Webber yada ALonso kazanmalıydı ama ne oldu??? Bırakın hakı hukuku da kazanan kazandı.Kazanan olmak için teyid gerekiyorsa bu adamların kazandığını FIA teyid etmedimi?? Zorunuz ne??

  93. Bu arada Trf1 yönetimi için ben bulunmaz bir adamım eğer banlanırsam sitenin alonsocu olduğunu ortaya çıkarmış olacağım.yok banlanmazsam tarafsız olduğunu.en ufak hakarat etmedim kimseye eleştiri hakkı kutsaldır buradaki herkesi yanaklarından öpüyorum iyiki varsınız

  94. Kalan yarışlardan sonra rahat rahat yazarsın dostum yağmur yağmazsa

  95. Eziklik yapmayın. Abartacak bir şey yok. Dİğer yarış tur bindirirsiniz ödeşiriz. Bi daha da kazanmayalım bu ne abi

  96. bla bla bla benim babam snin babanı döver hıh.. böyle yorumları bırakın kardeşim !

  97. Şimdi böyle bir günde işin yoksa makale yaz. öfff alonso öf. kazanacak yarışı buldun 🙂

  98. gunun esas galıbı perezdır …hıc kımse kem kum etmesın benım sahsı fıkrım sauberın takım emrılerı alosnsoyu ıpten aldı o kadar ..

  99. Schumacher- avatarı

    Alonso kendisi kazandı yarışı takımın o berbat araç ile bir katkısı yok görüşündeyim tebrikler yine en iyisini elde etti.
    Perez çok iyiydi hiç beklemiyordum gerçekten umarım Massa'nın yerine geçer.
    Button'a yazık oldu sanırsam %90 kendi hatasıydı ama olsun daha çok yarış var bence bu sene favori.
    Mercedes söyleyecek söz bulamıyorum kanser oldum bugün.

  100. Bu adam kucucuk bır fırsat bulursa boyle degerlendırır işte,imkansız bır aracla kazandı Alonso,çunku hep lımıtlerın ustunde gıdıyor,mukemmel bır pılot hep soyledım burda..Sampıyon oldugu sezonlardan bıle daha ıyı suruyor,2010 yılından dan berı dıye..Pereze degınmemek olmaz hadı pıst ıslakken anladık ama pıst kurudugunda bıle hamılton yaklasamadı,burda gercı hamıltonun yarısdakı moralı,momentomuda cok onemlı burda,pıtte adamın yarısını mahvettıler..Neyse cok ıyıydı bugun perez onunde bence daha cok kazanabılcegı,podyuma cıkabılcegı yarıs var,Massa nede olsa gıdıcek artık bu sezon,hatta sezon sonunubıle goremez..
    Sumiye acayıp uzuluyorum,ben ınanıyorum ve goruyorum sumı hala hepsını gecebılcek guce sahıp,rekabet edebılcek guce,yetenege sahıp ama arac degıl!!!!! Bukadar dengesız bır takım gelmemısdır herhalde f1 e sıralamalarda ucan, yarısda ıse nal toplayan ben baska arac gormedım,yazıklar olsun sana mgp!!!!!

  101. Raikkonen'in Massa'yı geçtiği turlarda pistteki pilotlardan açık ara en hızlı pilot olduğunu hatırlatırım.

  102. alonso bu yarısı en ıyı ıhtımalle ıkıncı bıtırıdı ıyı dokturmussun ama bu yarıs perezın hakkıydı ve takım emırlerı nedenıyle o hatyı yaptıgınada bahse varım..o kadar tur zorluyor yaklsıyorsun anıden basıt bır hata ve her sey gayet normal..benım gozumde yarısın galıbı perez aynı sekılde 2008 sampıyonuda massadır cunku reno ve alonsonun sıngapurdaa yaptıklarından sonra bu adamı kımse goklere yukseltmesın

  103. Alonso ve Ferrari ye tebrikler böyle karambol bir yarışta kazanmak çok önemlidir bence ister şans deyin ister bal ister yetenek farketmez sonuca bakmak lazım.Yağmur yağmasına rağmen ben yarıştan çok zevk almadım araçlar birbirlerine yaklaşmış ama hala geçiş çok zor.

    RBR yarıştaki performansını hiç sevmedim yağmurda araç iyi değil gibi ama hayırlısı Vettel çok önemli puanlar kaybetti,Webber de idare etti.Umarım sıralama performansımızı en kısa zamanda geliştiririz.

    Sauber e üzüldüm aslında Alonso yu geçeceklerdi ama o hata yarışıda bitirdi ama 2.lik bile harika bir sonuç ve lütfen birisi Sauber in telsiz konuşmalarnı türkçe olarak yazabilirmi hiçbirşey anlamadım varsada Kimi nin telsiz konuşmalarını lütfen.

    Gelelim favori pilotuma;Kimi bugün son derece normal ve güzel bir yarış çıkardı ve iyi puanlar aldı ben daha zaman alır diyordum alışması ama bu süreyi önceye çekti kendisi tebriği hakediyor.Grosjean ise var bir bahtsızlık adam 2 yarıştır devre dışı üzülüyorum Lotus için çok önemli puanlardan oluyorlar biran önce kendisine gelir inşallah.

    Son sözüm ise Massa,arkadaşlar kusura bakmayın ama artık bu adamın Ferraride işi yok bu sene son senesi olacak belli.Çok kötü inanılmaz kötü belkide yarışta aklıma gelen tek anısı arkasında Button varken agresif savunması olacak.Psikolojik olarak bitmiş,ezilmiş yani vefa borcu iyidir ama Ferrari çok duygusal davrandı bu sene Massa çoktan gitmeliydi.

  104. O kovulsunda burda herkes woooww çeker zaten merak etme.şimdi ne sevinmiştir zavallı geçrk galibiyet sanmıştır aklı başına gelir tur yemeye başlıyınca

  105. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    gurur duymuyorsan yazma kafana silah dayayıp mı yazdırıyorlar.

  106. sebastian vettel fernando alonso diazdan daha hızlı ve başarılı bir pilot yaptıkları ortada

  107. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    herkesi geçip mi kazandı button son sıraya düştü herkesi teker teker geçti ve kazandı sizin ballı oğlan pitten sonra direk 1.liğe oturdu ama perez iyi tırstırdı sizi saolsun ferrari yine el atıp adamı yavaşlattı

  108. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    biraz daha zeki olsan daha güzel vecizeler üretirdin başkalarının laflarını kendi sözlerinle çevirip yazmak aynı etkiyi vermiyor ama buda senin kusurun herkes zeki olamıyor.

  109. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    ohhh çek şimdi bi, kinimizi de kustuk, artık rahatız heralde, hazımsızlık ne kötü bişey, bu gece nasıl uyuyabiliceksiniz merak ediyorum, sinirden uyku da tutmaz walla :))

  110. Domenicalli Malezya GP sonrası; " waoowwwaowwww"

  111. Rambo düzeltme yapayım kardeş en hızlı 5 pilottan biri değil en hızlı 2. pilotu birinci malum schumacher ve fernando f1 taihinin en iyi 5 piloyu arasına girdi

  112. ayrıca, fanatikliklerini bir kenara bırakıp tebrik etmeyi başaran her kişiye ayrıca teşekkür ederim. onları gördükçe Türkiye'nin motorsporları kültürü açısından güzel hislere kapılıyorum

  113. düzeltme yapayım, Alonso 2003te ilk pol pozisyonunu ve podyumunu malezyada kazandı. Raikkonen ise ilk yarışını. Alonso ilk yarışını macaristan 2003 te kazandı

  114. hak etmeyen kazandı. yarış perez'in hakkıydı. sauber, motor sağlayıcısı ferrari'den emir aldı heralde. sonuç olarak normal şartlarda 5. olabilecek bir arabanın kazandığı saçma sapan bir yarıştı. züğürtün tesellisi oldu.

  115. Öncelikle Perez'i ve Sauber'i tebrik ederim. Bu tür yarışlar takımları en çok zorlayan tipte yarışlar. Perez ıslak ve yarı ıslak zeminde gerçekten hızlıydı, fakat kuru zeminde bırakın Alonso'yu zorlamasını Hamilton'a dayanmasını bile beklemezken yarışı kazanacak hamleyi yapıyordu. Ağzım açık kaldığı gibi geçen sezondan itibaren ilgiyle izlediğim pilotun benim beklediğimden de iyi olduğunun farkına vardım. Helal olsun diyorum. Keşke o hatayı yapmasaydın son ana kadar Alonso ile yarışsaydınız. Bu arada yarış dışı da kalabilirdi çok sıkıntılı bir yerde hata yaptı, az daha kum havuzuna doğru gidiyordu…

    Alonso… diyecek söz mü var sana. Biz hasarı limitleme adına 5-10 puan beklerken 25 puan alıp pilotlar şampiyonasında liderliği aldın… Ferrari'yi yıllar önce Schumacher'in yaptığı gibi hep olabileceğinden bir adım yukarıya taşımayı başarıyorsun. İnanılmaz yarış çıkardın bugün. Kırmızı bayraktan sonra yerler kuruyana kadar açık ara en hızlı pilottun. Perez'e 0.3-0.5 saniye fark atarken diğer pilotlara Hamilton dahil saniyelerle fark açtın. Yerler kurumaya başladıktan sonra da senden totalde tek hızlı kişi Perez'di, ona geçilecektin belki DRS noktasında ama senin tecrüben,onun tecrübe eksikliği sana yarışı kazandırdı. Helal olsun…

    Bugünü hatasız çıkartan bir kaç pilot vardı, Hamilton performans olarak iyi değildi, pitlerde sorun yaşamasa bile pozisyon olarak önde olacak hıza sahip değildi, açıkça Alonso ve Perez'den yavaştı. Button beklenmedik hatalar yaptı. Vettel ve parmağı ortada yoktu fakat Webber iyi yarışlar çıkartıyor. Kimi zamanla daha da iyi olacak fakat Grosjean artık biraz sakin olmalı. Alınacak puanları heba ediyor. Maldonado'ya da üzülüyorum gerçekten… Jean-Eric Vergne de inanılmaz yarıştı ona da helal olsun, kırmızı bayrağa kadar intermediatelarla sürdü adam. Grosjean aynı lastiklerle yrış dışı kaldı, Aynı koşullarda Wetlerle spin atanlar vardı

  116. alonso'yu kutlarım. yarış tekrar başladığı bölümde ve kurumaya yakınken önde çok hızlı turlar attı ve adeta uçtu. bu yüzden çok büyük iş başararak kazandı.

    yarışın yıldızı kesinlikle perezdi ancak ikinciliği hak etti ve büyük bir şey başardı o da. bu sene ferrari ve sauber arasında massa – perez takası olacaktır. hatasını yapmasa alonso ve raikkonen gibi ilk yarışını malezya'da kazanan sürücüler arasında olacaktı ancak bunu başaramadı. koşullar gayet müsaitti. ama bunu konuşmanın faydası yok. aracı ve sürüşü bugün mükemmeldi. tebrikler.

  117. sizin gibi taraftarları anlamak mümkün değil button mı vettel mi yok vettel şanslıydı şampiyon oldu yok aracı hızlıydı şampiyon oldu gördk bişe yapamadı button şansla kanada yı kazandı sanırım bu iki pilotu bu kadar hazmedemeyişinizin sebebi ikiside çoğu zaman mantıklı kararlar alıp yarışn hakkını vermeleri mademki vettel dandikti araba süperdi neden webber onun gerisinde kaldı baskı altındaydı falan hikaye button şanslıydı o şansı lewis niye kendine yaratamadı buttonda ilk mclaren ne geldiğinde baskı altındaydı ama o baskı altından kurtulup takıma kendini gösterdi her iki pilotta yetenekli hırslı ve ikisini şampiyonluğa taşıyan zekice alınan kararlar taktikler taşıdı saygılar.

  118. öncelikle yiğidin hakkını yiğide verelim alonso harbiden bugün gösterdiki formula 1 gridindeki en hızlı 5 pilotundan biri takım arkadaşına en çok fark atan pilot da o yarışın sonuna doğru perez heyacana kapılıp hata yapmasa acaba alonsoyu geçermiydi dominik kov massayı al perezi

  119. Button bazı yarışların startta kazanılmadığını bilecek kadar olgun ve oturaklı bir pilot. Sıkıştırıp takımını riske atmak istememiş olabilir. Zaten karthikeyan'a çarpmadan önce Hamilton'ın önünde olması bu tezi doğruluyor

  120. ah ulan perez hahahahahaha

  121. Tüm yazın çok hoşuma gitti ama teşhis açısından son paragrafın çok yerinde tabir olduğundan ayrıca alkışlıyorum. Sauber in üzerindeki Telmex ve Teqila reklamlarından ötürü sezon içi Perez transferi oldukça zor.Trasfer eden Ferrari nin kaybedeceğine inanırım.Üstelik F2012 zaten çok yavaş (Sauber den bile yavaş).

  122. "önemli olan sonuçta dünya şampiyonu olmaktır" evet katılıyorum.Hem de %100 katılıyorum.O yüzden Alonso hakkında konuşmadan önce kendi pilotunun Alonso'nun şampiyonluk sayısına yetişmesini beklemelisin.

  123. evet button startta hamiltonu pek zorlamak istemedi sanırım

  124. Perez şüphesiz bugünün en iyi ismiydi. Pist ve şartlar tüm pilotlar için eşitlendiğinde pistteki en hızlı isim sürekli oydu, sürekli en hızlı tur zamanlarını geliştirdi. Alonso' yu yakalamışken o son çaylaklık hatasını yapmasa inanılmaz bir zafere imza atabilirdi. Altındaki araçla inanılmaz bir iş yaptı.

    Alonso günün Perez den sonraki yıldızıydı. Fırsatları iyi değerlendirdi ve hatasız bir sürüş yaptı. Bu yüzden yarışı sonuna kadar haketti.

    Massa'ya gelirsek; Massa benim gözümde gerçekten pistte Schumi den sonra gelen en iyi pilottu ve geleceği çok parlak görünüyordu. Ancak o lanet kazadan sonra açıkça belli oluyor ki, o kaza Massa' yı bitirdi. Yolunda gitmeyen birşeyler var, artık bu gerçek çok açık. Massa araç üzerindeki tüm hissiyatını kaybetmiş. İzlediğimiz Massa o eski pilot değil. Ferrari Massa' nın hala o eski rekabetçi günlere dönmesini bekliyor, sabrediyor ama olmuyor işte. Zorlamaya gerek yok, sezon sonunda Massa yerine Perez getirilmeli artık. Massa da tıpkı Kubica gibi talihsizce yaşanmış ağır kaza sonucu kaybedilmiş bir yetenek artık. Çok yazık ama motorsporları tehlikeli bir spor ve bu gerçek her pilot için geçerli malesef.

    Ve evet, Perez sezon sonunda getirilmeli. Perez in bu muhteşem performansına bakıp onu sezon içinde Ferrari' ye getirmek bu pilotun kariyerini bitirir. Bu çok ciddi bir hata olur. Sezon içi testlerin olmadığı bir sporda bir pilotu artık tamami ile alışmış ve karakterini çözmüş olduğu aracın içinden alıp yabancı bir araca oturtursanız o pilotun işi biter. Bunu geçmişte Badoer ve Fisichella üzerinden acı bir tecrübe ile gördük. Fisichella Force India ile podyum mücadelesi verirken ve iyi bir sezon geçirirken zart diye Ferrari koltuğuna oturtuldu ve kariyeri mahvoldu. Ferrari Perez ile kesinlikle aynı hataya düşmemeli. Bu pilor sezonu Sauberde tamamlamalı, tecrübesini ve kendine inancını bu şekilde yükseltmeli. Aksi halde Perez' e bence yazık olur. Ama korkarım İtalyan medyası ile beraber ana sponsorlar büyük bir baskı uygulayacak ve Massa yerine bir an önce Perez' i getirtmek isteyecek ve hep bir elden bu parlak pilotun kariyerini söndürecekler.

  125. -Ferrari massa'nın aynalarına Mp4-27 resmini yapıştırsın.Toro rossya bile yol verirken .Arkada Mclaren olunca acayip gaza geliyor deli gibi savunma yapıyor 😀
    -Mercedesler tam bir fiyasko 2 .sektördeki ard arda gelen virajlarda diğer takımlara yol verdiler resmen 😀 Ancak sıralama performanslarıyla Mclaren'e yardım ettikleri aşikar.
    -Son olarak button'ın garip hatası Mclaren için kötü oldu.Hem kendi zaman kaybetti hemde hamilton'a zaman kaybettirdi.Zira O hata olmasa belki galibiyet mücadelesi daha çekişmeli olabilirdi.

  126. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Bu yarışın en önemli sonucu gelecek sene için perez in ferrari biletini cebine koymasıdır.

    Alonso ve ekibi çok iyi bir tahmin yapıp yağmura yakın ayarı tercih edip yarışa çıkmış ve hak ettiği galibiyeti almıştır.

    Button için soylenecek şey ise yarışa katılma hakkını sadece 0,2 saniye fark ile hak kazanan bir takımın pilotunu orada o şartlar altında geçmek istemesi için gerçekten akıl tutulması ve gözünün kararması gerekir ki ,zaten düzlük sonunda bunu yapacaktı.

    Vettel için de ebd nin max etkin olmasını sağlayacak ecu yasaklandıktan sonra webbo ile arasında davasa fark birden kayboldu ki bu sıralama şampiyona için çok daha iyi oldu.

    Massa için de söylenecek şey,şu anda kimse onun pozisyonunda olmak istemezdi,adios massa.

  127. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    kirve12 kardeş starta dikkat ettin mi.button hamiltona yaklaşıp rahatsız bile etmedi.ne koridoruna girdi ne de geçmeye yeltendi.biri sağdan biri soldan ilk viraja kontrollü bir şekilde girdiler.orada vettel olsaydı aynı tarz bir start olabilirmiydi. buttona talimat vermiş olmasınlar.geçen yılki startı izledim bir de bunu izledim sanki button formasyon turundaymış gibiydi.

  128. Akılcı güzel bir eleştiri saldırmayın adama

  129. air_canada54  avatarı

    Alonso'ya ve bugün her şeyi eksiksiz ve hatasız yapan Ferrari ekibine teşekkürler bize bir galibiyet yaşattıkları için hele hele içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı ortamda süper oldu kendileri ve taraftarlar için. Her ne kadar aradaki farkı kapatacağımıza pek inanamasamda bu galibiyet eksta bir motivasyon oldu ekip için daha canla başla sarılırlar umarım aracı geliştirmek için yoksa böle ekstra bir durum olmaz ise bırakın yarış galibiyetini podyum bile zor maalesef, artık çin gp için yağmur duasına çıkabiliriz :))) Bu arada kocaman bir tebrikte Sauber ekibine ve tabikide Peres'e ben bir ara lastikleri hiç bitmeyecek sandım 🙂 gerçekten çok iyi sürdü ileride Ferrari'de görürüz onu umarım, Massa'ya ise söyleyecek pek bişe bulamıyorum ve durumuna da çok üzülüyorum hem kendisi hemde Ferrari o kadar gerilerde olmayı hak etmiyor….

  130. Alonsoya ve Pereze tebrikler,her ikiside güzel sürdüler baştan sona (perezin pist dışına çıkması tek hatasıydı).Sıkıcı ama yinede izlenebilirliği olan bir yarıştı.Son turlarda yusuf yusuf modundaydı Alonsocular ama Sauber telsizden noktayı koydu gibi sanki…Bunlar olağan şeyler artık kabullenmek lazım.Mclaren piti ve duvarı resmen fiyasko,Hamiltonun 1 ve 2. pitinde arka lastiklerin geç takılması,massanın o anda pite girmesi ve mekanikerlerin aracdaki ayar yada temizlik yaparken kaybettirtikleri zamanlar olmasa çok daha yakın dolayısıyla daha hareketli son turlar izleyebilirdik.Hamiltonun aracını 3. pit stopda biraz daha erken pite alsalardıda sonuç değişmezdi sanırım…Sıralama performansı hızlı olan Mclarenler bu yarışda üstünlük gösteremediler.Schumayerın temasında Romain,Buttonun temesında Button hatalıydı bence.3 hafta sonra çok daha heyecanlı bir yarış olur umarım.

  131. yazdığımdan gurur duymuyorum ama böyle herküle böyle cevep ana prensibimiz

  132. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Bu gun pilotajdan ziyade strateji odakli bir yaris oldu ve ferrari pit ekibi yillar sonra ilk kez parlak bir pit stratejisini basariyla uyguladi

    Perez tartismasiz gunun yildiziydi alonsoyla birlikte.zaten gelicegi olan bir pilot artik massanin yerine gecirilmesi gerektigini dusunuyorum ama bunu bu sene yani sezon ortasinda yaparlarsa iyi niyetli karsilamam

    Vettel Button ve mercedesler gunun hayal kirikligiyi ozellikle vettel ve button aptalca hatalar yaptilar dunya sampiyonu pilotlara yakismadi

  133. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    grosjanın ipini çekmeseler bunları susturacak ama malesef adam daha ilk turdan out oluyor.

  134. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    yav kardeşim saldıracağınıza tebrik edin.gün gelir sizin pilotunuz da kazanır.o zaman aynı tepkiyi siz de alırsınız.soda için hava alın biraz.merak etmeyin ferrari halen çok yavaş.korkmayın.

  135. Kışkırtıcıların yazılarını silerseniz insanlar yazmak zorunda kalmazlar.

  136. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    anladığın bu kadar işte.Asıl şans abudabide lazımdı ama herşey ters gitti.webberin lastik teması sonucu erken piti ferrariyi yanılttı.Daha ilk turda sc girmesi çok büyük şanssızlıktı.peki abu dabide kim kimi geçti söyle.hamilton kubicayı geçemedi.webber alonsoyu geçemedi..
    alonsonun tüm zaferlerini şans olarak niteleme.almanya çok büyük şansızlıktıalonso için.alonso vettelin startta dışarı atmasıyla ilk virajda massaya geçildi.bu şans mı?
    o zaman herkesin zaferine kılıf bulalım.button kanadayı kazandığında sc yardımı ve vettelin hatası yüzünden kazandı diyelim mi.diyemeyiz Allah çarpar adamı.martin bile onu tarihin en iyi zaferi diye niteledi.peki 2009 spa raikkonene ne diyelim.sence yetenek mi şansmı

  137. hazmedemiyor olabilirsin ama buraya yazıp durup insanları kışkırtmak neyin nesidir.Terbiye; sınırda olduğunda güzeldir.

  138. Bir de burada insanların kişiliklerine saldırmayın biz pilot ve takımları hedef alıp eleştiriyoruz eleştiri hakkı kutsaldır alonsocu arkadaşlarım tebrik ederim ama lütfen siz de saldırmayın insanlara bırakın isteyen istediğini desin size ne

  139. Sende geriden beslen biraz… yediğin sana yeter.

  140. Bu arada ferrarinin yeni güncelleme şasi masi bi işe yaramaz bi aracı temeli bozuk sa bozuk devam eder biraz düzelir dediğim gibi lotusla mercedes raikibidir ferrarinin.gerçek Savaş dRBR ve Mclaren arasında olacak.Bu tarz yarışları yine alır alonso onun dışında bişi yapmaz podyum bile imkansız artık.Yani ümitlenmeyin diye sonra vay ben duymadım ben bilmiyorum demeyin keko dedi dersiniz

  141. sordum sarı çiçeeeğe annen babaaan varmıdııır.
    bu nasıl herkil?

  142. thelolz - avatarı

    Cümlende yanlışlar bulundu ister düzelteyim:Tüm Ferrari taraftarlarını kutluyorum süper bir yarış çıkarttınız.Böyle heyecanlı bir yarışta kazanmanız bence gayet iyi.Umarım bu hızınızla diğer yarışlarda da sizin bu enerjinizi görebiliriz…

  143. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    sana acımaya bile değmez…. o kandilin ateşinde yanarsın malum pilotunla beraber inş.

  144. Dostum Button temas yaşamasaydı bir kaç puan değil,muhtemel 25 ya da 18 puanı alacaktı.Aynı şekilde Vettel de temas yaşadığı için 11. oldu.Eğer o da temas yaşamasaydı muhtemelen Hamilton'u geçip podyuma çıkabilirdi ya da en kötü pozisyonunu koruyup 4. olabilirdi.

  145. her şey olup bitti,
    ölüleri yakacak odunların üstüne yatırın beni,
    ziyafet sona erdi, söndürün kandilleri…

    ferrariden birgün giderken santander sponsor destekli geri beslemeli fernando muhtemelen bu sözleri söyleyecek…

  146. Alonsoyu tebrik ederim amaaaaaaaaaaa yarış normal şartlarda olsa hangi tifozi çıkıp yarışı kazanabilirdik diyebilir ? En iyi 5.6 olurdu.Tabi bu f1 şans senle olcak ama alonso en şanslı adam şu f1 de.herifin kazandığı son iki yarışa bakın anlarsınız.hatta ferrari galibiyetlerine baksak şimdi geçmişe dönüyom dönyom bahreyn 2010,kore 2010 almanya 2010,ingiltere 2011 şimdi de bu yarış adam harbi şanslı ama iyi pilot hakkı da ynemze ama abartmamak ta lazım kardeşim ne yani bu araçla şampiyon mu oalcak pehh.F1 den anlayanınz yok içinizde mclaren ferrariden tur balına en az 1 -1.5 sn hızlı .Normal şartlar elbette glcek siz de anlıcaksınız.Rbr de ufak bi problem var denge onu çzöecekler.Ferrari gerçek rakibi sene sonuna kadar lotusla mercedes olur.
    alonso bile sevinemedi zaten galibiyete o da bilyor şanslı olduğunu ama burdaki hayranları anlayamadı.Neyse zaman her eşyin ilacı .Geçmişteki örnekler azlası ile mevcut misal abudahbi 2010 orada şans değil başka bişiler lazımdı ama şansına üvenenler bu kez kaybetti.O yüzden erken öten hororzun başını keserler akıllı olmak lazım tifoziler.

  147. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Bugün sadece Alonso için değil hakedene hakkını vermesini bilen tüm arkadaşları Alonso'dan fazla tebrik ediyorum dün de ben kendi adıma sıralama performansı ile Hamilton'ı övdüm ancak yarış için de Button'ı şanslı görüyordum arkadaşlar illa tarafız diye her sözümüz taraf olmak zorunda değil tabii duyduğum sempatiden dolayı ben bazen Alonso ya da 2011'e kadar olan eski Renault takımını daha kayırmış olabilirim bu taraftarlığın gereğidir ancak gözünü siyah bantla kapatıp körü körüne laf savaşı yapmaya çalışmak F1'in doğasına aykırı ben belki hiçbiriniz için sözü dinlenecek biri değilim ancak bir arkadaşınız olarak sizden dileğim budur…

  148. MagicAlonso avatarı

    Alonso hem webber hemde perezi pist üstünde geçmiştir.Perez pitten çıktığında Alonso ilk viraja perezin arkasında girdi ama daha sıcak lastiklerle ve güzel bir atakla ikinci virajdan sonraki hızlanma bölümünde perezi geçti.Kamera tam atak başladığında gösteriyordu ondan sonra değiştirdiler görüntüyü.Zaten Alonso eğer o atakları yapmamış olsaydı bugün bu yarışı kazanamazdı.Önünün açık olması ona arayı açma fırsatı ve yarışı kontrol etme fırsatı tanıdı.

  149. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    Adam haplı beyler dağılın

  150. Gardaş senin devrin geçti ya valla…. K.bakma ama kimse seni sallamıyo…

  151. yemedi di mi?

  152. İki soytarı bir araya gelince trf1.net seyran olurmuş.

  153. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Mühm olan ferrarinin değil, Alonso nun nerde olduğu. Araç ne olursa olsun her zaman bir tehdit olacaktır, takmayın fazla.

  154. onun için bırak accık sevinelim 😀

  155. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    senin malum pilotunuda görüyoruz 🙂

  156. sağlam yorum olmuş +1:)

  157. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Olabilir valla, ben perezin pitten 2. çıktığını gördüm sanki. Hatta sanki değil öyle oldu. Alo, Levis ile bir girdi, önde çıktı, sıralama per, alo, lew. şeklinde oldu ama per ile alo arasında 20 saniye civarı fark olmuştu o ara. Sonra per ite girip çıkınca alo ile lewis in arasına girp 2 oldu.

  158. Ferrari 2009 da nasıl bi durumdaydı yarışan pilotlar malum.2010 da şampiyonluğu son yarış kaybedip 2.olduk geçen sene malum red bull dışında ki her takım berbattı şu an ferrariyi ayakta tutan pilot alonsodur çünkü takım çok kötü yönetiliyor.sizin ne tür bi kuyruk acınız var bilemiyorum ama cidden komik durumlara düşüyosunuz.

  159. hasan ünler  avatarı

    ferrari bu hızla ancak böyle sorunlu bir yarış kazanırdı oda oldu gelecek yarış ferrarinin nerde oldunu gösterecektir şu anki performansıyla işleri çok zor

  160. vetteli güvenlik aracından hemen sonra geçemeyebilirdi. o zaman kazanamazdı. Ben mclaren ve redbull taraftarlarının çoğunun çok saldırgan ve komplocu olduğuna inanıyorum

  161. Sinan Uzunoğlu bey kardeşim… Çin e 3 hafta var değilmi??

  162. Ben Perez i geçtiğini sanıyorum… Perez zaten önde değilmiydi??

  163. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Adam İspanyol çocuğu.

    ya senin gibi olsaydı >:). Oda bende kalsın.

  164. Farkın düşmesi Maldonado'nun önündeki pilotun kendisini yavaşlatmasındandı. Maldonado önündeki pilotla farkı kapayana kadar Schumi farkı kapatamıyordu. Yani sonuç olarak MGP'nin yarış performansı içler acısı.

  165. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    geçen hafta maldonado alonsoyu tam geçecekti ki telsizden duvara vur dediler.o da vurdu.:):):):)
    15 tur boyunca saldırdı hiçbişey yapamadı ve duvarda bitti.bugün perez de öyle olacaktı ama ucuz atlattı.Ben santanderin pereze telefon açtığını düşünüyorum.Ayrıca hamiltonu da aramışlar pitte zaman kaybet demişler.Buttonun kanadını kırıp vettelin lastiği şişlemişler.

  166. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Şans diyen insanları anlamak mümkün değil. Şans diyince zannedersinki birinin lastiği patladı, diğeri motor patlattı, Alonosda köşede bekliyordu onların öyle olmasını. Fırsatları değerlendirip 1. oldu.

    Uyanında kendinize gelin. Adam 8. başladı zaten direk 5. liğe sıçradı ilk turda. Sonra güvelik aracı girdi falan filan, yarış tekrar başladıığında hala 5. idi. Button pite girdi 4 oldu, webber girdi 3 oldu, hamilton ila yanı anda girdiler onu da pitte geçti 2 oldu, perez de pit yapınca 1 oldu. Bidaha da kimse yetişemedi perez hariç.

    Ne şansından bahsediyorsunuz. Olsa olsa ancak kendi takım ve pilotlarınızın beceriksizliği olur.

  167. mesela video başlığı : Kanada GP'nin Efsanevi Son Turları (Efsane olan Kanada Gp de olabilir)
    mesela Macaristan GP: Button Yine Yağmur Gibi
    öyle işte…

  168.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Fernando benim takımımda yarışıyor. Yüzümü yere düşürmüyor. Bugün enfes sürdü. Başka da neden aramıyorum.

  169. tahsin emreye sonuna kadar katılıyorum ayrıca herkezin yorumuna saygı gosterın.

  170. önemli olan sonuçta dünya şampiyonu olmaktır. sıradan insanlar ve sıradan takımlar bir galibiyete bu kadar çok sevinir. gariptir ferrari sauber den daha çok seviniyor.
    ferrari nerelerden ne hale geldi. ne ayak varmış ki bu ispanyol çocuğunda geldi geleli ferrari orta sıra takımı oldu iflah olmadı.massayı da her yönden her türlü baskıyla çökerttiler. sonra aldığı sonuca göre buyurun ferrari aracı ne kadar yavaş deniyor. madem yavaş neden bu senenin en hızlısı mclaren farkı kapatamadıbu yarışta ? alonso nun sonuçları massanın sonuçlarıyla kıyaslanıp çok iyi pilot ilan ediliyor. ferrari bu gerçekleri birgün anlayacak ama çok geç olacak…
    görüp göreceğiniz budur iyi eğlenin fırsatını çıkarın….

  171. perezin seneye massanın yerine geçecek olması sebebiyle takım emri uygulandı.

  172. Olsak ne olur olmasak ne olur Mclarene e rakip sana ne oluyor 2010 Dubai mi hala ?

  173. yerinde tespitler…

  174. Mercedes GP avatarı

    Mercedes Çin'de görüşelim dicek tahminimce ve podyumu zorlucaklar her iddasına girerim Schumacher Çinde sıralamada yine ilk 3'te olacak Schumacher'e çarpan pilot pilot demeyim çaylak daha 10 fırın ekmek yemesi gerek yağmurda kuru havada berbat bir sürüşü var grosjean'ın avustralyadada temas sonucu out the race.bence bi silkelenip kendine gelmesi gerek..Bu arada dipnot Mercedes'in aman aman lastik aşınması yoktu malezya gibi bir pistte.ve Schumacher'de sert lastik vardı heralde ve Maldonadoda ise Medium vardı Schumacher tempoyu yakaladıktan sonra 6snden 2 snye düşürdü farkı yarış ayarları olumlu sonuç verdi.Çinde herşey daha net belli olacaktır

  175. Bu kadar yavaş bir araçla bu konuma gelmek için sadece şansa sahip olmuyorsunuz.En hızlı ve hatasız pitleride yapmalısınız.Arkanızdaki araçlarla bir mesafe kaydedecek kadarda hızlanmalısınız. Pek çok etken sonunda yarışı podyumda bitirebilir ve sonucunda kazanabilirsiniz.Bunların hepsini sadece şansla yapamazsınız.Kanada2011 ve Button ı hatırlatırım. Yerinde kararlar almışdı ve hızlı bir aracı vardı ve iyi sürüncede yarışı kazandı. Alonso nun aracı hafifledikçe yavaşladı ve arkasındaki Perez e performans kaybediyordu.Bu sene bizim MGP nin ve McLaren in canınıda sıcak havalarda Lastikler yakacak.
    Sauber, Ferrari yi geçerek yarış kazanmak istememiş olabilir ama Perez e de o hatayı yap demedi.F2012 nin arkasındaki hava ne kadar kötü ki yanaşan araçlar tutunmasını kaybediyor.Geçen hafta Maldonado nunda benzer bir durumda kalması dikkat çekici.Birisinin Maldonado ve Williams a geçen hafta alabilecekleri bir 6. lığın kötü olup olmadığını sorduğunda alacağı cevap ne olabilir? Böylesine orta grup takımlar yarış kazanmak isteyebilirler ama ALonso ile bir sorun yaşadıkları anda 6. lıkları güme gidebilirdi.SC girmeden önce ; son virajda Perez in kopup pist dışına çıktığını ve Groejan gibi bir yere takılmadan döndüğünü unutmayın.Her açıklama takım emri olmayabilir.Önde bir McLaren de olsa Sauber den benzer bir açıklama gelme ihtimali fazladır,

  176. alonso tek bir hata bile yapmadı kesinlikle hakketti bu zaferi zaten alonsoyuda elestirmedi kimse.zaten bu zafere sevinmiyceklerde napcaklar bu arabayla mükemmel sonuc.

  177. Tamam bu yarışın başlığı bu olmayabilir ama Button'a da haksızlık yapmayalım adam geçe geçe gelip 1. olmuştu..

  178. vallahi öyle.

  179. Yağmur lastiklerini değiştirmekte gecikti Kimi.Bu yüzden saniyeler içinde fark yedi.

  180. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    olaylı kanada……..

  181. Mercedes'in yarış temposu tam bir hayal kırıklığı.. Lastik bozunması hikaye gibi geliyor çünkü sürekli yavaş kalıyorlar , lastik yeniymiş eskiymiş farketmiyor. DRS + F kanal yarışta olmadığı sürece podyum hayal..

  182. çok yerinde. olmuş olmuş 🙂

  183. alonso iyi bir pilot ama ben hic kimseye en iyi diyemem.raikkonen,button,schumacher bunlar yabana atılcak pilotlar deyil.raikkonenin 2009 yılındakı belcikada 6 sıradan kalkıp 1 olması yıne aynı sezon 3-4 yarıs ardı ardına podyuma cıkması (ozamanki ferrariyle) hic kolay deyildi .buttonun brawn gp zamanında yanılmıyorsam 7 yarıstı heralde üst üste 1 olması.schumacherin 7 kere sampiyonluğu.hangisine en iyi diye bilirsinki hepsi mükkemmel pilotlar.

  184. Kimi'yi 2 sezondan sonra kovan Ferrari,şu Massa'ya yıllardır tahammül ediyorsun ya pes..

  185. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    Alonso kazanınca karmaşık oluyo.geçen sene button kanadayı kazandığında atılan başlığı cidden çok merak ediyorum

  186. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    her yarış bişeyler milletin kafasına takılır zaten.itiraf etmeliyimki 2008 brezilyada timo glockın yaptığı da benim kafama takılmıştı.anladım ki öküz altında buzağı aramaya gerek yokmuş.
    alonso gibi bir adamın arkasında gitmek kolay mı.15 tur maldonada ne yaptı ki geçen hafta maldonadoya ne oldu gördük.aynısı pereze de olacaktı ama ucuz atlattı.

  187. Kazanılan zaferden çok; 3-5 yarışlık periyotta hasarı en aza indirdiğimiz için mutluyuz. Yoksa; 3-5 yarış sonra yapılacak güncellemelerlede bir ilerleme olmazsa bu galibiyetinde pek bi anlamı olmayacak. En azından galibiyetsiz bir sezon geçirmemiş olacağız. Bizde Perez'in bu tempoyla Alonso'yu geçebileceğini kabul ediyoruz. Perez günün yıldızydı…

  188. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Hmm, öyle bir şey ise tamam o zaman, ben çünkü telsiz konuşmasından emin olamadım, dolayısıyla biraz şüphelendim

  189. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    pilotum olsa avucu yalanırdı belki ?

    sauber telsizine dua edin

  190. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Birinci başla 3.bitir,somurt….

    Ama üçüncülüğü öyle bir servis edeceksinki,izlekcanlar vaybe sen olmasan 4.olurduk diyecek.

    vettel de hırs yapmış,tur bindirmeyi bile beceremiyor.

    malum pilotlarınız bile öğrendi tebrik etmeyi siz öğrenemediniz hala.

  191. kimse kusura bakmasın ama ben buna büyük sansla gelen zafer derim.alonso her üst düzey pilotun sürmesi gerektiği gibi istikrarlı bir pilotajla üstüne düseni layıkıyla yaptı.
    perez in hızlı olması ferrari nin kötü olduğunu göstermez.
    perez tüm araçlardan açık ara hızlıydı bu yarıs ferrari tempo olarak redbull ve mclaren larla rekabet edebilecek düzeydeydi.sıralama turlarında ise ferrari çok geride ona lafım yok yarısda alonso nun aracı o kadar da geride değil ön gruptan ferrari derken alonso nun aracını ayrı tutmak gerek orda herzaman 1.araç vardır hee oraya da hakeden oturur o ayrı alonsonun hakkını yemek için söylemedim.ancak sanki mgp de yarıs kazanmıs gibi abartılmasıda doğru değil aracınız gercekten kötüyse hic bir sey yapamazsınız bu her pilot icin gecerlidir iyi pilotlar sınırları ancak aracın müsade ettiği oranda zorlayabilirler hepsi bu bunu yapabilecek pilotlarda belli bugüne kadarda fazlasıyla yaptılar.çok efsanevi bir sürüsle kazanılmıs yarıslar izledik en azından onlardan biri değildi istikrar ve sans sonucu getirdi.

  192. ve tabi ki Perez…

  193. redbullun sözde vettele aracı pite getir demesi ve sonra vazgeçip tekrar aracı durdur demesi günün en aptal en küçük düşürücü hareketiydi baktılar vettel puan alamıyor mercedesi tehdit ediyorlar… sonuş vettel p11 yarışı tamamlamış ah horner a biz size bu sene rakip olamayacaz yüksek ihtimal ama sizde mclarenne rakip olamayacaksınız

  194. Alonso'ya kocaman alkışlar… Bravo.

    Mercedes için de ne söylenebilir bilemiyorum. Tamam tek turda hızlısınız da ben ne yapayım puan getirmedikten sonra sıralama üstünlüğünü.

  195. ALONSO için kimse çıkıp şöyle böyle demesin; adam çıktı hakkıyla kazandı; doğru zamanda doğru strateji, hatasız sürüş, kötü bir araçla elde edilebilecek en maximum hızı çıkardı;

    Telsizdeki konuşmaları önemsemiyorum; bana göre bugün McLAREN ve REDBULL açık biçimde yenilmiştir;

    HAMİLTON pitte kaybettiği zamanı ve yine yanlış zamandaki pit'i sayesinde ciddi zaman kaybetti;tüm bu karmaşık hava durumuna bakınca ve yaşadığı sorunları düşününce 3.lük bana göre çok kötü durmuyor; VETTEL ve BUTTON un puan alamadığı bir yarişta iyi puanlar almış oldu;

    Bügünkü hatalardan takımımız umarım iyi dersler çıkarmıştır;açık bişekilde anladıkki en hızlıu araç değil en iyi paket kazanıyormuş…

    Tebrikler FERNANDO ALONSO….!

  196. raikonen ile schumacherin turlarını karşılaştırdınmı? bi bak sonra mercedesin durumunu tekrar konuşalım. Allah seni bildiği gibi yapsın MERCEDES(ismine yazık ediyolar).

  197. ALONSO için kimse çıkıp şöyle böyle demesin; adam çıktı hakkıyla kazandı; doğru zamanda doğru strateji, hatasız sürüş, kötü bir araçla elde edilebilecek en maximum hızı çıkardı;

    Telsizdeki konuşmaları önemsemiyorum; bana göre bugün McLAREN ve REDBULL açık biçimde yenilmiştir;

    HAMİLTON pitte kaybettiği zamanı ve yine yanlış zamandaki pit'i sayesinde ciddi zaman kaybetti;tüm bu karmaşık hava durumuna bakınca ve yaşadığı sorunları düşününce 3.lük bana göre çok kötü durmuyor; VETTEL ve BUTTON un puan alamadığı bir yarişta iyi puanlar almış oldu;

    Bügünkü hatalardan takımımız umarım iyi dersler çıkarmıştır;açık bişekilde anladıkki en hızlıu araç değil en iyi paket kazanıyormuş…

    Tebrikler FERNANDO ALONSO….!

  198. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    Züğürt tesellisi 🙂 Anca böyle kanca böyle şöyle vs vs. Sizde o zaman hızlı arabanızla yarışı kazansaydınız. Birazda tebrik etmeyi öğrenin. Bu yarış yavaş arabayla yarış kazanmış bir pilot var ortada. Tebrik edilmeyi fazlası hakediyor.

  199. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Öncelikle tabiki pilotumuzun altındaki araca ramen yarış kazanmasına, sonrasında sizin pilotlarınızın avucunu yalamasına. Oldumu güzel 😉

  200. Tabii kazananları ve puan alanları tebrik ediyoruz yağmur bir bilinmeze açılan kapıdır ve bugün Alonso ve Perez çok iyiydi. Ama yine de Alonso'nun dediği gibi ''Bu zafer hiçbir şeyi değiştirmez çünkü istediğimiz yerde değiliz''. Yağmur'un sürprizi Alonso'ya vurdu. Bu arada Perez'i sezon sonu gelmeden Ferrari koltuğunda görürsek şaşırmamak lazım Massa'ya her tur yeni şasi verseler yine birşey olmıycak Caterham'larla mücadele etti resmen bugün.

  201. Normal şartlarda podyuma mücadelesi bile vermesi zor olan bir araç ile yarış kazanan Alonso'ya söyleyecek laf kalmadı.Bir kez daha kendisine laf atanlara gerekli cevabı verdi.Perez'i de tebrik ediyorum,muhteşem bir sürüş çıkardı.İspanya'da onu Ferrari'de görmek istiyorum.

    Hamilton yine 1.başladı 3.'cü bitirdi.Altındaki o arabayla Yarışın son 25 turunda Alonso'dan bile yavaş kaldı.Başarısız performanslarına bir yenisini ekledi.Hamilton'u Alonso ile kıyaslayanları selamlıyorum.

    Button çok silikti.Kumarı bu sefer tutmadı.Karthikeyan ile temas yaşamasa bir kaç puan alabilirdi belki.

    Vettel'in hızlı aracı olmayınca neler yapabildiğini görebiliyoruz.12.lik çok başarılı bir sonuç.Yoksa 11 miydi ?

    Webber ve Raikkonen temiz sürdüler.Raikkonen yine fastest lap'i atmayı başardı 🙂

  202. böyle bi araçla yarışı en iyi yerde bitirmeye neden sevinmeyelim ?

  203. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Hayır tam olarak "alonso senden 1 tur evvel pite girdi ve opsiyon lastikleri takılı" dediler. Yani acele etme nasılsa geçersin onun lastikleri bitecek dediler ama perez dinlemeyip bastıkça bastı acemiliğinden, sonrada pist dışına çıktı doğal olarak.

  204. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    Adamımmm benimm helal sana o araçla yarış kazanmayı bildin ve mükemmel bir günü bana armağan ettin sana sonsuz teşekkürler. Çok mutlu oldum 🙂 Massanın da kovulduğu haberini duysam değmeyin keyfime.

  205. Ayrıca Alonsonun bu olağandışı zaferini "Malezya'daki Karmaşık Yarışta Zafer Alonso'nun Oldu" şeklinde veren taraflı TRF1 yönetimine de teessüf ediyorum. Alıştık ama artık.

  206. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    bende katılıyorum neresiyle izledi acaba rüya alemini anlatmış, uyurken izledi herhalde :d

  207. Perez hata yapmasaydı %90 gecmisti alonsoyu ama ferrrari cok yavas bu sezon ancak boyle 1 olabilirler.

  208. Onur Abi, bende bir Alonso taraftarı olarak bu durumdan pek memnun değilim açıkçası ama şöylede bir durum var. 2009 da Fisichella hiç bir atak girişiminde bulunmamışken takım telsizden 8 puana çok ihtiyaçları olduğu söylemişti. Burada hiç olmazsa takım önce Perez'e 1.liğe git dedi. Perez start finişte tehlikeli bir şekilde Fernando'ya yaklaşınca, bir aptallık etmesinden korktular bence. Sonuçta 18 puan bu. Kolay kazanılmıyor.

  209. Mercedes GP avatarı

    Schumacher yine talihsizdi bence yarıştaki performansı gelişmişti Mercedes'in lastik bozulması avustralyaya göre okadar çok yoktu Schumacher bence yine Rosberg'ten iyiydi yarışta Button Rosberg Schumacher Vettel hepsi şansızdı özellikle Schumacher Romainde bir kere daha çaylak olduğunu kanıtladı bu kadarda kötü olunmazki 4 turda 2 spin ?? Raikkonen iyiydi.Perez ve Alonso baldan podyumdalar kuşkusuz her ikisinin aracıda berbat özellikle Ferrari

  210. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Ben yarışı izlemedim Piquet piste mi atladı yoksa 😀 Hiç umudumuzun olmadığı bir yarışta galibiyet olması harika hasarı sıfıra indirmek bundan daha iyi yapılamazdı tebrikler Alonso!!!!

  211. müthiş olmuş masaüstüne yapıştırdım

  212. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    Mükemmel bir resim

  213. ah be kimi 5 sıra cezası almasaydın 1.olma ihtimalin çok fazlaydı.

  214. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    bu zaferin nesine sevindin

  215. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Aslında mantıklı bir teori ancak Peter Sauber gibi bir adam elindeki galibiyeti bırakmaz gibime geliyor.

  216.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Avanti FER A-van-tiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!

  217. Alonso ve fanlarını tebrik ediyorum, ilk defa Ferrari pit ekibini bu kadar etkin,zeki gördüm çok iyi iş çıkardılar, f1 sever olarak heyecanlı bir yarıştı güzel geçti.

  218. Saçma sapan bir özet yarışın toplasan 10 turunu gösteriyorlar. İnternet'e düşer 3-4saat sonra.

  219. Massanın emeklı olma zamanı gelmıstır.macaristan 2009'daki o kazadan sonra massa eskisi gibi olamadı.benım anlamadığım raikkonen pit stoplarda webbere gecildi ama bi anda fark 9 saniye oldu spin falan mı attı ?

  220. ben bazen tutamıyorum kendimi.

  221. schumiburak avatarı

    bu mercedesi allah bıldıgı gıbı yapsın. herseferınde ılk rosbergi aldılar pıte. ya bu adamın hala yarısta bısey yapamadıgını anlamadımı bu takım. schumi gerilerden geldi pitstoplarda rosbergten hep 1 tur sonra girdi pite en az 15 sanıyesını yedıler adamin ama gene gecti rosbergi. en buyuk tebrık mercedese..

  222. arkadaşlar zaten biliyorsunuzda http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/f1_media/Documents/mal-race-analysis.pdf ya schuminin dereceleri kötü deil açıkçası kazadan snra özellikle yarışın 2.bölümü baz alındığında gayet istikrarlı baştaki kaza olmasa ne olurdu bilemeyiz
    onun dışında alonso v perez haftasonunun yıldızı olmuştur 🙂

  223. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    bırak alperdunga kardeş bunlara ne desen boş alonso yarış kazandıya bu çöp kamyonuyla yediremiyolar altında bişey arıyolar alemen inat alonso 8.başlayıp yarış kazandı hemde sıralamalarda 1.7 sn yavaş kaldığı aracıyla hemde depo boşaldıkça yavaşlayan aracıyla hemde lastiği çabuk bitiren aracıyla hemde takım arkadaşının 15-16 .lıkta süründüğü araçla bırak kimse kabul etmesin alonso gridin en iyi pilotu msc yi saymassak

  224. Bu nasıl bir üslup. Babanın oğlumu var karşında soytarılığın alemi yok dengesiz herif.

  225. Massa bu sene 10 puan alabilir mi acaba diye düşünmeye başladım.

  226. YANILIYORSUN
    "Dikkatli ol bu pozisyona ihtiyacımız var" mesajı ilk olarak 2009 da Kimi'nin arkasındaki Giancarlo Fisichella 'ya verilmişti.

  227. Sen yarışı nerenle izledin?

  228. Tabloda manidar bulduğum bir kaç nokta
    Pilotlar: Takımlar:
    1. Alonso 35 1. McLaren-Mercedes 55
    2. Hamilton 30 2. Red Bull-Renault 42
    3. Button 25 3. Ferrari 35
    4. Webber 24 4. Sauber-Ferrari 30
    5. Perez 22 5. Lotus-Renault 16
    6. Vettel 18 6. Force India-Mercedes 9
    7. Raikkonen 16 7. Williams-Renault 8
    8. Senna 8 8. Toro Rosso-Ferrari 6
    9. Kobayashi 8 9. Mercedes 1
    10. Di Resta 7
    11. Vergne 4
    12. Hulkenberg 2
    13. Ricciardo 2
    14. Schumacher 1

  229. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    ozetıymıs. saat 2 den 2,,35 e kadar ozetını verdı

  230. eyv hocam soal..

  231. Bu arada malum pite kadar Alonso – Perez arası yarım saniye civarı

  232. Perez'e 18 puan bizim için önemli dediler.

  233. Ya o araca alışamadı ya da kötü bir sezondu. Diğer takımlarda yarattığı harikalar ortada. Mesela Rai orta sınıf araçla çok beceriksiz.

  234. Birde site neden bu kadar yavaş geçen yıl böyle olmuyordu yarıştan sonra hemen girip yorum yazarken şimdi sürekli kasıyor yada kilitleniyor error veriyor. Eklemek istediğim diğer nokta bugün McLaren ve Redbull hem yağmurda hemde yağmurdan sonra kuruyan zeminde hızlı olamadılar. Tam kuru zemin ayarı yapmışlar galiba yağmurda çok yavaş kaldılar kuru zeminde de soğuk havada yavaş kaldılar.

  235. Mercedes in pit duvarını anlamak mümkün değil.
    Zaten Schumacher in şansı yok denecek kadar az pist kurumaya başladı.Herkesten önce deneseydi pite girmeyi en az 10 saniye kazanabilirdi.

  236. vedat özkan avatarı

    bu yarısta mclaren ferrari den 1sn hızlı değildi sıralama turlarıyla yarısı karıstırmamak da fayda var.ferrarinin 1. aracı tempo olarak yarıs performansında o kadarda geri de değil perez mclaren dan da aynı oranda hızlıydı sadece ferrari den değil.siz alonso yu mgp de yarısıyor gibi değerlendirip fazla abartıyorsunuz bence ok üst düzey pilot lafım yok bugünde istikrarlı sürüsüyle zorlanmadan kazandı durum budur.

  237. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Ben Alonso ve Perez'i tebrik etmek isterim, daha doğrusu Ferrari ve Sauber'i tabrik etmek gerekiyor, çok iyi bir stratejiyle ön sıralara yerleşmeyi başardılar. Ama iş sadece strateji değil, eğer Hamilton'dan yavaş kalsalardı, Hamilton onlara yetişip geçebilirdi, Hamilton'la benzer tempo tutturmaları da bu iki pilotun başarılarını ortaya koyuyor.

    Ama ilgimi çeken şey Perez ile takım arasındaki telsiz konuşmasıydı. Tam duyamadım ne demek istediklerini ama sanırım şöyle bir şeydi; "Alonso isn't option of you" ben yanlış duymuş olabilirim, tekrar dinlemek gibi bir şansım olmadı ama aklımda soru işaretlerine de yol açmadı desem yalan olur. Perez'in bir Ferrari Akademi pilotu olması, Sauber'in Ferrari ile iş yakınlıkları… Politik bir hamle olabilir mi, Sauber bu hamle ile politik davranarak bir kazanç sağlamak istemiş olabilir mi? Perez'in bir anda yavaşlaması, sonra tekrar düzelebilmesi, yani kafam bu konuda karışık

  238. İngilizce'ne hayran kaldım.Anaokulu'nda bayağı İngilizce eğitimi almışsın.

  239. Alonso yu gönülden tebrik ederim harikaydı ama Perez Mükemmeldi. Ama Sauber ekibi galibiyeti Ferrari ye hediye etti. Neden m. İnters le herkes 1:52 lerle dönerken Ricardo 38. turda pite girer ve ilk turu medium ile 1:45 tir. Yani 7 saniye daha hızlı. Hemen diğerleri de pite girmeye başlarlar
    Alonso ve Perez en yakın rakibinden bile neredeyse 15 sn önde oldukları için rakiplerinin ne yaptığını izleme şansları vardır. Öylede oldu 40. turda Alonso pite geldi medium lastiği taktı ve uçuşa ama Perez girmedi. Neden ? Tur başına 7 saniye yavaş bir lastikle neden pistte 1 tur daha kaldı. Herkes şokta
    Perez pite 1 tur geç girer ve pitten çıktığında Alonso dan 7.5 saniye fark yemiştir artık
    Medium yerine de en sert lastik takılır. Geçmiş olsun.
    Takımın neden böyle birşey yaptığını da malum telsiz konuşmasından 2. liğe çoktan razı olduklarını Alonso ile mücadele etmesini istemediklerini anladık.Geçen yarış Maldonadonun başına gelenleri yaşamaktan korktular belkide . Ama tur başına neredeyse 1 sn hızlı araca sahipken. Yazık.

  240. haklı olduğun tek nokta var o da öndeki 1-2 isimin başına kötü şeyler geldiği. ama şunu da dikkate al, her ne kadar alonso'yu pek sevmesemde bende saygı duyarım. neden ? çünkü adam işini hakkıyla yapıyor gayet de güzel yapıyor. bu yarıştaki tek şansı perez'e 1.liği kaptırmaması oldu o kadar, bırak bu işleri bence.

  241. Arkadaşlar,(bazıları herkülü tanımadığı)için yorumuna hemen cevap yazıyorlar ,Özünde çok iyi bir insan olduğna inanıyorum ancak söz konusu ferrari ve Alonso olunca,
    malasef sırf didişmek için En fanatik ve aklını yitirmiş Mclaren fanı onun eline su dökemez olayı saptırmada dolaysıya bu site üye aldıkça yorumlarına cevap bulmakta sıkıntı çekmez,lakin eskilerden kimsenin ciddiye alıp cevap vermez.

  242. vites kutusu değişti 5 sıra geriden başladı kersi çalışmadı hocam daha ne olsun? neyse fazla moralini bozmayayım acı ama gerçek açıklamalarımla…zira alonsolu yıllarında ferrarinin çok az yaşadığı müthiş bir şans ile gelsede mutlu olduğu bir gün. zira alonso çok enderde olsa bir parmak bal çalar sevenlerinin ağzına ama genelde bir çeki odun taşıttırır:)))

  243. Ve bu F1 tarihinde bir ilk.1 pistte 3 farklı marka ile yarış kazanma başarısı.

  244. Ayrıca Ferrari nin yarış performansının çok düşk olduğuna inanmıyorum. Sadece Massa çok kötü. Sıralama turlarında kötü oldukları doğru.

    Alonso ile Hamilton beraber yarıştıklarında Hamilton çömez olmasına rağmen başa baş gidiyorlardı.

    Yani Alonso hepsinden iyi olsa da bu kadar kötü araçla bu kadar iyi performans gösteremezdi. Massa nın yerine başka pilot gelse Ferrari nin aslıdna bu kadar kötü olmadığı anlaşılacak…

  245. Mercedes iyisi mi çekilsin F1'den kendine de Schumi'ye de yazık etmesin daha fazla.Artık görüldü ki bu takım hızlı bir araç yapacak kapasitede değil.YAzık Schumacher'e üzülüyorum..

  246. Gözler, Rambo'yu ve yorumlarını arıyor 🙂

    Fernando Alonso'ya büyük tebrikler; yağmurlu yarışlar karambol yarışlar olsa bile bu karambolden alnının akıyla çıktı ve yarışı aldı.

    Sergio Perez'i apayrı kutlamak lazım. Pist dışına çıkmasa inanılmaz bir zafer elde edebilirdi.

    Lewis Hamilton, en az hasarla atlattı dersek yanlış olmaz yarışı.

    Mark Webber, her zamanki halinde.

    Felipe Massa daha da her zamanki halinde.

    Michael Schumacher şansa mansa aldı 1 puanı. Mercedesler bugün berbattı. Lakin MSC, Rosberg'ten 10 gömlek üstün olduğunu bir kez daha kanıtladı.

    Cetvel 2 saniye hızlı araçla önden başlayıp önde götürüp önde bitirecek aracı olmayınca arkalarda sürünüyor. Isıtıp ısıtıp önümüze getirdiğiniz 2008 Monza'nın da karambole alınmış bir yarış olduğunu iyice gördük bugün. Bir de utanmadan son turarlda araç bozuk gibi gösteriyorlar ki telsizden yarıi sonrası araç bozulmuştu diyebilsinler; hadi ordan ne bozuğu, araç bozulmuş bile olsa zaten bozulmadan önce 12nci sıradaydınız ve önününüzde Michael Schumacher efsanesi vardı.

    Jenson Button, bugün gününde değildi.

  247. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    tamam ama sonuçta o mesaj adamın konsantrasyonunu bozmaya yetiyor.

  248. acaba massa'nın bu seferki bahanesi ne.

  249. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    frenajı kaçırdı Button'ın kanat kırdığı virajda.Sonrada pite geldi

  250. Alonso'yu ve Perez'i tebrik ediyorum ama Sauber'e bir soru işareti. İzin verseler çok güzel bir çekişme izleyebilirdik. McLaren pit ekibi kadar ap_tal ve beyinsiz bir pit ekibi yoktur herhalde Minardi pit ekibini transfer etseler çok daha hızlı olurlar. Button kendi yarışını mahvetti. Olur olmaz bir yerde atak yapacam derken kanadı kırdı ve puansız ayrıldı ama aynı adam Vettel'in de yarışını mahvetti. Mercedes değil pole ilk 2 cebi alsa dahi 2 bilemedim 3 turda gerilere düşmeye başlar. Herhalde yarış performansında en iyi 6 yada 7. takım. McLaren ve Redbull herhalde daha çok kuru zemin ayarı yaptı. İki takımın pilotlarıda öndekilerle fark kapatamadı ve Sauber'den bile yavaş kaldılar. Perez'de herhalde bütün ayarlar yağmur üzerine kuruluydu. En hızlı otomobil oldular bir anda. Ferrari'de yağmura dönük ayarlar vardı gibi Özellikle Alonso'da. Massa bildiğiniz gibi bir cacık olmaz sezon ortasında kapının önüne koyarlarsa şaşırmam. Birkez daha tam anlamıyla griddeki dizilimi göremedik Çin'de de yağmur gelir bu gidişle. Ama sezon Redbull McLaren arasında geçmesi büyük olasılık. Mercedes hayal kurmasın podyum bile imkansız Lotus'un çok gerisindeler yarış performansında..

  251. telsiz konuşmları 1 tur sonra onaylandıktan sonra yayınlanmaktadır.

  252. Alonso yu gönülden tebrik ederim harikaydı ama Perez Mükemmeldi. Ama Sauber ekibi galibiyeti Ferrari ye hediye etti. Neden m. İnters le herkes 1:52 lerle dönerken Ricardo 38. turda pite girer ve ilk turu medium ile 1:45 tir. Yani 7 saniye daha hızlı. Hemen diğerleri de pite girmeye başlarlar
    Alonso ve Perez en yakın rakibinden bile neredeyse 15 sn önde oldukları için rakiplerinin ne yaptığını izleme şansları vardır. Öylede oldu 40. turda Alonso pite geldi medium lastiği taktı ve uçuşa ama Perez girmedi. Neden ? Tur başına 7 saniye yavaş bir lastikle neden pistte 1 tur daha kaldı. Herkes şokta
    Perez pite 1 tur geç girer ve pitten çıktığında Alonso dan 7.5 saniye fark yemiştir artık
    Medium yerine de en sert lastik takılır. Geçmiş olsun.
    Takımın neden böyle birşey yaptığını da malum telsiz konuşmasından anlıyoruz geçen yarış Maldonadonun başına gelenleri yaşamaktan korkuyorlar sanırım Ama tur başına neredeyse 1 sn hızlı araca sahipken. Yazıklar olsun.

  253. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    cnn tekrarını verıyo

  254. Yarışı Serhan Acar'ın anlatımıyla dinlemeyenler için şunu söyleyeyim. Perez dışarı taşmadan 1 dakika önceki telsiz görüşmesinde dikkatli olması gerektiği ve 18 puanın onlar için çok değerli olduğu söylendi. O ana kadar Alonso ile araları 0,5 saniye idi. Hemen ardından tehlikesiz bir yerde dışarı taştı ve 5 saniye kaybetti.

    Sauber ile Alonso yakınlığı ortada…

    Tabi şanssızlık olarak da dışarı taşmış olabilir. Orası ayrı bir konu. Button veya Vettel kazanacağına Alonso'nun kazanmasını çok isterim.

    Perez e geçilse bu aracın daha kötü olmasından kaynaklanabilirdi. Griddeki en iyi pilot un Alonso olduğu kesin.

  255. şans sadece istikrarın olduğu yerde olur!!!

  256. 1-McLaren pit ekibi böyle yapmaya devam ederse daha çoook puan kaybederiz. Lewisin yarışını mahvettiler,geç pite aldılar..
    2-Lewis, 1,2 veya 3 herhangi bir yerde de olabilirdi. bulunduğu pozisyon, yapılan hatalar göz önüne alınınca makul.
    3-button daha dikkatli olmalıydı sonuçta değerli puanlar kaybetti.
    4-pit ekibinin de iyi çalışması ile alonso,1 yada 2 pozisyonlarında olablirdi. iki pozisyonuda hak etmişti farketmez.
    5-perez bana göre kesinlikle 1. olmayı hak etmişti. adam resmen rokete bağladı,alonsoyu geçecek hızın fazlası bile vardı ama abudabi ve melbourne den sonra yine bir torro rosso vakası ile karşılaştık ve takım alonsoyu geçmemesi gerektiğini telsizden kibarca bildirdi. sanırım bundan sonra toro rossolar redbulla yol verince kimse ağzını açıp tek kelime etmez :))

  257. ben onu 1.liğe git 1. liğe ihtiyacımız var diye anladım hatta RTL de öyle dedi.

  258. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Hak eden Perez'di ama Alonso kazandı.Perez'le yapılan konuşmadan 15-20 sn geçmeden Perez pist dışına çıktı.Alonso'nun 1.olduğu bir yarışta yeni şasisiyle Massa efendi yine harikalar yaratarak 15. oldu.Avrupa yarışlarına geçildiğinde bile gidebilir Massa,Badoer veya Fisichella'dan farkı yok performans olarak.

    Senenin sürprizi Sauber ve Williams olacak gibi.

  259. Massa bi ara 7 civarlarındaydı RTL den izliyodum reklama bi girdi, reklam bittiğinde Rob Smedley i gösteriyodu aha dedim massayla ilgili kesin bişey var ki ondan sonrada massanın arkalarda olduğunu gördüm o ara noldu massa spin mi attı… yani olay nedir o kısmı kaçırdım??

  260. uzun süredir izlediğimiz en karmaşık yarıştı herhalde.

    alonso'yu tebrik ediyorum, son turlarda perez'in hatası olmasa gidiyordu 1.lik ama hak etti pozisyonu tamamen.
    perez mükemmel bir yarış çıkardı ne kadar tebrik etsem azdır sauber'e can verdi resmen bu puanlar. acele etmeseydi checo yarışı da alırdı.
    hamilton pit stoplardaki hatalara rağmen 3. oldu tebrik ediyorum
    webber bir avustralya performansı gösteremedi ama 4.lük de gayet iyidir.
    kimi iki haftadır gerilerden gelip çok güzel sıçramalar yapıyor
    senna bu hafta da kötü başladı kötü de gidiyordu ama bir anda parladı büyük tebrikler.
    maldonado bahtsız bedevi modunda bu hafta da.
    vettel ve button'a diyecek sözüm yok karthikeyan takozuyla yaktılar kendilerini.
    mercedes hayal kırıklığı yarattı bu yarışta ama schumacher'in puan alması gene de güzel bir durum.
    massa'ya da yorum yapamıyorum.

    heyecanlı bir yarıştı, mücadelede 2011 deki gibi kopukluk yok aksine arkadaki 3lü hariç her takım birbirine çok çok yakın. bu sene gerçekten heyecanlı olacak. hadi bakalım 3 hafta sonraki çin'i heyecanla bekliyorum.

  261. yorumum görünmüyor iki tane attım gitmişler herhangi bir hakaret yoktu kimseye ? sitede sorun olduğundan görünmüyorlarsa bu mesajı sonrasında silerseniz sevinirim.

  262. yorumum görünmüyor iki tane attım gitmişler herhangi bir hakaret yoktu kimseye ? sitede sorun olduğundan görünmüyorlarsa bu mesajı sonrasında silerseniz sevinirim.

  263. Alonso'yu ve Perez'i tebrik ediyorum ama Sauber'e bir soru işareti. İzin verseler çok güzel bir çekişme izleyebilirdik. McLaren pit ekibi kadar ap_tal ve beyinsiz bir pit ekibi yoktur herhalde Minardi pit ekibini transfer etseler çok daha hızlı olurlar. Button kendi yarışını mahvetti. Olur olmaz bir yerde atak yapacam derken kanadı kırdı ve puansız ayrıldı ama aynı adam Vettel'in de yarışını mahvetti. Mercedes değil pole ilk 2 cebi alsa dahi 2 bilemedim 3 turda gerilere düşmeye başlar. Herhalde yarış performansında en iyi 6 yada 7. takım. McLaren ve Redbull herhalde daha çok kuru zemin ayarı yaptı. İki takımın pilotlarıda öndekilerle fark kapatamadı ve Sauber'den bile yavaş kaldılar. Perez'de herhalde bütün ayarlar yağmur üzerine kuruluydu. En hızlı otomobil oldular bir anda. Ferrari'de yağmura dönük ayarlar vardı gibi Özellikle Alonso'da. Massa bildiğiniz gibi bir cacık olmaz sezon ortasında kapının önüne koyarlarsa şaşırmam. Birkez daha tam anlamıyla griddeki dizilimi göremedik Çin'de de yağmur gelir bu gidişle. Ama sezon Redbull McLaren arasında geçmesi büyük olasılık. Mercedes hayal kurmasın podyum bile imkansız Lotus'un çok gerisindeler yarış performansında..

  264. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Anti alonsocular konusmayin bu size kapak olsun en hızlı araç değiliz ancak bu tür olaylar yarışlarda oluyor Alonso bile supriz oldu bizim için dedi ben bile beklemiyordum 1 ci olmayi harbi hem button sorun yasadi hem vettel hem schumi hem rosberg hem hamilton bu tür şeyler bize yaradı ama bu yarislarda olan seyler son turda bile lastigin patlaya bilir o yüzden antici alonsocular bosuna ötmesin aracımız yavaş ona inkar etmiyoruz ama ispnayaya kadar en hızlı 2 ci araç olucaz kesin demiyorum ama olmamız için son şans bu yıl luca affetmez yoksa hepsini atar işten çünkü böyle bir pilotun varsa 48 saat nefes almadan çalışmak zorundasınız!

  265. yakalamasın olacaktı..:)

  266. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Dunki bir yorumumda yagmur yagarsa allah bilir diye bir tahminde bulunmustum.piango alonsoya vurdu.ama bilet almassan piyangoda sana cikmaz.ferrarinin cok yavas oldugu gercegi ortadayken. ilac gibi geldi.alonso skin ve soguk kanli yarisarak birinci oldu.

    perez e helal olsun diyorum baska birsey demiyorum.pite alonsodan 1 tur once veya alonso ile ayni anda alinsa bugun perezi podyumun en tepesinde gorebilirdik ki ferrariden cok cok hizliydi.ferrari hafifledikce yavasliyor.hamiltonun yapabilecgi buydu.

    grosjean a yeter ama diyorum.biraz dikkat et be kardesim.gecen haftanin aksine harika start aldi ama devami pist disi.onu pist disinda gorunce yuregim agzima geldi kimi mi diye ama degilmis cok sukur.

    raikonen ilk pitlere tam zamaninda girip yagmur lastigini takti ce 13 ten 6 cikti.ama pist kurudukca diger takimar pite girip mediumlari taktikce kimi yi neden almayip okadar bekledier anlamadim.hadi bekleyip vebere gecildiniz neden sart lastiklerle farkin acilmasina goz yumdunuz.senna bir ara gececek gibi oldu kimide sonralari kimi yine cani sikilip gaza basti.dunki tahminimde kimi icin tuttu.ilk 5dedim 5.oldu.yinede iyi bir yaris oldu.alonso perez ve kimi yi kutlarim.

    massa ya artik kovulmayi bekleme istifa et dmek istiyorum.

  267. alonso yine ballı oluşunu konuşturdu iyi bir sürüş yaptı o araçtan çıkarılabilecek maksimumu kullandı ve kazandı ama yarışın hakkı perez'in di. pistte reno motoru iflas eden maldonado ve vites kutusu iflas eden vettel dayanıklılık sorunları yaşadı. mercedesin bir an önce lastik sorununu çözmesi gerekiyor ağır yükte lastikler direk aşınıyor bugün michaelın yarışını grosjean mahvetti resmen.

  268. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    adamım coşma boşuna çok sevdiğim kimiye laf attıracaksın, kimi hakeder mi şampiyon oldu. Şansa oldu. F1'de her zaman şans vardır. Ki sanırım sen hamilton'un pitinden bahsediyorsun. Bence hamilton düzgün pit yapıp önde çıksa bile geçilirdi , çünkü temposu iyi değildi fark yedi. Tabi sen at gözlüğüyle baktığın için hırslanarak yorum yapıyosun.

    Massa yol vermeseydi kimi'nin şampiyonluk rüyalarını görürdün 🙂

  269. Sanırım lügata yeni bir terim girdi. "Dikkatli ol bu pozisyona ihtiyacımız var" Ben de diyordum arkadakiyle 10 küsür saniye fark varken ve farkı açarken neden böyle söylüyorlar diye. Meğersem "Patronları kızdırma uslu uslu ikinci bitir" demek istiyorlarmış. E adam akıllı kendini ateşe atmadı.

  270. işte görmek istediğimiz hareketler. tebrikler…

  271. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    saklamana lüzüm yok çünkü her ferrari ve alonso fanı aynı duyguyu hissetti inanılmazdı cidden heyecan perez dışarı taşana kadar alonso 1-2 kere çok iyi savunma yaptı ama perez hata yapmasa heralde %70 geçerdi çünkü gerçekten alonsodan çok daaha hızlıydı ama şunuda kabul etmek lazım ki mclarendende alonso kadar hızlıydı hatta daha da fazla yani sauber mükemmeldi gerçekten mclarenle ferrarinin temposuna bakarsak alonso bugün mclarenden özellikle dolu depoyla daha hızlı göründü ama depo boşaldıkça gerçektende araç yavaşlıyo cidden ilginç bir durum

  272. rocco junior avatarı

    Kazandıkkkk kazandıkkkk oleyyyy!Yorumlar çıkmıyor malesef 🙂

    Hiç kimse beklemiyordu gerçekten inanılmaz.Bu araçla galibiyet her halde sadece Alonso'nun yapabileceği bir şey.Çünkü bugün aracın gerçek gücü son 15 20 turda ortaya çıktı.Kuru zeminde olsaydı yarış ya tur yerdik ya güç bela 30-40sn farkla son puanı alırdık.

    Tebrikler Ferrari,tebrikler Fernando.Belki herkesi geçip destansı ataklar yapmadı ama yinede tarihi bir zafer.Aracın lastik aşındırma sorununa bir çözüm bulmak lazım.Fry,Heal ve Hamashima bu konuya eğilmeli.Neyse sonunda rahatladık ve büyük bir baskı attık üzerimizden çünkü böyle gerideyken kazanmak takıma itici kuvvet demek.Hem puan farkını koruduk hem de gelişmek için motivasyon bulduk.Çok ihtiyacımız vardı.Allah yağmur dualarımı duydu 🙂 Bu sene yağmurda çok iyi işler yapabiliriz diye tahmin ediyordum.

    Pereze şapka çıkartıyorum ve bu adamı kesin Ferrari'de görmemiz lazım.Geleceğin şampiyonu olabilir.O hatayı yapmasa bence kesin kazanacaktı.Kariyerinin ilk galibiyeti müthiş bir yarışta gelecekti.Sauberin performans gelişimine helal.

    Şimdi Çine gidiyoruz ve 3 hafta var.Orası bizim için lastik aşınması açısından daha iyi ancak performans açısından çok zorlayacak bir yer.Tüm zayıflıklarımız çıkacaktır o pistte özellikle düzlük hızı.Acil gelişim eklemek şart araca yoksa açıkça bizden hızlı bir Lotus var Sauber bile geçebiliyor.Mercedes bu sorunu çözemedikçe sıralama turlarında önde olacaktır ama umarım onlarla beraber şu lastik ömrünü en azından 2 tur yukarı çekeriz.

    En önemli avantajımız şampiyonanın en ciddi favorileri Lewis temposuzdu ve yer kaybetti,Button çok şanssızdı ve hatasıyla beraber puan alamadı keza Vettel de öyle.Ancak buna çok ihtiyacımzı var özellikle düzelene kadar.

    Tebrikler herkese.İtalyan ve İspanyol marşını özlemiştik.Tifosilere armağan olsun bu galibiyet.Eğlenin güzel güzel tadını çıkarın kimseye bulaşmadan.Bulaşanları ise takmamaya çalışın 🙂

  273. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Öncelikle Ferraiye tebrikler, zor geçen günlerinde önemli bir galibiyet aldı
    Alonso hem şansının hemde iyi sürüşünün meyvesini aldı, gerçekten güzel bir sürüştü.
    Perez kendinden bu araçla pekte beklenmeyecek harika bir sonuç kazandı. Bence takımdan uyarı gelmese muhtemelen yarışı Alonsonun önünde bitirecekti ancak bu da çok iyi bir netice oldu.
    Hamilton yarışın başında kontrollü gidiyordu ancak hem yaptığı ufak hata, hem pit ekibimiz hemde stratejideki yanlışlıkla elindeki iyi bir fırsatı tepti. Eğer Vettel lastik sorunu yaşamasa podyumdan bile olabiliridi.
    Anlamadığım bugun yarış performansımız niçin bu kadar kötüyü. Ne yağmurda iyiydik ne kuru da.
    Raikkonen aynı Rai yine son turda hızlı tur attı, ancak ne olursa olsun Lotus iyi ışıklar vererek geliyor. Eğer biraz daha az şanssızlık yaşarsa podyumlar gelecektir.
    Button SC den sonra içeri girerek çok mantıklı birşey yaptı ancak yarışı ufak bir temas ile mahvoldu.
    Bugün bu işten en zararlı çıkan biz olduk ama bu FIA'nın yaptığına da anlam veremiyorum. Nedir yani yağmur yağdığında yarış duracaksa, SC girecekse niye bu spor spor olarak duruyor ki. Ben bu kadar mudahale edilmesine karşıyım. Ama bir çok takımın puan almış olması ve yarışta stratejilerin konuşması izlenmesini keyifli hale getiriyor.

  274. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    senin aklın 2009 spada kalmış.Favorilerin en geriden başladığı ve kazalara maruz kaldığı yarışı hatırladın mı.raikkonen kimse yokken koyunun olmadığı yer misali kers yardımıyla kazanmıştı da sizler yıllarca taka ferrariye yarış kazandırdı diye pilotajdan bahsedip durmuştunuz.

  275. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    herküle cevap yazdım böyle çıktı 🙂

  276. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    adamım coşma boşuna çok sevdiğim kimiye laf attıracaksın, kimi hakeder mi şampiyon oldu. Şansa oldu. F1'de her zaman şans vardır. Ki sanırım sen hamilton'un pitinden bahsediyorsun. Bence hamilton düzgün pit yapıp önde çıksa bile geçilirdi , çünkü temposu iyi değildi fark yedi. Tabi sen at gözlüğüyle baktığın için hırslanarak yorum yapıyosun.

    Massa yol vermeseydi kimi'nin şampiyonluk rüyalarını görürdün 🙂

  277. yok ben bak sana daha iyi bi bahane söyliyeyim bence Ferrari baskı yapmıştır Saubere Perez pist dışına taşssın Alonsoyu yakalasın motor vermeyiz bak biye..;) Bu kadar hazımsız olma bence başarıyı tebrik etmekte erdemdir!!!

  278. gülücük…

  279. Yarış olduğu zaman site neden geberiyo anlamıyorum?
    Şu canlı yarışı sadece link olarak verseniz belki site böyle gebermez.

    Alonsoya yarışı gerçekten iyi götürdü ama bence son turlarda pereze takım emri verdirmenin gereği yoktu.
    Mercedes hertürlü beklentimizin boşuna olduğunu gösterdi. yağmurda yağsa, doluda yağsa bu takım podyuma çıkamaz.
    Şu haldeki ferrari birinci oldu ama mgp ir puanı şansla aldı.
    Canlı zaman turlarında Schumi rosbergten hep hızlıydı ama önündekilerin temposuna ayak uyduramadı.
    Belkide lotusun kumda oynamayı seven çocuğu çarpınca araçta bir hasar olmuş olabilir.

  280. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    28.zaferi böyle yavaş bir araçla kazanmanın sevinci anlatılamaz.
    Alonsonun Sepangta hem Renault hem Mclaren hem de Ferrari ile galibiyeti oldu.
    Gerçekten nefes kesen bir mücadele oldu.Yağmurda hatasız bir satrateji ve hatasız bir sürüş daha izledik.
    Tebrikler Ferrariye Tebrikler Alonsoya.

  281. yahu allah aşkına 3-5 sn kaybetti gören de 1 dakka pitte kaldı sanır. Yazıktır… 1 sn hızlı araç.

  282. alonsoberker avatarı

    Yine laf sokacak bir yer bulmuşsun evet şans vardı da lewis niye farkı kapatıp geçemedi Alonsoyu bu da mı şans yoksa senin mazeretin mi?

  283. Yarışın yıldızı Karthikeyan , büyük pilot vesselam..

  284. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Alonso helal olsun sana. burada 1 hafta once senın yetenegını tartısanlara kapk olmustur umarım, bu yarısı anti alonsoculara armagan edıyorum, gerıden gelıp yarıs kazanmayı herkes basarmaz.Ferrarı sonlarda surunecek sız kendı halınıze bakın dıyen rb ciler bugun gorduk sızın parmak cocugu. Umarım ferrarı yenı guncellestırmelerle bırlıkte daha mucadelecı bır arac verır alonsoya da rahat yarıslar kazandgını da goruruz diazın.

  285. bu pilotlarda derken alonsoyudamı kastediyosun, alonso griddeki en iyi 2 pilottan biri 1. yi zaten herkes biliyor tartışmaya gerek yok

  286. altında 1 sn hızlı araçla 5 sn pit hatası Alonso'ya yarış mı kazandırdı? Raikkonenin başına ne geldi? Massa'ya ne oldu? Rosberg kaza mı yaptı? Ya Webber?
    Sus bence… Ykında Raikkonen haberleri çıkınca adam gibi oraya yap yorumunu…

  287. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    sabah yarış başlamadan önce yarış izleme bölümüne yağmur olursa 1.lik olmassa podyum bekliyorum alonsodan demiştim çokta inanarak söylemedim ama gerçekten oldu alonso çöp kamyonuyla bile yarış kazanacak yetenekte bir pilot gerçekten schuminin 2.bölümü olduğunu düşünürsek griddeki kesinlikle en iyi pilot ve şu net şekilde görüldükü ferrari gerçekten yavaş ve söylendiği gibi güncellemeler hazırlanıyorsa bu şasi yok çarpışma testi yeni araç falan ferrari aradaki farkı 0.1 0.2 ye falan indirebilirse işte o zman bu galibiyet sezonun en önemli galibiyeti olur ama eğer gelişme kaydedemessek hiç bir şeye yaramaz inşallah gelişme kaydederiz ve massa içinde sabah ondan hiç bişey olmaz demiştim beni haklı çıkardı nasıl bu kadar kötü olmayı başarıyo anlamıyorum tamam araç iyi değil ama massa nın performansı kadar da kötü değil ferrari tek pilotla yarışıyo 2 senedir massanın katkısı % 0 puanlamaya yine şuana kadar ya kendini topla yada bırak artık şu sporu fitil ettin yine ferrari fanlarını

  288. McLaren pitinde hata yok. Arkadan gelen Massa ile çarpışmasın diye Hamilton'u pitte fazla tutmak zorunda kaldılar.

  289. Grosjean bu sefer kendi kepaze oldu, bir de Michael bana çarptı demiş. Klasik fransız işte, beş para etmez. Bir GENII GP pilotu sonuçta.

    Button kendi başını yedi bence, hatalar her zaman olur elbet, kendi kaybetti. Schumacher ve Vettel iki takozun kurbanı oldular, geçmiş olsun.

    Yağmur karambolünde her şey olur. Genel olarak bakarsak, yağmur kimseyi yükseltip kimseyi batırmadı, öne çıkan kimse yoktu bence. Herkes birbirine hız olarak yakındı ve pek riske giren olmadı sanki. MGP aynı performansta devam ediyor, Mclaren ve Red Bull silik kaldı. Raikkonen de öyle. Orta gruba ait olan araçlar zaten kendilerini belli ettiler.

    Perez'i unutmamak gerek, o da strateji sonucu bulunduğu yeri korudu, aracının ferrari'den hızlı olduğu kesindi. Hata yapmasını bekliyordum, yaptı zaten. İyi iş başardı sayılır.

    Son olarak, Maldonado yine son turda gümledi, yazık 🙂

    Gayet güzel yarıştı, tam da beklediğim gibi. Durdurulmasaydı daha iyiydi gerçi.

  290. vedat özkan avatarı

    Alonso ya tebrikler görüldüğü üzere ferrarinin 1.aracı abartıldığı kadar da yavas değil unutmamak gerekir ki perez sadece ferrari den değil mclaren redbull danda yaklasık aynı oranda hızlıydı
    ferrari bi kumar oynadı üstüne hamilton ın pitte kalması perez in tecrübesizliği de eklenince alonso istikrarlı sürüsü ile cokda zorlanmadan yarısı kazandı.Burdaki en büyük sorun sauber gibi bazı orta takımların lastikleri üst gruptan daha iyi kullanmasında eğer ön grup farkı açamazsa bugün olduğu gibi sc v.s o zaman lastik lerin aşınması noktasında arkadakiler ciddi baskı uyguluyorlar ben yarış performansı olarak alonsonun aracını ön gruptan cok uzak görmüyorum gayet rekabetci lastik asınması biraz daha fazla ama abartı oranında değil mclaren redbull da lotusa sauber e karsı lastik konusunda sıkıntılılar yalnız onların ferrariye göre avantajı sıralama lardaki üstünlükleri ferrari bunu bir türlü çözemedi bu ferrarinin en büyük sıkıntısı yarıs performansı değil.
    Son söz mercedes e gerçekten büyük hayal kırıklığı böylesine devasa bir marka üçüncü yılında lastik problemlerini çözememiş durumda.orta grup daki takımlar bile daha hızlı gelisirken mercedes ne yapmaya çalısıyor benim bu takımdan ümidim kalmadı artık söyledikleride bir sey ifade etmiyor yalan konusuyorlar yazık.schumacher için sunu söyleyebilirim güçlü kuvvetlisiniz ancak gücünüzü ortaya koyabilecek bir platform da değilsiniz schumacher in yeri orası değil.

  291. Tebrikler Fernando bugün Sauberden yavaş bir araba ile nasıl yarış kazanılacağını gösterdin.Bir tebrikte Pereze helal olsun gerçekten de harikaydı her zaman ve her yerde. Lewis istediğini yine alamadı. Yağmur lastikleri ile pistin en hızlısı Perez di ikinci Alonsoydu. Normal lastiklere geçildiğin de pistin en hızlı isimleri Webber ve Raikkonendi ve de kersi çalışmıyordu. Vettel ve Buttona gelirsek Hrt ler ile temas yaşadılar ve cezasını çektiler.Mercedeslere gelirsek söylenecek çok şey var yağmurda bile lastikleri bitti bu da ciddi bir sorun. Bruno Senna Williamsa değerli puanlar kazandırdı Pastora yine yazık oldu sanırım motorum problemi yaşadılar umarım ciddi bir sorun değildir.

    Şimdi iki hafta ara ve halen ben yarış içersin de güç dengelerinin takımlar arasın da tam olarak anlaşılmadığını düşünüyorum.
    Şunu söyleye bilirim Güzel bir sezon bizleri bekliyor.

  292. Beyler bu arkadaşı umursamayın.O kendi kendine yazsın dursun.

  293. Kazandık kazandık!Aman Yarabbi şoktayım ya!Bu araçla kazandık daha bir şey demiyorum.Yarıştan evvel yağmur duam kabul oldu.Bu sene yağmurda çok iyi işler yapacağız diye tahmin ediyordum.Eğer kuru zemin olsa belki tur yer belki güç bela 30 40sn geride 1 puan alırdık.Ama bu adama şapka çıkartıyorum.Tebrikler Alonso.

    Bu galibiyete çok ihtiyacımız vardı nerdyse 1 sene sonra galip geliyoruz.İtalyan ve İspanyol marşlarını cidden özledik.Şampiyona adaylarının puansız ayrılması özellikle en güçlü Button ve Vettel in ve bizden açıkça hızlı Schumi ile Grosjean sorun yaşaması üzerine Lewis'in ve Kimi'nin tempodan memnun olmaması zaferi getirdi.Kimse beklemiyordu bu puan farkı açılmasını engellediği gibi takımı farkı kapatması için gaza getirecek galibiyet oldu çünkü böyle güçsüzken,kötüyken kazanmasını başarmak çok ekstra bir katkıdır.

    Bu sene bize bol bol yağmur lazım olabilir.Ancak aracın lastik durumu için süspansiyonda ciddi modifikasyonlar şart,araca ayrıca çekiş lazım.Şimdi 3 hafta ara var ve Çine gidiyoruz.Orada da çok zorlanabiliriz bu zayıf araçla ama lastik aşınması buradaki kadar olmayacaktır hem hava koşulları hem de pist burası kadar lastik harcayan bir yer değil.

    Pereze kocaman tebrikler inşallah en kısa zamanda takımda görürüz onu cidden Massa ile işkence gibi bir sezon bizi bekliyor.

    Tüm herkese tebrikler ve pit stop ekibimize.Artık taktik ve pit sürelerimiz çok gelişti.Şu adama ne olur biraz rekabetçi araç verin.Liderden 0.3-0.4sn geri kalsak bile takmıyorum yeter ki verin.

    Avantiiii Fer Avantiiiiii Grandeee işte hakikatler ve onlar yanıldılar :))) tüm tifosilere armağan olsun.Coşun 🙂

  294. bu dominicalli ve massa olduğu müddetçe alonso da şampiyon olamaz.

  295. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    lay lay lay lay lay lay lay lay laaaaaa oooooo Fernandooo…..

    Hiç saklamayacam acayip yusufladım son 6 turda, yani perez dışarı çıkmasa kesin geçecekti Alonso'yu. O da acemiliği işte. Biraz fazla hırs yapınca hata kaçınılmaz.

    Aynen dediğim gibi ferrari dolu depo yarışın ilk bölümü diğer takımlar kadar hatta fastest lap yapacak kadar hızlı. Ne zaman ki araç hafifliyor başlıyor yavaşlamaya. Boş depo olayına çözüm bulunmalı, zetn sıralamarda da bu yüzden geri kalıyorlar.

    Ve Fernando, bu araçlan 1. mi olunur be kardeşim. Kendim koşup yarış kazanmış kadar sevindim.

    Ve Massa tabiki, 12. başlayıp 15. bitiridiği yarış için bakalım bu sefer ki bahanesi ne olacak. Nereye kadar kardeşim Fernand tek başına götürmeye devam edecek koca ferrariyi. Acilen adam gibi bir pilot gelmeli massanın yerine. Ya da Alonso'ya çift maaş versinler.

    3 haftalık araya girerken çok iyi oldu gerçekten…Akşam üstü de d-smart dan geleceklermiş, netten seğrettiğim son yarış oldu.

  296. Yeni yetmeler!!! :D:D çok iyi dostum

  297. ya sen nasıl bir pilotsun arkadaş bizi sevinçten yine çıldırttın…ALONSO

  298. ALONSO adamın dibisin çok iyi sürdün ve hakettiğin 1. liği aldın, bu arada yeni takım arkadaşında hayırlı olsun 🙂 button a üzüldüm biraz aceleci davrandı ve bu ona pahalıya patladı. carl bu sezon biraz zor toparlar onu ancak şerzinger teselli eder 😀

  299. Valla Alonso ve Perez gerçekten çok iyilerdi. Ferrarinin gerçek performansı bu değil denebilir ama Alonso her zaman hazır bekliyor, hep orda, en ufak fırsatta iyi sonuçlar alıyor… MERCEDES mühendislik harikası! Nasıl böyle hızlı bir aracı yarışta hiçbirşey yapamayan bir kamyona çeviriyorlar tebrikler.

  300. ksıkanma alonso en iyisi hadi alonso öne geçti hamilton arkasındaydı niye ona yetişemedi peki kıskanmayın be yeter

  301. ksıkanma alonso en iyisi hadi alonso öne geçti hamilton arkasındaydı niye ona yetişemedi peki kıskanmayın be yeter

  302. raikonen önde başlasaydı ilk 3 te olurdu.5. likte fena değil.

  303. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    ferrari aracının yarış temposu iyi, biraz gelişmeyle özellikle sıralama turlarında. Mücadeleye kolay şekilde girerler. Perez'e de tebrikler geleceğin pilotlarından olacağını gösterdi. Mercedes ise bundan sonra hep böyle olur. Yarışta berbat bir araç öndekilerle rekabet etmeyi bırak orta sıra takımlarına geçiliyor. Lastikleri bitiriyor hemen. Bizim tempomuz neden yavaş kaldı anlamadım. Perez'e bile yetişemedik hamilton ile. Yarış sonu açıklamalarından öğreniriz. Alonso'yu fazla sevmezdim bizim takımdan ayrılış şekli nedeniyle ama adam büyük saygıyı hakediyor. Berbat denilen ferrari ile ilk iki yarış sonunda adam zirveye oturdu. Bu çocuk kesinlikle iyi bir aracı hakediyor. Ferrari umarım gelişir ve saygı duyduğum alonso bizimle zirve mücadelesi verir.
    Massa hakkında ise yorum bile yapmıyorum. Sanırım artık perez'in ferrari'ye gelmesi kesinleşti.

    Pat fry araç bir anda değişik performans sergilemeye başlıyo diyordu test zamanında. Sanırım avustralyada'ki gibi burda da aynı şey oldu. Yarışın sonlarına doğru performansı değişiyor aracın. Ama berbat araçla iyi yarış çıkardılar. Bundan sonraki yarış için sorunlarını düzeltip güncellemelerle çok iyi bir yere gelebilir ferrari. Alonso'nun galibiyeti takımı ateşleyecektir ve bu adama iyi bir araç vermek için herşeyi yapacaklardır. Çünkü duygu patlaması oldu gördüğüm kadarıyla. Bende ferrari'nin bizimle rekabete girmesini çok isterim. Eski günleri hatırladım bir anda. Yeni yetmeler'de artık gittiğine göre ferrari'de önümüzdeki yarışlarda yeni şasimi yoksa güncellemelerle mi bilmem ama mücadeleye yakın olacaktır.

  304. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    GRANDE Fernando Alonso ! Tebrikler Şampiyon 🙂

    Perez'de Umarım En Kısa Sürede Ferrari'ye Katılır.

  305. her zaman olduğu gibi inanılmaz şans eseri öne geçerek alonso galibiyet aldı. bütün rakiplerinin başına talihsiz olaylar gelirken bütün bu olanlar alonsoya yaradı. geçen senede sadece 1 galibiyet alabilmişti. böyle şanslı bir yarıştı.
    sene sonundaki sonuç ferrari için değişmez. bu pilotlar la başarılı olamaz.

  306. Senin gözler bozuk kırmızı lastik mi getirilir malezyaya ah ulan perez tokatlayacaktın şunu ama hızınla gösterdin daha iyi olduğunu.

  307. Grosjean çarpışan otolarla, Karthikeyan da çim biçme makinesiyle yarıştığını zannediyor herhalde.

  308. Ahaha..Domenic çocuklaştı sevinçten Lauda'yla dans edecek nerdeyse.

  309. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    McLaren pit ekibini ve Ferrari'yi tebrik ederim.

  310. Yusuf  Hitay avatarı

    alonso ve perez müthişti. hadi massa'yı anladık da, kobayashi'nin takım arkadaşından bu kadar yavaş kalması, perez'in yağmur ayarı yaptığını gösteriyor olabilir.

    hrt önce button'ı(burda buttonda da hata büyük) sonra vettel'i hiç alakasız bi yerde puan barajının dışına itti.

    mclaren piti muhteşem işler yaptı bugün! ferrari piti ise her pitten belli bir avantajla çıktı, bu yıl en iyi oldukları nokta bu heralde.

    büyük konuşayım, mercedes'ten bu yıl hiçbir nane olmaz. yarış temposunda griddeki 7. takım olabilirler.

    mclaren pilotları ne geçiş lastiklerinde ne de kuru lastiklerde varlık gösteremediler, aynı şekilde redbull'da çok yavaştı.

    grosjean'ın kazmalığı hala üzerinde, bu çocuk böyle götüremez sezonu.

    williams günün iyi takımlarındandı.

    raikkonen ön sıralardan başlasaydı güzel işler yapabilirdi.

    e artık perez'in yeni koltuğu hayırlı uğurlu olsun 🙂

  311. sauberin temposuna baktım mercedesin temposuna. williamsın temposuna baktım mercedesin temposunaa. tororossonun temposuna baktım mercedesin temposunaa… offf offf…

  312. alonsoya da perez'e de ki daha çok ona tebrikler. bu **karthikeyanı olmasa ve lewisin ufak hatası sonuç böyle olmaycaktı ama bununla bir yere varılmıyor tabiki olan oldu. şansına bu kadar olur.

  313. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Alonsoya tebrikler.Komple pilot dediğin böle olur
    perezde kırmızı lastik mi vardı ben mi yanlış gördüm.

  314. Çok güzel yarıştı Mclaren yine aldığı ilk cebi koruyamadı işimize yaradı.Yağmur Ferrariye yaradı ne kadar kötü durumda olduklarını gördük Perez hata yapmasaydı tokatlıyordu alonsoyu sauberden bile yavaşlar demektir bu.Şampiyonluk şarkıları söyleyeceklerdir şimdi senede bir kere bu duyguyu yaşamaları yinede iyidir

  315. Bu ekstra puanlar ilerde işimize yaracacak Allah'ın izniyle.Geçen sene Kore'de F.A 'nın baskısına dayanamayıp pistten çıkan Hamilton ve bugünkü yarış Hamilton'ın ıslak performansını biraz sorgulatır herhalde.

    Takımlar şampiyonası mı?Biz ona çoktan havlu attık.

  316. schumiburak avatarı

    Alonso ya solenicek soz yok. tebrikler. ve mercedese solenicek hıc bısey yok artık. hadi schumacher spin atti felan diyelim 45 saniye yedi. rosberge ne demeli. yarıs performansı sıfır bu adamin. schumacher genede onunde bıtırdı rosbergin.

  317. yaw nasıl bi araçtır bu hafifledikce yavaslıyor 1 tur daha olsa Perez yine yetişecekti…..Alonso admın dibisin şöförün ham maddesisin …:D

  318. yaw nasıl bi araçtır bu hafifledikce yavaslıyor 1 tur daha olsa Perez yine yetişecekti…..Alonso admın dibisin şöförün ham maddesisin …:D

  319. Bu ekstra puanlar ilerde işimize yaracacak Allah'ın izniyle.Geçen sene Kore'de F.A 'nın baskısına dayanamayıp pistten çıkan Hamilton ve bugünkü yarış Hamilton'ın ıslak performansını biraz sorgulatır herhalde.

    Takımlar şampiyonası mı?Biz ona çoktan havlu attık.

  320. forza raikkonen  avatarı
    forza raikkonen

    perez önümüzdeki sene ferrari'ye gelirse ferrari'de düzgün bir araç yaparsa eğer
    perez ve alonso'yu tutabilene aşk olsun. dikkat ettimde perez ve alonso'nun tarzıda bir birine çok benziyor araçta rahat ve hızlılar. bu arada ben KiMi RAiKKONEN hayranıyım ama ferrari'ciyim perez son anlarda yüreğimi ağzıma getirdi. allahtan dışarı çıktı yoksa galibiyet gitmişti.

  321. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    bu araçlar bu sonuç gerçek bi mucize, araç gerçekten sanıldıgı kadar kötü, perez acemilik yapmasa yarışı kazanmıştı…..

  322. yeni düzeldi

  323. KARTİKHEYAN a TESEKKURLER ONEMLI PUANLAR VERDİ FERRARİYE..:D

  324. perez biraz sakin olsaydı alabilirdi yarışı..
    alonsoya tebrikler, sakin yarıştı ve kendisinden daha hızlı araçlara geçilmedi. yağmur kumarından birinci çıktı.

    schumacher ve button bahtsız bedevi oldular bu yarışta.

    ve kimi'nin canı sıkıldı ve en hızlı turu aldı yine. bence bu yarışta yeteri kadar lastikleri iyi kullanamadı fakat 3. sektörde lotus çok yavaş kaldı.
    gelecek yarışlarda korksunlar kimi geliyor 🙂

  325. bnde sorun yok site inanılmaz hızlı çalışıyo

  326. bnde sorun yok site inanılmaz hızlı çalışıyo

  327. Mercedes GP avatarı

    Bal Bal Bal ekmek getirin biraz sürecem ilk iki pilot bal mal ama kazandı

  328. bekle ben ferrari geliyorum..

    imza : perez

  329. avanti avanti sebastian vettel

  330. ALonso griddeki en iyi pilot olduğunu ispatladı. Sanırım kimsenin bu zafere diyecek bir şeyi yoktur. Aracın süründüğü belliydi.

  331. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    bazıları bununda sebebinin alonso olduğunu düşünmez umarım….
    site bile dayanamadı beee :))

  332. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Alonsoya ve Perez'e helal olsun gerçeken müthişlerdi..Mercedes'e söyleyecek sözüm yok.

  333. Siteye giriş neden bu kadar sorunlu, sadece bende değil sanırım bu problem!!!

  334. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    :)) hişşşş herkes sussun, mesaj yerine ulaşmıştır umarız…..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir