Sauber, Ferrari'den Emir Aldığı İddialarını Yalanladı

yazar:

kategori:

Perez’in Fernando Alonso’ya yaklaştığı bölümde takım telsizinden “Dikkatli ol. Bu puanlara ihtiyacımız var.” yönünde mesaj verilmişti. Bu mesajın ardından bazıları, Sauber’in uzun senelerdir motor tedarikçisi olan Ferrari’nin direktifi sonucunda böyle bir şey söylediğini düşündüler.

O telsiz konuşmasından kısa süre sonra Perez pist dışına çıkarak zaman kaybetti ve yarışı Fernando Alonso kazandı.

Sauber “Ona dikkatli olmasını, sonuca ihtiyacımız olduğunu söyledik çünkü tüm rakiplerimiz puan aldılar. Sonuca ihtiyacımız olduğu için o açıklama yapıldı, pozisyon için değil. Bu yüzden bazı yanlış anlaşılmalar oldu. Arkamızdaki tüm orta grup sürücüleri puanlar aldılar ve pozisyondan ziyade sonucu korumamız önemliydi.”

“% 100 Ferrari ile bu durum konuşulmadı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Bu hareketle Sauber 1 yillik bedava Ferrari motorlarini, Perez de Ferrari`de ikinci koltugu kapti :))

    Saka bir yana ben inanmadim bu komplo teorisine..

  2. yorumuna teşekkür ederim arkadaşım..altta yaptığın yorumundaki çizgine geri dönmüşsün..

  3. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Ah Aziz burda da mı karşımıza çıktın!!!! 🙁 (Bir Fenerbahçeli) şimdi çekilsin silahlar ve herkes birbirini vursun tüm imkanlarıyla!

  4. Öyle ya da böyle bir yarış daha geçmiş oldu.. Haber Ferrari'yi ve Sauber'i ele alıyor ancak ben bu haberi okurken aklıma başka bir şey geldi..

    Sauber pit ekibine ve pilotuna tebrikler.. İkincilik onlar için büyük başarı. Eğer Sauber bu yarışı birincilik ile bitirseydi "Petronas" camiasının yüz ifadelerini görmek isterdim.. Gerçi ikincilik karşısında da çok bozulmuşlardır zira yıllarca dillerde "Sauber Petronas" bugun Mercedes Gp'nin ana sponsoru, ne yazik ki Mercedes Gp ortalarda yok..

    Mercedes Gp'nin bu yarışta sadece Petronas gibi büyük bir sponsorun hatrina daha iyi olması isterdim. Zira Schumi de kanser olmak üzere ama ne sabır varmış arkadaş, adamcağız bir kere çıkıp da mızmızlık yapmıyor ! Helal olsun…

  5. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Sauber boyle bir iddiayi yalanliyorsa ortada ciddi ciddi suclamalar varki aciklama yapa zorunlulugu hasil olmus.

    iddialari ortaya atan uc bes Trf1uyesi ferraricilerin tabiri ile antiferrariciler olmasa gerek.

    f1i seyreden binbir cesit insan var.dini dili irki yasi tuttugu takim pilot ne olursa olsun F1malezya gp sini seyredenlerin %10u bile ki daha fazla boyle bir yol vermeye inaniyor boyle bir durumdan spheleniyorsa var birsey kardesim.kimse kimseyi kandirmasin.

    son 5tur pilotun ucusa gecmis diger yandan da transa decmis full konsantre geliyor.alonsonun vites kutusuna girmis sen adami bir telsiz mesaji ile dagitiyorsun.demek istedigin her ne ise disardan seyreden boyle anlar.riske etmek istemeyen takim olayin bu boyuta gelecegini tahmin eder benzin tasarrufu yap derdi daga 40 45 nci turlarda olur biterdi.kimsenin kafasina suphe koymaya gerk yoktu.

  6. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Haklısın, ama bir an çok kızdım, ben daha yeni yazmışım o yazıyı, hemen ardından bu yorum beni çok kızdırdı. Ferrari hakkında hoş olmayan pek çok yorum var, ama benim yazımı okursan ben zaten onları savunmuyorum, onların yazdıklarına da karşı bir eleştri var zaten. Ama bu yoruma da ne denilebilir, bu tam bir kışkırtma, baka bir amacı yok bu yorumun. Haklısın, belki bazı sözlerim ağır ama kızgınlığıma ver, ben hiç bir F1 taraftarının bu tür bir yorum yapmasını tasvip etmem, göz yummam, sinirle bende çizgi aştım, ona lafım yok elbette ama biraz sağduyulu yorumlar okusam ne benim sinirlerim yıpranır, ne de siz benim ağır sözlerime maruz kalırsınız.

    Eleştrinde haklısın, teşekkür ederim. Ama Ferrari'nin zaten düşmanı ver deyip ağzına geleni söylemek mi doğrusu, yorumunu yaparsın adam gibi, karşındaki dinlemezse de uğraşmazsın. Benim yorumuma Avanti arkadaş tekrar yorum yapmış, o tavrında haklı olduğunu düşünüyor, ben de ona artık bulaşmam mesela. Ferrari düşmanlarını varsa, bir o kadarda Ferrari taraftarı olup Ferrari düşmanı olan var.

  7. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    onur ömer öztürk biraz ağır ol bakalım.sayfanın başına git ve hakaret edeceğin asıl kişileri orada gör.yazana değil yazdırana bak.

  8. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Prensiplerim vardır, olmayacak kumaştan elbise dikmem, nasıl ki Herkül, Sıpa2000 adam olamayacaksa, senden de adam olmayacak, kumaş farkı işte

  9. arkadaşım yoruma kızabilirsin de o yoruma cevap veriş şeklin de bir ilginç "hay ben senin gibi taraftarın da.." ne demek?

    bu sitede kimse kimseye düşman yaratmıyo..mevzu şu an ferrari olduğu için sölüyorum zaten onun doğal düşmanları mevcut..

    malezya gp si yapıldı yapılalı yapılan yorumları bir alt alta topla ne demek istedimi anlayacaksın!!!

  10. 40 turluk egzos gazını hatırladın mı yada çaylağın ardında kaldığı sezonu.

  11. Sen beni sorgulayacak seviyede değilsin arkadaşım.Yazını da okudum ayrıca.Ama sen bunu böyle burada yazmayla ancak o beğeni aldığın 13-15 adama gösterebilirsin.Git de bunları yok kek mek yok herkül yok spa2000 yok Abu dhabi kuyruk acısı diye geçinenlere söyle.

  12. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Allah'ımm komedi filmi . Ya böyle bir şey olabilir mi ? Şu şike davalarını cok yakından takip ediyorusunuz , Bilinçaltınıza yerleşti herşeye şüphe ile bakıyorsunuz herhalde.

    Her şey anlaşmalara bağlıdır . Ferrari ne demiş olabilir ki ? "Perez geçmesin yoksa bir daha size motor falan vermeyiz"mi =)))))))))) ya bırakın bunları adamın o kadar zorlamaktan , her dk . Fastest Lap , Fastest Lap yapmalarından anlaşıldı , Çok hırçındı , tecrübesizliğiyle de yolda duramadı . Bunun açıklaması budur.

    Millet gitmiş , Montoya'yı harcamışlar Kimi için de Hamilton'a yazık olmuş da..

    Kimse de demiyor ki Barichello – Schumi ikilisinde Ferrari'de nerdeyse her yarış yapılıyordu bu .. Barichello'nun çok yarışı var kenara çekilip Shumacher'e yol vermişliği .. Dediğiniz Gibi 2007 Brezilya'da Massa ,Raikkonen'e, 2008 Çin'de Raikkonen Massa'ya kenara çekilip yol verdi . Ya bunlar olabilir , Takım içi emirler Legal'dir neyin rahatsızlığı bu.

    Mesela Futbol maçında Teknik Direktör'ün "Santrafora asist yapın o Gol atsın"demesi haksızlık mı? O olmasa Raikkonen şampiyon olamıyomuş , o olmasa Hamilton daha erken şampiyon oluyomuş . O zaman Singapur'da Benzin hortumunu Massa'da unutan Ferrari pit ekibi de McLaren'den mi emir aldı ?

    Kesinlikle inanmıyorum bunlara. Soylenıcek tek bir sey varsa , Bu yarışı Tecrübe kazandı.Buna Perez'in gençliği de , Sauber pit ekibi de dahil..

  13. aynen yüzeysel bakan insanlardan bu spor arındırılmalı

  14. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Yazık bize kardeşim, cidden yazık. Boşa konuşuyoruz resmen, biz hangi ortama girsek içine etmekte gecikmiyoruz. Bir şeyi de adam gibi yapalım ama yok, işimiz gücümüz çirkeflik. Ben taraftara biraz adam olun diyorum ama nereye kadar ki? Sözde spor gazetelerimizin başlıkları, manşetleri bile laf sokma üzerine kurulu, şu sitedeki başlıklar bile olay yaratmak için düzenleniyor resmen, açık açık belli. Bizim basınımız adam olamıyorsa, izleyicimiz bunları gördükten sonra nasıl adam olsun ki? Bizim insanımız sopayı yemeden adam olmaz, eşek misali yiyecek köteği, ancak aklı başına gelecek, laf söylemeyle olmuyor. Yüzsüz olmuş herkes, pişkin pişkin devam ediyorlar, insanda biraz utanma arlanma olur ama nerdeeee. Çok sinirliyim kardeşim, hemde çok. Futbolu değiştiremeyiz belki ama F1 taraftarı belki biraz seviyeli olur, biraz daha entellektüel bir spor haline gelir, elit bir kitle oluşur ülkemizde diye umutlarım vardı, ama her geçen gün tükeniyor, çok üzücü

  15. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Bak ben aşağıya ne yazmışım dün gece, ama okumak zor geldi değil mi, çok uzun yazdım çünkü. Okumadan yorum yapmaya alışıksın değil mi arkadaşım? Zamanında olmuş bitmiş konuları hala açmaya, hala tartışma çıkarmaya çalışıyorsun, sonra da McLarenciler şöyle, Kimiciler böyle demeyi biliyorsun değil mi? Kaşınıp kaşınıp sonra da başkalarını suçla, ne güzel valla. Dur bende yapayım yaa, ne kolay. Ben burada biraz adam olun diye satır satır yazacağıma, derdimi anlatacağıma ona lafı koyayım, buna lafı koyayım, ooh ne güzel. Başım göğe de erer herhalde o zaman, değil mi, mesela senin şimdi başın göğe erdi, takımın da zaten sen bunu söyledin diye 10 sn hızlandı, difüzöre ne gerek var, takım senin gibi 10 tane adam bulsun, siz geliştirirsiniz aracı.

    Hay ben senin gibi taraftarın da, yazık ulan yazık. Ferrari gibi bir takıma insanlar düşman oluyorsa, sırf senin gibiler yüzünden. Ferrari, ki F1 tarihinin en eski takımı olmayı geçtim, F1'den fazla tarihi olan bir takım, tarihini masal gibi okuduğum, nice zorluklardan tekrar doğmuş, Nazi bombardımanlarından kaçıp ağırları atölye haline getirip F1 aracı yapmış bir takım, senin gibiler sayesinde saygı bir yana, düşman ediniyor kendine. Sen takımına destek olmak değil, sen takımına zarar veriyorsun, saygıyı haketmiyorsun arkadaşım, bu yorumla sadece itici olursun

  16. Ne garip.Formula 1 tarihinin en büyük hırsızlığına imza atmış takımın taraftarları gelip burada Ferrari'ye laf atıyor 🙂 Sezonu da söyleyeyim ki bazı arkadaşlar hatırlamakta zorlanmasınlar;pilotlarının debriyaja adam gibi basamadığı için şampiyonluğu kaybettikleri sezon 🙂

  17. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    snan kardeş bilmiyorsun.kimi 27 puanda montoyada 16 puandaydı va daha 12 yarış daha vardı.henüz sezonun yarısı bile olmamıştı.montoya pitten çıktığında 3.değildi.david colutardın arkasında 8.olarak çıktı ama out olanları filanda sayarsan sonlara yakın bir yerde çıktı.çıkar çıkmaz da siyahı gösterdiler zaten neye uğradığını bilemedi.takım da uyarmadı.herneyse bu mclarenin bileceği iş.ama yukardaki kardeş hileden hurdadan eşitlikten bahsedince aklıma geldi yazdım.

  18. Montoya sc girdiğinde pit girişini geçmisti pistte geri geri mi gidecekti napıcaktı sen hala neden bahsediyorsun izlemediğin yarışı araştırıp boşuna gözünle görmüs gibi yazma ben gördüm biliyorum 7 sene onceki farkları sadece izlediğin hatırlaya biliyorsan süper zeka ötesi bir durum olmalı baksana Kimi Montoya farkını ezberlemişsin hiç aklına geldi mi Mclaren takımı Kimi yi öne geçirmek istese montoya ya az yakıt koyup onu erken pite aldıktan sonra hafif araçla Kimi yi pistte fastest lap larla öne gecirmeyi kardeş sen söylediklerine kendin inanmıyorsun google dan arayıp bir yarıs bulup onu savunmaya çalışıyorsun bilip bilmeden atip tutuyorsun yok ben yarışı izlememisim cart curt başımda mıydın da biliyosun yanımda mıydın bilader nedir olay

  19.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012
    Hem Alonso nedenli seviliyor onu bir açıklayında bilelim.

    Xabi değil Fernando'dan bahsediyoruz.

  20. ben yıne bır kontrol edeyım kacıncı cıkmıs 🙂 3 diye hatırlıyorum

  21. cok ıyı yazmıssın tebrık ederım

  22. Takım emri var yada yok. Ama mesela Avustralya'da Toro Rosso'lar kolay yol veriyor Redbull'lara diye bazı ferrariciler ayaklanmıştı buda aynı hikaye. Tam olarak aralarında motor dışında bağ olmasada geçmiş yıllarda hep Ferrari'nin parçalarını deneyen Ferrari pilot akademisi pilotlarını yarıştıran Sauber'in de Ferrari'nin sözünü dinlemesinden başka doğal ne olabilir! Ayrıca Sauber'in yarışı kazanamaması sorun olmaz ama Ferrari'nin aracının kuru zemindeki hızını da düşünürsek yağmursuz yarışlarda şuanda galibiyet alması çok zor olduğu için ve Ferrari'nin yarış kazanamadan bir sezon kapatması Maranello'da çok büyük bir baskıya neden olurdu. İşin özeti tam olarak bir emir olmasa da Sauber Ferrari'ye şirin gözükmek adına da böyle bir işe girişmiş olabilir. Perez'in üzülmemesinin nedeni de Önümüzdeki sene %99 Ferrari için yarışacak olmasıdır. Yine de yarışın kahramanıydı.

  23. hıc olmazsa o yarısta pıt stratejısıyle kımı one gectı massa kaza yapıp kımıye yarıs kazandırlmadı ya da motor tahsıs edılen edılen takımın pılotu yol vermedı raıkkonene..adamların ıcı curumus arkadas yok perezın orda kontrolu kaybetmesı cok normalmıs vs vs ..yukardakı arkadaslardan bırı durumu gayet ıyı ozetlemıs o yuzden tekrar degınmeye gerek yok okuda ogren bır seyler

  24. sonlara felan dusmemıstı montoya 3. sıraya gerılemıstı rai 1 kendısı 3. sıradaydı ayrıca raikkonen sampıyonluga oynuyordu tabıkıde takım bır pılotuna oncelık tanımak zorunda..burada tartıslması gereken farklı takımların bırbırını sırf maddı cıkar ıcın kollaması..para var huzur var arkadas santander var huzur var …

  25. Tuttuğu pilotun alonsonun gittiği takıma gitmesini istemeyenlerde var benim gibi.Hem Alonso nedenli seviliyor onu bir açıklayında bilelim.Şimdi bir anket yapsalar en fazla üçüncü olursunuz.O yüzden gocunma yok bizde.Siz böyle sadece bir nick için ortalığı kasıp kavuracağınıza,çok sevdiğiniz pilotunuza daha da çok taraftar nasıl sağlarız onun için çalışın bence çalışırken de temiz çalışın çamur atmayın kimseye.

  26. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Madem öyle :))

  27. Tam açıklarmısın anlamadım bundan 7 8 sene önce pite girme stratejisi yoktu demişsin fakat bir yarışta tam hatırlayamıyorum Alonso 1. Schumi 2. aralarında 3 sn fark var Alonso Pite giriyor ondan sonra Schumi başlıyor fastest laplara böyle 3 tur fastest yaptıktan sonra pire giriyor ve döndüğünde Alonso'nun önünde oluyor ve böyle bir çok hikaye … Saygılar..

  28. Nasıl insanlarsınız ya. Glock yağmur yağarken herkes pite girdiğinde son turlarda girmemişti ve öne fırladı ama yağmur yavaş yavaş hızlanınca glock o lastiklerle tutunamadı arkasındaki 2-3 pilota geçildi bunlardan biriside Hamilton'du. Neyin kafasındasınız siz. Çamur atmaya çalışırken önce bir düşünün çünkü ilk elleriniz kirleniyor.

  29. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    crasher anlaşıldı o yarışı izlememişsin eğer izleseydin hilden hurdadan bahsetmez kimi nasılsa geçerdi demezdin.ben o yarışta renolardan bahsetmiyorum.övdüğün mclaren ve kiminin montoyaya yaptığından bahsediyom.montoya yarışın başından beri kiminin önündeydi.bu durum 47 tur boyunca böyle devam etti.yani 47 tur boyunca kimi montoyayı takip etti.47 de sc girdi.sc girince pistteki tüm araçlar yavaşladı ve konvoy haline geldi.sc varken pist üstü konumu diye bişey kalmaz.pit girişine geldiklerinde montoya girmeden devam etti ve arkasındaki tüm araçlar pite daldilar.eğer montoya pite girseydi hemen arkasındaki kimi en az 12 saniye bekleyecekti.Bu da kiminin en az 10 sıra kaybetmesi demekti.montoya hariç herkes pitini yaptı.montoya bir tur sonra içeri girdi ve malesef kırmızı ışığa yakalandı.telsizden dahi uyarılmadı.sonuçta lider giden mclaren pilotu siyah bayrak gördü.bundan daha iyi fırsat olmazdı.lider fisi out oldu.sonra lider alo da out oldu.kala kala montoya kaldı onu da dennis out etti.seninki de zafer kazanmış oldu.4.lükten 1.liğe çıkıverdi.

  30. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    kirve12 doğrudur kimi yapılması gerekeni yapmıştır ama bazı arkadaşlar kiminin bunlara bulaşmadığını takım emri almadığını ve gerekirse mekanikere küfredip tam gaz gideceğini savunuyor.O örneği bu yüzden verdim.

  31. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    aferin en azından virajı alamayarak bu işi halletti.
    Ferrari bu fedakarlığını ödüllendirecektir.

  32. heikki 1088 avatarı

    Puanlara ihtiyaçları varsa zorlamamalarını söylemek gayet normal. Diğer yandan daha hızlıysan ve geçebileceğini düşünüyorsan da 5 puan fazla göz çıkarmaz. Sanırım geçemeyeceğini düşündü çünkü ne olursa olsun, Sauber gibi takımlar yarış kazanırlarsa büyük sükse yaparlar. Bunu da hiçbir kuvvet engelleyemez…

  33. Gayet güzel yazmışsın, teşekkürler.
    Eyvallah, duygulara tercüman olmanın üzerine katılamadığım tek bir satır göremedim.

    Mesele şüphe meselesi değil zaten bizde şüphelendik mesele bunun yaygara yapılış biçimi, karşısında ki insanları afedersin duygusuz, beyinsiz insanlar yerine koyma meselesi.
    Şahsen benim itirazım hep buna oldu.

    a: – "o an Ferrari ve Sauber takımları arasında bir görüşme olamazdı, takımların birbirlerinin garajlarına gitmesi gözden kaçmazdı, telsiz konuşmalarının ise tamamı FOM tarafından dinleniyor."

    Bunu burada ki çoğu kişi ya bilmez yada her an aklına getiremez!

    b: – "Ama Peter Sauber akıllı adamdır, o an takımdakiler ile konuşup, bu işte hediye edilen bir zaferin, takım açısından onlara daha büyük bir avantaj sağlayabileceğini düşünmüş olabilir pek tabii ki. Ferrari bu durumda Sauber takımına bir güzellik yapacaktır, bunu karşılıksız bırakmaz. Bunların hepsini düşününce Ferrari bu işe karışmamış bile olsa bir şeyler dönmüş olabilir."

    işte bunu böyle anlatsa insanlar canımızı yese.

    Öyle bir konuşuyorlar ki gören de sanır insanların sağ omuzundan oturmuş izlemişler herşeyi,
    neymiş gerçekler miş bunlar.
    İnsan bir gerçeği herkes tarafından bilinmiyorsa ispat ile anlatır arkadaş yok bunların derdi başka.
    Geçen gün o yapmıştı dur şimdide ben yapayım.
    VALLAHİ BİLLAHİ biri uzaktan baksa da hak etmiyorsunuz şu sporu, sanayii dese yalan olmaz.

    Gelin şu noktada site editörlerinin de kabahati var. Vakit akıyor, herşey aynı kalıyorsa üstüne üstlük istenmeyen aynı hareketlere prim yapacak yollar oluşturuluyorsa kusura bakmayın rahatsızlığınızı ortadan kaldıramazsınız şu siteyi de adam edemezsiniz.
    He aynı gönüllü insanlardan oluşuyordu yani demi pardon.

    Arada yaparız, herkes yapar, bende yapıyorum, çılgınlıklar olur, sataşmalar da olabilir taraf, tarafgirlik söz konusu olur malum ama bu zamanın çoğunluğunu kapsıyorsa bizde problem var demektir.

    Velhasıl kelam bildiğim birşey var bu ülkenin sevdiğim insanları taraftarlık nasıl olur hiç bilmiyor, fanatizm ile körlüğü, anlayışsızlık ile görüşsüzlüğü birbirine karıştırıyor. Böyle de devam eder dururuz.
    Bir gün siz birine laf koyarsınız, başka gün size koyarlar. Açık verme ki vurmasınlar, vurma ki açığını bulmasınlar….

  34. Onur Ömer Öztürk ellerine sağlık benimde isyan edesim geldi ama sen hızlı davrandın:)

    Eski defterler açılmış ama bu yarışla hiç alakası yok onların misal brezilyada kimi şampiyonluğa gidiyordu almanyada alonso kazanırsa kesin şampiyon diyebiliyor muyduk?

    Bu arada bazı zorlama yorumlar var(önceden konusuldugu gibi)bence bu yorumu yapanlar yarışı Alonsonun kazandığını anlamaları lazım sırf Alonso kazandı diye bu kadar gülünç yorumlar yappılmaz ki.
    Ha Alonsonun bu konuda sabıkası yok mu var ama ayrıcalıklara sahip olmak için bunları hak etmeniz lazım Alonso bunları hak etmiş bir pilot.

  35. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Üzülüyorum açıkçası, yorumları okudukça bir sporsever olarak kırılıyorum. Neden bu tavır, kimin kime ne garezi var? Derdiniz ne arkadaşlar, yazık değil mi?

    Açın bakın bakalım yarış sonrası "Malezya'daki Karmaşık Yarışta Zafer Alonso'nun Oldu" başlıklı yazının altında ben ne yorum yapmışım. Ben yarış hemen bittikten sonra şüphem olduğunu yazdım, daha podyum seramonisinde, daha bu haber siteye düşmeden önce. Şüphem oldu benimde ama ben Ferrari şöyle aşağılık bir şey yaptı, zamanında şunu yaptı demedim kimseye, kimsenin takımını aşağılamadım. McLaren'den bazı arkadaşlarla hep takıştık, tanıyanlar beni bilirler, onların paranoyalarına hiç bir zaman izin vermedim ama onların takımlarına da hiç dil uzatmadım, çünkü McLaren benim için çok değerli bir takım, Ferrari'nin de olduğu gibi, Williams'ın da olduğu gibi. Bu takımlara dil uzatılması beni üzeri, biri Williams kimmiş dediğinde başarılarını sayarım, bilsin öğrensin isterim, biri Ferrari hakkında ileri geri konuşursa savunurum, çünkü çoğu zaman okuduklarım mantıksız ve mesnetsiz laflar, biri McLaren hakkında eski defterleri açınca sustururum, çünkü geçmiş gitmiş, kapatılmış konulardır.

    Ben barışçıl bir insan oldum çoğu zaman, en azından olmaya çalıştım, ama şimdi yine okuyorum ve hala RB'nin McLaren'in Ferrari'nin Kimi'nin vs bir çok konuda suçlanması neden? Burada şüphe uyandıran bir konu yokmu derseniz var derim, ama işin iç yüzünü bilemem. Bazı arkadaşlar demiş ki, o noktada bilinçli olarak hata yapmak yarışa mal olabilirdi, kum havuzu vs, doğrudur. Bu kadar kritik bir yerde bu tür bir kumara girilmez, başka yerde bir sözde hata yapılır idare edilirdi. Ama takım Perez'i geç pite aldı, zaman kaybettiler vs, yani hala tam tatmin olmuş değilim.

    Ama bu konuda şöyle de bir gerçek var, o an Ferrari ve Sauber takımları arasında bir görüşme olamazdı, takımların birbirlerinin garajlarına gitmesi gözden kaçmazdı, telsiz konuşmalarının ise tamamı FOM tarafından dinleniyor. Yarış öncesi anlaşmaktan bahseden bazı sivrizeka arkadaşlar acaba yarış öncesi böyle bir durum olacağını tahmin edebiliyormuydu? Bana deseler Alonso birinci, Perez ikinci olacak diye, ….. git derdim açıkçası, yani önceden böyle bir konuşma olması mümkün değil. Ama Peter Sauber akıllı adamdır, o an takımdakiler ile konuşup, bu işte hediye edilen bir zaferin, takım açısından onlara daha büyük bir avantaj sağlayabileceğini süşünmüş olabilir pek tabii ki. Ferrari bu durumda Sauber takımına bir güzellik yapacaktır, bunu karşılıksız bırakmaz. Bunların hepsini düşününce Ferrari bu işe karışmamış bile olsa bir şeyler dönmüş olabilir.

    Ama bunu adam akıllı yazmak, derdini anlatmak var, birilerinin tuttuğu, sevdiği, desteklediği takımı aşağılamak, karşınızda yazan F1 severe hakaretler yağdırmak var bir de. Her insanın kendine göre fikirleri vardır, kimse kimsenin fikirlerini benimsemek zorunda değil, okuruz, birbirimizin fikirleri hakkında mantık yürütür, fikirleri çürütmeye çalışırız, yada destekleriz, katıldığımızı belirtiriz, bunların hepsi çok normal. Benim gibi düşünmeyen tüm arkadaşlara hep şunu demişimdir, mantık çerçevesinde, akılcı yorumlar yapın ve derdinizi düzgün açıklayın, cidden bir mantığı varsa kabul ederim. Ama seviyesizce yapılan hiç bir yoruma saygı duyamam ben.

    Biri Kimi'yi aşağılarsa çok yazıktır, Kimi'nin kime ne zararı oldu? Ama Kimi taraftarı da Ferrari'yi aşağılarsa anlayış göstermem, bu bir iş, bir pilot işinden kovulabilir, bir pilot işini iyi yapmıyor da olabilir, bir pilot iyi bir pilot olsa bile o takımın ihtiyaçları başkadır, onları karşılamıyor olabilir, ama hakaret etmeyi gerektirmez. Bir Ferrari taraftarı, McLaren taraftarına saldıramaz, hakkı yoktur, tıpkı bir McLaren taraftarının da Ferrari'ye hakaret edemeyeceği gibi, çünkü Ferrari sadece kendi işini yapar, yarışır, kimi zaman kazanır, kimi zaman kaybeder ama hiç bir takıma zarar vermemiştir. Akılcı olarak olaylar konusunda yorum yaparsınız, şüpheleriniz varsa söylersiniz, olur biter, bu kadar.

    Ama derdinizi efendi olup düzgün bir üslupla yazmak bu kadar mı zor geliyor arkadaşlar, bu konuda birilerini suçlamak yerine, sadece bazı şüphelerim var diyebilmek bu kadar mı zor. Kim gerçekten Sauber garajı içinde konuşulanları duydu, orada bulunup konuşmalara şahit olan var mı aranızda? Ben orada değildim ve sadece şüpheli gelen bazı izlenimlerimi yazdım ama siz nasıl emin olabiliyorsunuz, hiç anlamıyorum. Şimdi diyelim ki bu tür bir komplo olmadığı kesinleşti diyelim ki, herkes yüzde yüz emin, kanıtlar var, siz bunca söz söyledikten sonra, Sauber kesinlikle bunu yaptı, her şey ortada gibi emin konuştuktan sonra, burada başka insanların yazılarına hangi yüzle yorum yapacaksınız, hiç utanmayacak mısınız. Ben burada bir köşe yazısı yazarken hata yapmıştım, yanlışlıkla Hill'in şampiyon olduğu yıl Villeneuve şampiyon oldu yazmıştım, ve bir arkadaş düzeltti sağolsun ama onu hala unutmam, aradan belki 2 yıl geçti, ama o an o düzeltmeyi görünce ben utanmıştım, bilgileri paylaşırken yanlış bilgi vermiştim ve birilerini yanlış bilgilendirmek bence çok büyük bir hatadır. Ama siz nasıl utanmadan bu kadar kesin konuşabiliyorsunuz. Ben bu kesin yorumlara ne yazık ki saygı gösteremiyorum. Biraz üsluba dikkat edelim arkadaşlar, spor sever biraz daha ahlaklı olsun, biraz daha sağduyulu olsun, biraz önem versin istiyorum. Hangi pilotu desteklerseniz destekleyin, takımınız ne olursa olsun, saygı duyun, rakibiniz düşmanınız değildir, o sizin sporu zevkli hale getirendir. Alonso pistte tek başına turlasa, her yarış birinci olurdu, ama bundan heyecan duyarmıydınız? Bugün Alonso taraftarı, Ferrari taraftarı seviniyorsa, bu diğer takımlar varolduğu için, bunu unutmayın

  36. Tek kelimeyle muhteşem yorum.

  37. bizler kimiyi çok ama çok iyi biliyoruz yarışa gitmek yerine karaoke partilerinde gününü gün eden

    koca ferraride massa dan medet uman biridir kendisi

    buda onu okadar bir üst seviye ye taşıyor..))

    son olarak kovulduğu takımın Alonsoya olan ilgisi tüm rai cileri çileden çıkarmak için yeterli

    tabi Alonso ile koca bir sezon şampiyona mücadelesi verip sadece patlayan motorlarla gönüllerin şampiyonu olmak ise

    hiç unutmayacak bir kuyruk acısıdır.

  38. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Ben zaten burada (sadece bu haberi değil, tüm haberleri kastederek) okuyunca isabetli olduğunu düşünüyorum açıkçası. Spordan anlamak bir yana, anlamadığı konuda bir de yorum yapmaya çalışan, kulaktan dolma bilgileri gerçekmiş gibi yedirmeye çalışıp, bu fikirlere körü körüne inanan, karşısında bilinçli birisini bulunca da, kendi cahilliğinin farkına varacağına, bilen adamı aşağılayan bir tutum sporseverlik değil.

    Ben bazen bu projenin devlet tarafından üstlenilmesinde başka sebepler arıyorum, bizim hükümetlerimiz parayı cebe cukka yapmak için her türlü projeye sahip çıkar, sanırım İstanbul Park pisti de böyleydi, inşaattan parayı cebe indirdiler, şimdi kimsenin umurunda değil, ne İTO, ne TOSFED, ne de hükümet kılını kıpırdatmıyor, birilerinin çıkarları bitmiş bu pistler, bu sene kamyonlar yarışır, o da F1'i kaybetmekten doğan olayları yatıştırmak için, 5 yıl içinde herkes pistimiz olduğunu unutur, kamyon yarışı bile yapılaz artık

  39. ama adamın aklına gelmiş, bana da oluyo arada. Bugün 2004 Fransa geldi aklıma benimde. Hiç alakası yok falan

  40. Raikkonen ayrıca 2.liği Massa'ya vermesini önemsemedi.
    Raikkonen "Dediğim gibi takımın beklentilerini ve bizim isteklerimizi biliyorum, bu yarış ve kazanacak ya da kaybedecek bir şeyim yok. Takım için sürüyorum."
    "Bu normal bir durum ve Mclaren ile mücadele edemememiz dışında herşeyden memnunum."
    "Araç çok kötü değildi ancak hızımız yoktu." dedi.

    O şartlarda yapılması gerekeni yapmıştı Kimi,Mclaren taraftarı olarak bunu söylüyorum..

  41. Ben bu olaya takımlar penceresinden bakmıyorum.Sonuçta eskiden de F1 de tiyatro oynandığını görmüştük.Takımlar bunu yapabilir.
    Ancak bizim bunu burada tartışmamızın hiçbir anlamı yok sonuçta 2010 almanyanin takım emri olmadığını düşünenler de var.Birbirimizi ikna etmemiz çok zor.
    Ama tersten düşünürsek mesela bugün Alonso 2. olsaydı bu yine büyük başarı olmayacak mıydı? Sayfalarca methiyeler olmayacak mıydı?
    Yani Alonsonun 1 ya da 2 olması hiçbir şey değiştirmezdi.Boşuna birbirimizi yormayalım
    🙂

  42. O yarışı izledim sen gibi google dan araştırma yapmadım alonso nun gecen sezon schumi nin massa ve kobayashi yi gectigi virajdi sanirim araci duvara sürtmüştü ama 7 sene önceki yarıştaki süreleri hatırlamamı bekleme sen gibi google dan da araştırma yapmıyorum ( insan kendisi ne ise karşısındakini de öyle sanırmış) ama madem yakıt ikmalini biliyorsun hiç aklına geldi mi Kimi nin yakıt durumunun ne olduğu o sezonlarda strateji gereği öndeki yada arkadaki degil zamanı gelen pite giriyordu sc girdiğinde benim hatırladığım kadarıyla pist üstü konumu itibariyle Kimi nin önde girmesi gerekmişti…
    Dediğim gibi 2008 sezonunu izlemedim ama takım olayını anlamamışsın birinin şampiyonluk şansi yokken herşey bitmişken olan olay bambaşka 2005f te Türkiye GP sinde yada 2010 almanya da olan olaylar bambaşka boyuttadır benim gözümde 99 da Schumi de Irvine a yardım etmiş şampiyonluk şansı kalmadıktan sonra pilotun kendi takımı icin birşeyler yapması başka telsizden gelen emirle yol vermesi başka eğer bu ikisi arasındaki farkı anlatamadıysam k bakma muhatabım değilsin

  43.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Tuttuğu pilotun kovulduğu takımda, Alonso'nun bu denli sevilmesinden gocunanlar kadar değildir (;)

  44. Aynen dostum acıtmışki Vettele karşı laf yarışına giriyorlar yönetim adam değilmiş okadar diyorum mesaj silmekle olmuyor bu işler biliyor kim kimin ne olduğunu bunu okuyorsan kulakların çınlasın admin.

  45. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    googleda sadece bu kadarı mı yazıyor.Övdüğün mclarenin kimi için montoyaya yaptıklarından bahsetmiyor mu.Montoya kiminin önünde 3,5 saniye farkla lider giderken button kaza yapıyor ve sc giriyor.montoya yola devam ettiriliyor ve kimi pite alınıyor.aksi halde peşpeşe gireceklerdi ve kimi montoyayı epeyce bekliyecekti (o zamanlar benzin almak vardı süre uzundu).Montoyayı bir tur sonra içeri aldılar.adam liderdi ama sonlara düştü.o esnada pit yoluda kapandı ve montoya kırmızıda geçmiş oldu.sonrası montoyaya siyah bayrak kimiye zafer.
    Adam nasıl harcanırmış öğrenmek istiyorsan o yarışı indir izle.

    2008 çinde ise kimi 2. giderken nerdeyse sağa çekerek massaya yol veriyor.Bu hamiltona haksızlık değilmiydi.

  46. Evet 2005 kanada 2 renault ta yarış dışı kalmıştı hidrolik sorunundan hatırlıyorum…
    Montoya'nın Sc içerideyken konvoy geçiyor diye yanan kırmızı ışığı görmemesi mi bence burda pilotta hata var takımda değil hangi takım pilotunun yarıştan ihraç edilmesini ister o kadar da uçma istersen yüksekler soğuk olur üşütürsün Allah korusun

    2008 Çin'de olan olayı hatırlamıyorum malesef sebebini söylemek istemediğim bir nedenden 2008 sezonunu hatırlamıyorum videolar falan bir kaç kesit biliyorum sadece son yarışı izlemiştim o kadar net yorum yapmam doğru olmaz ama şunu söyleyebilirim 2010 sezonun da Button'un son yarışlar da dediği gibi kendi şansı kalmadığında takım arkadaşına yardım etmişse gerçekten pilotumla gurur duymam için bir sebeptir bu demekki takımına ihanet etmemiş bunda utanılacak bir şey göremiyorum k bakma sen benim demek istediğimi anladın boşuna zorlama madem öyle Ferrari'nin neden 15 milyon dolar mıydı euro muydu neydi tazminat ödeyip ne olacağı belli olmayan massa yı getirdiğini açıkla motivasyon cart curt deme boşuna onlar değildi sebep sezonun 2. yarısı Kimi belki de en iyi sürüşlerini yaptı tek başına Mclaren in önünde tutmaya çalıştı takımı olmadı ama en azından çok yaklaştı o yüzden bu konu da savunduğum adam temiz içim rahat beynim rahat…

    İyi geceler dilerim saygılar 😉

  47. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    cevap yok mu.Peki o zaman daha yakın bir tarihe gideyim.2008 çini hatırlıyormusun.

    hatırlıyorsan şu yazdığın cümlenin cevabını orada bulacaksın.

    takımdan o şekilde bir emir gelse eminim o mühendise küfredip tam gaz gitmeye devam ederdi ve bunu tüm grid gibi Ferrari takımı da bildiği için

    Demek ki kimi de kuzu gibi takım emrine riayet etmiştir.Öyle mühendise falan kufretmek ancak senin hayalindir.

  48. hele onada böle ballı bir sponsor çıksın hayatta vaz geçmez

  49. o nickten gocunan da var

  50. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    2005 kanadayı izledin mi?Orada neler olup bittiğini biliyormusun.

  51. katılıyorum.en çok yeni yetme alonsocuların sesi çok çıkyor.onlar galonso zamanından beri izledikleri için.basıyolar yaygarayı.

  52. Yönetim bugünkü bütün mesajlarımı silmiş sebebi nedir merak ediyorum yada silinen daha başka üyelerde varmı ? Demekki bu sitede yorum yapılmasını hazmedemeyen kişiler var tebrik ediyorum başkada birşey demiyorum beklemedeyim cevabı.

  53. O sana göre zaten emin ol evet hilesiz hurdasız Kimi istemedi yarışı boşuna çırpınma Kimi'ye çamur atamazsın atmaya çalıştıkça eski defterler açılır batarsın…
    O yarışta adım gibi eminim Kimi ne yapar eder geçerdi pist üstünde massa yı (şu forumda yapamazdı diyen bir tane alonso fanı olmayan adam göster bana sahte nickler olmadan) ama massa bana kalırsa yine saçma sapan bir hata yaptı çoğu zaman olduğu gibi….
    Massa frenajı kaçırdı falan muhabbetine giren kişi hiç massa nın bir şanssızlıkla o frenaj kaçırma sırasında lastiği patlatabileceğini vs düşünmüş mü arkada alonso varken yada hamilton varken sen bilerek kaçırdı derken Ferrari bunu hesap edememiş mi hadi burdan ekmek çıkmadı uğraşma çıkmaz geçelim diğerine kapağı açtık ama k bakma asidin kaçmasın
    Güzel pilota yakıt tasarrufu yap deniyor ve O da takıma hemen arkasında ki takım arkadaşının ne yaptığını anlamak için geçmeyecek dimi diyor sen tabi ki işine geleni anlarsın ama O kişi orada onun da yakıt tasarrufu yapıp yapmadığını soruyor malum Mclaren takımının huyu değildir pilota geçme yada o senden hızlı demek telsizden
    Ferrari 2010 da göstere göstere tek pilotla yarıştığını açıkladı… Fia kurallarda dansöz gibi bir o yana bir bu yana kıvırırken Redbull takımının en önemli silahını elinden almak isterken kaza olsa ve kurallar değişse kalıcı olarak kaybedilen puanlar sezon sonunda çok kişiyi yakardı mantıklıcaydı bir son tur faciası yaşansaydı eminim sadece ve sadece ferrari sevinirdi

    Siz kendinizi istediğiniz kadar yırtın ben gördüm duydum dinledim araştırdım kendimce….
    Diaz takım içerisinde kayrılmadan yapamayan bir adam kötü pilot demiyorum hakkı var temiz yarışıyor ama pasif aynı zamanda hee kayrılınca da stili belki de diğerlerine göre çok farklıdır (ilgilenmedim bilmiyorum) onun için takım arkadaşları çok kötü görünüyor… Mclaren takımında onun istekleri olmayınca gördük onun yeteneğini gücünü
    Sen olsan çok ağır kaza geçirmiş bir massa yı mı tercih ederdin takımın da yoksa gelişimi durmuş araçla tek başına takımı yukarılarda tutmaya çalışan massa aradan çıkıp ayarlar kendine göre yapıldığında özelliklerini piste yansıtmaya başlayan pilotu mu….
    Ama sende bende çok iyi biliyoruz ki gün gelip Kimi ye galibiyete giderken vs takımdan o şekilde bir emir gelse eminim o mühendise küfredip tam gaz gitmeye devam ederdi ve bunu tüm grid gibi Ferrari takımı da bildiği için F1 de 3-5 hatta daha fazla pilotun 1 sezon da toplanıp alamadığı parayı Kimi Raikkonen'e tazminat olarak ödedi ve yerine köyümüzün çocuğu ensesine vur ekmeğini al kıvamındaki performansı ne olacak diye kocaman soru işareti olan massayla yola devam edildi hangi şampiyonluk adayı takım bunu yapar bknz Ferrari yaptı ve görüyoruz sonuçlarını….

    Evet benim desteklediğim pilot kimseden yol istemiyor icabında son tur paşa paşa geçiyor haksızlığa uğradığında yada öyle bir hisse kapıldığında takımın yaptığı ve kendisinin de haberi olan bir şeyi sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermiyor… en azından takım arkadaşları yarışı onun için duvarda bitirip tüm kariyerini yakmıyor takım arkadaşını pitte engellemiyor pite girerken birden onu pist dışına atıp geçmiyor çin de yaptığını Vettel Weber e yapsa demediğiniz kalmazdı deme Vettel'e birçoklarına göre Piquet en kötü adam ilan edilirken o yarışla birileri çıkıp gurur duyuyorum diyor…
    Massa o yarış sayesinde şampiyon olamıyor ve KUPAYI KAÇIRIYOR

    işte bizim mahallede kapak böyle açılıp eline veriliyor 😉

  54. bende onu diyorum.şike olamayan bir spor istiyorum.raikkonenin en sevdiğim yanı hilelerden uzak durması.

  55.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Bu Neyin Kafası Böyle Yeeaa? Bir yarış galibiyeti bu kadar mı can yakar? 2010 Abu Dhabi'yi nick yapan var 🙂

  56. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    kim bu söylentiyi çıkardıysa ş.fsizin ta kendisidir!!!! ş.fsiz!!!! sauber gibi bir takım 2. lik alacak poduyam çıkacak daha da önemlisi bu varken yağmurlu havada bu riskte bu karmaşada 1.lik için büyük risk alacak!!! üstelik bir de pist dışına taşma var! bu kadar olum0suzluğa rağmen bu uyarının verilmesi % bir milyon doğrudur! bunu yanlış yöne çekmek ş.fsizliğin işaretidir!!! bunu yediremeyenlerde onun bunun evladıdır!!!!

  57. Sorun sadece raiciler mi en büyük sorun bence alonsocular sesleri çok çıkıyor ortalığı karıştıran genelde alonsoculardır.Gerçek ferrari ve mclarenciler asildirler

  58. hatalı pitstop olduğu konusunda hemfikirsek ben bu hatanın da bilinçli olduğunu düşünüyorum rakamlar ortada bu kadar basit hata sıradan pitstop hatası mı eğer f1 den anlıyorsam kesinlikle değil

  59. şu kendini hile hurdasız yalansız kimi fanı ilan eden arkadaşlar massa şampiyona için kimiye yol verirken nerelerdeydiniz bir boyunuzu görelim.

    massanın kupası bana göre..

    hemde kapı gibi kapak anlayana.

    yada button beni geçecekmi diyen güzel pilotun durumu gibi

    yada pozisyonumuzu korumamız lazım mark gibi

    bunlar bu günkü yarıştakilerden daha elzem di

    yada telsiz emriyle önündeki pilotu geçebilen drs özürlü bir mc laren pilotu gibi.

  60. Sauber yılların F1 takımı puan için mi yarışır galibiyet için mi, F1 dünyasında 2.ler mi konuşulur yoksa 1.ler mi?
    P.Sauber kaç yıl aradan sonra aracın galip gelecekti? bana göre bu tüm sezona değerdi ama pilotun bir Ferrari yedek pilotu, kullandığın motor Ferrari motoru olunca ve öndeki aracın galibiyete senden daha çok ihtiyacı olunca bu ihtimali gözardı edemez kimse.

  61. Perez: "On the final stint, when I was on the hard tyre compound, my tyres had degraded quite a lot. It wasn’t easy and I went wide and touched a curb. I actually was lucky not to go off. Before that Fernando had just pitted on the perfect lap for dry tyres, just one lap before me, and I lost a bit of ground to him."

  62. Çok isabetli çooook.
    Herkes devleti, federasyonu eleştirir şöyle yapmadılar böyle yapmadılar der ama hak ettiğimize dair birşey ortaya koyamayız. Burada ki hepimizin halini gördüğüm her an isabet oldu. İstanbul Park bu yüzden çöp olacak zaten….

  63. emredeicide avatarı

    adam döktürmüş :))

  64. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ne kadar saçmaladığının kendin bile farkında değilsin değilmi. Bu senenin açıkca çok zayıf olan bir takımı Ferrari, ama o nun yanında çok güçlü bir mclaren ve redbul. Ne acıdır ki sen perez in ferrariyi geçmesine takılmışın. Üzüldüm senin adına..

  65. no newey no smile,only cry. avatarı
    no newey no smile,only cry.

    Peki ya Sergio Perez'in 30 sn fark attığı pilotlar ve HRT ye tur bile bindiremeyen pilot hakkındaki görüşlerin ne alemde?

  66. Mark, you need to maintain a gap!

  67. Sen taktik hatası diyorsun ben perezi Alonso'dan uzak tutmak icin diyorum görüş farkı bu 🙂 zaten geçiş lastiği 10 tur gidecek olsa bile tur basına en az 7 saniye yavaş kaldığı için bu lastikten hemen kurtulmak gerekiyordu bildigin gibi. böyle basit bir hatayı göz göre gore yapamazlar bence

  68. hocam süperdi yazı çok güldüm 🙂

  69. %100 emirde bulunmuştur niyemi Saubere geçilen bir ferrari pilotu düşünsenizya manşetleri hemde 10 sn geriden gelerek.Geçeceği her tur belliydi git gide yaklaşan biri niye geçmesin.Niyesi belli zaten rezil olma endişesi.

  70. Snowmann Mrt avatarı

    Ferrari, Raikkonen'i bile silmekte tereddüt etmedi takım ile anlaşamadığı için. Perez'den mi vazgeçemeyecek?

  71. İSMAİL ÖRTLEK avatarı
    İSMAİL ÖRTLEK

    Şunu söylebilirim ki raikkonen'in ferrari ve alonso ile olan durumundan dolayı bi çok rai taraftarı düşmalıklarını galiyebiyeti hakeden birine gösteriyorlar.Sizce spor ile düşmanlığı ayıramayan insanların olduğu bi ülkenin f1 takviminden çıkarılması isabet olmamış mı?

  72. Bu adam zaten önümüzdeki senenin Ferrari pilotu, Alonso'yu geçse de itibarı eksilmeyecek. Perez'i Piquet'le karıştırma istersen. 😉

  73. Bu olay daha çok konuşulur:D

  74. Snowmann Mrt avatarı

    Geleceğin Ferrari pilotu olduğunu ve bu hareketiyle Ferrari'nin gözüne girdiğinin farkında ayrıca da 2. olmuş niye Alonso abisinin boynuna sarılmasın?

  75. Snowmann Mrt avatarı

    Bu yorumun üstüne söylenecek söz yok. Çok ince ve anlamlı bir dokundurma olmuş.

  76. Telsiz diye birşey var. Bilmem haberdar mısın?

  77. Orada olan şuydu: Ron Dennis'in talimatıyla Martin Whitmarsh koşarak Toyota pit ekibinin önünden geçti. Geçerken de Toyota'dan bir yetkiliye dokunup "Benimle gel" dedi. Çağırdığı kişi Glock'un yarış mühendisiydi.

    Adamcağız hiç bir şey anlamamıştı ama koşan Martin'i takip etti. Martin garajların arkasında, kuytu bir yerde adamı bekliyordu. Adam kafasında soru işaretleriyle geldi. Martin durumu anlatıp, planı adama söyledi. Karşılığında da Türkiye'nin en popüler F1 sitesine Abdurrahman Turan adlı bir arkadaşı üye yapacaklarını anlattı.

    Mühendisin kafası iyice karışmıştı. Bu durumdan Toyota'nın ne çıkarı olacağını düşünmeden kabul etti. Sonra her ikisi de dikkat çekmemek için farklı yerlerden pit duvarındaki yerlerine geri döndüler.

    Glock'un yarış mühendisi durumu diğer yetkililerle paylaştı. Hepsi çok sevinmişti. Gülüşüyorlar, zıplıyorlar ve çılgınlar gibi bağırıyorlardı. Ama mühendis, sevinçlerini belli etmemeleri gerektiğini ve bir an önce Glock'a talimat vermeleri gerektiğini söyledi. Hepsi sakinleşmişti. Glock'a talimatı verdiler. Glock baştan karşı çıktı ama yarış mühendisi kendisini kısa sürede ikna etti.

    Yarış bitmiş, Lewis şampiyon olmuştu. Ortam sakinleşince Toyota ne kadar büyük bir kafasızlık yaptığını anlamıştı. Sadece Abdurrahman Turan'ın TRF1.net sitesine üye olması karşılığı 5.'liği Lewis'e hediye etmişlerdi.

    (Daha da uzar da şimdi kim uğraşacak onunla.)

  78. Snowmann Mrt avatarı

    DRS yardımı ve hız farklıyla Perez, Alonso'yu çok rahat geçebilirdi. Bunu sen de biliyorsun.

  79. Yakından uzaktan alakası yok.

  80. farkında mısın tekrar mı yazayım adam düzlükte 10-15 km hızlı tur başına 0.6 saniye hızlı 0.1-0.2 değil monaco dan değil milletin Mercedes'i dışarıdan geçtiği Malezya Sepang pistinden bahsediyoruz el insaf

  81. Glock'a eminim pite girmemesini Mclaren söylmiştir.Glock pite girseydi zaten vettel hamilton'u geçse bile Hamilton şampiyon olacaktı.Glock yağmur ile kumar oynadı tutmadı

  82. Sen yarışı kazanma diye takım emri verilen adam podyumda öyle mutlu olup Alonso'ya sarılır mı? Sizi mantığa davet ediyorum.

  83. Arka arkaya dolaşan pek çok üst düzey pilotun zorlandığını hatta geçemediğini hem gördük dahada göreceğiz çünkü bu sene araçlar oldukça yakın ve farlı özelliklerde içerebiliyorlar.Perez in açıklamalarınada bakmak gerekli.Bir okuyun bakalım ne demiş…

  84. bazı noktalarda aynı fikirdeyiz, bazılarında değiliz, sonuç olarak hamilton'da hatalı pit giriş zamanlarına sahipti, demek istediğim Sauber'de hata yapmış olabilir. Bu sefer doğru şeyi Ferrari yaptı gibi gözüküyor. Bende sky tv'den ve live timingten ortak izledim. Sauber hata yaptı diye sevindim de evet. bu 7 saniye sadece o bir turdan değildi, Alonso'nun bir turda 7 saniye önde olması için sektör başına 2 saniye falan lazım ki, fark 0.5-1 arasındaydı. taş çatlasa 2-3 saniye kazanmıştır, belki de 4 saniye. Gözden çıkartmamamız gereken bir şey var, belki yarışta duymuşsundur, Perez'e bizim lastiklerimiz bir tur daha iyi de dediler. Yani geç pite girmenin de o tarzda bir avantajı var. Ki Sauber'in lastiklerinin çok daha iyi durumda olduğu Perez'in Hamilton ve Alonso'ya göre attığı turlardan belli oluyordu

  85. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    2008 brezilyada timo glock olayından bahsedermisin biraz aydınlanalım.hiç kimse hamiltonun şampiyon olduğunu bilmezken ilk tebrik eden de glock tu.nerden bildi dersiniz biraz açıklayın da soru işareti kalmasın.

  86. Williams ta ferrari motoru kullaniyor.. Ferrarinin uydu takimiydi zaten… F1 cahili demisler size az bile demisler

  87. Peter Sauber:

    "% 100 Ferrari ile bu durum konuşulmadı."

    Biz de biliyoruz 'o an'da bu konunun konuşulmayacağını. Ferrari 'o an'a kadar bekleyecek değil.

    16.09.2010 (Red Bull'un, Renault yerine Mercedes motoru istediği zamanlar) tarihindeki Newey açıklaması;

    Newey, "Nereye gidelim? McLaren, Mercedes motorunu almamızı engelledi. Dolayısıyla bir tek Ferrari kalıyor. Şimdi kendi kendimize soralım, biz onları bağlup edersek, Ferrari takımı ile hala aynı spesifikasyona mı sahip oluruz?"

    Daha da vurucusu daha önce, 30.01.2007 (Red Bull'un, Ferrari mororundan Renault motoruna geçtiği zamanlar) tarihinde. Horner, Ferrari'den Renault'ya geçmenin kendileri için avantajlarından bahsediyor;

    Horner, "Renault ile aramızda imzalanan anlaşmanın içeriğinde, yarışlarda kendilerinin ardında yer alacağımıza dair en ufak bir ima dahî yoktur."

    Günümüze gelelim. Ferrari, Sauber'in motor tedarikçisi. Yaklaşık 10 yıldır da çok sıkı bir ilişkileri var (Bir önceki Ferrari şasisinin kullanıldığı sezonları hatırlayın). Perez, Ferrari'nin sürücü yetiştirme programı üyesi.

    Perez'in babasının açıklaması;

    Antonio Perez: "Geçen seneden bu yana Ferrari üç pilota sahip: Alonso, Massa ve Perez"

    Sauber Yöneticisi Monisha (Kaltenborn), Ferrari'den yetkililerin Sergio hakkında görüşmek için yaklaşımda bulunduklarını doğruladı."

    Yarışa gelelim. Perez 7.7 saniyeye dayanan farkı her tur indiriyordu. Her turun her sektöründe en az 0.2 saniye çalarak farkı 0.5 saniyeye kadar indirdi. Artık DRS bölgesinde atağa kalkmasını bekliyorken takım, ikinciliği riske atmamasını söyledi. Perez aracının kontrolünü kaybederek hafifçe pist dışına çıktı ve farkın 6 saniyeye çıkmasını sağladı.

    İkinciliği riske atma. Meali? Hem kendinin hem de takımın iyiliği için atak yapma???

  88. peter sauber yıllardır ferrari motoru sayesinde ekmek yiyor. böyle ufak bir kıyak yapmış çokmu. ancak olan pereze oldu…ya birgün perezde piquet gibi konuşursa bunu artık kimse toparlayamaz…

  89. Her türlü komplo teorisine açık olan ben, bu işte bir alt-takım emri olabileceğini, ve bu ihtimalin %50-%50 olduğunu düşünüyorum. Bu durumda böyle bir emrin olacağına pek ihtimal vermesem de, bu sporun nasıl bir rekabet seviyesinde olduğunu düşününce işler değişiyor.

    Red Bull-Toro Rosso gibi açık olmasa da, Ferrari'nin Sauber üzerinde hak sahibi olduğunu düşünmekteyim. Aynı şey Mclaren/MGP ve Force India için de geçerli olabilir. Red Bull-Lotus-Caterham arasında da böyle bir şey olduğu aşikar gibi, her ne kadar ortada bir kanıt olmasa da.

    Bu zafer Ferrari için çok şey ifade eder. Orta sıra takımının puanlar kazanmasına iyi gözle yaklaşacak değiller. Ancak Sauber aracı o an için Ferrari'den hiç yoksa 1 sn kadar daha hızlıydı. Alonso faktörünü hesaplayınca da aralarındaki yarım saniyeden fazla hız farkı anlaşılıyor zaten.

    Bu doğru olmasa bile, Perez bu şansı beklediğim şekilde tepti zaten. Alonso epey şans, sonra da zaten kendi bileğinin hakkıyla oradaydı, kazandı.

    Çok daha büyük skandalların döndüğü F1'de bu kadar küçük bir şeye bile takılmamak gerek galiba.

  90. kimse hata yaptı gibi yalana başvurmasın.bariz bir şekilde garaj arakasından ferrari için manipüle edildi.teknoloji çağında yaşıyoruz.gerçekten 50.ci turdamı akıllarına gelmiş.

  91. Geçen elemanın teki yorum diye "communist" yazmış la ne alaka derken herifin rus olduğunu gördüm. Bir de yirmi küsür beğenen vardı, tek kelimeyi. Niye böyle birşey yapmışlar bilmi Nananananananananananananananananananan…..

  92. Vay bee bu ne bilgi süpersin tebrik ediyorum…. ucuzlaşan kişi ben miyim sen misin sen kimsin de bana değer biçiyorsun da sonra utanmadan ucuzlaşmaktan bahsediyorsun!!! efendi edebini takın germe muhabbeti

    Bizde biliyoruz öndekini yakalamak geçmek zor olayını merak etme karşındakini cahil yerine koymaya çalışma boşuna
    Senin o söylediğin olay eskidendi şimdiler de DRS diye birşey icat edildi bilmem duydun mu hiç hani alonso 290-295 arası bir yerde kalırken Perez'i 310'a çıkaran ve bu pistte çoğu pistten daha çok atak yapılmasını sağlayan bir sistemden bahsediyoruz hani Vettel düzlük hızlarıyla ünlü Mercedes pilotu Rosberg in yanından geçip giderken falan kullanmıştı…

    He yok dersin ki Avustralya Monaco Abu Dhabi gibi pist karakteristiğine uymuyor DRS belki haklısın derim ama bu pistte DRS yle geçiş yapamayanın lisansını elinden alırlar…

  93. Müdahale olduğunu sen de soylemissin gerçi bence bu müdahale de son pitstoplarda ve telsizle oldu. Dışarı tasma fazla zorlaması sebebiyle olmalı bilerek dışarı tasması için hiçbir sebep yok

  94. Lovely_F2008  avatarı

    Perezin hata yapabileceği ihtimalinin gerçekçiliğini sorgulayan f1 sever varsa burda -ki var- ben onların f1 bilgisinden şüphe ederim arkadaş . Hayatında kaç kere 1. lik mücadelesi vermiş f1de ? Daha 2. senesi , kim bilir nasıl heyecanlandı . Mesajın konsantrasyonunu bozması da olası . Senin ''Zaten öyle bir yerde hata yaptı ki, kasti olarak yapması için salak olması lazım. Pistin en sıkıntılı virajı…'' yorumun ve Forza Ferrari arkadaşın ''keza spın atıp hamıltona da gecılebılırdı, hatta 2 metre daha ılerlese kum havuzunda yarısı bitebilirdi.'' yorumuna tamamen katılıyorum . Ayrıca 2011 interlagosta Kobayashi'de önündekine iyi bir hızla yaklaşırken aynı mesajı Kobayashi'ye de söylemişlerdi . Milyon dolarları kapmak ve sıralamada yükselmek için 1 puanın bile öneminin ne kadar fazla olduğunu dile getirmişlerdi . Bu yüzden senaryo üretirken 2 kere veya daha fazla düşünsün üretenler . Biz bırakalım kendi çaplarında senaristlik oynasınlar . Başarı gelmemişse etrafa çamur atmak da nerden çıkmış ?

  95. yarişi izlerken aklıma hemen bu olay geldi.

  96. fake sın kullıyen sıkıntı yok cabana saygım var bundan sonra senı anlayısla karsılayacagım

  97. hayır ben sonuna kadar Kimi Raikkonen sonra da hile hurda yapmayan her pilotun taraftarıyım ridiculus larla değil son turda atak yapanların taraftarıyım fanıyım…

  98. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Her haberin altında degil,ama dogru bır kac haberın altında cunku,Alonsonun nekadar ıyı bır pılot oldugunu anlamayan kısıler,kazanınca saçma sapan seyleri bu konulara yazmıslar bende gorsunler dıye alayına ekledım,bi sıkıntı mı var?? 🙂

  99. telsiz görüşmesi canlı yayınlanmıyor. o konuşmalar FOM tarafından dinleniyor,kayda değer bir şey varsa sonra yayınlanıyor. 2-3 dk önce olan konuşma tam da alonsonun arkasına gelince FOM tarafından yayınlanıyor ki herkese konuşacak malzeme çıksın

  100. erhan aydın avatarı

    f1 de öndeki aracı yakalamak kolay olan taraftır,zor olanı ise geçmek.yani bu kadar ucuzlaşacağınızı bilmezdim.sauber altı üstü motor tedarik ediyor ferrariden.çok uzun bir aradan sonra ellerine 1. olmak gibi bir fırsat geçecek ama ferrarinin gönlü olsun diye bundan vazgeçecek öylemi?

  101. Telsizi, dışarı tasmayı unut iki lastik arasında ricardonun attıgı ilk tür üzerinden konuşuyorum 7 sn fark vardı Alonso ile arka arkaya gidiyorlardı fark yarım saniye kadar. Bir tur daha atmasi icin hic ama hicbir mantikli sebep yok. Zaten sky Sport spikerleri ve f1 timing deki canlı anlatımda bile şaşkınlık vardı. Neden pite alınmadı diye tepki göstermeleri de benim gibi düşündüklerini gösteriyor.

  102. erhan aydın avatarı

    cehalet sapla samanı karıştırmaktır mesela.normalde hızlı olmadığımızı senden daha iyi biliyoruz.bunu alonsoda söyledi" yarış kazanacak hızımız yok" diye ama sizin epey zorunuza gitmiş bu durum ve pek fazla küstahlaşmışsınız.bu yıl ne olur bilmem ama senin gibi istediğini elde demeyince etrafaa saldıran-küstahlaşanlar hep üzülsün inşaAllah.

  103. fark 7.5 saniye o bir turdan dolayı olmadı sadece, Perez pit çıkışında debriyajında sıkıntı yaşayıp geriledi. Hamilton'da benzer bir strateji benimsedi. Ferrari ile aynı stratejiyi benimsemedi diye yarışı Ferrariye vermiş mi oluyorlar? Sauber hata yaptı, fakat yaptıkları işlerine de yarayabilirdi, keza ilk turlarda da riskli taktikler ile avantajda sağladılar. Bir müdahale tabi ki var, henüz 2. senesini yaşayan bir pilot böyle zor koşullarda galibiyetin tatlı hayalleriyle önünde ki Ferrariye çarpsa hem Sauber hemde Perez için hoş şeyler olmazdı. Takım Perez'i uyardı dikkatli ol diye, hepsi bu… Ferrari'yi geçme, yada işte araçta sıkıntı var aracı koruyalım, motor devrini kısalım tarzı bir şey yapmadılar, yapabilirlerdi, takımın bir telsiz mesajından çok anlam çıkartıyorsunuz. Massa olsa tamam diyeceğim yarıştan önce konuşulmuştur belki, Perezle nasıl böyle bir anlaşma içerisine girebilirler ki… Perez öndeki aracın hava koridoruna girdiği daha 2. turda pist dışına uçtu demek istediğim bu… Kasti hata yapmış olduğunu hiç ama hiç sanmıyorum

  104. sen şu milleti sözde tehdit eden takımın taraftarı değil misin hani vettel bide gir yarışı bırakıyoruz aaa dur vazgeçtin yok yok aracı birden durdur

  105. arkadasım her haberın altına aynı yorumu nıye kopyala yapıstır yapıp yazıyorsun nasıl bır ıstır bu ayrıca begenılerdemı kopyalanıyor çınlıler onudamı basarmıs

  106. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    Sc sonrası farklı sıfırla Sc'den sonra 10 turda 17 sn fark ye. sıralamarda 1sn fark ye sonra sonra yağmurla gelen zafere sevinin hamilton size çok çektirmiş galiba sürekli ağlamanız bundan

  107. Lovely_F2008  avatarı

    oo yooo , yine mi 🙂

  108. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    al işte bir f1 cahili daha maldonadoya telsizden bu paunlara ihtiyacımız varmı dediler. sevinin sevinin bu yıl çok üzülüleceksiniz.

  109. Öncelikle Ferrari Peter Sauber'in sahibi değil, ortada bir Red Bull-Toro Rosso durumu söz konusu değil. Peter Sauber o yarışı kazanmalarını herşeyden çok isterdi. Ferrari geçildi diye motor mu vermeyecek bırakın allah aşkına… Ferrari'nin Sauber'e o anda emir verme gibi bir şansı imkanı yok bir kere boş boş uzatıyorsunuz lafı.

    Alonso'yu şampiyon ilan eden yok. Kendisi bile bu galibiyet hiç bir şeyi değiştirmedi hala yavaşız diyor. Fakat geçilene kadar liderliğin keyfini çıkartmayı bize fazla görmemeniz lazım. O araçla bu kadar puan almak başarı değilde nedir? Başarıyı sadece yarış galibiyeti, dünya şampiyonluğu yada istatistik olarak görmüyorum ben…

  110. Peki son pitstoplarda tur basına 7 saniye yavaş olduğu kesinleşmiş geçiş lastiğiyle neden Alonso ile aynı anda pite girmek varken 1 tur daha atıp farkın yarım saniyeden 7.5 saniye çıkmasına sebep olan taktiğin mantığı ne. Sen f1 sen anlayan birisin ferrari uyardı demiyorum ama Perezin Alonso ile mücadele etmesi engellendi. Belkide sadece Perezin hata yapmasından korktukları içindir ama bir müdahale var

  111. kapak olmuş mübarek 😀

  112. maldonado yarım saniye farkla mı yaklaşıyordu alonsoya…

  113. erhan aydın avatarı

    geçen haftaki yarıştada maldonado bizim takım emrimizi dinleyip alonsoyu geçmeyip kaza yaptı zaten,değilmi?!!!!

  114. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Ne konusuyorsunuz yaa Alonso mukemmel bır pılot bunu anlayamıyan varsa hıc bosuna bu sporu ızlemesın..Limitlerinin ustunde gıdıyor hep,aracın canını cıkarıyor sankı,sampıyon oldugu yıllardan bıle daha ıyı suruyor,2010 yılından berı,rekabetcı bır aracı olsa kımse gecemez alonsoyu dıye hep yazıyorum,kucucuk bır fırsat verırsen gcrr boyle boruyu ıste ALONSO…

  115. erhan aydın avatarı

    tabi tümgerçekler de sizlerin inandıklarınızdır zaten!!!gerisi de yalan oluyo doğal olarak.

  116. Saçmalık kesinlikle saçmalık ben mi yanlış biliyorum yoksa bir pilot önündekini geçmek istediğinde telsizden ona talimat verilmeyip motivasyonun bozulmasına engel olunmaz mı?

    Adam tam atağa kalkmış santander logosuna yapışmış hoooppp bir bildiri o puanlara ihtiyacımız var iyi de demezler mi adam 6-7 saniye farkı kapatıp o noktaya gelene kadar aklınız neredeydi? 2 saniye kaldığında adama deyin o puanlara ihtiyacımız var zorlama diye o zaman bir nebze olsun kabul diyebilirim ama soruyorum herkese 0.6 saniyeyle yaklaşan bir pilota hangi takım o puanlara ihtiyacımız var başlığı altında dur çeker normal şartlarda mesela ağır ağır 0.1-0.2 saniye olsa bile hadi neyse adam bariz üstün geliyor alonso massa gibi geçilirken çamura yatıp yanındakini götüren bir pilot değil zaten dolayısıyla neyin uyarısıdır bu yapılan….???

    K bakmayın ama Toro Rosso Redbull'un bilindik 2. takımı adamlar oraya yatırım yapıyorlar öyle aman aman sponsoru olmayan pilotlara şans veriyorlar amma ve lakin bugün gördüğümüz üzere Sauber takımı da Ferrari'nin alt takımıymış….

  117. erhan aydın avatarı

    anlaşılan epey zoruna gitmiş rakiplerimizin,bunu anlayabiliyorum ama bu kadar da ucuzlaşmayın lütfen.işin en kolayı bu komplo teorisini kabullenmek oluyo tabi.dedim ya ucuzluk!!!

  118. Gerçek olamayacak kadar saçma.

    Perez kesin Alonsoyu geçerdi diyemeyiz zaten.Aynı motordaydılar ve perez farkı en çok orta sektörde geçişin zor olduğu yerde kapatıyordu.

    Sonuçta sauber zafer kazanmayacaksa niye yarışıyor

  119. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Hasetler iş başında, ne var bilader takım emri yasak değilki artık. Size ne. Oturun kendi takım yada pilotlarınızın beceriksizliğine yanın ona buna laf atana kadar. Ferrari bu borumu…

  120. rocco junior avatarı

    Hem kimse böyle bir şeyin yaşanacağını bilemezdi.Yanlış varsa haksızlık varsa söylemisini biliriz.Havadan bedavan gelmedi bu puanlar.Şans+alın teri biraz alkışlamayı öğrenmelisiniz.Sonra adam çakıla saplanıyordu geçeyip derken.Bildiğin atak yapma girişiminde bulunmak üzereydi.Böyle bir mesajın ardından hareket bu mu olmalı acaba farkı korumak için?

  121. Sen inanıyor musun peki telsizden gelen yerini koru falan sözlerinin geçrkçiliğine.Resmen geçme alonsoyu dediler yoksa o koltuğa geçemezsin hesabı ben bunu anladım kusura bakma .Orada hata yapmasının sebebi tesizden sıkıştırmalırdır.Adam o kadar güzel güzel sürdü o mesajdan sonra gitti hata yaptı.Sen 97 jerezi bilir msin sauber pilotuna verilen emri tur yiycekti geçirme vilnövü dediler inceden.Bu tarz söylemler tesadüf olamaz dostum.Sauber ferrari den çok ciddi destek alıyor .Doğal olarak böyle bir durumla karşılaştık.Maldonado zaten basit bi pilot geç frenaj falan yapsa geçen yarış alonsoyu daha rahat geçerdi ama heyecanına yenildiAslında iyi de yaptı f1 bu demek ne beklicek yarım saat alonsoyu geçmek için zorladı kaza yaptı adam.Ben kimsenin hatasını alonsoya kesmiyorum ama şanslıydı bugün dilimde tüy bitti insanlar şampiyon ilan ediyorlar alonsoyu şimdiden yanlış bunlar kuru pist olsa tur yemeye yakın pozisyonda olacaktı sen de biliyorsun bunu.Torro rosso olayını da biliyorsun fandaşlarının neler dediğini işinize gelmeyeni dile getirmiyorsunuz bunu kastediyorum işte ama anlamak istemiyorsun

  122. rocco junior avatarı

    Olayı çarpıtıp demogoji yapmayı ne iyi beceriyorsunuz.Git bak bakalım geçen yarış bu konu ile ilgili ilk yorumları kimler ve hangi takım fanları atmış.Arından böyle bir yorumda bende bulundum lakin benden daha önce başakaları tarafından defalarca dile getirildi.Ferraricilere akıl vereceğine kendi evinin önünü temizle.1-2 tane fanı 20 fan yazmış gibi genellemeyin.Bence sen söylediğini yapmalısın.

  123. Açıkcası hiç eleştirmiyorum toro rossoyu doğal bişey çünkü Torro Rossoda parlarsın RBR koltuğunu kaparsın bknz: Vettel bunlar olacaktır, torro rosso şampiyonada ilk 5 de 6 da olmak için, genç sürücü yetiştirmek için kurulmuş bi takım..ki bu sene getirdkleri 2 tane çaylak bunun en iyi kanıtı…

  124. kesinlikle katılıyorum sana illaki 1. olacam diye ugrasacam diye kaza yapmak var iyi bir puanla yarısı bitirmek daha iyi

  125. ee doğal abu dhabide kimse kimseyi geçemiyo ama Webber torrosoya tur bindiriyo sanki, bak ALLAHIN işine Takdiri ilahi işte.

  126. ben şu noktada tarafsız değilim öncelikle. Açıkça Alonso taraftarıyım. Yorumum ise gerçekleri yansıtmaktan başka bir şey yapmıyor, irdeleyelim;
    1- O virajda kasti hata yapmak için salak olmak lazım- Kasti hata yapacaksan frenaj kaçırırsın, mesela son virajda lastikleri kitlersin, zaman kaybedersin, yada ne bileyim aracın yol tutuşunda sıkıntı var de her virajda 5-10 metre erken fren yap zaten otomatik olarak Alonso'dan uzaklaşırsın. O pistin en tehlikeli yerinde ıslak kerbe çıkıp kum havuzuna doğru uçmayı kasti yapmak SALAKLIKTIR.
    2-Maldonado'nun geçen hafta Williams'ını Alonso'yu kovalarken duvara gömmesinden sonra bence oldukça mantıklı bir telsiz mesajıydı.– Maldonado da zorluyordu, sonra ne oldu duvarda bıraktı puanları. Perez'e söylenen dikkatli olması, dikkatli ol geçme demek değildir. Ayrıca o hatadan sonra bile Perez hala zorluyordu, takım emri alan pilotun yapmayacağı türden şeyler.

    ayrıca aynı durumda ben toro rossolarla alakalı bir yorum yaptığımı hatırlamıyorum, beni nasıl takip ediyorsun bilmiyorum ama varsa öyle bir durum daha net kanıtlar sun önüme 🙂 Alonso'ya da niye toz konduracaksam, babalar gibi kazandı işte. Milletin yaptığı hatanın faturasını da Ferrariye ve Alonsoya kesmek de neyin nesidir…

  127. adam kum havuzuna çakılıyodu be, kasten mi yaptı yani… normal bi viraj çıkışı falan olsa hadi bi nebze inandırıco olabilirsinde… neyse boşver sen öyle bil..

  128. Her hızlı tempoda gelenin geçiş yapamayacağını Maldonado sayesinde görmüş olduk. Alonso'yu geçme konusunda baskı vardı ve kendini ne yazık ki duvarda buldu. Perez de Malezya'da çok hızlı geliyordu ama o da kendini kerblerin üzerinde buldu. Bu durum biraz tecrübe ile alakalı. Kovalaya kovalaya başarmayı da öğreniyorlar işte.

  129. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    aynen arkadassım. orası hata yapmak ıcın pek musaıt bı alan degıl. keza spın atıp hamıltona da gecılebılırdı, hatta 2 metre daha ılerlese kum havuzunda yarısı bitebilirdi. takım emrı oldguna ınanmıyorum anti alonsoculara fırsat verdı bu hata ama onların da gercegı bıldgını dusunuyorum

  130. Cümle alem hakikati biliyor da neyse… Başları öbür yana çevirmeye devam. Hamilton'dan 15 saniye öndesin, farkı açmışsın ama ne hikmetse tam da o ihtardan sonra, Alonso'yu rahat bırakacak, ama Hamilton'a da fazla yaklaşma şansı tanımayacak bir "hata" yapıyorsun. Bize de bu "hata"yı seyretmek düşüyor.

  131. "Hamilton is slower than him" deselerdi daha gerçekçi olurdu eminim.Sen sıralamada 1.5 saniye fark at,gel yarışta 10 küsür saniye arkada kal,elin Sauber pilotundan da tur başına en az 0.5 fark ye.Müthiş pilotunuz var 🙂 Haydi yoluna.

  132. bence de bu şekilde kazanmayın siz bedavadan kazanınca cıvıtıyorsunuz siz gidin kumda oynayın :)))

  133. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    Toro Rosso'ya eleştiren ferrariciler aha alın size 2.takım fazla bıdı bıdı yapmayın bundan sonra.

  134. İnanmadığınız şeyleri söylemekten bıkmadınız. Orda kerblerin üstüne çıkınca geri gelmen %50 ihtimal. Saçmalamayın. Torro rosolar ise tur bindirir gibi geçildiler. Eziklik yapmayın. Abartacak bir şey yok. Dİğer yarış tur bindirirsiniz ödeşiriz. Bi daha da kazanmayalım bu ne abi

  135. Oversteer sen tarafsız olun diyosun da aga gözün alonsodan başka bişi görmüyo yorumlarına dikkat ettim tarafsız olmalısınız diyorsun alonsoaya toz kondurmuyorsun.Aynı durumda abudhabide toro rossolar rblere geçilince kıyamet koparmıştınız pesss

  136. Zaten öyle bir yerde hata yaptı ki, kasti olarak yapması için salak olması lazım. Pistin en sıkıntılı virajı… Perez'e açıkça dikkatli ol, bizi bu puanlardan da etme mesajı verildi. Maldonado'nun geçen hafta Williams'ını Alonso'yu kovalarken duvara gömmesinden sonra bence oldukça mantıklı bir telsiz mesajıydı.
    Komplo teorisi üretmek isteyen havadan nem kapanlar için bulunmaz nimet tabi böyle demeçler o ayrı bir şey

  137. "Fernando is faster than you" diyecek halleri yoktu herhalde.

  138. bunu ferrari ile konuşmanıza gerek yokki. toro rosso nasıl redbulla zorluk çıkarmıyorsa(2010 abudabi ve geçen yarış melbourne), sauberde ferrariye çıkarmıyor. toro rossolara laf eden ferrariciler artık susup otursun. bu hızda yaklaşan bir pilotun geçmemesi zaten tuhaftı. telsizden gelen ses bunu resmileştirdi sadece.

  139. konusulmamış olabilir elbette yalnız peter sauber in kendi insiyatifinde pereze alonsoyu zorlamaması konusunda bir çağrısım yapmış olabilir.

  140. 97 jerezde de emir aldınız vilnövü yavaşlattınız.heyyy kimi kandırıyorsunuz sauber ferrarinin pilot takımıdır.Toro rossoya sallayanlar nerdesiniz

  141. hadi hadi yine ne karıştırdın uncle peter 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir