Monaco Öncesi BMW Sauber

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld

Gerçekten bunun gibi dar cadde pistleri taraftarıyım. Bir çok insan bu caddelerde Formula 1 aracı sürmeyi kanyonda sürmek gibi tarif etmeye çalıştı.

Ancak ben böyle karşılaştırma yapmadım ve bir anlamı olmadığı için yapmaya çalışmayacağım da. Burada kendiniz deneyim yaşamalısınız. Burası çok küçücük bile hataları affetmeyen bir pist. Eğer yol dışına çıkarsanız bariyerlere vurmaktan başka kaçacak bir yer yok.

Monaco yarış hafta sonlarında çılgınca bir hal alıyor. Şehir ve liman en kalabalık noktalar. Tüm GPler içerisinde burası en fazla görüntü sunan yer. Bir nedenden dolayı, başka hiç bir yerde olaylara bu kadar yakın olmuyorsunuz.

Motor gürültüsü dehşet verici ve etkinlikler yegane. Monaco’ya gelmekten her zaman keyif alıyorum. Ancak uzun vadede bana göre çok fazla çılgın bir yer ve bu yüzden bir kaç sene önce İsviçre’ye taşındım.

Robert Kubica

Gerçekten Monaco için sabırsızlanıyorum. 2007’de orada gerçekten güçlüydüm ve bariyerlerin piste yapışık olduğu dar cadde pistlerini seviyorum. Monaco bu tür sıkı ve dar cadde pistlerinden birisi. Yüzme havuzu bölümü ve Casino gibi çok güzel 3-4 viraj var.

Pist çok aldatıcı ve Monaco’da doğru ayarları bulmak kolay değil. Çekiş kontrol olmadan sürüş daha da mücadeleci olacak. Aracımızın buraya nasıl uyduğunu göreceğiz. En azından geçen seneki gibi çalışmasını umuyorum ve iyi sonuçlar bekliyorum.

Mario Theissen

Monaco, Formula 1’deki en iyi oluşumlardan birisi. Spa, Monza, Silverstone gibi Formula 1’i Formula 1 yapan pistlerden birisi. Hiç bir yarış bu Krallığın caddelerindeki gibi seyircileri yarışa bu kadar yakınlaştırmıyor. Ve hiç bir yarış bu yarış kadar ünlü değil. Yatlar, partiler ve iş ilişkileri hiç bir yerde bu kadar sporla birleşik değil.

Sportif bakımdan önemli olan Monaco’da pilotaj, mümkün olan downforce için geliştirilmiş aerodinamik paket ve düşük devirlerde iyi sürüş gerçekleştiren motor.

Dayanıklılık bakımından şu ana kadar gösterdiğimiz değerlerden memnunum. Geriye kalan 5 yarışta, Avustralya’da Kubica’nın Nakajima ile kazasından sonraki 11 tur hariç mümkün olan tüm turları geride bıraktık. Şu ana kadar tüm yarışlarda puan kazandık ve bunu Monaco’da da hedefliyoruz.

Willy Rampf

Çekiş kontrolün olmadığı bu sezon hem pilotlara hem de mühendislere çok büyük mücadele düşecek. Bu pistte çekiş çok önemli. Yavaş virajlardan çıkışta hızlanma arka lastikler üzerinde çok fazla yük oluşturacak. Sadece en yumuşak lastikler kullanılacak.

Formula 1 ayrıca ortalama hızı en düşük pist, bu bakımdan herkes maksimum downforce ve soğutma üzerinde çok fazla çalışacak. Burada downforce, aerodinamik etkinlikten daha önemli.

Ve burada pist bariyerlere çok yakın olduğu için en küçük hata bile sizi bir anda yarış dışı bırakabilir. Pilotların bariyerler arasında çok rahat hareket etmeleri için doğru ayarları bulmaları çok önemli. Bana göre bu pistin bize çok iyi uyması gerekiyor.


Yorumlar

  1. Kaza ve başka talihsizlikler olmazsa BMW iki aracıyla podyumda olacak bence.

  2. tahsin lewis favori olamayabilir yanılmıyosam bmw ve toyotada.çünkü bu takımlar şasiyi uzattılar.dolayısıyla ferrarinin 3ncü olarak 59 saniye yediği geçen seneyi tersine çevirebilirler.vede ferrari 2001 den buyana devam eden kötü şansınına son verebilir.inşallah.

  3. geçen yıl BMW rahatlıkla 3-4 olacağı yarışta berbat bir strateji ile 5-6 oldu ama bu hafta sonu BMW monacoya kazanmak için gidiyor 🙂

  4. burda lewis ve robert galibiyetin en büyük favorileri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir