Fransa GP Formula 1'e Bir Adım Uzaklıkta

yazar:

kategori:

Ülkenin Başbakanı Francois Fillon bugün yaptığı açıklamada ülkenin yakın gelecekte Formula 1’e döneceğini ve yarışın Paul Ricard pistinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Ülke 2008’en beri Formula 1 takviminden uzakta. Bu gelişmenin duyurulması için basın mensupları Paul Ricard pistine davet edildiler. Yapılacak toplantıda Fillon’a Toulon bölgesinin başkanı Hubert Falco eşlik edecek.

Görüşmelerin ne aşamada olduğu bilinmiyor ancak uzun bir zamandan beri Fransa’nın takvime döneceği yönünde spekülasyonlar basında yer alıyordu.

Bernie Ecclestone’un anlaşmayı sağlamasının ardından FIA’nın 2013 takvimindeki değişikliği doğrulaması gerekecek ancak bunun formalite icabı olacağı biliniyor.

Paul Ricard pisti ise en son 1990’da Formula 1 yarışına ev sahipliği yaptı. Daha sonra Fransa yarışları Magny Cours pistinde gerçekleştirildi.

Daha önceki söylentilerde Belçika yarışı ile değişimli olarak Fransa yarışının gerçekleştirileceği iddia ediliyordu.

Bu sene gridde 3 Fransız sürücünün olması yarışa olan desteği de arttırıyor.

 


Yorumlar

  1. Fransa'nın her şehri ayrı bir tarihi dokuya sahipken ve eğlence denilince akla birçok şehri geliyorken, Paris, Monaco ve Marsey'e sahipken Mr.Akbaba (BE) ille de oraya bir yarış daha götürecektir. Hatta inanıyorum ki 20 yarışlık takvimin yarısı Fransa'da düzenlense BayE hayır demez. Çünkü bir şeyi en iyi fransa da pazarlarsınız.

    Piste gelince de İstanbul Park'ın imitasyonu (veya izotop hali) o kadar. Bizimki daha güzel.

  2. istifle istifle bu paraları nereye kadar be!!!! 😀

  3. Paul Ricard yada Magny Cours ile olacak iş değil bence. Yeni bir pist yapmaları ve Tilke'yi de piste hiç yaklaştırmamaları lazım bence. Paul Ricard pist yapısı olarak F1'e ne kadar uygun tartışılır. Magny Cours ise ayrı bir sorun. Pist olarak fena değil ancak organizasyonu berbattı. Piste ulaşmak için çamurların içinde bata çıka gitmiştik.

  4. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Spaya Dokunma 4 göz bernie!!!!!! Sakın efsaneleşmis bir pisti silip atamassın buna izin vermeyiz Spa olağanüstü bir pist ilk stardan sonraki Rogue bölümü mükemmel üstü sakın çıkarma spayı gozunu diktiysen onu bırakda ispanyanın 2 adet yarisi var onlardan birini al Valencia Şutla gitsin… Spa gibi ilgi odayı olan bir psiti nasıl oluyorda ağzına alabiliyorsun kulakların çınlasın eyyyy Bernie yakında o toprağa giriceksin hala pistlerde ugrasiyorsun bırak bu işleri!

  5. Paul ricard gibi bir pist F1 e dönecekse dönmesin daha iyi cadde pistlerinden birini şutlayıp A1ring gibi,İstanbul park gibi birini geri getir ihtiyar bunak para para diye öleceksin…

  6. Aslında Bernie ve yayıncılara kalsa daha fazla yarışta isterler. Zaten bir kaç yıl önce bunu yokladı ama takımların bu yükün altından kalkamayacağını da biliyor. Şu durumda daha fazla araç, daha fazla hafta sonu aktivitesi mümkün görünmüyor.
    F1 aslında gereksizlik derecesinde lüks konumda tutuyor bence kendisini. Daha aşağılara çekmesi lazım kendisini, daha kolay daha erişilebilir olmalı, Lemans dan bir kuple daha yukarda olmalı (şuan galaksi farkı var :)) bu değerini bence düşürmez aslında daha da yaygınlaştırır ve keyfi arttırır. Biz psikolojik olarak gereksiz atfiyetlerde bulunuyoruz F1 üzerine.
    Araçlar en fazla 1-2 milyon $ lık şeyler olmalı, daha fazla motor, daha fazla mühendislik firması dahil olmalı, pist standartları daha aşağıda olmalı, gelirleri aşırı değiştirmez masrafların önemli oranda kısılması (80'lerde ki gibi ben yeni bile girsem zeki atılımlarla eski markaları devirebilmeliyim) vs vs böyle bir çok şey daha var. Böylece sınırlamalar da daha yumuşak olur. Hacim silindir sınırlamalarını serbest tutsan harcayabileceğin paralar belli olacağından çok çılgınlık yapamaz insanlar. Gelişimler hep bir yönde değil farklı alanlarda da yürüyebilir böylece tekniğe, teknolojiye daha fazla katkı sağlanmış olabilir diye düşünüyorum.
    F1 eskiden çok pahalı bir spor değildi ne olduysa şuan daki adamlar başa geçince herşey değişti. 🙂 İşte buradan örnek veriyorum mücadele bu müdahalelerden önce daha fazla imiş.

  7. ulan bunak spa-francorchamps a dokunma da hangi cehenneme gidersen git.

  8. Takvimin 20 yarıştan fazlasını görmesi pek mümkün gözükmüyor en azından 1 bilemedik 2 daha eklenir sayıya o kadar. Ne kadar azsa o kadar değerlidir tezinden yola çıkarak Bernile buna izin vermiyecektir diye düşünüyorum. Yarış sayısı ne kadar az tutulursa birçok ülke takvime girmek için daha fazla ücreti gözden çıkaracak ve bu durumda kazanan her zaman Bay E olacaktır.

  9. buna güldüm işte 😀 😀 😀

  10. Lovely_F2008  avatarı

    Hadi Magny Cours neyse de Paul Ricard nedir ya ! Bence tek kelimeyle iğrenç bi pist .

  11. Tüm pazar gününü dışarıda geçirenler için kötü tabi bu, doğru diyorsun. Ben de genelde öğle sıcağı dışarıda olmayı sevmediğimden F1 saati bana uyuyor. Sabah erken kalkıp dışarıda güzel bir kahvaltı yapıp, öğleyin eve gelip yarışı izler, yarıştan sonra da biraz takılıp yine dışarı çıkarım. Akşamüstü havası yani.

    Gerçi yarış olmadığı haftasonları da yurosportta autogp-wtcc filan oluyor o da izlenebilir.

    Tamam, vazgeçtim. İki haftada bir olsun 🙂

  12. Her hafta f1 olursa

    Wtcc,Wrc,Moto gp,DTM,Lemans,İndycar,Nascar,Buna bağlı olarak Moto 2,Moto 3 ü nasıl takip edicez.

    Bunun yanında iş,ders vs.

    Öte yandan kız arkadaş,normal arkadaşlar,aile

    Extra olarak oyun,sinema vb diğer aktiviteleri ne zaman yapacaz.

    O yüzden şu andaki takvim gerçekten çok iyi.Her ne kadar f1 motorsporların zirveside olsa arada özletsin kendini.

    Her hafta olursa,futbol gibi sıradan olur.

    Hem f1 deki insanlarında dinlenmeye hakkı var.

  13. Bırakacak değil de ne zaman ÖLECEK olmalıydı o 🙂 Adam bırakmaz, anca ölürse öyle

  14. valla ben istemiyorum her hafta yarış 🙂 haber işi olmasa bile biraz da gerçek hayata zaman ayırmak lazım. yoksa tamamiyle yarışa odaklanacağız ve sıkıntı olacak. 2 haftada bir yarış bence iyi. tadında bırakmak en güzeli 🙂

    bir de şöyle düşünelim. sezonu domine eden bir araç var geçen sene red bullda olduğu gibi ve 30 yarışlık bir takvim var diyelim. 30 yarışın 20.sinde şampiyon belli oldu 22.sinde 2. belli oldu, 25.te 3. belli oldu. geri kalan yarışlarda ne olacak?

    hadi kendimizi düşünmeyi geçtim. bu adamlar ailelerinden hep uzaktalar. bir takımda yüzlerce insan oluyor. ne ara dinlenecek bu insanlar 🙂 saf çıkarcı yaklaşmayalım olaya. şöyle bir şey yapalım. yarış zamanı yarışı izleyelim. yarış olmadığı zaman ise hafta sonunu değerlendirmek isteyn eski yarışlardan izleyerek o hafta sonunu doldursun :))

  15. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Her hafta yarış olması bu sporu bizim adımıza sıradanlaştırmaz ama şu an verdiği heyecanı da vermez diye düşünüyorum. Evet üç hafta uzun ama iki hafta da bir olması ideal. Ne bu futbol karşılaşması mı?

    🙂

  16. Doğru diyorsun, ama aylak kalan gazetecilerin nelerle uğraştığını biliyoruz. Her haftasonu yarış olursa, yarışın normal haberlerinden asparagaslara, zorlama haberlere gerek kalmayacaktır tahminime göre 🙂

  17. ben neden 25 yariş olmasın diye düşünüyorum.Kış arası aynı kalmakla beraber,back to back yarişlara ağırlık verilmeli.3 haftalık ara ancak yaz tatili için kullanılmalı.2 hafta aralar ise kıta değiştirildiginde(yani yolculuk uzunsa) ve ardı ardına 3 yariş olmasın diye verilmeli.bunlar uygulandıgı takdirde 25 üstüne de çıkılır herhalde.tam hesaplamadım.
    Moto gp'de çok acayip bişi yapıyolar yıllardır. amerika yarişi ile almanya arasını 1 hafta tutuyolar.bu kadar da abartı olmasın mesela.
    Bu yılki takvime gelince ise 7 tane back to back yarişi olması güzel ama bu seferde aralar çok fazla oluyor.şu an olan 3 hafta ara gibi.Son olarak 5 haftalık yaz arası da neyin nesidir.

  18. fena olur. evlenemeden boşanırız Allah korusun 🙂 bize de acıyın :DD

  19. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Kesinlikle katılıyorum , Takımlar için çok zor olacaktır..Mesela şimdi 3 hafta yarış yok, bekle bekleyebilirsen 🙂 Ama her hafta izlemek Formula 1'den soğutabilir mi bizi veya sıkmaya başlar mı ?

  20. Sezonda haftasonu çok, yarış sayısını artırabilirler bence. Her haftasonu yarış izlesek fena mı olur? Tamam, takımlar için çok zor olur, ama bir şekilde alışırlar. Biz de o pist gitti, bu da gidiyor, şu da gidebilir triplerinde olmayız en azından.

  21. http://www.guardian.co.uk/sport/2012/mar/29/france-f1-grand-prix-paul-ricard?newsfeed=true

    O değil de Spa ile dönüşümlü olacaksa hiç gelmesin istemez.Bernie nin avrupayı artık silmesini de göz önünde bulundurusak Fransa nın takvime girmesi bir yıl gerçek bir heyecandan uzak kalmamız manasına gelecektir.

  22. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Nasıl bir mantıkdır bu ? Güzelim Spa'yı 2 senede bir yapıp Valencia-Singapur gibi yarışları her sene yapan insana akıllı diyemem..Şu adam ne zaman bırakıcak arkadaş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir