Sofuoğlu Imola'da Diskalifiye Olunca Eli Boş Ayrıldı

yazar:

kategori:

Yarışa 3. cepten başlayan Sofuoğlu, ön gruptaki mücadelenin 2-3 saniye kadar arkasında yarışa devam ederken bir şikanı kaçırdı. İnanılan o ki bunun üzerine Türk sürücü, pitten geçmesi gerekirken bu duruma bir nedenle uymadı ve sonunda 7. turda siyah bayraklarla diskalifiye edildi.

Yarışı ikilinin uzun süren yakın mücadele sonunda Foret kazanırken 2. Lowes oldu. Bu sürücülerin 17 saniye gerisinde Quarmby ise 3. oldu.

Bu sonuçla Sofuoğlu, 25 puanda kalarak liderliğini kaybetti; 3.’lüğe düştü. Yeni lider ise yarışın galibi Fabian Foret oldu. Foret’nin puanı 45; ikinci Sam Lowes’in 31 ve Kenan Sofuoğlu’nun ise 25

Race Grid No. Rider Nat Team Bike LL Gap

1 6 99 F. FORET FRA Kawasaki Intermoto Step Kawasaki ZX-6R 19

2 1 11 S. LOWES GBR Bogdanka PTR Honda Honda CBR600RR 19 0.574

3 11 34 R. QUARMBY RSA PTR Honda Honda CBR600RR 19 17.266

4 7 22 R. TAMBURINI ITA Team Lorini Honda CBR600RR 19 17.270

5 14 31 V. IANNUZZO ITA Power Team by Suriano Triumph Daytona 675 19 22.953

6 13 65 V. LEONOV RUS Yakhnich Motorsport Yamaha YZF R6 19 25.509

7 9 38 B. NEMETH HUN Racing Team Toth Honda CBR600RR 19 30.042

.

.

.

21 29 24 E. BLOKHIN RUS Rivamoto Yamaha YZF R6 17 2 tur

.

DIS 3 54 K. SOFUOGLU TUR Kawasaki DeltaFin Lorenzini Kawasaki ZX-6R 7 12 tur


Yorumlar

  1. 1. turdan sonra 2. turda aynı yerde bu sefer topraktan geçti, ceza da hemen arkasından geldi. Bence ilkine neredeyse ceza verilmeyecekti ama ikinci defa pist kısaltınca ki orada tam gaz devam etti cezayı aldı. Bence de haklısın burada hakemlere denebilecek birşey yok.

  2. Arkadaşlar yarışı Kenan'ın yeğeni ile birlikte izliyorduk.
    Kenan'ın sol dizinde sakatlık vardı ve buna rağmen yarıştı.
    startta sıra kazanacağını tahmin etmiştim ama o daha iyisini yapıp liderliğe yükseldi.
    Yalnız motoru sol tarafına yatırmakta zorlandığı çok belli oluyordu ekrandan.
    özellikle kaçırdığı şikanda sol sağ virajda motoru soldan kaldırıp (sol ayağından güç alarak) sağa yatırmakta zorlanıyordu.

    bu halde bile yarışta gayet hızlıydı toprağım…
    hakemlerin yavşaklığı yüzünden gereksiz ceza aldı.
    benim anlamadığım şey ise pit duvarı neden Kenan'ı uyarmadı bu ceza konusunda. neden pite çağırmadılar?

  3. schumiyede almanca öğretmeye kalkmıştı sonra rtlden kai ebel ile kahkaha atınca dilara özür dilemişti.eminim trtdende bu yüzden çıktı.egosuzca smartsporda proğram yapabilir.okay karacan ve erbo da eşlik edebilir tabi elif bekbelavi yide unutmadan

  4. O şikanın kaçış yerinde kırmızı renkte bariyerler vardı. Yani, yarış öncesi toplantıda şikanı dönemeyenlerin oradan geçmemeleri gerektiği,

    eğer öyle bir kural varsa ceza haklıdır.ama tarihte okadar çok haksızlık gördüğümüz için böyle düşündüm.ama bir gerçekte varki müslümanların hristiyanlarının hayatında yeri yoktur.bunu bizzat kendileri söylüyor.

  5. "Yarışa 3. cepten başlayan Sofuoğlu, ön gruptaki mücadelenin 2-3 saniye kadar arkasında yarışa devam ederken bir şikanı kaçırdı."

    Şikanı kaçırdığında Kenan 1. sırada gidiyordu… Sonra 4 sıra bilerek geri verdi ama cezadan kurtulamadı. Geçmiş olsun…

  6. profesyonelliğe çok aykırı şekilde gülme krizine girmişti bir keresinde canlı yayında. bu son fenerbahçeyle ilgili olayı da tuzu biberi olmuştur.

    ama kendisine hak vermek lazım, ntvspor'un içeriğine olan ilgi ülkede F1'e olan ilgiden çok daha fazla. ntvspor'a geçişi kariyerinde bir yükseliş olarak görmüş ve istemiştir muhtemelen.

    yapacak birşey yok, bence kimse de almaz bu saatten sonra.

  7. Evet, eğer bahsettiği kadar sakatsa yine çok iyi yarış çıkarmış. Zaten şikanı kestikten sonra yavaşlamıştı. Geçmiş olsun.

  8. Muammer UYAR avatarı

    Kenan sakatlığının verdiği ağrılar yüzünden ceza bayraklarını görmemiş bu yüzden diskalifiye olmuş yarışa da sakat çıkmış zaten

  9. Yanlış birşey dememişki.%1000000 haklı.

  10. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    http://kralspor.ensonhaber.com/dilara-gonderin-isine-son-verdildi-2012-04-01.html

    Dilara Gönder'i göndermişler NTV'den.

    Yazık etti kendine.

  11. O şikanın kaçış yerinde kırmızı renkte bariyerler vardı. Yani, yarış öncesi toplantıda şikanı dönemeyenlerin oradan geçmemeleri gerektiği, pit alanından geçebilecekleri mutlaka belirtilmiştir. Bu karar da geri dönüş esnasında oluşabilecek güvenlik sorunlarından dolayı alınmıştır. SBK serilerindeki herhangi bir pilotun o an bundan haberdar olmamasına imkan yok gibi.

    Sabahki superbike yarışında iki kişi aynı şekilde bu şikanı kaçırdı ve pitten geçmek zorunda kaldılar. Haliyle onlara ceza verilmedi. Kenan ve diğer bir yarışçı yapmamaları gereken şekilde piste geri döndüler ve pitten geçme cezası aldılar. Cezalarını da çekmek için pite girmeyince de doğal olarak diskalifiye edildiler. Diskalifiye kararına da uymasalardı yarış durdurulacak ve çok ağır cezalar alacaklardı. Böyle olsa büyük ihtimalle de sezondan ihraç edilirlerdi. Bunu da kimsenin gözü almaz.

    Kenan ve biz takipçileri için iyi haber değil bu, ancak kendi veya takımının hatasından dolayı bu cezayı aldı.

    Nasıl bir komlekstir, nasıl bir düşünce yapısıdır, anlamış değilim.

  12. Sıktın ama ha.git nefretini başka yerde paylaş.Burası motorsporları platformu.Hatta başka yerde bile paylaşma bir an önce bu düşüncelerinden kurtul.

    DSQ edilen başkalarıda oldu.

  13. ne alakası var ceza verilmiş cezayı uygulamayınca diskalifiye olmuş. nedir bu türküz diye ceza veriyolar kompleksi nerden geliyor.

    kenanın hatası. yarış direktörleri ceza verirse uygulamak zorunda

  14. 1.likten 5. Liğe geriledi zaten pit cezası ağır olmadimi? Yarış direktörü…

  15. yarış direktörünün adeta zalimce verdiği ırkçı türk kararı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir