Horner, Vettel'i Savundu: "O Durumda Herkesin Sinirleri Bozulurdu"

yazar:

kategori:

Alman pilot, Sepang’daki yarışta Narain Karthikeyan ile temas yaşayana kadar 4. sıradaydı ama bu temasın ardından lastiği patlayınca ilave pitstop yüzünden gerilere düşmüştü. Yarış sonrasında sıcağı sıcağına açıklama yapan Vettel’in Karthikeyan’a söylediği sözler ise hâlâ gündemde.

Sky Sport’a konuşan Horner: “4.’lüğü kaybetmiş ve sinirleri bozulmuşken elinde mikrofonla bu adamlar karşısına geliyor ve o da hayal kırıklığını açığa vuruyor O durumdaki her pilotun, sinirlerinin bozulacağını düşünüyorum”

“Açıkçası komiserler, Narain’in (Karthikeyan) hatalı olduğuna karar verdi ve ona göre hareket etti. Ama o durumda biraz hayal kırıklığı yaşadığı için Sebastian’ı kimsenin suçlayabileceğini düşünmüyorum”

“Çok iyi sürüyordu; Lewis’e yaklaşıyordu ve elbette yarışı iyi şekilde bitirmek istiyordu. Alabileceği puanlar fazlaydı”

Vettel’in ayrıca telsizden kendisine verilen talimatı yerine getirmediği de gündemdeydi.

Horner: “Karthikeyan ile olayın ardından lastiğin dilimleri, sol arka fren soğutucusuna zarar verdi ve o fren ile aracın köşesi, ısı anlamında kontrolden çıktı.”

“Bu yüzden güvenlik açısından kendisini kötü bir spin veya kazaya götürecek bir arızanın oluşabileceğinden endişe ettik. Bu yüzden o anda aracı durdurmasını söylüyorduk. Sebastian durumu çok iyi bir şekilde idare diyordu; neler olduğunun farkındaydı. Yarışın ardından söylediğine göre fren etkisi gecikiyordu”

“Ardından Maldonado yarış dışı kaldı ve bitime 1 tur var. Bu yüzden pistte kalıp daha neler olabileceğini görmek istedik. Puan şansı vardı. Ama sonrasında sıcaklık artmaya devam etti; işte o zamanda güvenliği açısından herhangi bir riske girmem adına aracını kenara çekmesini sağlayıp sağlayamayacağımıza baktık”

“Ama o mesajlar ne yazık ki araca ulaşmadı. Sebastian, o son tur boyunca frenini hiç kullanamadı ve damalı bayrağı görmek istiyordu”


Yorumlar

  1. bu kansızı savunan ondan daha şerefsizdir.

  2. apduraman turan a katılıyorum vetel daha çocuk daha çok öğreneceği şey var fernando abisinden,micheal abisinden.öyle neweyin hızlı arabasıyla sylvester stallone bile ağlaktan daha fazla pol alır. bu sporun kralları ferrari ve mclaren dir. meşrubatçılar da ağlakları da er geç piste gömüleceklerdir.ferrari faster arkadaşımız çok iyi söylemiş.merak etme silvistır, redbullun forsu fazla gitmez 10 yıl güzel güzel yarış izleriz

  3. apduraman turan a katılıyorum vetel daha çocuk daha çok öğreneceği şey var fernando abisinden,micheal abisinden.öyle neweyin hızlı arabasıyla sylvester stallone bile ağlaktan daha fazla pol alır. bu sporun kralları ferrari ve mclaren dir. meşrubatçılar da ağlakları da er geç piste gömüleceklerdir.ferrari faster arkadaşımız çok iyi söylemiş.merak etme silvistır, redbullun forsu fazla gitmez 10 yıl güzel güzel yarış izleriz

  4. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    Ben açıkçası Ferrari'yi sevmem ama objektifimdir.Malezya'da iyi iş çıkardılar.2011'de McLaren pilotları gerideyken RBR yerine Ferrari kazansın diye dua ediyordum

  5. iş arkadaşına "hıyar" diye hitap eden birisini kimse savunmasın bana. birinin bu adama ahlâk kurallarını öğretmesi gerekiyor,gerçi o daha bir çocuk.

  6. şıracın şahidi bozacı

    bu daha bir sonun başlangıcı bu sezon çok eğlenceli olacak

    ağlak bebek ise daha çok ağlayacak ve ağlatacak başta horner efendi marko paşa

  7. Yarışı izlemesine gerek yok sitede temas anı var.Sadece temas anına bakması bile senin dediğin şeyi çürütür.Schumacher dışa nasıl taşıyor?dışa taşmak ne demek?Adamın dışa taştığı falan yok sağ içteki önünde olan aracın üzerine çıkacak değil ya.O araca göre dışarda olabilir ama bu taştığı kaydığı anlamına gelmiyo,kayma grosjeanın teması ile başlıyo ve anında spin atıyo.Schumacher virajı kurtardıktan sonra tekeri nerde bi bak iyice kerb'e göre nerdeyse paralel yani stabil gidebilecek pozisyonda ve gidiyoduda.Artı öndeki bi araç kaymaya başladığında yani senin dediğin gibi virajı alamayıp kayması ile arkadaki aracın ön tarafına temas etmesi nasıl oluyor?Bu adam sağa doğru viraj alıyo yani kayma varsa merkezkaç kuvvetiyle sola doğru kopmalı.Schumacherin aracının temas olmadan sağ virajda kayması aracın sol arkasının pistin dışına sola doğru kopması demektir.Schumacher en solda,Grosjean onun sağında hemen dibinde. schumacherin kayması aracının sol arkasının grosjeandan uzaklaşması demek olur ki öyleyse nasıl oluyorda grosjean arkadan temas yaşıyo?Cevap belli arkadan dokandırırsan sen adama anca öyle temas etmiş olursun.

  8. Briatorenin alonso için yıllık verdiği saçmasapan demeçlere laf etmeyenler buna takılmışlar.Adam hiç değilse kendi pilotunu savunuyor.Bi menfaati var.Adam sonuna kadar haklı pilotunu böyle bir durumda eleştireebilecek birisi yoktur.

  9. Rambonun yukarıda ferrari veya Mclaren e değersiz dediğini duymadım.Neden bu Redbull takımını aşağılama gayreti sizde onu merak ediyorum 2010 Abudhabi mi acaba ? Neyse Redbull takımı 15 numaralı araçları ile yarıştığı zamanlarda 1-2 numaralı araçları aldığı zamanlara geldi günümüzde yani çok gerilerden geldi sizinde canınızı sıkan bu olsa gerek.Sizede hak veriyorum koskoca f1 in en önemli değerleini gerilerden gelip üst üste 2 sezon yenmek son yarışta şampiyonluğunu alacaklarını sanarken elinden oyuncağı alınmış bebek gibi bırakmak zor olsa gerek.Gerçek bir F1 izleyicisi zaten değer konusunda tartışmaya girmez.Bukadar gerilerden gelip bu başarıya ulaşmış bir takım kolay kolay çekip gitmez senin değer dediğin takım gibi yok o olmazsa çekiliriz yok bu yapılmazsa gideriz diye tehtit etmiyoruz en azından.Yapılan ve elde edilen başarıya saygı duyun hiç olmazsa kaybettiğiniz değeri belki tekrar elde edebilirsiniz ozaman.

  10. vettel yenekli bir pilot olabilir ama bir Schumi, Alonso, Raikkonen yada Hakkinen vs.vs. olamadımı
    zaten kendn demişssin adam yetenekli diye şumi hariç saydığın pilotlardan hpsinden daha fazla polü var yüzde anlamında başarı klasmanında hepsini tokatladı
    sen böyle ifadeler neden kullanıyosun onu çok iyi biliyorum yok geçiş yapamıyo felan bla bla red bullun düzlük hızı yavaş drs ile anca öndeki otomobili yakalıyoz araç adeta lider gitmk için tasarlanmış

  11. tutturmuşsun bi papağan gibi 1 saniye hızlı araç bla bla bla insaf be geçen sene giç bir yarışta red bulll tur başına 1 saniy hızlı olmadı dikkat ettiyseniz ilk 10 tr farkı 5 6 saniye yapardı vettel sonra mc larenlerle turlar yakın olur ayrıca ferrarinin ne kadar büyük olduğunu son 3 yılda çok iyi gördük sene sonunda dominik wooooooooww dedi otomobil fıss çıktı
    sen kabul etmesende vettel formula 1 deki en yetenekli pilottur

  12. Hüseyin Timur avatarı
    Hüseyin Timur

    Vettel yetenekli bir pilot olabilir ama daha bir Schumi, Alonso, Raikkonen yada Hakkinen vs.vs.
    olamadı. Ayrıca bence RedBull için çöküşün başlangıcıdır bu sene. F1'de o kadar köklü takımlar kaybolup gittiki RedBull'un esamesi bile okunmaz….

  13. Yürü be Rambo kim tutar seni 🙂

    Bir ara jetman bu sitenin favorisiydi şimdi sen tahtını alıcaksın

    Destekliyoruz oylarımız sana Rambocuk 🙂

  14. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Sen Kabul Etmesende F1'in En Önemli Ögeleri Ferrari ve McLaren'dir.

    Yarın RedBull F1'den Çekilse Onları Anca 1 Avuç İnsan Arar =)

    F1 Severlerin Neredeyse Hepsinin Bu İki Takımın Çekişmesini, Vettel'in 1 Saniye Hızlı Araçla Basıp Gitmesine Tercih Edeceğine Eminim.

  15. 2008 de toro rosso ile monzada yavaş bi araçla pol ve zafer
    2010 en genç şampiyonluk
    2011 en genç çifte şampiyonluk
    en genç le başlayan rekorların yüzde 90 ı
    güçse güç yürekse yürek zordur sebastian vetteli yenmek

  16. Eskiden f1'in yıldızı Schumi idi ve onun sayesinde f1 rating alıyordu bu sebeple onun pistte olması herşeyden önemliydi.

    Ve bu artık Sebastian Vettel için geçerli.

    F1'in yeni zirvesi Sebastian Vettel ve onun pistte yarışması herşeyden önemli. Sızlanan şampiyonlardan, bağıran takımlardan, kendisine küfreden taraftarlardan bile.

    Bu durumu kabul etmek önümüzdeki 10 yıl f1'i izleyebilmeyi kolaylaştıracaktır. aksi sinir sisteminin harabı olacaktır. Dostça tavsiye edilir.

  17. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    vettel daha formula 1 in acı yüzüyle karşılaşmadı ki sinirleri bozulsun.Bir şumayerin bir alonsonun başına gelenlerin binde birini vettel yaşamadı.Ayrıca hamiltonun 2009 dan beri çektiği sıkıntıları ve raikkonenin 2005 yılındaki ve ayrıca massanın 2008 deki sıkıntılarının yarısını daha vettel görmedi.hele bu sıkıntıları bir yaşasın işte o zaman pişsin olgunlaşsın ki görelim veteli.
    4.lüğü kaybedip sinir bozulacak ve başkalarına hakaret edilecekse diğerleri ne yapmalı.Şumayer alonso raikonen hamilton massa eline silah alıp önüne geleni vursun o zaman.

  18. yarışı bir daha izlemeni öneririm. schumi dışa taşıp kayıyor ve arkadaki grosejeana çarpıyor. grosjean değil schumi grosjeana çarpıyor. iki pilotun da onboard görüntülerini izle ve gör.

  19. button ve vettelin şampiyona açısından puansız bitirmesi güzel oldu.ama schumiye keşke romain çarpmasaydı.çarpmamak için kaçındığını gördük ama yarış kazasıydı bu yüzden suçlayamam grosjeanı.nerde iyi bir sonuş yakınsa uğursuzluklar schuminin ensesini bırakmıyor.ama yinede onun bu sonuçlara verecek yanıtı olduğuna inanıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir