Red Bull, Mercedes'in Kanadı Konusunda Hâlâ Cevap Bekliyor"

yazar:

kategori:

FIA, daha önce 2 defa yapmış olduğu incelemenin ardından Mercedes’in F-kanalının kurallara uygun olduğunu belirtmişti. 

Christian Horner “Teknik delege Charlie Whiting, bu konuyu düşünüyor ve Malezya’da bir çok görüşme oldu. Bunu düşünmek istediğini sanıyorum ve Çin’de bize tam olarak açıkladığında ona saygı göstereceğiz.”

“Takımlar alternatiflerle karşı karşıyalar. Ya kabul edecekler ve geride bırakacaklar ya da kendi çözümlerini deneyecekler. Eğer uygun koşullar olursa protesto edebiliriz ya da bir başka takım Charlie’nin yorumunu kabul etmezse protesto edebilir.” 

“Bunun gibi tüm aygıtların aracın geri kalanıyla nasıl çalışacağı önemli. Grifin ön bölümünde yer alan takımlardaki tüm tasarımcılar bu aygıtların nasıl çalıştığına ve kendi tasarımlarına nasıl ekleyebileceklerine bakıyorlardır.”

“Ancak bu tür şeyleri takip edip harcama yapmadan önce senenin geri kalanında sisteme izin verilip verilmeyeceğine bakmamız lazım. Çok sık bir şekilde teknik açıklamaların, kurallara uymadığını görüyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. kemiksiz burun gibi kıvrılan ön kanatlar,egzoz resimli arka kısımlar ,pırpır öten motorlar ve zemindeki deliklerin hepsi yasal olabilir. RBR nin yöneticilerinin savunduğu şey; testleri ve kontrolleri geçmişse yasaldır! ???

  2. Bu adamların derdi sistemin yasal olup olmaması değil… adamların derdi sistematiğin nasıl çalıştığı. Düzeneği hesapladıklarında Mercedes in avantajını hesaplayamadıklarından sistemin nasıl çalıştığının ortaya çıkarılması adına yaptıkları çalışmadır.Arka kanada yanlardan üflediği sanılan iki delik görünsede şanzıman üzerinden gelen boruların taşıdığı havanın yönü ve yeri kafaları karıştırmış.2009 da Brawn ın difüzör yapısına hepimiz itiraz etsekde tahkimde dahi onay görerek onaylandı.Bunu RBR de biliyor ama sistematiği çözmek adına itiraz ederek daha fazla bilgi edinmek istiyorlar.2010 daki F-kanal sistemide öyle çözülmüşdü.

  3. Yakup ERCAN avatarı

    Fia 2 kez dedi ama sen anlamakta sıkıntı çekiyorsun. Olsun sana bunu Fia bir kez daha anlatacaktır ve anlatılanlar kapak olacaktır.

  4. Mercedes GP avatarı

    Çok Beklersin.Fia bu sistemi sene sonu yasaklıcaktır muhtemelen Fia belirtmemiş ve takımımda gri alanlardan yararlanarak sistemi yapmış bence çok zekice herkes rahadına baksın

  5. Protesto etsinler, çıkmasınlar Çinde yarışa cesaretleri varsa???

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    "BENCE" Mercedes'in sistemi yasaklanmalı. F-kanal'daki gibi hareketli bir sistem değil ama aslında hareketli. Çünkü DRS'nin kanadı açık durumdayken hava sirkülasyonu oluşuyor ve kanat kapandığında sona eriyor. Yani "pasif" de olsa kuralın etrafından dolaşarak hareketli bir parçadan yararlanma var…

    Amaaaa Horner'ın ve Redbull'un bu tutumu oldukça yanlış. Geçen sene zekice birşeyler bulduklarında, kuralların etrafında dolandıklarında, onayımızı aldık, sizde zeki olun diyorlardı. Özellikle egzoz gazı ve esnek burun olaylarında…Kuralların etrafından dolaşıldığı kesindi ancak FIA sezonun dengelerini alt üst etmemek için çok zorlamadı. Bu sene de aynı durum Mercedes adına yaşanıyor. Kuralların esnetilmesinden son senelerde en çok yararlanan takım, şimdi de niye bu kadar esnek diye yakınıyor. Keser dönüyor, sap dönüyor…

  7. peki sizin vereceğiniz cevaplar sayın horner

    birde onları duysak.

    ne oldu keser döner sap döner.

  8. bu sevgili meşrubat çılara sormak lazım şu 2 sene neredeydiniz diye

    allem kallem tasarımlar bitti işte.

  9. alın size bir ağlak bebek daha

    meşrubatçı takımından bu kadar işte.

    ağlayın ağlayın ağlatacaksınız herkesi

  10. Mercedes GP avatarı

    Sanırım hala hem sitedeki bazı üyeler hemde horner efendi çekemiyor bu durumu Ben hatırlamıyorum Ross Brawn Red Bull'un ön kanadı için illegal diye dediğini.Mercedes'e legal dedilerse Red Bull'da yapsın yapmaya çalıştılarda izinmi vermediler Mclaren şuan bu sistemi kopyalamaya çalışıyor.Sizin basit dediğiniz sistem araçta değişik bi şekilde o zaman Red Bull kanadıda basitti kanat esnetmekte ne varki dedi belki bazıları ama öyle olmadı abu dhabide gördük massanın ön kanadı kanat çırpmaktan uçacaktı nerdeyse ve bu arada Adrian Newey Uzuuun zamandır açıklama yapmıyor tahminimce güncellemelerle ilgili çalışıyordur ama Bu sene Mclaren Şampiyon olabilir gayet istikrarlı ve güzel bir araçları var Lotus'ta hemen sevinmesin 3.takımız diye daha kaç yarış var ve Grosjean aptallık yapmasaydı Malezyada daha net bir tablo ortaya çıkacaktı stratejiler performans v.s v.s neyse artık Çinde görüşürüz.Sıralamada yine Mclaren ve Mercedesler ilk sıralar için mücadele edecek.Schumacher polü bile alabilir ama yarış önemli tabikide artık bekleyip görecez

  11. Ben de Red Bull ön kanat konusunda cevap bekliyorum.

  12. red bull mideni mi bulandırıyo eee arkadaş az içseydin biraz

  13. meşrubatçılar sıktı ama
    geçen yıl burnunuzdan kıl aldırmıyodunuz şimdi işler ters gidince ona buna çatıyorlar

  14. Tencere dibin karara, senin ki benden kara. Sen RB8 de bir alicengiz yapmışsın,mercedes W03'te bir alicengiz oyunu yapmış. Ne istiyor bu hala anlamadım. Yarış kardeşim sür arabanı …o kadar.

  15. Şu an grid de bir sezon da 1-2 sistemi yasaklanıp yine de bu kadar önde olabilecek başka bir takım görmüyorum ben.Adamlar haklı geçen sezon herkesin koskoca Ferrari dediği takım değil miydi İngiltere de antrenmanlar da protesto eden hemde sezon içi getirilen bir yasakla ilgili….

    Etik yada değil Fia'nın geçen 2 sezonda Redbull'un sadece ön kanadına yaptığı testleri düşününce bu daha hiçbirşey sayılmaz.Sezon içi test etme yöntemi değişti adamlar onları geçti.Mercedes sistemin yasal olduğunu savunuyor.Tamam yasaldır ama geçen sezon Redbull bizim kanadımız yasal dediğinde hangi takım yasal dedi Fia test yaptı ondan sonra bile bir sürü komplo teorisi üretildi şöyle esnetiyorlardır böyle kıvırıyorlardır. Şu an Redbull tamamen geçen sezon kendilerine yapılanları rakiplerine yapıyor ve daha yapılacak çok şey olduğuna da eminim…

  16. Red Bull artık midemi bulandırıyor.. Hala cevap bekliyolarmışmış.. Sizi istediğiniz cevap çıkana kadar beklicek misiniz nedir yani ?

  17. Cevabı ben vereyimmi?
    Ross Brawn bu konunun kapanması için noktayı koymuştu. ustayı çok sinirlendirmişlerdi.
    Bence bu iş kızışacak ve pist üstünde rekabet farklı şekilde olışacak.
    Schumi-Brawn ikilisi bu tür rekabetide iyi bilirler ve severler.
    Umarım tüm bu olanların ardından lastik aşınma sorununuda çözerlerde yarıştada önlerinde kalırız.
    Böylecehorner kudurmaktan mikrofonunu kemirmeye başlar.

  18. 2010 da herkes esnek kanat diye ağlıyordu açıklama bekliyordu ağırlık testleri yapıldı kanat testten geçti herkes sustu kaldı.Hileli parça yapmak ile parçanın kurala uymaması farklı bence 2010 da herkes hileli diyordu Redbull a yani Redbull yapınca mı hileli oluyor ne dir bu korku ?.Olay pilot kontroluyle yasaklanan duct sistemi, sonuçta pilot kontroluyle DRS açılıyorsa buda sihirle devreye girmiyor dolaylı yoldan pilot el atıyor.Takımlarda kesin bir bilgi bekliyor kurallara uygun değilse niye zaman harcasınlar.Öyle bir hal aldıki sanki yapılamayacak birşey miş gibi triplere giriyor insanlar burda.Görende kanadı açınca jet motoru çıkıyor sanıcak.

  19. Bence bu tür durumların gerçekten yasal olup olmadığını kesin öğrenmek istiyorlar. Dertleri MGP değil bana göre. Belki da çok çok daha kapsamlısını hazırlıyorlardır.

  20. Suyunu çıkardınız ama.

  21. Yusuf  Hitay avatarı

    bsg diyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir