MotoGP: 'Doktor'dan 90. Galibiyet

yazar:

kategori:

İtalyan pilot Valentino Rossi Fransa’nın Le Mans pistinde gerçekleştirilen sezonun beşinci yarışına damgasını vurdu. En yakın rakibinin yaklaşık beş saniye önünde damalı bayrağı ilk gören isim olan Rossi Fransa’da elde ettiği sonuçla kariyerinin 90. galibiyetini kazandı. Aynı zamandı bu galibiyet İtalyan pilota MotoGP şampiyonası pilotlar klasmanında liderliğe yükselmesini sağladı.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan Dani Pedrosa startta yerini Ducati pilotu Casey Stoner’a kaptırdı. Valentino Rossi ise dördüncü sırada başladığı yarışta kötü bir startla altıncı sıraya kadar geriledi. İlk turda liderliği Pedrosa’dan devralan Stoner’ın liderliği ancak yedi tur sürdü. Kötü bir start almasına rağmen her geçen tur daha iyi bir performans sergileyen Rossi, Stoner üzerinde kurduğu baskının sonucunu yedi turun sonunda liderliği ele geçirerek aldı. Bu dakikadan itibaren Rossi her geçen tur arkasındaki grupla farkı açmayı başardı ve liderliği kimseye kaptırmadı. Son 13 tur kala yarışta beyaz bayraklar sallanmaya başladı ve pistin bir kısmında yağmur yağmaya başladı ve bu durum bir diğer Yamaha pilotu Jorge Lorenzo’ya yaradı. Çaylak pilot beşinci sırada sürdüğü yarışta ön grupla arasında altı saniye fark bulunmasına rağmen rakipleri bir bir geride bırakmayı başardı ve takım arkadaşı Rossi ile birlikte Fiat Yamaha takımına Fransa’daki haftasonunda duble sevinci yaşattı.

Bu sezon bütün yarışlarda podyuma çıkma başarısı gösteren Dani Pedrosa ise Fransa’dan eli boş ayrıldı ve yarışı dördüncü sırada tamamladı. Yamaha pilotlarını takim eden isim ise Colin Edwards oldu ve podyumun üçüncü basamağında yeraldı. Edwards’ın bu üçünlücüğüyle Yamaha takımı Fransa’ya damgasını vuran isim oldu. MotoGP şampiyonasında dört motorla yeralan Yamaha takımı üç pilotuyla kürsüde yeralma başarısı gösterdi. Yarışa iyi başlayan Stoner birara liderliğe yükselmesine rağmen motorunda yaşadığı mekanik problem nedeniyle yarışı iki tur geriden ancak 16. sırada tamamlayabildi.

motogp.lemans


Yorumlar

  1. evt rossi hayata döndü tekrar çünkü yeni bi hedefi var 122 yarışlık rekoru ele geçirmeye çalışacak.bu şekilde giderse 3 sene sonra en çok o kazanan olacak belki dahada erkenden.inşallah hemen kazanır yoksa kazanma azmi eriyip gider.go rossi maşallah

  2. bir senedir bu günü bekliyordum rossi yapacanı yaptı gene helal olsun

  3. Rossi yine aldı götürdü. Eski havasını buldu son 2 yarıştır. Lorenzoya da helal olsun 10. sıradan 2. sıraya kadar tırmandı. Sezonuun en güzel yarışıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir