Sir Jackie – Mosley Çok Geniş Yetkilere Sahip

yazar:

kategori:

Sir Jackie Stevart, Max Mosley’in FIA başkanlığından istifa etmesi yönündeki çağrılarını yineledi.

Nazi bağlantıları da olduğu öne sürülen korkunç sex videolarının medyada inanılmaz bir şekilde gündeme gelmesinin ardından, Mosley’in FIA Başkanı olarak bulunduğu konumdan ayrılması kaçınılmaz bir hale geldi.

Bununla birlikte üç dünya şampiyonluğu bulunan Stevart, Mosley’in 3 Haziranda yapılacak olan FIA Genel Toplantısı’ndaki oylamayı yeniden kazanacağına inanıyor.

Sir Jackie, The Telegraph’a verdiği demeçte; "Bir arkadaşımla Bay Mosley’in oylamayı kazanacağına dair 100 dolara bahse girdim. Çünkü kendisinin çok büyük güçleri var – bir insanın sahip olabildiğinden daha fazla.

"Ama bazen büyük çınarlar daha kolay devrilir. Bu tamamen rüzgarın şiddetine bağlı.

Bununla birlikte efsane pilot, 68 yaşındaki Mosley’in motor sporları imajını jedelediğini düşünüyor.

Stevart, "Eğer Mosley başka herhangi bir sporun, federasyonun başkanı olmuş olsaydı, ya da herhangi bir kurumun CEO’su veya yöneticisi olmuş olsaydı; o zaman görevinden çoktan ayrılmış olurdu."

"Bay Mosley’in motor sporları camiasına inanılmaz derecede büyük zarar verdiğini düşünüyorum. Kendisi bu sporu yıkıma uğratmakla kalmayıp, aynı zamanda bu sporun ticari geleceğini de tehlikeye atıyor. Çünkü çok uluslu devletler; başkanı, içerisinde bulunduğu böyle bir durumla itibarını zedelediği bir spora ev sahipliği yapmak istemeyecektir" dedi. 

 

 


Yorumlar

  1. Yahu ceki söylesen ya şu malum büyük güçleri.Ne karanlık bi yüzü varmış bu f1 in ya.Bu max in sonu iyi olmayacak konuşmasından korkanlar kim vurduya getirebilir sorada bunalıma girdi intihar etti,olur olur bu f1 de daha neler olur…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir