FOTA: "Bahreyn Kararını Biz Değil FIA Verecek"

yazar:

kategori:

Ülkeden gelen çeşitli haberlerle birlikte konu, Formula 1’in asıl gündemi haline geldi.

Berni Ecclestone, Pazartesi günkü açıklamasında takımları Bahreyn’e gitmeye zorlayamayacaklarını söylemiş ama gitmemeleri halinde ticari yaptırımlarla karşılaşabileceklerini ifade etmişti.

Bunun ardından Formula 1 Takımlar Birliği (FOTA), konu ile ilgili kararı FIA’nın vereceğini bildirdi.

FOTA açıklaması: “Takımların, bu seneki Bahreyn GP’yi iptal etmenin yollarını arayabileceği yönünde bazı haberler çıktı. Bu mümkün değildir. Takımlar, yarış iptal edemez.”

“FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası adı altında uluslararası bir seride yarışıyoruz; dolayısıyla bvu meselelerde takımlara rehberlik sunacak, FIA’dır.”

FOTA’nın açıklamasının ardından Lotus da bir bildiri yayımladı ve Bahreyn organizatörlerini eleştirerek, yetkililerin bir basın bildirisinde takımların açıklamalarını kullanmalarına tepki gösterdi.

Lotus temsilcileri, Bahreyn’deki güvenlikle ilgili bütün takımlar adına özel bir dosya hazırlamak için ülkeye gitmişti ama bu dosyadaki ifadeler, kamuoyuna yansıdı

Lotus açıklaması: “Bugün Bahreyn Uluslararası Pisti (BIC), takımımızın Bahreyn GP’ye destek verdiğini gösteren ifadelere atıfta bulunan bir basın bildirisi yayımlamıştır”

“Bu ifadeler, tamamen içsel ve mahrem bir meseledir ki geçen hafta mahrem esasla bütün F1 takımlarına gönderilmiştir.”

“Lotus F1 takımı, Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 12 yarışmacısından birisidir ve kendimizi asla, bir yarışın yapılıp yapılmayacağına karar verecek tek merci olan FIA yerine koymaya çalışmayız. Bu bağlamda yayımlanan FOTA açıklamasına destek vermekteyiz”


Yorumlar

  1. Fernando Alonso Ferrari avatarı
    Fernando Alonso Ferrari

    @ Gökhan Kamil , Bernie'nin ya parayı ödeyin yada çenenizi kapatın şeklinde bir haberi çıktı bunun ardından.Lauda ve Stewart ta takımların gitmesi gerektiğini düşünüyormuş.

    Bahreyndekiler ise masa başı gözlemcileri suçlamışlar.

    Lotus görevli yollamış ve hiç bir sorun yok demiş.

    Bahreyndeki hazırlıklar devam ediyormuş ve Bahreyndeki durumla ilişkin olarak Katar'ın takvime girmesiyle ilgili bir haber var yayınlarsanız sevinirim.

  2. Bu ifadeler, tamamen içsel ve mahrem bir meseledir ki…

    Lotus'un Bahreyn'de hangi sponsoru var acep?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir