Lotus, Mercedes'in F-Kanalını Protesto Etti – Güncel

yazar:

kategori:

Alman Auto Motor und Sport, geçen hafta FIA’dan Charlie Whiting ve teknik patronlar arasındaki görüşmenin ardından Enstone kökenli takımın Perşembe günü protesto için bir dosya hazırladığını öne sürdü.

Haberde F-kanal konusunda “Red Bull’un sürpriz bir şekilde sessiz kaldığı”ndan bahsedildi ve “bunun muhtemelen, onların da kendi sistemleri üzerine çalışmalarından kaynaklandığını” iddia etti.

Şangay’dan yazan Michael Schmidt: “Sauber’in mühendisi bile bu sistemi kendi araçlarına monte etme üzerine düşünüyor”

Bir başka Alman yayın organı Bild, Mercedes Motor Sporları Sorumlusu Norbert Haug’a, protesto söylentilerini sordu.

Haug: “Şu iyi biliniyor ki Charlie Whiting, bizim sistemimizin kurallara uygun olduğunu söyledi. Sezon başlamadan önce biz bunu kendi isteğimizle FIA’ya göstermiş ve onlardan onay almıştık”

Yine de Bild, Mercedes’in avukatlarının bilgilendirildiğini ve resmi protestoya karşı hazır olmalarının istendiğini yazdı.

Güncelleme:

Lotus, Mercedes’in arka kanadı ile ilgili protesto başvurusunu bugün yaptı. Protesto teknik kuralların 3.15 maddesi üzerinden çekildi

Madda 3.15: “3.18 maddesinde tanımlanan ayarlama için gerekli parçalar hariç aracın aerodinamik karakterini değiştirme amacıyla pilot hareketiyle çalışan, aracın herhangi bir sistemi, donanımı veya prosedürü yasaktır.”

2.000 € ödeyip protesto sunulduktan sonra Çin’de Lotus ve Mercedes temsilcileri arasında bir toplantı yapıldı.


Yorumlar

  1. Raikkonen taraftarı olduğun için "İsimsiz takım"ın saçmalıklarını savunmak zorunda değilsin.

  2. bence gereksiz protestoların önüne gecmek için alınmıs bir önlem bu para mevzusu

  3. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    lotusun o ayarlanabilir yükseklik sisteminin yasaklanması için bir nedeni vardır herhalde. bunu şikayet edende mercedes değildi hatırlatırım.

  4. lotusun o ayarlanabilen yükseklik sisteminin yasaklanmasıyla ilgili bir nedeni vardır. şikayet eden de mercedes değildi hatırlatırım.

  5. 2.000 € ödeyip protesto sunulduktan sonra Çin'de Lotus ve Mercedes temsilcileri arasında bir toplantı yapıldı.

    Protesto bile parayla mı yapılıyor F1'de ? :)) allah gözünü doyursun bernieee

  6. Sen gel Lotus'un sistemini yasakla Mercedes'i onayla, olacak iş değil haksız rekabet, sonuçta burası Formula 1 motorsporlarının ve teknolojinin zirvesi. Herkes istediği şekilde birbirini protesto edebilir çoğu yorumlarda gereksiz suçlama ve çekememezlik seziyorum.

  7. Bu arada haberde belirtilen kural gayet net bana göre. DRS aracın yasal bir özelliğidir, pilot tarafından değiştirilmesi bu kural dahiline girmez.

  8. Rai yavaş yavaş nereye geldim diyordur herhalde, takım kontrolden çıkmaya başladı

  9. Çokta tın diyordur Mercedes.

  10. siz İstanbul parkta o jeneratör sesli aracınızla turlarken kimse protesto etmiyordu ama

    habire gezosla besliyordunuz şimdi ne oldu keser ve sap döndü.

  11. git git yoluna allah aşkına bir dünya kurdum kendi adıma.

  12. tek takım protesto ettiğinde kendisi kaybeder, daha yarış kazanamımışsın adam da kazanamamış neyi protesto ediyorsun ki

  13. Protesto edin hatta yarışa çıkmayın çokta tınnnnn…

  14. donnie darko avatarı

    Lotus yalnız da kalsa bu protestoya devam edecektir. Takım ufak da olsa mali açıdan durumu düzeltti. Sponsorları önemli bir şekilde arttı ve vitrin için iyi bir pilotları var. Dolayısıyla pastadan kendine daha büyük bir dilim istiyor. Bu işin pist dışı kısmı.

    Pist içinde yapmak istediğiyle de pist dışı durumu kuvvetlendirmeye çalışmak amacındalar. Kendilerinin (ki Ferrari'nin de onay aldığı) frenleme esnasındaki sürüş yüksekliği değişimi ile ilgili çözümü önce onay alıp sonra yasaklanınca biraz sesleri yükselmişti. Ancak bu kadar olmamıştı. Getirisi – götürüsü neydi belki hiç bilemeyeceğiz. Ancak bugün Mercedes GP'nin kullandığı DRS temelli F-duck'a daha çok tepki gösteriyorlar. Nedenini düşününce üç şey aklıma geliyor:

    1- Benim sistemim de onay aldı yasaklandı, onlarınki de yasaklansın (%10)
    2- O kanalı kullanmadıklarında onlarla başabaş ya da onlardan daha hızlı olabiliriz. Bu da sıralamalara yansır. Onları sıralamalarda geçersek, arka tarafı tuttuklarından arayı açıp olası podyum ve galibiyetlere daha rahat ulaşabiliriz (%70)
    3- RedBull takımının blöfünü yedik (eğer ki blöf ise), şimdi geri adım atarsak bizi birlik sanmasınlar. Sadece Motor arkadaşıyız. Bir de bu sistemi kopyalayamayız (maliyet, araca uygunluk, zaman, beceri v.s) (%20)

    Belki fazla iyimser oldu ama bence bu şekilde. En azından bu şekilde olması temennim 🙂

    Uzun oldu, herkesten özürlerimin kabulünü rica ederim.

  15. RedBull net bir şekilde blöf yapıyordu ama bunu anlamayan Lotus tek başına kaldı. Formula 1 tarihinin en saçma kararları hep aynı takımdan çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir