Hamilton 5 Sıra Grid Cezası Alacak

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, Perşembe günü yaptığı açıklamada bu hafta sonu yeni bir vites kutusu kullanacağını belirtti. Bu da demek oluyor ki İngiliz pilot, 5 sıra grid cezası alacak.

Hamilton, vites kutusundaki hasarın son 2 gün içinde tespit edildiğini belirtti.

Avustralya ve Malezya’da ilk cepten kalkan pilot, şu anda Ferrari’den Fernando Alonso’nun arkasında şampiyonada ikinci sırada.


Yorumlar

  1. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    polü alacak muhtemelen hami ondan sonra 5 sıradan başlayacak. bahisçilere duyrulur 🙂 fakat hamilton polden de başlasa yine galibiyet alamaz o kapasite yok onda. galibiyeti bala mala senede 2 olur 3 olur en fazla o kadar yani

  2. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Bildiğini okumaya devam et kardeşim ön yargı iyi değildir.

  3. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Bildiğini okumaya devam et kardeşim ön yargı iyi değildir.

  4. inan karakoç avatarı
    inan karakoç

    herkezs lewis ci sanırım mclaren deyince bendede button gelyor aklıma lewis den hayır yok millet

  5. zamanında bizimki de çok çekti. gridin en şanssız 2 pilotu..

  6. Lewis bu sene olaylardan uzak duruyor ama bu seferde başka şeyler çıkıp engel oluyor nedir bu çocukğun çektikleri.. Çok kritik puanları saçma sapan şeyler dolayı kaybediyoruz umarım çok aramayız bu kayıpları ilerde

  7. o zaman bugün yaptığım yorumlara bir bak, gridin en iyi 2 pilotundan biri alonso dediğim yorumu okuduktan sonra bir daha düşün.

    sen de sağda solda kuyruk acısıyla şakacık yapmaya devam et. insanları güldürüyorsun evet, ama şakana gülmüyorlar, sana gülüyorlar.

  8. 2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】 avatarı
    2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】

    ne alaka bilmiyorum ama motor kaputunu yaratığa benzetiyorum.

    Harika.

  9. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    İşte herkesi kendisi gibi sanan bir arkadaşımız. Selamlar olsun dostum senin için den geçenler benim yanıma uğramaz yani.

  10. Yusuf  Hitay avatarı

    bir kere de sorunsuz bir sezon geçirelim yahu, daha 3. yarış maşallahımız var.

    vettel'in geçen yıl nasıl inanılmaz bir sezon geçirdiği bu yıl daha iyi anlaşılıyor, adamın başında sondan 2. yarış hariç en ufak bir sorun gelmedi.

  11. 2004 Fransa GP, Alonso 3, Schumacher 4 pit stop yaptı. Ve o şekilde önünde yer almayı başardı Alonso'nun.

  12. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    Yarışta vites kutusu arızalanıp yarış dışı kalmaktansa bunu riske etmeyerek puan almak daha mantıklı

  13. alonso da 12 den başlayıp 5,8 den başlayıp 1 oluyor…:)))

  14. Muhtemelen senin yaşındaki gün sayısı kadar benim F1 izlemişliğim vardır. Lakin burda bunu sidik yarışına çevirip polemiğe girme niyetinde değilim.
    Bir bellemişsiniz "Yeni Yetme". Kişi 15 yaşında bile olabilir ama teknoloji çağında internetten indirip izlenebilecek A'dan Z'ye bütün yarışlar varken; her türlü teknik bilgiyi araştırıp bulup okuma imkanı varken kimin kimden daha fazla bilgi sahibi olduğu bilinmez. Şu da var ki herkesin düşüncesi kendinedir.
    Ayrıca tek pit stopla yarış bitirenleri de gören de sanacak şampiyonluğa oynuyorlardı. Çoğunluğunda Sauber yaptı tek pit stop stratejilerini ki onların da sene sonunda Force India'ya nasıl geçildiklerini gördük. Eğer gerçekten strateji görmek istiyorsak 1990lı ve 2000li yılların yarışlarını izlemek lazım. Kimisi tek pit stopla yarışı götürürken kimisi de 3 pit stop yapıp yarışı götürüyordu. En basiti şimdi hangi yıldı hatırlayamadım ama 2006 olsa gerek Fransa yarışında Schumacher'in fazladan 1 pit stop ile sıralama turları gibi turlar atarak nasıl galibiyeti aldığını hatırlarız. Yine yanlış hatırlamıyorsam 2003 Almanya yarışında Montoya'nın 3 pit stop stratejisi ile hem lastikleri hem de motoru nasıl koruduğunu da hatırlarım.
    Yani işin özü lastikler 5 turda çürüyünce 5 tur daha idare edip pite gireyim değil marifet; sonuna kadar zorlayıp keyif dolu yarışlar izletmek. Ben ne anladım ki yeni takılı lastiklerle kendinden 3-5 saniye yavaş kalmış eski lastikli aracı tur bindirir gibi geçince.

  15. Pirelli şu an yarış kauçuğunu 2.6 mm yapıyor yanlış hatırlamıyorsam. Bridgestone en son 5,9 mm yapıyordu. Kim vermiş ne demeye vermiş bu direktifi bilemem ama bence Formula 1 yarışlarının içine edecek kadar berbat bir direktif olmuş.
    Adam gibi lastik yapmadıkları sürece Pirelli benim için dandik lastik üreticisi bir firma olmaktan öteye gidemez. Aynı şeyi Brdigestone'a teklif ettiklerinde adamlar biz kalitemizden ve namımızdan ödün veremeyiz dediklerinde Pirelli bu tür dandik lastikleri onayladıysa suç Pirellinindir ve benim gözümde adam gibi lastik yapmayı beceremiyorlardır.

  16. Puhaha ne güldüm var ya 🙂 Hakkaten İzmir yazmışım. Dalgınlığıma gelmiş anlaşılan. Özür diliyor ve İzmit (Kocaeli)'te oturan arkadaş varsa bunların fabrikasını ateşe versin diyorum.

  17. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    her işte hayır var diyelim. sorun farkedilmese belkide dnf olacaktı. sıfır çekmekten iyidir.

  18. Hamilton açısından yazık olmuş ama Button – Schumi ilk çizgi startı görebiliriz 🙂 özledik schumiyi ilk çizgide..

  19. hamılton da o eski agresifliği göremiyorum son yarışlarda buttonun baya bi gölgesin de kaldı -gerçi adam agresif olim diyo sağa sola çarpıyo dikkatli olim sakin kalim diyo polden başlayıp 3. bitirio 🙁 ortasını bulursa ii olar 🙂

  20. bu yarış pol button'a kaldı demektir 🙂

  21. cok güzel tespit olmus 😀

  22. iyi bir yarış çıkartır kendisi gibi sürerse sıkıntı çıkartmayacaktır. DRS, Kers Pirelli lastikleri ve Çin'in uzun düzlüklerini hesaba kattığımızda çok büyük bir kayıp değil. Hızlıysan zaten peynir ekmek yer gibi araç geçebiliyorsunuz. Startta daha da geriye düşerse o sıkıntı yaratabilir ama

  23. Eray Parlak avatarı

    Polü Michael Schumacher alacaktır kaçarı yok.

  24. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    şansımıza zıçam 🙂 esas üzüldüğüm nokta, Lewis bu peynir lastiklerle kaç tur zorlayabilecek 4-5 tur sonra lastiklere "say goodbye" yada yeni nesil F1 seyircilerinin istediği üzere lastik bitmesin diye yumşak yumşak sürüp yerine razı olacak..

  25. Schumacher siralamalar da pol pozisyonu alabilir.

  26. 2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】 avatarı
    2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】

    dostum unutmuşum.
    Bu şeref için Lewis herşeyi yapacaktır.
    Yarış ayarları 2. planda o zaman.

  27. Can, Hamilton alamasa bile Button alıcaktır. 🙂 150. Pole'ün kaçarı yok. 🙂

  28. 2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】 avatarı
    2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】

    Polü alması istatistik için önemli olacak ama madem geriden başlayacak ayarları ona göre değiştirmeli, ilk stinti uzun tutmalı.

  29. Bilmiyorum ama güldürdü beni 🙂

  30. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    ben izmir'liyim de pirelinin f1 lastklerini ürettiği fabrikası izmiT' de ;))

  31. umuyorum desen daha iyi olur. hatta şöyle de: lewis hamilton alonsoyu 2007'de ilk sezonunda yendiği için ondan nefret ediyorum, gebersin istiyorum, button onu yensin, hamilton ölsün, ben de rahatlayayım.

    böyle desen gayet açık net hislerini belirtmiş olursun 🙂

  32. Hamilton Pole'ü alır 6.sıradan başlar. Yarış yağmurlu olursa şansı çok yüksek olur. kuru zeminde olursa podyuma çıkar. Bu şartlarda galibiyet Button'ın gibi duruyor. Ne diyelim bi kerede herşey yolunda gitsin lan bir kerede…

  33. Bence alır. W-duck ile alır, sonra ördek gibi, tıpış tıpış geriye. Malum lastik meselesi. Bu sezon çözebileceklerini sanmam, en fazla azaltırlar.

  34. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    +1

  35. McLaren taraftarları olarak geçen sene son yarışta çok şanslıydık. Lewis vites kutusu sorunuyla yarış dışı kalmıştı. Bir de o yarışta Ron Amca da garajdaydı. Burada da şanslıyız ki aynı sorun aynı sürücümüzü buldu. Eğer bu iki sorun ya da en az bir tanesi (özellikle Ron Amca'nın garajda olduğu Brezilya'da) Button'ın başına gelseydi daha önce örneklerini bolca gördüğümüz boş adamların boş yorumlarını okumak zorunda kalacaktık.

    Kafamızın rahat olması için tüm sorunların Lewis'i bulması dileğiyle…

  36. Schumi polü alırmı dersiniz?
    Hamilton en iyi dereceyide yapsa geriden kalkacağı için Schumi ikinci iyi dereceyle polden kalkabilir.
    Bu haber efsaneyi dahada motive etmiştir.
    Umarım araç hazırdır. Yarın sabah 9 da göreceğiz.

  37. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Lewis polden başlayınca 3. oluyor eğer 6. başlarsa 8. olur diyorum :))

  38. normal şartlarda pol button'a kaldı o zaman 🙂

  39. Şanssızlık diyemiyorum artık Lewisin başına gelenleri neyse vardır bundada bir hayır.

  40. Geçen seneki gibi bir tur atabilir bence.Böylece 1 lastik saklamış olur.

  41. sıralamaların önemi geçen seneye oranla bile azaldı. çok fark etmeyecektir.

  42. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    geçen sene izlememiş herhalde yeni yetme arkadaş. Geçen sene az mı 1 stop gördük. İki yarış çıkaracaktı sert lastikler neredeyse 🙂

  43. Polü alsa bile 6.sıradan başlayacak evet…Sonuçta 5 yada 6 yarışı batırdığı ortada bu lastik ömürleriyle starttan sonra tırmanmak icin zorlasa ekstradan bir pitstop yapması gerekecek kısaca bu lastiklerle çok yukarlara tırmanması zor en kolay yolu startta 2 3 sıra birden sıçrayabilmek…

  44. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    nerden çıktı bu yaw?polden başlayıp habire 3.bitiriyoz neyse bide 6.başlayalım belki ileri hamle yaparız.hayırlısı

  45. pol u alsa bile en iyi ihtimalle 6. başlamıcakmı benmi yanlış biliyorum 🙂

  46. alonso için iyi bir haber

  47. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    off ulan ben biliyorum takımımı bizim başımıza birşey gelmeden hiç yarış olur mu. Yine buldu bizi. En hızlı araç olunca hep böyle oluyor illa bişey gelecek başımıza. Mclaren'in sorunsuz azda olsa geçen yarışlarını özledimm. Yarışları bile korkarak izliyoruz pilotlarımız pite girince ne hata gelecek diye merakla izliyorum. Yeter artıkk. Birinci olsun baride fazla geri atmasın. İkinci olursa dahada zor olur.

  48. F1 lastikleri kocaelide üretilmiyo muydu yav ?

  49. pirelli ile alakalı bi durum oldugunu sanmıyorum, sanırım pirelliye böyle cabuk biten lastik yapmaları konusunda direktif geliyor yoksa pirellide az aşınan lastik yapacak kapasitede bi firmadır.

  50.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Lewis'in suyla pek işi yok galiba:) Bu kadar da şanssızlık olur mu?

  51. 5 sıra ceza demek en iyi ihtimalle 6. kalkacak demektir. O halde durum hakikaten kötü. Pirellinin dandik lastikleri 1 gram dahi zorlamaya gelmiyor ki yardırıp gelsin milleti geçsin. Nerde oe ski Bridgestone'lar Michelin'ler… Pirellinin bu dandik lastikleri olduğu sürece pole'yi al, kalkışını iyi yap, arka taraf birbiriyle uğraşırken lastiklerini yesin bitirsin, sen önden rahat rahat yarışı kazan mantığından öteye gidemez F1.

    Bu Pirelli kadar adi bir firma daha görmedim arkadaş. Nefret ötesi bir duygu hakim oldu içime sadece 2 senede. Aramızda İzmir'de oturan varsa gitsin şunların fabrikasını ateşe versin arkadaş :Ç

  52. Yok yaaa bizde şans yok arkadas takım en hızlı aracı üretemez sezon boyunca büyük uğraşlar veririz,şanssızlıklar peşimizi bırakmaz.En hızlı arac bizde olur yine aynı bi işide doğru yapsak dişimi kıracam…Şu geçen 2 yarış bile nekadar saçmalıklarla dolu işler yaptığımızın göstergesi 2 duble olacakken hale bak!!!

  53. Az önce Hamilton'cu bir arkadaşıma söyledim bu haberi "5.sıradan başlayacak desene" dedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir