Ecclestone: "Kendileri Çekilmedikçe Bahreyn'e Gideceğiz"

yazar:

kategori:

Bay E, yapılacak olan görüşmenin Bahreyn ile ilgili olmadığını söylese de inanılan o ki bu konu da günceme gelecek.

Ecclestone: “Takımlarla (Bahreyn GP’den) farklı konuları görüşmek için bir araya geliyorum. Bahreyn, Barselona, Monako vs. ile ilgili bir şey yok”

“Yarış takvimde. Ülkedeki ulusal sportif yetkililer çekilmedikçe orada olacağız demektir.”

“Burası (Çin) ile Bahreyn arasında bir fark görmüyorum. Aynı. Takvimdeki sadece başka bir yarış.”

FIA Başkanı Jean Todt, bu toplantıya katılmayacak; çünkü Cuma günü Çin’de bulunmayacak.

Bahreyn’deki yarışa katılacağını teyit eden Ecclestone, güvenlik sorunu yaşanmayacağına inanıyor; ayrıca protestocuların özellikle yarışa karşı olmadıklarını ifade etti.

Bahreyn’e gitmenin takım üyeleri ve muhabirler için tehlike yaratıp yaratmayacağı sorusuna Ecclestone: “Olması yönünde herhangi bir neden göremiyorum. Bahreyn’deki insanların, F1 takımı üyelerine veya muhabirlere karşı bir şeylerinin olduğunu düşünmüyorum”

“Görünüşe göre oradaki insanlar işlerine normal olarak devam ediyor; bana böyle söylendi. Oraya gitmedim. Lotus’tan biri oraya gitti ve durumu kontrol etti. Her şeyin mükemmel olduğunu söyledi.”

Bununla birlikte Ecclestone, Formula 1’in ziyaret ettiği ülkelerdeki politik meselelerle ilgilenmemesi gerektiğini de hatırlattı.

Ecclestone: “Bir ülkeye normal bir şekilde girerken, siyaset veya dinlerle ilgilenmiyoruz. Oraya gideceğiz. Bir sarkıcı ise, oraya gider ve şarkısını söyler.”

“Formula 1 yarışlarında, diğer insanların siyasetleri ile ilgilenmemeliyiz.”


Yorumlar

  1. bahreynde şunu indirseler çok sevinicem !

  2. Bu sefer ne olursa olsun gitmek istiyor sanırım bernie. Yarışta nasıl olsa pistin ortasına bomba atacak değiller, Dışarı 1-2 gösteri olur, FOM onları göstermez, güç kullanarak yaka paça uzaklaştırılırlar, olur biter.

    Bahreyn yönetimi bu sene yarışı yaparak dünyaya reklam yapmaya çalışıyor sanırım. "Bakın böylesi bir organizasyonu bile yaptık, sorun yok burada."

  3. Geçen sene ile bu sene arasında ne değişti de gitme ihtimali doğdu ? cidden bilmiyorum. cevaplayacak var mı ?

  4. başlık akıllara suriye'yi getirdi, demek suriye'de yarış olsa gidecekler, esad sorun yok diyor nasılsa

  5. Umarım bu inatçılığının sonu kötü olmaz bernie

  6. Anlaşıldı, bu adam bu sefer kesin yarışı yapacak. Tepkileri azaltmaya çalışıyor. Buna parayı bas, cephenin ortasından geçen aksiyonlu F1 pisti inşaa ettirir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir