Monaco Öncesi Honda

yazar:

kategori:

Jenson Button

Monaco gerçekten özel bir yarış hafta sonu. Burası takvimdeki tüm diğer pistlerden farklı ancak bu sene koşulacak olan diğer cadde pistleri Valencia ve Singapur ne kadar ilginç olacak görmek lazım. Monaco’da tam bir turda mücadele hiç durmuyor ve 78 turluk yarışın her turunda odaklanmış ve konsantire olmuş olmanız gerekiyor.

Burada hızlı turun anahtarı bariyerlerden uzak durmaktan geçiyor çünkü bu pistte bu önemli. Başarılı bir hafta sonu için iyi bir sıralama geçirmek ve mümkün olan en iyi grid pozisyonunu almak çok önemli. Yarış içerisinde geçiş çok zor bu yüzden iyi kalkış yapmak ve mümkün olan çizgide geçiş yapmak zorundasınız.

Monaco’nun benim için anlamı daha fazla çünkü burası benim kendi evimde yarıştığım Silverstone ve Japonya dahil 3 yarıştan birisi. Ancak yarış hafta sonu krallık tamamen değiştiği için burada yaşamanın bir katkısı yok. İnanılmaz derecede yoğun oluyor her yer ve dolaşmak neredeyse imkansızlaşıyor. Benim için en iyi yol yürümek ya da scooterı kullanmak. Monaco’da sevdiğim şey, Formula 1’e ve sesine bu kadar çok yakın olan taraftarlar için fantastik bir yarış olması.

Rubens Barrichello

Monaco caddeleri dar, sıkı, kıvrımlı, engebeli ve affecidi değil. Bariyerler size bu kadar yakınken aracın gerçek hızını hissedebiliyorsunuz ancak buna rağmen Monaco yarıştığımız en yavaş pistlerden birisi ve yegane mücadele sunuyor.

Burada temel gereksinim iyi bir mekanik yol tutuşu ve bunun yanında yüksek downforce. Düşük hızda araç kontrolü çok önemli ve burası genellikle takvimin en yavaş yarışına sahne oluyor ancak bu sene yapılacak olan Singapur daha da yavaş görünüyor. Bu sene ilk defa çekiş kontrolsüz mücadele edeceğiz burada ve bu da ilginç olacak. Testlerin ardından Bridgestone’un ilk kez süper yumuşak lastikleri burada kullanılacak.


Yorumlar

  1. barrichellonun yorumuna katılıyorum en mücadeleci pist vede tc de yok hata affetmeyecektir.go barrichello 2010 dada inşallah yarışırsın david le birlikte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir