Schumacher: "Protesto, Oyunun Bir Parçası"

yazar:

kategori:

FIA’nın birkaç defa kurallara uygun bulmasına rağmen dün Lotus tarafından protesto edilen sistem, komiserler kurulundan da onay aldı ve Lotus’un başvurusu reddetdi. Lotus, bu kararı temyize götürmeyecek.

Schumacher, Lotus’un gerçekten bu sistemin kurallara uygun olmadığını düşündüğünü de sanmıyor.

Bild’e konuşan Schumacher: “Biri iyi bir fikir bulunca, böylesi tartışmaları hep yaşıyoruz”

“Tartışmalar var; çünkü diğer takımların kopyalaması çok uzun zaman alacak. Normal oyun bu”

İnanılan o ki McLaren ve Sauber de, protestoda “çifte DRS” olarak adlandırılan bu sistemi kendilerine uyarlamaya çalışıyor; hatta başlarda itirazlarda bulunan Red Bull’un da yoğun çaba sarf ettiği, bu nedenle yakın zamanda konuyu çok dile getirmediği düşünülüyor.

O Estado de S.Paulo’dan Livio Oricchio’ya konuşan bir Red Bull kaynağı: “Bir süredir üzerine çalışıyoruz ama aracın arkasında önüne kadar iki küçük boruyu bile taşımak kolay değil”

Oricchio ayrıca Ferrari’nin de bu konu üzerine çalıştığını, İspanya GP’ye yetiştirmek istediğini belirtti.


Yorumlar

  1. Resimdeki foto da yüzünün güldüğünü görmek bile güzel.Bir de kürsü süper olur süper.

  2. Aracın gerçek performansını göremiyoruz ki bilelim. Sıralama ve antrenmanda F-kanal ile hak ettiğinden hızlı gidiyor. Yarışta ise lastik aşınması yüzünden yavaş.

  3. Mercedes GP avatarı

    ama geliştikleri çok açık

  4. Brawn bir dahi olabilir ama bir dahi tüm takımı taşımaya yetmiyor. Sen DRS aktivasyonlu F-kanal gibi harika bir fikirle gelirsin, FIA'dan onay alırsın, sistemi diğer takımlardan gizlersin, daha sonra salağın teki lastik aşınmasını yanlış hesaplar ve tüm emekler boşa gider.

    Başarı için tüm kadronun iyi olması gerekiyor. Mercedes kadrosunu yapılandırmaya geçen sene başladı ama bunun etkilerini bir anda görmeyecekler. Bunu yapmakta çok geç kaldılar.

  5. Mercedes GP avatarı

    Araç aerodynamik anlamda kesinlikle çok çok gelişti hızlı virajlardaki performansları gözle görülür biçimde arttı.bence süspansiyonla ilgili bir problem var çünkü takım 3 senedir bu problemle uğraşıyor ve 3 senedirde aynı süspansiyon geometrisi var.bence ispanyaya sağlam bir güncelleme getirmeleri gerek.zaten Mercedes nedense araca pek güncelleme yapmıyor en gıcık aldığım nokta bu araç hep aynı hep aynı geçen sene sadece ön kanat revize edildi ve egzozun yeri değişti.inşallah bu sene gelişim yarışında arkada kalmazlar brawn 6 ay gerideyiz diyodu ve bu arayı süper bir şekilde kapatmışlar bu çok iyi iş birde bu momentumu korumak ve bir üst seviyeye çıkartabilmek.umarım geçen senenin tekrarı olmaz

  6. Brawn bu konuda gerçek bir dahi, teknik ekibe giren Aldo cota bob bell ve golf will aero konusunda da takımın gelişimini sağlamak için sıkı çalışmalılar.
    Şu süspansiyondanmı, lastiktenmi belli olmayan ve çözülemeyen sorunu hallettikleri zaman bu ekibin önünde kimse duramaz.

  7. Muammer UYAR avatarı

    Eğer ferrari yeni bir şasi hazırlıyorsa bu sistemi diğer takımlara göre kopyalaması daha kolay olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir